Orthomanuele dierenarts, fysiotherapie, of allebei? | update: nu ook naar fysiotherapeut geweest | update: 17-4

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

klinkt goed en veelbelovendhp-thumbsup

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Weer even een update

 

Het ging een periode echt super met Penny. We liepen langere routes dan voor de operatie en ze genoot er zo van, ze was voor elke wandeling enthousiast en liep ook in een hoog tempo mee.

Ik merkte de afgelopen weken alleen wel weer een paar vage klachten waar ik me zorgen om maakte dus ik ben met Penny naar de fysiotherapeut geweest.

 

De fysiotherapeut vond Penny's gewrichten heel goed voelen en vond haar conditie in het algemeen ook goed, maar merkte wel dat haar spieren heel erg gespannen stonden. De spieren in haar rechter achterpoot waren overbelast en heel stijf, net als de spieren in haar rug en voorpoten. Dit komt niet door de wandelingen die ik met Penny heb gemaakt, maar is waarschijnlijk nog een gevolg van de operatie in de zomer. Ze heeft haar linker achterpoot toen een tijd ontlast waardoor ze de andere poten te veel is gaan belasten. De spieropbouw was wel heel goed en mooi gelijk waardoor hydrotherapie niet nodig is. Haar knieschijven zaten zoals verwacht wat los, maar dat viel mee en was niet zo'n groot probleem. Ik heb ook filmpjes laten zien van vandaag en daar vond ze Penny goed op lopen, ik moet straks nog even de filmpjes sturen zodat ze er beter naar kan kijken.

We moeten nu weer rust nemen, de wandelingen moeten we halveren en ze mag niet rennen of springen. Verder moet ik Penny's rug masseren en moet ik elke dag een oefening doen om haar balans in de achterpoten te verbeteren. De fysiotherapeut gaat er vanuit dat we uiteindelijk weer de wandelingen kunnen doen die we de afgelopen tijd deden en dat is ook het doel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Bedankt voor de update

Hoe gaat het verder met haar bekken en de stand van haar pootjes?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Haar achterpoten staan helaas nog steeds een beetje scheef, maar ze heeft daar geen last van en dat is ook niet de oorzaak van de klachten die ze nu heeft. Als de klachten die ze nu heeft zijn verdwenen wil ik ook weer graag een keer naar de orthomanueel dierenarts, maar dat zal ik met mijn moeder bespreken want die beslist daar nog steeds over

 

Penny is nu heel erg moe, logisch want de behandeling was best heftig. Ze is nog nooit bang geweest voor mensen, maar de fysiotherapeut vond ze zo eng dat ze snoepjes weigerde (eerste keer in haar hele leven) en volledig in paniek raakte toen ze vast gepakt werd. Uiteindelijk kalmeerde ze en gelukkig pakte ze nog wel snoepjes van mij aan zodat ik haar een beetje kon afleiden. Ik denk dat het komt doordat ik haar normaal vast hou en dat nu voor de eerste keer niet kon

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik zit een heel erg te twijfelen

 

Penny gedraagt zich sinds de behandeling tijdens het wandelen heel anders. Ze is sloom en heeft weinig zin. 'S ochtends gaat het soms wel goed, maar 's middags loopt ze echt niet lekker mee, vaak met spanning op de riem en kop en staart laag.

Dit is geen normaal gedrag voor Penny. Ongeveer 2 weken geleden liep ze nog met gemak wandelingen van 10km, rende ze lekker voor mij uit en was elke wandeling weer enthousiast, ook tijdens de middag wandeling. Voor de afspraak hadden we nog 9km gewandeld en dat zonder problemen. Nu is 4km op langzaam tempo al te veel voor haar.

 

Mijn moeder vind het niet normaal en wil dat ik het afzeg en met Penny naar onze dierenarts ga. Ik twijfel, de dierenarts heeft de fysio aan ons aangeraden en ik lees altijd goede verhalen over fysiotherapie. Penny had ook wel echt klachten. Ze had last van haar rug en haar rechter achterpoot, maar nu lijkt ze plotseling ook last te hebben van haar linker achterpoot. 

Ik denk dat er misschien meer behandelingen nodig zijn om verbetering te zien en dat het na een paar afspraken weer helemaal goed gaat, maar nu gaat het dus alleen maar slechter en daar maak ik me heel veel zorgen om. Ik weet dus echt niet wat ik moet doen, doorzetten en het een kans geven, of stoppen en een afspraak maken bij onze dierenarts?

