Ondeugende boerenfox

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Hallo! 

ik heb een vraag over mijn boerenfox Max van 8 weken. 
hoewel ik het sterke vermoeden heb dat het gewoon puppy gedrag is, zou het fijn zijn om te kunnen vergelijken met ander hondeneigenaren. 

Max Is heel actief en doet graag zijn eigen ding, hij wil echter niet naar buiten. Wel in de tuin, maar voren krijg ik hem niet de oprit af. Optillen en ergens wat verder weg neerzetten heb ik al geprobeerd, maar dan is het alleen maar huilen. Inmiddels maar alles teruggedraaid en hem aan de oprit laten wennen, maar ook dat geeft hetzelfde effect. Al lijkt hij nergens specifiek bang op te reageren.... 

ook heeft hij moeite met rust. Zet ik hem na 1 uur in de Bench, is het huilen en niet meer stil te krijgen en op de tralies bijten. Laat ik hem wakker, dan merk ik na ongeveer 1,5 uur dat meneer heel happerig word. 
Ik Pak hem dan op zet hem dan in de Bench en dan valt hij ook in slaap voor een paar uur.  


wat is jullie ervaring hierin? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Dag SierraMax, als je hond 8 weken oud is, neem ik aan dat je hem pas een dag of wat in huis hebt.

Realiseer je dat je een baby hebt, die ineens in een grote wereld terecht is gekomen en aan ALLES moet wennen.

Heb je al eens eerder een pup gehad?  Heb je er van tevoren iets over gelezen? Zoniet, ga dat eens doen dan.

Geduld is een schone zaak.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een pup van 8 weken?

Die zit of nog in het nest of hij is net bij je. 

Je verwacht en vraagt veel te veel.

Hij is nog veel te jong om hem zo op te sluiten in de bench en hem overstuur te laten worden.

 

Dan weet je in ieder geval zeker dat je een hond krijgt die een bloedhekel aan de bench heeft.

 

De eerste week dat een pup bij je is, laat je hem normaal gesproken wennen aan eigen huis/tuin.

 

Je pup weet en kan nog niks, hij moet nog wennen.

Dus je moet hele kleine stapjes nemen in wat je van hem vraagt.

 

Niet opsluiten in een bench.

Dat moet langzamerhand aangeleerd worden als je een hond wil die in een bench moet.

 

Ook met naar buiten gaan.

Je pup moet de wereld leren kennen.

Laat hem rustig rondkijken. 

Bouw het langzaam op.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Dit klinkt inderdaad als heel normaal puppy gedrag. Veel pups hebben in het begin moeite met buiten lopen. Het hangt er ook wel een beetje vanaf wat ze bij de fokker gewend zijn.
Voor zo’n klein hummeltje kan de grote buitenwereld ook wel erg overweldigend zijn. Al die geuren, geluiden, mensen, honden, auto’s etc etc.
Als hij nu acht weken is, zal hij nog maar net bij jullie zijn denk ik. Laat hem eerst lekker wennen aan zijn nieuwe huis en tuin, op zijn eigen tempo de oprit verder verkennen en zolangzamerhand wat meer de buitenwereld ontdekken.

Met rust/slapen zitten ook veel pupeigenaren. Puppy’s zijn druk, doodvermoeiend en handenbinders. Ze zitten enerzijds vol energie en anderzijds hebben ze ook nog veel slaap nodig. Sommige pups kunnen prima zelf hun rust pakken, andere gaan maar door, zeker als er van alles om ze heen gebeurt. Soms is het even zoeken en ontdekken welke activiteiten jouw hondje het leukst vind, waar hij lekker voldaan van wordt of waar hij juist heel druk van wordt. En wat voor hem een goede balans is tussen enerzijds voldoende activiteit en anderzijds voldoende rust.
Probeer ook eens zelf rustig te gaan zitten, pupje bij je en even niets moeten, gewoon rust momentje voor allebei.
De bench rustig aan opbouwen en zeker niet laten huilen en aan de tralies bijten. Zoals eerder gezegd, daardoor krijgt je hond alleen maar een negatieve ervaring met die bench.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Nog even specifiek op de vraag naar ervaringen van anderen.

