Plassen/poepen binnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mdrmdr

Halloo,

ik ga elk uur met mijn pupje naar buiten om te plassen/poepen ook na het slapen of spelen zelfs in de nacht. alleen hij doet buiten niks, hij is meer bezig met aan gras knagen of rond rennen en als ik vervolgens binnen ben doet hij het gelijk allemaal binnen. Heb ook al zo’n plas-opvang matje geprobeerd maar zodra ik hem binnen optil als die begint met plassen dan houd die helemaal op en dan gaat die met het matje spelen om vervolgens een half uur later de rest binnen ergens uit te plassen.

Hoe kan ik hier het best mee omgaan?

honden page profiel DanielleDanielle

Honden hebben een 'plas- en poeprem'. Als je hem optilt tijdens het plassen, stopt hij inderdaad met plassen. Dit gebeurt automatisch. Ik zou sowieso het matje weghalen. Je wilt immers dat hij het buiten leert doen. Als hij binnen plast, til hem direct op en zet hem buiten neer. Maak de vloer schoon zonder te straffen/mopperen of wat dan ook. Zodra je hondje ook maar een beetje plast/poept buiten, heel uitbundig belonen. Hij is dan de beste pup van de wereld. Geef hem een lekkere beloning en gebruik een hoge stem. Het is een kwestie van volhouden, want bij de ene pup duurt het langer dan bij de andere pup. 

honden page profiel mdrmdr

Sorry ik ben vergeten te vermelden dat wij op 4 hoog wonen en dus niet snel buiten zijn. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Na elk eet/speel/ slaap moment ook naar buiten gaan.

 

Blijf even op de bedoelde plek staan. Doet ie niks,dan naar huis en een paar minuten later weer naar de bedoelde plek. Net zo lang tot het kwartje valt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Sorry ik ben vergeten te vermelden dat wij op 4 hoog wonen en dus niet snel buiten zijn.  "

Heb je een balkon?

Zet daar een bak neer waar je een graszood in kan leggen. 

Het enige wat je moet doen is die paar vierkante cm sproeien met water en het stukje kort houden.

 

Scheelt je in de toekomst ook, mocht je eens wat hebben waardoor je niet naar buiten kan. Dan kan de hond daar de behoeften op doen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heb je een balkon of terras? Leg daar bv een paar grasplaggen neer. 

Als je buiten bent met je hond is er te veel afleiding en vergeet je hond te p en p. . Blijf staan, blijf rustig op dezelfde plek wachten, het heeft tijd nodig en geduld van jouw kant. Maar weet ook, alle pupeigenaren herkennen dit en het komt goed. Plast of poept je hond, wacht tot hij klaar is en zeg, dat was plassen, knap hoor en geef een koekje.  Ga daarna wat wandelen . Dit als je buiten bent.

Je zegt ieder uur naar buiten. 

Verander dit en ga naar buiten na slapen, pup wakker? Oppakken en buiten zetten. (Balkon) Na het spelen, jij stopt het spel, pup buiten zetten. Na eten en drinken, idem. Loopt de hond rond en gaat hij scharrelen, snuffelen, meteen oppakken en buiten zetten. Slaapt je pup niet denken het uur is om, maar lekker laten slapen. Eerst balkon zindelijk en ondanks dat toch een paar keer naar buiten per dag. Echt opeens valt het kwartje en wil je hond niet eens meer op balkon zijn behoefte doen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Gelijk geantwoord Puck,

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik woon ook op 4 hoog, mijn 'pup' is nu 9 maand oud en is uiteindelijk gelukt hoor! hp-thumbsup

Ik tilde mijn pup op tot we beneden waren tot we buiten op het gras stonden. Soms deed hij buiten inderdaad niks want in die tijd en afstand tussen apartement was hij teveel afgeleid en deed buiten niets meer. Dan weer naar boven en later weer proberen. Ik ging altijd na eten, drinken, spelen en slapen naar beneden en als ik zag dat hij binnen wilde zitten om te plassen. En dan nog echt wel eens een ongelukje in huis. Vooral poepen vertikte hij buiten te doen de eerste week. 

Gewoon volhouden, niet straffen en áls hij het buiten doet, feestje bouwen met je pup! Die knop gaat echt wel om hoor! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Balkon, bij de accion, kunstgras, een wasmachienbak, daar in leggen en daar je pup in zetten, na het eten, spelen slapen...je kan dat zo oppakken en schoonmaken de kunstgras mat.....

Volgende forumvraag: Pup sloopt mandje/kleedje continu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^