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

10 dagen geleden ging het niet zo goed, en toen moest je meer rust nemen, aangezien ik vaak zie dat rust nemen heel moeilijk is voor je, is mijn vraag, heb je wel goed rust genomen? Vooral ook na behandelingen.

Volgens mij is dat je valkuil?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" 10 dagen geleden ging het niet zo goed, en toen moest je meer rust nemen, aangezien ik vaak zie dat rust nemen heel moeilijk is voor je, is mijn vraag, heb je wel goed rust genomen? Vooral ook na behandelingen.
Volgens mij is dat je valkuil? "

Ik hou me aan wat de fysiotherapeut heeft gezegd, zeker als het gaat om wandelen. De wandelingen moest ik halveren, maar ik loop meestal nog een stuk minder dan dat en let héél goed op hoe ze loopt, zodra ik het niet vertrouw ga ik terug. Ze mag verder niet rennen, springen of spelen dus loopt ze op veel plekken aan de lijn, mag ze niet op de bank en probeer ik in huis te voorkomen dat ze gekke dingen gaat doen (maar omdat ze zo onhandig is is dat wat moeilijker)

 

Waar ik mee zit is dat ze voor de behandeling nauwelijks klachten had en van de klachten die ze had ook geen last leek te hebben, terwijl ze nu gewoon duidelijk pijn heeft. Dat lijkt mij gewoon niet goed en daarom weet ik niet zo goed wat ik nu moet doen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik vind dat lastig, want soms is het normaal dat je even meer pijn krijgt, maar soms ook niet.

Wat zegt de fysio er zelf van? Wel belangrijk om te vragen..

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Ik vind dat lastig, want soms is het normaal dat je even meer pijn krijgt, maar soms ook niet.
Wat zegt de fysio er zelf van? Wel belangrijk om te vragen.. "

Ik heb het vorige week gevraagd, toen gaf ze aan dat het een paar dagen even erger kon zijn, maar dat dat binnen 3 dagen over moet zijn. Het leek ook even beter te gaan, maar nu gaat het dus nog slechter. Vandaag ga ik haar opnieuw een berichtje sturen

Gisteren heb ik gekeken naar waar de pijn vandaag komt. Op haar rug reageerde ze niet en dat leek helemaal prima, op haar knieën reageerde ze wel duidelijk en één kant lijkt ook wat warm te voelen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik heb het vorige week gevraagd, toen gaf ze aan dat het een paar dagen even erger kon zijn, maar dat dat binnen 3 dagen over moet zijn. Het leek ook even beter te gaan, maar nu gaat het dus nog slechter. Vandaag ga ik haar opnieuw een berichtje sturen
Gisteren heb ik gekeken naar waar de pijn vandaag komt. Op haar rug reageerde ze niet en dat leek helemaal prima, op haar knieën reageerde ze wel duidelijk en één kant lijkt ook wat warm te voelen. "

Warm gewricht duidt op ontsteking..daar zou ik toch even mee naar da gaan.(of iig even over bellen)

Kan best zijn dat fysio toch iets te extreem heeft gedaan bij de behandeling waardoor gewricht nu reageert met ontsteking.Ken iig een mens waarbij dat gebeurd is na fysio.

 

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

" Ik heb het vorige week gevraagd, toen gaf ze aan dat het een paar dagen even erger kon zijn, maar dat dat binnen 3 dagen over moet zijn. Het leek ook even beter te gaan, maar nu gaat het dus nog slechter. Vandaag ga ik haar opnieuw een berichtje sturen
Gisteren heb ik gekeken naar waar de pijn vandaag komt. Op haar rug reageerde ze niet en dat leek helemaal prima, op haar knieën reageerde ze wel duidelijk en één kant lijkt ook wat warm te voelen. "

Past de fysio ook lasertherapie toe toevallig? Dat werkt goed bij ontstekingen en herstel! Ik vind 9km wel pittig en 4km nog steeds veel voor een hond met klachten. Misschien is dat nog te veel? Ook al kon ze het vroeger wel, de behandeling bij de fysio is vaak toch ook wel pittig.

