Trouwen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Door het corona-virus hebben wij besloten ons huwelijk met een jaar uit te stellen. Over 1 jaar, 4 maanden, twee weken en vier dagen gaan we trouwen, heel spannend natuurlijk.

 

Nu hadden wij al plannen gemaakt om onze hond, Twisko een (bijna) twee jarige stabyhoun te betrekken op onze dag. Maar, zeker nu we nog dik een jaar de tijd hebben kunnen we dingen iets uitbereiden of aanpassen.

 

Wij hebben een trouw-hondenoppas geregeld die zorgt dat Twisko uitgelaten wordt, naar een airbnb op 5minuten lopen van de locatie wordt gebracht, gewassen en gekamt klaar staat op de juiste tijd en plek. Twisko zal de ringen mogen komen brengen maar hebben nog geen idee op welke manier. De dag na de bruiloft hebben we een Trash the dress-fotoshoot met de fotograaf samen met Twisko waarbij onze trouwkleding vies mag/moet worden.

 

Ik vraag me daarom af of jullie getrouwd zijn in het bijzijn van jullie viervoeter? Hebben jullie tips? Ideeën? Dingen die jij zou doen als je (nog) eens zou trouwen? Dingen waar je op moet letten? Ik ben heel benieuwd. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

allereerst gefeliciteerd! 


Misschien kan je hem leren om een tasje te dragen? Dat daar de ringen in kunnen? Dan zou ik wel heel veel oefenen en zeker ook met de afleiding die hij bij de ceremonie ook gaat hebben (mensen, cameraflitsen, muziek etc.) dat hij echt leert om tijdens het commando die dingen te negeren. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

May heeft ringen gedragen

.het was eerst de planning dat ze een ieniemienie mandje zo dragen met de ringen erin. Maar het was te kort dag om dat te leren, en daarnaast vond ze het ook niet zo leuk om te lerensealed

 

Al.met al, ze heeft ze toen om haar nek gekregen. Speciale bloemenkrans met de ringen erin droeg zij naar hetaltaar.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Misschien kan je hem leren om een tasje te dragen? Dat daar de ringen in kunnen? Dan zou ik wel heel veel oefenen en zeker ook met de afleiding die hij bij de ceremonie ook gaat hebben (mensen, cameraflitsen, muziek etc.) dat hij echt leert om tijdens het commando die dingen te negeren.  "

Dankjewel voor je reactie. Dat is inderdaad een goede tip om alvast mee te beginnen. Het scheelt dat Twisko over het algemeen wel alles oke vindt, maar extra oefenen en trainen op het negeren van afwijkende situaties kan geen kwaad.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Al.met al, ze heeft ze toen om haar nek gekregen. Speciale bloemenkrans met de ringen erin droeg zij naar hetaltaar. "

Een super mooi idee om zo je hond erbij te betrekken! Heb je ook trouwfotos met haar erbij gemaakt?

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Al vast van harte gefeliciteerd met jullie Huurijk 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Leuk idee....getrouwd hier toendertijd nog geen hond, nu zou ik ook de hond erbij betrekken, heel veel voorpret alvast..smile

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Een super mooi idee om zo je hond erbij te betrekken! Heb je ook trouwfotos met haar erbij gemaakt? "

Zoo dat is echt wel even speuren geweestembarassed ik heb 3 foto's kunnen vinden. Die hier van toepassing zijn dan.

A, hoe netjes May aankwam. Met haar mooie witzijden sjaaltje.

537992.jpg

 

B, het bloemetje dat ze daarnaast de hele dag droeg.

537993.jpg

 

C, ik geloof dst dit het boeket was dat ze omhad tijdens het brengen, anders iets wat er erg op leek. Helaas heb ik geen foto waarop dat goed te zien is.

537994.jpg

 

Hoop dat dit een beetje helpthp-smile

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Bij iets moois om de nek heb je iig minder stress over het feit of ze het mandje wel of niet gaat dragen hp-shiny 

lijkt mij wel een flinke uitdaging voor een hond als er zoveel mensen toekijken en toejuichen waarschijnlijk. 

honden page profiel anoukanouk 3 doggies

Onze hond had een strik met de zelfde stof als mijn trouwjurk, om zijn nek. Daar zaten onze trouwringen aan, die moesten wij eraf knippen. 

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Gefeliciteerd!