Bobby wilde in het begin ook niet buiten lopen. En als ze al buiten was, zodra ze maar dacht dat we weer richting huis gingen, dan ineens wel en als een speer richting huis. Ik heb haar nooit specifiek gelokt of heel veel aandacht besteed aan het naar buiten moeten omdat het zo zou horen. Naarmate ze ouder werd, zekerder van zichzelf, werd dit vanzelf minder, om het uiteindelijk heerlijk te vinden er samen op uit te trekken.

Een bench heb ik zelf nooit gebruikt. Bobby ging altijd wel slapen als ik zelf ook even rustig ging zitten. Daarvoor hadden we dan wel even gespeeld, had ze lekker uitgebreid kunnen kluiven en dan wilde ze wel slapen.
Dat echt zo heel wild en happerig worden heb ik maar een enkele keer gehad bij haar. Toen heb ik haar even in haar mandje in een kamer apart geïnstalleerd waar ze ook meteen in slaap viel.

honden page profiel DanielleDanielle

Zijn wereld wordt vanzelf steeds groter.. Toen ik mijn pup net had, durfde hij alleen op een bepaalde plek in huis te zijn (op de bank) de rest vond hij eng. Toen hij even door het huis liep en dat ook leerde kennen, was het huis vertrouwd maar vond hij de tuin nog heel eng/onbekend. Vervolgens leerde hij de tuin kennen en werd dat ook een vertrouwd plekje voor hem. Maar toen durfde hij nog niet buiten de tuin te komen. Alles buiten de tuin was eng. Op een gegeven moment durfde hij alleen een stukje buiten de tuin te zijn op een bepaalde plek en binnen de kortste keren vond hij het helemaal niet meer eng om buiten de tuin de zijn. Geef het tijd. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hallo! 
ik heb een vraag over mijn boerenfox Max van 8 weken. hoewel ik het sterke vermoeden heb dat het gewoon puppy gedrag is, zou het fijn zijn om te kunnen vergelijken met ander hondeneigenaren. 
Max Is heel actief en doet graag zijn eigen ding, hij wil echter niet naar buiten. Wel in de tuin, maar voren krijg ik hem niet de oprit af. Optillen en ergens wat verder weg neerzetten heb ik al geprobeerd, maar dan is het alleen maar huilen. Inmiddels maar alles teruggedraaid en hem aan de oprit laten wennen, maar ook dat geeft hetzelfde effect. Al lijkt hij nergens specifiek bang op te reageren.... 
ook heeft hij moeite met rust. Zet ik hem na 1 uur in de Bench, is het huilen en niet meer stil te krijgen en op de tralies bijten. Laat ik hem wakker, dan merk ik na ongeveer 1,5 uur dat meneer heel happerig word. Ik Pak hem dan op zet hem dan in de Bench en dan valt hij ook in slaap voor een paar uur.  
wat is jullie ervaring hierin?  "

Ik haalde mijn pup op met 10-11 weken. De eerste dagen heb ik haar vooral laten wennen aan mij, het huis, het gezin, etc.. Ik oefende al wel met haar leren buiten in de tuin op het gras te plassen. Na een dag of 3 voor het eerst geprobeerd buiten de tuin een wandelingetje in de straat te maken, en dit in de loop van de week uitgebouwd. Wel was ze er redelijk makkelijk in. Ik hoefde haar maar een klein stukje te tillen, en dan liep ze mee. Langzaam, terug was ze een stuk sneller XD Maar dat ging al snel beter. Na misschien anderhalve week voor het eerst naar ‘spannendere’ plekken genomen, zoals het aanlijngebied in het bos enzo. Ik deed het op haar tempo. We zochten ook vaak en veel bankjes op en ze ging dan op schoot zitten of liggen, en de omgeving in zich opnemen, of lekker slapen. Ze herkent bankjes nu zelfs nog als zijnde bankjes zelfs in vreemde omgevingen, en wil soms dan nog steeds even zitten en chillen XD

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Nog even niet naar buiten gaan! Lekker in de tuin blijven. 8 weken is super jong. Geef hem tijd , ruimte, rust.

