Vlooien !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Hallo iedereen

Ik heb een poedeltje van 5 maanden en hij zit constant met vlooien, heb alles al geprobeerd, pipetje in nek, nu het enigste dat helpt is shampoo, want die spuitbussen voor honden vind ik toch niet gezond, heb wel spuitbus voor de  tapijten enz.. alle 14 dagen begint het opnieuw, dan wassen we hem met vlooienshampoo voor puppy's, en spuiten dan binnen overal op tapijten en in zijn mandje en noem maar op

We gaan wel alle dagen wandelen in een klein parkje waar veel andere honden komen, ik ga die plaats nu vermijden, en zien waar hij ze opdoet, want is me niet teveel om hem te wassen, maar of het wel goed is voor de huid en zijn haren daar twijfel ik aan, een vlooienhalsbandje helpt ook niet, ze blijven wel uit de buurt daar en zitten dan achteraan, heeft soms iemand daar ook problemen mee, want hij heeft er wel last van, zeker nachts, zit constant te krabben en bijten

bedankt om dit te lezen

groetjes ...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ben je wel zeker dat het vlooien zijn en geen allergie ? 
Zie je zwarte kruimeltjes op zijn buik ? Dan zijn het vlooien.
Zie je niks lopen ofzo dan kan hij allergisch zijn en jeuk hebben van voedsel .
Ik kan me niet voorstellen dat, als je alle veertien dagen hem onvlooit...die zo vlug terug zijn.....die afweerstof zit dan in zijn vetlaag .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vlooien van anderen honden als ze vlooien hebben, springen echt niet over als je hond met de vlooienbalen spelen hoor.

ga toch even te rade in je omgeving van je huis, als je hond steeds vlooien hebt, is je huis vol met vlooien.

w.c. schuur waar je vaak komt ? berging ? auto ? boven in de slaapkamers ? overal komen de vlooien , de eitjes liften mee aan je kleding, dus alles maar ook alles insprayen.

bolfo..... kijk op de bus hoe de gebruiksaanwijzing is en hou je daar goed aan. dus alles eruit, desnoods een hele dag , ga maar naar iemand toe, wel alles meenemen he.

je hondjes bescherm je goed lees ik, gebruik lavendel voor de vachten, een paar druppels olie in je handen wrijven van lavendel daarmee de vacht van je hond mee opwrijven, vlooien hebben daar een hekel aan.

kleedjes van je dieren wassen in Azijn. in de wasmachien op 60 graden, geen wasmiddel gebruiken, kan geen kwaad voor je wasmachien.

vlooien moeten uitsterven, er liggen in je huis overal eitjes, die komen uit , de bolfo doet zijn werk, heus je komt er van af, maar neem wel maatregelingen want de winter komt er aan, kachel aan, de vlooien vinden het heerlijk bij een warme kachel temperatuur al van 20 graden.


je kan bij je dierenarts stronghold voor je honden halen, een maand, meer is niet nodig, begin ook gelijk met wat natuurlijks, bijvoorbeeld cdVet. en gebruik dat dagelijks drie weken lang, daarna 2 x in de week, heus je honden zijn dan beschermd, eerst even doeltreffend alles aanpakken zodat je van de plaag af bent.

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

We wonen op een appartement en zoveel is er niet om te ontvlooien met de spuitbus, ja alleen de auto daar hebben we nog niet gespoten, zijn wel degelijk vlooien hoor Anny, ik zie ze kruipen op zijn buikje, soms héél kleintjes nu, ik las hier van Willemijn om lavendel te gebruiken, zal ik morgen gaan halen, ik sta open voor alle nieuwe dingen ;-)

fijne avond verder dierenvrienden !!!

honden page profiel LizzyLizzy 2 doggies

honden foto van Lizzy

Vlooien en vlooieneitjes zitten overal hoor, sommige mensen denken dat ze alleen op het tapijt voorkomen, maar dus ook op laminaat en vinyl en tussen de kieren daarvan.
Denk dat het probleem toch vanuit je eigen huis komt, en niet van onderweg. Als je andere honden tegenkomt tijdens de wandeling springen die vlooien echt niet naar jouw hond over.
Sterkte en succes, want het is echt een lastig probleem.
Ik zou echt heel je huis nog eens met Bolfo inspuiten, en dan even een uurtje weggaan, als je thuiskomt alles openzetten om even te luchten.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 2 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Waarmee heb je de hond behandeld? Frontline zijn vlooien al jaren resistent voor, er word wel nog steeds reclame gemaakt voor frontline en door de naam die het zo lang heeft gehad, wordt het nog steeds verkocht terwijl het niet meer werkt.