Gewoon ter inspiratie: Bij de bruiloft van een vriendin droeg hun bull terrier een kussentje op haar rug met de ringen er op, vastgemaakt met een strik. Dat kussentje zat ongeveer hetzelfde aan de hond vast als een normaal harnas, dus de hond was al aan het gevoel gewend. (Wel mooi gemaakt van linten ipv een echt tuig natuurlijk). Een van de familieleden had de hond aan de lijn en bracht haar naar het bruidspaar.

 

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Zoo dat is echt wel even speuren geweest ik heb 3 foto's kunnen vinden. "

Super tof om te zien! Zijn zelf ook veel aan het googlen geweest maar viel vaak tegen dus dit is zeker handig! Naast dat ze een mooie hond is, is dit ook een mooie manier om haar erbij te betrekken.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Bij iets moois om de nek heb je iig minder stress over het feit of ze het mandje wel of niet gaat dragen  
lijkt mij wel een flinke uitdaging voor een hond als er zoveel mensen toekijken en toejuichen waarschijnlijk.  "

Klopt. Wij hebben een strik met daaraan een klein haakje waaraan een licht plastic bakje met de ringen aan gehangen kan worden. Het is niet alleen voor ons een beladen dag maar zeker ook voor de hond!

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Onze hond had een strik met de zelfde stof als mijn trouwjurk, om zijn nek. Daar zaten onze trouwringen aan, die moesten wij eraf knippen.  "

Super tof idee. Wij hebben al een strik gekocht voor de hond in hetzelfde stofje en printje als de stropdas. Kleurt hij er mooi bij!

537995.jpg

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Dat kussentje zat ongeveer hetzelfde aan de hond vast als een normaal harnas, dus de hond was al aan het gevoel gewend.
 
Een van de familieleden had de hond aan de lijn en bracht haar naar het bruidspaar. "

Ook een super idee om een trouw-tuigje te maken. Dat is ook de reden dat wij voor een strikje hebben gekozen omdat hij daar het minste last van heeft.

 

Over dat laatste twijfelen wij nog heel erg. Laten we hem los naar ons toe rennen door de zaal met de mogelijkheid dat hij eerst even gedag komt zeggen bij opa en oma, of net de gasten die niet zoveel met honden hebben (: Of laten we hem aangelijnd naar ons toe gaan. We waren al aan het oefenen dus durven het eerste misschien toch aan...

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Ook een super idee om een trouw-tuigje te maken. Dat is ook de reden dat wij voor een strikje hebben gekozen omdat hij daar het minste last van heeft.
 
Over dat laatste twijfelen wij nog heel erg. Laten we hem los naar ons toe rennen door de zaal met de mogelijkheid dat hij eerst even gedag komt zeggen bij opa en oma, of net de gasten die niet zoveel met honden hebben (: Of laten we hem aangelijnd naar ons toe gaan. We waren al aan het oefenen dus durven het eerste misschien toch aan... "

Neem een lekkere leverworst mee in je jurk hp-shinytongue-out

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wat leuk joh! Ik had het leuk gevonden als Ziva een rol had gehad bij onze bruiloft. Dat hebben we niet gedaan uiteindelijk, omdat de helft van de daggasten op haar ‘superleuk’ lijst staat (lees: die moeten uit-ge-breid begroet en geknuffeld worden) en de andere helft op haar ‘niet leuk’ lijst (dat is de rest van de wereld op de ‘superleuk’ lijst na en het betekent dat die mensen gewoon geen vinger uit moeten steken want dan gaat ze blaffen). Het was gewoon niet handig geweest.

 

Leuk dat het bij jullie wel kan!

Mij zou het het leukst lijken als de hond een mandje in de bek pakt met daarin de ringen. Als je dat leuk vindt maar bang bent dat het op het moment suprême verkeerd gaat, misschien zorgen voor een backup die snel geregeld kan worden? Bijvoorbeeld een lint klaar hebben liggen zodat de mand snel om zijn hals geknoopt kan worden.

 

Ik zou ook voorbereid zijn op jonge kinderen die per se NU de hond willen aaien en aan de handen van ouders ontglippen.

En als je de kans hebt, laat hem dan van te voren je kleding vast even besnuffelen en misschien ook even aan doen dat hij dat kan zien. Ik heb wel eens iets heel anders aan gehad dan normaal (qua silhouet) en soms herkende Ziva me gewoon niet. Toch wat minder als dat op je bruiloft gebeurt hp-angel

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Neem een lekkere leverworst mee in je jurk  "

Dacht dat ik het had vermeld in de openimgspost, maar wij zijn twee mannen. (:

En ik ga er stiekem toch een beetje van uit dat mijn vriend niet een jurk heeft uitgezocht. hp-shiny

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Dacht dat ik het had vermeld in de openimgspost, maar wij zijn twee mannen. (:
En ik ga er stiekem toch een beetje van uit dat mijn vriend niet een jurk heeft uitgezocht.  "

Hahaha ik las trash the dress dus had er niet uitgehaald dat jullie twee mannen zijn hp-shiny heb je idd niet vermeld. 