Wij moesten destijds terug naar 5 min wandelen per keer, nu waren dat wel heup, elleboog en knie klachten (met name knie & elleboog) maar echt om het herstel de tijd te geven, beter 5 min goed belasten dan langer en het weer verkeerd belast werd. Wij hadden wel 2x in de week hydrotherapie, inzet van de laser en losmaken van de spieren + wat oefeningen voor thuis.

Hoe vaak gaan jullie naar de fysio? Ondersteun je haar ook met supplementen?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Roos: ik denk dat je gelijk hebt. De fysio was erg aan het voelen en masseren bij die knie en tijdens de behandeling gaf ze ook aan dat er vocht achter de knie zat, wat betekend dat het op dat moment misschien al een beetje ontstoken was?

Ik denk dat ik eerst contact ga opnemen met de fysio zodat die er vanaf weet, daarna met de dierenarts


@Loetjekoe: de wandelingen van 9 tot 10km die we regelmatig deden waren veel maar Penny hield het altijd heel goed vol en was tot het einde heel actief. Momenteel 4km lopen is inderdaad waarschijnlijk te veel geweest, maar de fysio zei 'wandelingen halveren' dus dat heb ik gedaan. Ik vroeg nog hoeveel km maar daar gaf ze geen duidelijk antwoord op. Uiteraard loop ik korter als Penny last heeft of het niet goed aan kan, daar let ik goed op.

Ik weet niet of de fysio lasertherapie doet, het staat niet op hun website. Ik ga er de komende afspraak wel naar vragen. We zijn 19 december geweest en moeten 2 januari weer, de fysio wilde ons eerder terug laten komen maar het is de komende tijd erg druk. Penny krijgt momenteel Bioflexa als supplement en heeft het daar altijd heel goed op gedaan.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" @Roos: ik denk dat je gelijk hebt. De fysio was erg aan het voelen en masseren bij die knie en tijdens de behandeling gaf ze ook aan dat er vocht achter de knie zat, wat betekend dat het op dat moment misschien al een beetje ontstoken was?
Ik denk dat ik eerst contact ga opnemen met de fysio zodat die er vanaf weet, daarna met de dierenarts
@Loetjekoe: de wandelingen van 9 tot 10km die we regelmatig deden waren veel maar Penny hield het altijd heel goed vol en was tot het einde heel actief. Momenteel 4km lopen is inderdaad waarschijnlijk te veel geweest, maar de fysio zei 'wandelingen halveren' dus dat heb ik gedaan. Ik vroeg nog hoeveel km maar daar gaf ze geen duidelijk antwoord op. Uiteraard loop ik korter als Penny last heeft of het niet goed aan kan, daar let ik goed op.
Ik weet niet of de fysio lasertherapie doet, het staat niet op hun website. Ik ga er de komende afspraak wel naar vragen. We zijn 19 december geweest en moeten 2 januari weer, de fysio wilde ons eerder terug laten komen maar het is de komende tijd erg druk. Penny krijgt momenteel Bioflexa als supplement en heeft het daar altijd heel goed op gedaan. "

vocht zegt al dat er iets niet lekker zit 

Bio flexa is goed spul..geef je haar ook omega 3 bij?(ik geef ook omegard naast bioflexa)

Omega 3 helpt ontstekingen remmen dus goede aanvulling op elkaar.

Ik vind als klachten erger zijn na behandeling dat ze jullie best wel in haar schema kan wurmen al is het maar voor kort advies.

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

" @Roos: ik denk dat je gelijk hebt. De fysio was erg aan het voelen en masseren bij die knie en tijdens de behandeling gaf ze ook aan dat er vocht achter de knie zat, wat betekend dat het op dat moment misschien al een beetje ontstoken was?
Ik denk dat ik eerst contact ga opnemen met de fysio zodat die er vanaf weet, daarna met de dierenarts
@Loetjekoe: de wandelingen van 9 tot 10km die we regelmatig deden waren veel maar Penny hield het altijd heel goed vol en was tot het einde heel actief. Momenteel 4km lopen is inderdaad waarschijnlijk te veel geweest, maar de fysio zei 'wandelingen halveren' dus dat heb ik gedaan. Ik vroeg nog hoeveel km maar daar gaf ze geen duidelijk antwoord op. Uiteraard loop ik korter als Penny last heeft of het niet goed aan kan, daar let ik goed op.
Ik weet niet of de fysio lasertherapie doet, het staat niet op hun website. Ik ga er de komende afspraak wel naar vragen. We zijn 19 december geweest en moeten 2 januari weer, de fysio wilde ons eerder terug laten komen maar het is de komende tijd erg druk. Penny krijgt momenteel Bioflexa als supplement en heeft het daar altijd heel goed op gedaan. "

