Vraag over voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus AgterbergSuus Agterberg

Mijn hond Dante ( 6 mnd alweer) doet het super! Erg lief! Maar nu heeft hij vaak jeuk en laat verschrikkelijke (stille) winden. Nu zijn we aan het kijken voor andere voeding met maar 1 eiwitbestanddeel erin( tip van de da) nu vliegen de dure merken ons om de oren . Graag tips! Ook nog een vraag : de da zei dat de hond per kilo gewicht 0,37 gram moet eten maar nu lees ik op een pak voer dat een hond van 17/20 kilo 350 mag . Is dat dan per keer? Anders krijgt de hond toch te weinig? Of is dit per  merk weer verschillend?? We hebben ook een hondenvoerbak gekocht met richels erin zodat hij het minder snel naar binnen schokt . Alvast bedankt voor de reacties! 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Wat voer je nu precies, waar hij het niet zo goed op doet?

 

Qua hoeveelheid voer, houd ik persoonlijk geen grammen/formules aan.

 

Probeer eens op het oog te voeren. Word de hond ietsje te zwaar dan voer je de volgende keer iets minder. Word hij te dun, dan ga je ietsje meer voeren.

 

Uiteindelijk kom je dan uit op een mooie balans net een goed gewicht.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Mijn hond Dante ( 6 mnd alweer) doet het super! Erg lief! Maar nu heeft hij vaak jeuk en laat verschrikkelijke (stille) winden. Nu zijn we aan het kijken voor andere voeding met maar 1 eiwitbestanddeel erin( tip van de da) nu vliegen de dure merken ons om de oren . Graag tips! Ook nog een vraag : de da zei dat de hond per kilo gewicht 0,37 gram moet eten maar nu lees ik op een pak voer dat een hond van 17/20 kilo 350 mag . Is dat dan per keer? Anders krijgt de hond toch te weinig? Of is dit per  merk weer verschillend?? We hebben ook een hondenvoerbak gekocht met richels erin zodat hij het minder snel naar binnen schokt . Alvast bedankt voor de reacties!  "

Ja vaak is voer (het wat betere voer) af te lezen doordat je niet zo heel veel te geven, daar zit vaak meer vlees in, sommige merken daar moet je echt veel van geven.

Kijk eens op voerwijzer, en vergelijk het merk wat je kiest op Internet, want dat kan wel eens 10 a 20 euro schelen met een dierenwinkel.

 

Ik ben wel van het wegen, omdat het zo verschilt per merk, maar ik weeg het, zoek dan een beker en gooi het daar in, dan hoef ik nooit meer te wegen, ik weet immers hoeveel in de beker zit.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Van elk voer kan het verschillen hoeveel gram je nodig hebt. In de 1 zit meer dan de ander. Wij hebben brokken waar ze 100 (acana) gram van mogen en dit ook eten, terwijl we ook ziwipeak geven en daar hebben ze maar zn 60 gram van nodig. Ik zou de verpakking als richtlijn aanhouden en kijken hoe je hond het er op doet. 

 

Wij zijn begonnen met Acana Lam 6 weken lang, ze kreeg er Renske lam vers bij en de snacks ook van lam (lamskophuid enz). Nu zijn we al paar weken over gegaan op acana lam en eend, dit gaat ook heel goed. Ook eenden snacks erbij, gelukkig geen klachten. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Farmfood heeft diepvriesvoer met hart/pens.

Dit kan ook enkele weken gebruikt worden om te kijken of de klachten van je hond verminderen.

Laatst heb ik hier over gelezen, maar ik heb er zelf verder geen ervaring mee.

 

Volgende forumvraag: Voer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^