Maar wellicht voor nood iets lekkers mee, mocht je twisko los naar jullie toe willen laten lopen ! 

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Ik had het leuk gevonden als Ziva een rol had gehad bij onze bruiloft. Dat hebben we niet gedaan uiteindelijk, omdat de helft van de daggasten op haar ‘superleuk’ lijst staat en de andere helft op haar ‘niet leuk’ lijst

Mij zou het het leukst lijken als de hond een mandje in de bek pakt met daarin de ringen. "

Ik snap dan dat het ook beter voor Ziva was om thuis te blijven. Al blijft het lastig want blijft toch onderdeel van je gezin en leventje.

 

Las al een paar dingen over een mandje en willen dit inderdaad misschien aanleren. Zijn ook leuke fotos van te vinden en hebben nog gelukkig dik een jaar om dit voorzichtig en leuk te leren.

 

Bedankt voor de andere praktische tips met bijvoorbeeld kinderen.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Hahaha ik las trash the dress dus had er niet uitgehaald dat jullie twee mannen zijn  heb je idd niet vermeld. 
Maar wellicht voor nood iets lekkers mee, mocht je twisko los naar jullie toe willen laten lopen !  "

Haha heb er in elk geval om moeten lachen. Trash the dress is een naam van een shoot, maar snap de verwarring. Maar iets super lekkers of leuks is inderdaad wel een idee om hem extra te motiveren en overtuigen.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Je kan hem ook nog altijd helemaal in pak laten verschijnen:  "

Haha, denk dat ik hem daar niet zo'n plezier mee doe, en we van hem zijn gaan houden hoe hij is hp-angel

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Haha heb er in elk geval om moeten lachen. Trash the dress is een naam van een shoot, maar snap de verwarring. Maar iets super lekkers of leuks is inderdaad wel een idee om hem extra te motiveren en overtuigen. "

Oeps, ik dacht het ook hp-frusty Sorry!

 

zal mijn post even aanpassen hp-angel

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Dacht dat ik het had vermeld in de openimgspost, maar wij zijn twee mannen. (:
En ik ga er stiekem toch een beetje van uit dat mijn vriend niet een jurk heeft uitgezocht.  "

Wauw wat een leuk bericht, ik heb het niet meegekregen..drie mannen dus, Twisko is een reu toch ? 

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Haha geen probleem hoor! Dacht er ook pas aan toen ik iets zag staan over een jurk! We hebben inderdaad een mannenhuishouden met zijn drietjes =]

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Haha geen probleem hoor! Dacht er ook pas aan toen ik iets zag staan over een jurk! We hebben inderdaad een mannenhuishouden met zijn drietjes =] "

Heel leuk...en heel veel plezier met Twisko te trainen met het dragen van de ringen....er zijn al goede en leuke dingen aangedragen, kijk wat je het leukst vind, en ga er mee aan de slag....en als het zover is, hier vertellen hoor...smile

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Heel leuk...en heel veel plezier met Twisko te trainen met het dragen van de ringen....er zijn al goede en leuke dingen aangedragen, kijk wat je het leukst vind, en ga er mee aan de slag....en als het zover is, hier vertellen hoor... "

Komt zeker goed. Mochten er meer ideeën, ervaringen of fantasieën zijn hoor ik het graag! (-:

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Ook een super idee om een trouw-tuigje te maken. Dat is ook de reden dat wij voor een strikje hebben gekozen omdat hij daar het minste last van heeft.
 
Over dat laatste twijfelen wij nog heel erg. Laten we hem los naar ons toe rennen door de zaal met de mogelijkheid dat hij eerst even gedag komt zeggen bij opa en oma, of net de gasten die niet zoveel met honden hebben (: Of laten we hem aangelijnd naar ons toe gaan. We waren al aan het oefenen dus durven het eerste misschien toch aan... "

Ik zou em lekker laten rennen!

Stel hij gaat hier en daar buurten, is toch nét heerlijk!

Lekker relax.. haalt de angel eruit.


Als fotograaf lijkt me jullie bruiloft dus écht geweldig! Twee mannen en dan ook nog een hond!

Alvast heel veel plezier.. enne, niet teveel oefenen ;) met die ringen brengen!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^