Ik zou voorlopig wat vaker kortere rondes doen, tussendoor kun je hersenwerk in zetten om haar dan mentaal moe te maken. Lasertherapie zal ik zeker eens navragen!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Roos: Penny krijgt naast de bioflexa zalmolie en daar zit geloof ik ook omega 3 in, verder zit het ook in haar voer. Omegard heb ik nooit van gehoord, dat ga ik straks even opzoeken

 

@Loetjekoe: korter lopen doe ik al en ik ga de wandelingen nu ook zodanig verkorten dat ze tijdens het lopen geen klachten laat zien. Vaker lopen doe ik ook, maar het is echt extreem druk in het recreatiegebied en na vandaag weer een flinke ruzie met mensen die hun hond niet bij zich hielden ben ik er wel weer klaar mee. Het dorp is ook niet echt handig want dan kan ze naar katten uitvallen en dat lijkt mij ook niet goed voor haar knieën.

Hersenwerk doe ik momenteel alleen maar door haar eten tijdens het wandelen in het gras te verstoppen. Echt hersenwerk speeltjes gebruiken doe ik niet meer, haar snuffelmat vliegt het hele huis door als ze die krijgt, net als haar kong en trixie slang. Trainen kan om die reden trouwens ook bijna niet, ze is zo gek dat ze zelfs met de veiligste commando's zichzelf weet te bezeren...

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

" @Roos: Penny krijgt naast de bioflexa zalmolie en daar zit geloof ik ook omega 3 in, verder zit het ook in haar voer. Omegard heb ik nooit van gehoord, dat ga ik straks even opzoeken
 
@Loetjekoe: korter lopen doe ik al en ik ga de wandelingen nu ook zodanig verkorten dat ze tijdens het lopen geen klachten laat zien. Vaker lopen doe ik ook, maar het is echt extreem druk in het recreatiegebied en na vandaag weer een flinke ruzie met mensen die hun hond niet bij zich hielden ben ik er wel weer klaar mee. Het dorp is ook niet echt handig want dan kan ze naar katten uitvallen en dat lijkt mij ook niet goed voor haar knieën.
Hersenwerk doe ik momenteel alleen maar door haar eten tijdens het wandelen in het gras te verstoppen. Echt hersenwerk speeltjes gebruiken doe ik niet meer, haar snuffelmat vliegt het hele huis door als ze die krijgt, net als haar kong en trixie slang. Trainen kan om die reden trouwens ook bijna niet, ze is zo gek dat ze zelfs met de veiligste commando's zichzelf weet te bezeren... "

Wat lastig! Dat met katten herken ik wel ja, blijft lastig als je ze rustig moet houden.

Zou een lickimat ook geen idee zijn? Misschien nog extra op een antislip matje of tegenhouden dat ze er niet mee aan de haal gaat? Houten puzzels op een verhoging zetten wilt misschien ook wel lukken, dan gebruiken ze minder gauw de poten en is natuurlijk ook niet zo handig vast te pakken als een snuffelmat

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

omegard is krill olie capsule

zalm is  ook bron omega 3

voordeel van krill is minder gif ivm  laag in de voedselketen

zalm is roofvis dus heeft opstapeling van gif en zware metalen en dat gaat juist in het vet zitten

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Loetjekoe: De lickimat was ik even vergeten te noemen, die gebruik ik momenteel wel veel omdat dat het masseren van Penny heel erg makkelijk maakt en het haar daarnaast ook heel lang bezig houd. Echte puzzels heb ik helaas niet, maar ik ben bang dat ze daar ook heel druk en gefrustreerd van wordt.

Penny is in huis over het algemeen gelukkig wel rustig dus bezig houden met hersenwerk is sowieso niet echt nodig, maar ik merk wel dat ze totaal niet voldaan is. Na een wandeling ligt ze mij nu met gemak ruim een uur lang aan te kijken in de hoop dat ik iets met haar ga doen, terwijl ze normaal gewoon gaat slapen.