De vloer dweilen met dethol en een sprayfles vullen met wat dethol en water alles van stof kun je daar mee insprayen. Alsook hoeken en kieren e.d. Werkt effectiever dan omgevingsspray.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Cabasja

Voorlopig maandelijks liefst 2 maandelijk wassen met dreft.
De ouderwetse groen dreft,waar je maar een druppeltje van nodig hebt ;-)

honden page profiel DianaDiana 2 doggies

honden foto van Diana

" Voorlopig maandelijks liefst 2 maandelijk wassen met dreft.
De ouderwetse groen dreft,waar je maar een druppeltje van nodig hebt ;-) "


.Is dat niet super slecht?
Vind het namelijk wel een sterk idee!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dreft is een van de sterkste ontvetter, inderdaad daar gaan de vlooien van dood. :-D

gebruik als je geen omgevingsspray wilt gebruiken, azijn dreft water en daarmee dweilen, bolfo spray is zes maanden houdbaar in kieren en naden... de keuze aan jou.

niet een uur weg gaan nee een langere tijd, zodat het zijn werk kan doen zonder dat je in huis bent.

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

Als je een stoomreiniger hebt kun je die minimaal 2x per week gebruiken op je vloer bank gordijnen auto en in alle hoeken. Dagelijks stofzuigen. Niet dweilen. En 1x per 4weken stronghold gebruiken.
Verder heb je dan niets nodig.

Natuurlijke middelen zou ik op een hond met vlooien allergie gebruiken omdat het de vlooien op afstand houd. Dit is ook goed sttaks ter preventie. Nu zou het echter niet werken. Het doodt de vlooien larven en eitjes niet. Stronghold wel. Ook niet alle pipet merken hebben de functies die stronghold wel heeft.

Tapijtenspray ben ik fel op tegen en heb ik zelf destijfs ook niet gebruikt. Wassen doe ik ook niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hou dit alles minimaal 2 maanden vol

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Bedankt voor de vele tips, ik ga er idd. wat aan doen, als we hem kochten drie maanden geleden had hij al vlooien, dus ik denk hier op het appartement  wonen we sinds april, de vorige huurders hadden geen dieren, wat uiteraard niets wil zeggen, dus zou het van mijn  hondje kunnen zijn, als er hier wat zit

Een stoomreiniger daar ga ik mee beginnen

Hij kruipt toch ook veel in de struiken hier buiten ik hou de straat aan geen parkje meer voorlopig dan zien we wel of het al iets helpt

Fijne zondag tja het blijft hier regenen, we zullen er toch even doorgaan denk ik, plasjes doen

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Volhouden!

en alles wat je kunt wassen op 60 graden; in de machine.

Omgevingsspray Bolfo

dweilen met azijn

pipet stronghold,


succes!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Nog even een aanvullende tip.
Als je weet of de vlooien van buiten komen en je weet ook de locatie, kan je altijd de gemeente bellen.

Zij kunnen dan gif strooien op die plek buiten zodat daar de vlooien allemaal dood gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

omgeving.....5 % vlooien zitten op je hond, 95 % zit in de omgeving, in je huis dus.

niet behandelen is niet aan de orde.

hier is de bestrijdingsdienst, 3 x geweest, een vlooienplaag van mensen die weg waren met hun dieren en het huis had drie maanden leeg gestaan, tot ik er kwam, een vlooienplaag. ook de tuin is aangepakt.

je zal toch echt je omgeving moeten aanpakken, niet sprayen is geen optie, spray doeltreffend, kijk op de verpakking hoe het moet, gebruik de bolfo, dat is een goed middel om de plaag te lijf te gaan.

ga een hele dag weg, sluit alles. en als je terug komt lucht dan eerst goed voor je weer het huis in ga.
pak je de omgeving niet aan, dan hou je een vlooienplaag, bij een plaag is een natuurmiddeltje even niet aan de orde voor de omgeving. drastisch aanpakken ben je er zo van af.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Niet sprayen is zeker wel een optie. Ts gaat een stoomreiniger gebruiken. Dat doodt alles, zelfs de eitjes die naar mijn weten niet met gif aangepakt kunnen worden. Ik heb het ook zonder spray gered.

Verder heeft niemand het over niet behandelen.