Ook denk ik dat als jij kalm bent en rust in het huis brengt dit ook invloed heeft op de pup? Misschien is dat te makkelijk gedacht hoor.  Zoals Heidi,Bobbi en Kimmi zegt , zelf even rustig gaan zitten als hij druk doet.

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

Bij mijn 1e pup kreeg ik het wijze advies van een ervaren trainster: laat maar achter je aan lopen de 1e dagen, maakt niet uit waarheen in huis (behalve traplopen dus, maar dan moet je hem tillen), zodat hij precies leert waar hij nu woont, niks eng is en jij hem niet zomaar in de steek laat.

Vertrouwen in de baas is het allerbelangrijkste in een hondenleven en dat begint direct als pupje van 8 weken wat zomaar weggehaald van het enige wat hij kende tot nu toe. En daarbij is hij nog lang niet "af", zijn hersentjes zijn nog maar net begonnen met leren en ontwikkelen, dus reageert hij ook vanuit niks weten en ook niet zo goed kunnen verwerken.

 

Ik heb persoonlijk niets met een bench, ik vind het nare kooien, maar dat is een beetje persoonlijk. Ik kan me bij jonge honden die extreem (sloop) gedrag tonen me wel voorstellen dat het handig kan zijn. Neem hem snachts mee in een grote stevige doos, zet die naast je bed en roer er even in met je hand als je hem hoort piepen (pup vraagt alleen maar of je wilt bevestigen dat je er nog bent) Slapen jullie allebei en dat maakt het overdag een stuk leuker.

 

ik heb nog nooit zoiets gedaan als 1 uur wakker, 2 uur slaap. De ene pup is echt de andere niet hoor. Wel nam ik pups de eerste weken vaak op schoot, koppie in mijn nek, en samen een uurtje bijtanken. Pup hoort en voelt je hartslag, leert je geur door en door kennen en andersom.

 

Dusse.. even het moeten loslaten en samen genieten van zijn pup zijn, waar niets moet en vooral om vertrouwen draait.

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Hi allemaal! 

Bedankt voor jullie reacties.

 

Ik ben in ieder geval gerust gesteld dat ik niet de enige ben die dit ervaart. Inmiddels heb ik even alles stop gezet en ga ik op zijn tempo, tenzij ik echt merk dat hij overprikkelt is en overal naar begint te happen. Dan pak ik hem even bij me en anders als dat niet helpt gaat hij lekker de bench in en valt hij bijna meteen in slaap. 

Ik heb vaker honden gehad, maar nooit met een dergelijk karakter en temperament als de boerenfox. Zijn er mensen die wellicht ervaring hebben met de Boerenfox? Of even een apart topic starten?

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Hi allemaal! 
Bedankt voor jullie reacties.
 
Ik ben in ieder geval gerust gesteld dat ik niet de enige ben die dit ervaart. Inmiddels heb ik even alles stop gezet en ga ik op zijn tempo, tenzij ik echt merk dat hij overprikkelt is en overal naar begint te happen. Dan pak ik hem even bij me en anders als dat niet helpt gaat hij lekker de bench in en valt hij bijna meteen in slaap. 
Ik heb vaker honden gehad, maar nooit met een dergelijk karakter en temperament als de boerenfox. Zijn er mensen die wellicht ervaring hebben met de Boerenfox? Of even een apart topic starten?
 
  "

Heeft niet perse te maken met het ras maar vooral het puppy zijnde. Mijn golden retriever was ook zo (inmiddels 9 maanden). 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sierramax, hoe lang heb je hem al?

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

@yooop Ik heb Max sinds hij 7 weken was. Heb hem inmiddels bijna 2 weken thuis. 

 

@Danielle Ja dat klopt. Het was ook meer iets dat ik mij afvroeg. Er is op internet redelijk weinig te vinden namelijk. 

Volgende forumvraag: Puppy Problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^