 

@Roos: ik had het al even opgezocht. Het klinkt heel goed, maar is in combinatie met Bioflexa wel erg duur. Ik ga er even goed over nadenken. Weet jij of er toevallig nog goedkopere merken zijn die ongeveer dezelfde kwaliteit bieden?

 

Ik was in mijn vorige bericht nog even vergeten te melden dat ik met de fysio en dierenarts contact heb gehad. De fysio gaf aan dat we inderdaad met de dierenarts contact op moesten nemen en de dierenarts zou ons zo snel mogelijk terug bellen.

Gelukkig lijkt het wel weer beter te gaan. De knie voelt minder warm en het verschil tussen beide knieën is moeilijk te voelen, Penny heeft ook weer meer plezier in wandelen en is zowel binnen als buiten een stuk vrolijker.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Fijn dat het al wat beter gaat.

 

Helaas goede geconcentreerde zuivere krill is prijzig..vetra is super goed merk

Ik ben er ook van overtuigd dat de betere kwaliteit echt invloed heeft op werkzaamheid.Van goedkopere soorten zal je dus meer moeten geven(dus wordt dat ook duurder en bron herkomst vager)

Ik koop altijd de grote verpakking daar doe ik 6 mnd mee  da's 55 euro voor 180 capsules  dus  9.15 per maand

 

Ik koop bioflexa ook grote potten...en eens in de zoveel tijd krijg ik 10 euro korting ivm petpunten die ik heb gespaard

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

We zijn net terug van de fysiotherapeut en eigenlijk is het best wel positief. Penny's rug was zoals ik had verwacht een stuk beter en ook over de achterpoten was ze niet echt negatief. Er zit nog steeds vocht achter de knie en zij merkte ook dat het wat warmer voelde, daar moet Penny dus ontstekingsremmers voor krijgen. De knieschijf heeft ze nu beter kunnen onderzoeken en ze is er eigenlijk wel zeker van dat hij er niet uit kan schieten en dat dat dus niet het probleem is. Dat is een grote opluchting voor mij. Penny is alleen nog niet echt stabiel met de achterpoten dus daar hebben we nog een oefening voor gekregen.

We hebben ook wat meer advies gehad over beweging. Het zou beter zijn als we 's ochtends niet meer lang wandelen en het echt volledig verdelen in 4x dezelfde afstand, maar voor nu doe ik dat nog even niet omdat 4x per dag wandelen betekend dat we sowieso ook op drukke momenten moeten lopen. We hebben inmiddels een fietskar dus die ga ik komende week aanwennen en als we daarmee naar rustige plekjes kunnen ben ik wel van plan het beter te verdelen. 'S ochtends wat langer wandelen was trouwens voor nu ook niet echt een groot probleem, maar ik moet wel heel goed in de gaten houden dat het niet te veel is.

 

Penny deed het tijdens de behandeling trouwens geweldig. Ze pakte nog steeds geen snoepjes aan van de fysiotherapeut en was erg bang, maar toen ze eenmaal vast gehouden werd bleef ze super netjes staan en pakte ze wel snoepjes van mij aan.

 

@Roos: Ik ga even kijken hoeveel meer het uiteindelijk gaat kosten in vergelijking met de zalmolie. Als ik het goed lees zou Penny (10 kilo) van de krilolie 1 pil om de dag moeten, dan zou het misschien zelfs wel goedkoper zijn.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Klopt ze moet 1 capsule per dag dus met grote pot doe je 6 mnd

Fijn dat de rug een stuk beter is iig en dat ze zich zo goed hield.

Kan ook best zijn dat doordat er doordat de rug weer beter zit ze haar pootjes anders belast en daardoor wat meer last heeft (denk bv aan iemand met steunzolen die krijgt ook eerst meer last)

Hopelijk wordt dat allemaal wat beter met de nieuwe oefeningen en ontstekingsremmer en nieuwe wandelregime

Fijn ook dat je een fietskar hebt..zo fijn als je je eerst naar fijn plekje kan als je minder ver mag.

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het is al een tijd geleden dat ik voor het laatst een update heb gegeven.

 

Helaas gaat het nog steeds niet goed. Soms ging het een tijd beter en was ze buiten weer helemaal zichzelf, maar er waren ook genoeg dagen waarbij ze echt niet wilde lopen of de hele wandeling ineen gedoken naast mij bleef. Toen ik zo'n twee weken geleden van de dierenarts pijnstillers mee kreeg ging het weer een stuk beter waaruit bleek dat het echt pijn was.