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

@Roosje 
ik heb pipet stronghold besteld bij
 http://www.de-dierenarts.nl/, online 


ik woon aan de grens van Nederland en bij de apotheek hier in België moet je een voorschrift hebben, nu op zoek naar een stoomreiniger en dan hoop ik dat het eindelijk gedaan is met de vlooitjes, zijn er nooit veel, maar ja dat kweekt .....

bedankt iedereen voor de reactie !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier is ook een stoomreiniger gebruikt, ondanks alles was de plaag toch zo dat er bestrijdingsmiddelen aan te pas moesten komen, een stoomreiniger komt niet in kieren en naden. en als je echt een vlooienplaag hebt, toch even drastisch aanpakken.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik gebruik (als hij ook tegen teken beschermd moet worden) advantix. Maar niet elke maand. Hij krijgt ook knoflookbonbons. Misschien kun je daar ook mee beginnen, dan vinden de vlooien je hond iig niet meer lekker. En dan de omgeving aan pakken. Succes!

honden page profiel MarijkeMarijke

Wat een leuk hondje heb je!
Ik heb een hond met een iets te droge huid. Wassen mag ik hem alleen met speciale shampoo. In het begin pakte het ani vlo middel niet doordat mijn hond te weinig huidvet had. Het middel verspreid zich nl. door in het natuurlijke vetlaagje te gaan zitten. Ik moest de hond een speciaal soort blikvoer geven, drie dagen lang, en toen werkte het anti vlo middel wel. Ik gebruik vaak het merk Reico van Vital systeme, maar het komt overeen met cd vet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" hier is ook een stoomreiniger gebruikt, ondanks alles was de plaag toch zo dat er bestrijdingsmiddelen aan te pas moesten komen, een stoomreiniger komt niet in kieren en naden. en als je echt een vlooienplaag hebt, toch even drastisch aanpakken. "


Je hebt verschillende opzet stukken waarmee je echt wel overal komt. Als je consequent doet wat ik eerder zei, dan doodt je alles..

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Gelukkig hebben we stenen en nauwelijks tapijten dus zal gemakkelijker zijn om met een stoomreiniger te werken, mijn vriend was juist op zoek op internet naar een stoomreiniger en heb hem verteld dat er ook opzet
stukken bij zijn, nu pas gelezen hier, we hadden van de DA pipetjes gehad (EXIL) ik had de eerste aangebracht maar de vlooien bleven, zodoende dat ik er niet in geloofde, nu proberen met stronghold, dus afwachten

bedankt voor de reacties ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Stronghold is in de Belgische apotheek zonder recept verkrijgbaar!

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

" Stronghold is in de Belgische apotheek zonder recept verkrijgbaar!

"


.Ben hier in Meerle geweest bij een apotheker en die zei alleen met voorschrift, zal afhankelijk zijn van stad denk ik ....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ja, kan.

Als je een vaste apotheek hebt die je kennen, dan kun je het zo ook wel meekrijgen.(of een vaste da die het voorschrift zo schrijft)

Hier bij mij in Geel krijg ik het zo mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan bof je Saskia, het is hier uit de handel gehaald, vrij te koop geweest in dierenwinkels, ze hebben alles terug gehaald , nu alleen nog bij de dierenarts, niet bij de apotheek hier.

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Die EXIL die ik gekregen had van DA hielp niks, of duurt het een paar dagen of langer eer het werkt ?
Dan weet ik het voor  Stronghold, dat ik niet te snel conclusies trek !


In verband met de stoomreiniger hebben we denkelijk een goede keuze gemaakt, we hebben deze besteld :

http://www.stoomreinigercenter.be/product/175232/h2o-mop-x5.html

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb geen ervaring met dat merk. Ik heb zelf al jaren kar her. Heb tussendoor wel andere merken gehad maar die vond ik niets. Als ze maar zodanig heet worden dat er flink wat stoom vanaf komt. Dacht dat fat met 100 graden was. Gebruik wel gedemineraliseerd water en geen kraanwater anders ver kalkt je machine in no time.

Geef niet verschillende vlooien middelen tegelijk zonder je arts te raadplegen. Het vorige middel moet dus uitgewerkt zijn.
Er is een groot verschil qua werking tussen de verschillende vlooien middelen. Stronghold schijnt een van de veiligste te zijn en werkt op meerdere gebieden.

Hopelijk ben je er snel vanaf.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tarali.....ik koop gewoon Strongold pipetjes bij mijn apotheek......woon in Antwerpen. ':-)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hier ook ineens last van vlooien op de honden... Bah!!!
Ga de bolfo spray aanschaffen en morgen meteen spuiten.

Heb van de dierenwinkel een goede shampoo en spray gekregen voor de jeuk.

Ik lees al goede tips:
- Bolfo spray
- iedere dag stofzuigen

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mechelse herder pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^