Pup sloopt mandje/kleedje continu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RR

Hoi allen,

Vraag over een golden retriever van 5 maanden.

Sinds we hem hebben gebruiken we een bench waar hij in slaapt, we hadden er een kleedje in, later een matje, maar regelmatig ging hij daaraan bijten en het helemaal opkrullen, kapot maken, labeltje opeten, vulling eruit eten etc. Vanwege de warmte en zorgen dat hij misschien het helemaal kapot kauwt en dan de vulling op eet slaapt hij al een tijdje in de bench zonder matje/mandje. 

We willen hem graag iets zachters terug geven en een mandje aan hem herintroduceren, maar hoe zorgen we ervoor dat hij er niet direct op bijt?

Hem afleiden of iets anders aanbieden doet niks. 

 

dank voor de tips alvast

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Onze hond deed dit ook, soms lag ze graag op een kussen, terwijl ze het soms gewoon veelste warm vond. Wij hebben het deurtje opgelaten en een kussen in de bench, ze ging er regelmatig liggen maar snachts ook regelmatig gewoon op de vloer. Zeker met dit weer vinden ze het vaak wel prettig om ergens anders te kunnen gaan liggen als ze het te warm hebben.. 

 

Anders, zou ik het niet weten. Zonder kussen in de bench zou ik ook sneu vinden, maar ik begrijp het ook als de hond het te warm heeft, dat hij de kussen liever weg heeft.. 

honden page profiel RR

" Onze hond deed dit ook, soms lag ze graag op een kussen, terwijl ze het soms gewoon veelste warm vond. Wij hebben het deurtje opgelaten en een kussen in de bench, ze ging er regelmatig liggen maar snachts ook regelmatig gewoon op de vloer. Zeker met dit weer vinden ze het vaak wel prettig om ergens anders te kunnen gaan liggen als ze het te warm hebben.. 
 
Anders, zou ik het niet weten. Zonder kussen in de bench zou ik ook sneu vinden, maar ik begrijp het ook als de hond het te warm heeft, dat hij de kussen liever weg heeft..  "

Ja het probleem is dat hij er steeds aan bijt totdat het stuk gaat, dus we moeten er continu bij zijn om hem in de gaten te houden en niet stiekem de vulling ervan op eet. Hij doet het ook als we het in de woonkamer leggen en niet in zijn bench.

Misschien wordt het met de leeftijd minder..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zolang je hond in de sloopfase zit, kleedjes en mandjes weg laten, geef een lekker bot, je kan je hond ook uit de bench houden, de warmte is niet bevordelijk nu, grote kans dat tie daarom de kleedjes verscheurd...maak de ruimte groter door wat af te zetten zodat tie zich steeds kan verplaatsen en geef goede grote botten, zoals de witte van farmfood en biofood...veilig en goed verteerbaar...

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Is het alleen ‘s nachts of ook als hij alleen thuis is? 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja hier wordt ook alles wat heel zacht is  of vulling heeft gesloopt. Mijn hond heeft alleen fleecekleedjes en dat gaat goed :) Een vetbed zou je misschien ook nog kunnen proberen.

honden page profiel RR

Het is altijd, ook als we erbij zijn, niet per se voor de nachten alleen. Dan begint hij te bijten in de mand en eraan te trekken met zijn bek terwijl hij het tegenhoudt met zijn poten. Hij vindt het sowieso leuk om alles wat op de grond is te pakken en te versnipperen (ook met uitlaten).

@ willemijn misschien ga ik proberen het altijd te combineren met een bot en hem dat aanbieden als hij weer begint, tot wanneer duurt de sloopfase ongeveer?

honden page profiel RR

" Ja hier wordt ook alles wat heel zacht is  of vulling heeft gesloopt. Mijn hond heeft alleen fleecekleedjes en dat gaat goed :-) Een vetbed zou je misschien ook nog kunnen proberen. "

Zo'n dekentje rolt hij op en neemt het in zijn bek, dan loopt hij ermee rond en gaat dan op een ander plekje eraan bijten haha

Ik probeer het te voorkomen door het dan plat te drukken door er op de hoeken te staan als ik er bij ben, maar na een tijdje begint hij toch opnieuw.

Volgende forumvraag: Vlooien !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^