 

Vandaag hadden we weer een afspraak met de fysio en omdat er iets dus echt niet klopt is de fysio de hele afspraak weer bezig geweest met kijken waar de klachten vandaan komen. Ik was erg bang voor een hernia omdat ze sinds kort ook een klein beetje met haar poten sleept, maar omdat ze wel alles kan en op de plekken waar hernia's zitten geen pijn aangaf kan dat niet. Artrose is ook bijna onmogelijk, afgelopen zomer zijn er foto's gemaakt waarop was te zien dat haar rug nog helemaal goed was. De artrose kan wel ontwikkeld zijn, maar in zo'n korte tijd niet zodanig erg dat het deze klachten veroorzaakt.

Het enige wat echt opviel was dat haar rug rondom haar schouders weer heel erg overbelast was en dat ze daar ook echt last van had. Er is dus iets waardoor ze elke keer op die plek overbelast raakt en er is eigenlijk maar 1 oorzaak die ik kon bedenken, haar muilkorf. De fysio heeft de muilkorf vast gehouden om het gewicht te voelen en hoewel hij niet heel zwaar is is het waarschijnlijk wel te zwaar voor Penny. Daarnaast gebruik ik hem nog niet zo heel lang en zijn de klachten niet lang nadat ik hem ben gaan gebruiken begonnen.

 

De komende tijd blijft de metalen muilkorf dus af, hoe fijn ze die ook vind. We gaan weer terug naar plastic muilkorf (waar ze absoluut niet blij mee is) of als het veilig is geen muilkorf en een lange lijn. Verder moeten we ook weer de wandelingen beperken naar maximaal 5km (nu liepen we maximaal 6,5 als ze daar zin in had) en mag ze niet rennen, zwemmen (te belastend), naast de fiets lopen of spelen. Dit moeten we volhouden tot de spieren weer helemaal hersteld zijn en om dat te controleren gaan we ook weer vaker langs

 

Ik voel me er best wel vervelend over. Ik had al eerder vermoedens dat dit de oorzaak was, maar omdat ze met deze echt veel beter liep dan met de andere korf en ik geen duidelijke verschillen in haar manier van lopen kon zien ging ik er vanuit dat het wel goed zat. Ik vind het daarnaast ook echt jammer, aan haar plastic muilkorf heeft ze echt een hekel en een goed alternatief wat net zo licht is heb ik nog niet kunnen vinden. Ik ga kijken of ik het gebruik weer langzaam kan afbouwen, maar met de komende zomer ben ik bang dat dat te gevaarlijk wordt (kippenbotjes, etensresten, afval)

Ik hoop echter wel dat dit de oorzaak is want dan is het binnenkort hopelijk een keer klaar

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vervelend zeg.

Wel goed dat de fysio zo zorgvuldig nagaat wat er aan de hand kan zijn.

 

Hopelijk helpt het aflaten van de ijzeren muilkorf. Je weet natuurlijk niet of het echt licht aan de zwaarte van de muilkorf, kan ook het aanspannen zijn van bepaalde spieren of een houding aannemen, onafhankelijk van hoe zwaar de muilkorf is.

 

Duimen dat het helpt!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Vervelend zeg.
Wel goed dat de fysio zo zorgvuldig nagaat wat er aan de hand kan zijn.
 
Hopelijk helpt het aflaten van de ijzeren muilkorf. Je weet natuurlijk niet of het echt licht aan de zwaarte van de muilkorf, kan ook het aanspannen zijn van bepaalde spieren of een houding aannemen, onafhankelijk van hoe zwaar de muilkorf is.
 
Duimen dat het helpt! "

Ik denk wel echt dat de muilkorf de oorzaak is. Haar onderrug is altijd al een zwakke plek geweest, maar van haar bovenrug heeft ze eerder nooit last van gehad. Daarnaast is hij ook wel echt zwaar (150 gram) en erg lang waardoor hij een beetje naar voren hangt.

 

Momenteel gebruik ik dus weer de plastic korf en dan echt zo min mogelijk. Ze doet het best goed en loopt normaal mee, maar aan haar houding zie ik dat ze het vreselijk vind. Ik ga vanavond contact opnemen met de winkel waar ik de metalen korf vandaan heb, misschien hebben zij nog een idee.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nekhernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^