Spierziekte pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Myasthenia gravis

Myasthenia gravis is een ziekte waarbij de hond verlammingsverschijnselen toont, soms alleen verlamming van de slokdarm. De behandeling is lastig.

https://www.mcvoordieren.nl/myasthenia-gravis-hond

Hallo allemaal, lees mijn nieuwe post voor een update over Benji. Wat ben ik blij dat ik heb doorgezet!

 

groetjes van Robin

honden page profiel DanaDana 3 doggies

Dank voor je reactie! Wat fijn dat het goed gaat met Benji. Waar kan ik je update/nieuwe post vinden? 
Voor die van ons is het te laat, hij is met 16 weken overleden. 
Dierenarts heeft dit medicijn nooit genoemd. Wat doet het precies?

Beide uit Roermond kan geen toeval zijn. Vermoed dat deze fokster heel goed weet met wat ze fokt en welke risico’s hieraan zitten. Zoiets zou echt moeten stoppen. Er gaat zoveel verdriet mee gepaard.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dana wat verdrietig...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

https://www.hondenpage.com/hondenforum/230023/spierziekte-myasthenia-gravis.php.   Dana, hier kan je het topic van Robin met Benji vinden.

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Hey Dana, wat verschrikkelijk om te horen…. Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij dat mensen dit kunnen en blijven doen. 

Pyridostigmine: Een hond met een aantasting van de beenspieren worden behandeld met een acetylcholine-esterase remmer. Door deze remmers blijft de acetylcholine langer bij de laatste receptoren van de spier, waardoor die beter gaat functioneren. (bron MCD voor dieren) 

heel veel sterkte ……

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

@ Benji/Robin en Dana 

 

Wat een ellende en verdriet die deze fokker veroorzaakt met zieke pups op de wereld te zetten. Ellende voor jullie als baasjes maar ook zeker voor de hondjes zelf.

 

Robin; gelukkig heeft het MCD door onderzoek en medicatie gezorgd dat de erfelijke aandoening bij jouw hondje onder controle is. Je hebt alle mogelijke stappen wat de fokker betreft doorlopen, die ik in je vorige topic aangaf; helaas zonder resultaat. Wat is de prognose voor Benji met de juiste medicatie?

 

@Benji en Dana

Hebben jullie een koopcontract? Of werd er niet met een contract gewerkt en was de betaling handje contantje? In het laatste geval kan je ook de Belastingdienst op ze af sturen. Meestal wordt in het gebruikelijke contract een garantie van 12 maanden vermeld. Volgens de wet is een hond een ding. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit behoort controle op dierenfokkers te houden. Ik zou daar dan ook in ieder geval melding doen van het verkopen van zieke pups. [email protected]

 

 

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Hallo Loesje,

dank voor je bericht!

De prognose is niet duidelijk. We weten niet hoe het gaat aflopen of hoe oud hij wordt, want niemand kan ons daar een antwoord op geven. Ik bekijk het per dag en ik geniet elke dag van hem. Op de medicatie gaat hij goed. De ene dag gaat uiteraard beter dan de andere, maar hij doet het voor zijn doen super goed.

Wij hebben helaas geen koopcontract en het handje contantje betaald. Ik ga een melding doen op Puppyplaats , waar ik hem vandaan heb en ook bij de NVWA.

Bedankt voor het advies Loesje.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Benji kan er overheen groeien na een halfjaar, dus ik wil hem sowieso hoe dan ook een halfjaar oud laten worden want ik wil hem niet zomaar opgeven. Eerst ga ik woensdag de medicijnen proberen en kijken wat daar uit komt. Als ik nog wat kan proberen doe ik dit. Als hij niet reageert op de medicijnen en hij na een halfjaar nog niet beter is moeten we keuzes gaan maken. Heel erg lastig want het is echt mijn kindje geworden.. "

Wat een rot diagnose, ik duim dat de medicijnen aanslaan en hij er uiteindelijk overheen groeit. Sterkte.

 

Goed dat je het eerst aan wil kijken en niet gelijk op de prognose af gaat. Die zeggen ook niet altijd iets, mijn hond heeft als pup een levensverwachting van twee jaar gekregen door aangeboren ernstige hartafwijkingen. Inmiddels is hij negen, hij heeft intussen wel hartfalen maar het gaat ondanks dit nog steeds goed met hem. Het gewoon per dag bekijken. 

 

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Goedemiddag Marga,
Ik heb nog een ander bericht op het forum gezet met hoe het nu met hem gaat, als u benieuwd bent.
De medicatie slaat aan en hij is inmiddels al 1,5 jaar oud! Had ik niet durven dromen een jaar geleden.

https://www.hondenpage.com/hondenforum/230023/spierziekte-myasthenia-gravis.php

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

9 jaar is een super mooie leeftijd, wauw. Dat is zeker even iets anders dan 2 jaar. Wat fijn dat hij toch nog zo oud heeft mogen worden en hopen dat hij nog even mee gaat! hp-smile

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Katten vergiftigd in Zwolle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^