Puppy Update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel :D:D

honden foto van :D

Bedankt voor iedereen die heeft gereageerd op mijn vorige post! Het heeft heel erg geholpen, hier even een update:

Wij hebben dus alle planten waaraan ze kan knabbelen verplaatst, dus daar hoeven wij ons geen zorgen meer over te maken.

Ook gaat het in de bench slapen heel erg goed! Ze had vannacht bijna niet gepiept, ik denk dat het komt omdat ze wat meer is gaan wennen aan de bench. Ook hebben wij geprobeerd haar in de bench te zetten als ze een dutje ging doen, wel met het deurtje open zodat ze eruit kan als ze zich niet comfortabel voelt.

Wat nog wel een probleem is, is dat ze absoluut niet buiten wil plassen. Ze is hier pas een paar dagen, dus natuurlijk verwachten we niet dat ze zich meteen comfortabel voelt als ze buiten is. Altijd als we dan naar buiten gaan, wilt ze niet plassen en zodra we binnen zijn gaat ze meteen plassen. Ik ga wat research doen hoe we ervoor kunnen zorgen dat ze zich comfortabel voelt buiten. Als jullie tips hebben voor een pup zinderlijk maken, zou dat heel erg helpen!

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Buiten de behoefte doen is vaak een dingetje in het begin. Wij gingen vaak gewoon op de stoep zitten met de hond op onze schoot, optillen naar een plekje en daar laten snuffelen. Brokjes rond strooien. Stukje lopen en op een bankje zitten. Met een andere stabiele hond samen lopen helpt soms ook. Zo went de hond vanzelf aan alles buiten, wat nu nog erg spannend is. 

 

Verder als je naar buiten gaat, lang wachten bij een grasveldje tot de hond wat doet, dit kan even tijd kosten. Daarna goed belonen. Mocht het binnen mis gaan, niks zeggen gewoon opruimen. Zo krijgen ze het vanzelf door.

 

Echter ben je pas net bezig met de training en zijn de blaasspieren nog lange niet onder controle bij zn jonge hond, dat duurt echt een aantal maanden. Dit moet getraind worden.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Met dit weer is dat niet zo moeilijk. Gelijk na het wakker worden de pup uit de bench en gelijk mee naar buiten. Een bakje voer en bakje water mee en dit buiten geven. Na het eten lekker buiten in het gras laten lopen en dan ontlasten ze zich vanzelf.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Ik heb geleerd om niet direct na het eten al meteen te laten lopen in verband met kans op maagkantelingen. Wij geven het eten daarom altijd in de bench (eerst dicht, nu open met de ren eraan). Dit zodat ze daarna een beetje gaat rusten in de bench/ren. Daarna, na 20 minuten gemiddeld, nemen we haar mee naar buiten.

 

 

Mag de pup bij jou in de tuin plassen? Dan kun je haar ook gewoon in de tuin laten snuffelen totdat ze vanzelf haar behoefte moet doen.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Ik heb geleerd om niet direct na het eten al meteen te laten lopen in verband met kans op maagkantelingen. Wij geven het eten daarom altijd in de bench (eerst dicht, nu open met de ren eraan). Dit zodat ze daarna een beetje gaat rusten in de bench/ren. Daarna, na 20 minuten gemiddeld, nemen we haar mee naar buiten.
 
 
Mag de pup bij jou in de tuin plassen? Dan kun je haar ook gewoon in de tuin laten snuffelen totdat ze vanzelf haar behoefte moet doen. "

Bij ons eten ze daarom ook na de wandeling. Een paar brokjes strooien, zal de hond geen last van krijgen. Volgens mij is dit ook echt meer als je hard door loopt of de hond rent. Om een maagkanteling te voorkomen moet je toch ook zeker 1.5 uur aanhouden na het eten? 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Lola, bij ons eet ze ook na de wandeling hoor. Maar ze moet na haar eten vaak weer plassen. :) Daarom houd ik gemiddeld 20 minuten aan voor ik haar meeneem voor een plas.

Overigens wandelt ze maar drie keer per dag wat langer, vaker lukt nog niet bij haar. Die focus is dan nog niet aanwezig. Spelen wel vaak in de tuin na haar plasje (tenzij ze dus net heeft gegeten).

Volgende forumvraag: Ondeugende boerenfox
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^