Kieskeurige eter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, ik heb een zeer kieskeurige etende Golden Retriever van 8 maanden in huis.

Vanaf het begin gaven wij hem brokjes van Royal Canin Veterinary Diet. Hij at 3 keer per dag zijn gehele maaltijd op, stond zelfs te springen als hij voer kreeg. Sinds ongeveer een maand geleden at hij de brokjes niet meer. Hooguit 1/3 van zijn maaltijd per dag kreeg hij binnen. Ik ben met hem naar de dierenarts geweest om te kijken of het niet iets medisch was, maar ze hebben niets gevonden. Alles was goed.

 

Ik heb vervolgens natvoer van Renske door zijn brokjes heen gedaan, want ik wilde wel dat hij (zeker op deze leeftijd) gewoon ging eten. Met het natvoer door de brokjes ging het weer een stuk beter en at hij weer graag.

Vorige week wilde ik overstappen op ook de brokjes van Renske, een natuurlijkere voeding met meer goede voedingsstoffen voor mijn hond. Hij vond de brokjes heerlijk en at ze zonder nat voer in een keer op. Maar na een paar dagen at hij er toch weer minder van. Ook daar doe ik nu weer nat voer van Renske in, maar hij eet nu selectief alleen het nat voer en de brokjes waar nat voer aan zit op. Waardoor dus zeker een kwart tot de helft van zijn brokjes alsnog in zijn voerbakje blijft liggen. Soms eet hij het op een later moment alsnog op, als hij echt honger heeft ofzo, maar vaak heeft hij aan het einde van de dag nog steeds niet alles opgegeten.

 

Ik ben wel aan het overwegen om over te stappen op KVV. Ik heb was goede en fijne tips gekregen van medeforumleden. Maar ik ben wel benieuwd of iemand dit herkent en wat jij hiermee hebt gedaan? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Er zijn hier veel mensen met kieskeurige eters, ik denk dat je al veel tips vindt als je de zoekfunctie gebruikt!

 

Toch is het iets wat bij retrievers niet vaak wordt gezien. Het klinkt mij eigenlijk in de oren alsof hij helemaal geen honger heeft en alleen de lekkere dingen er uit pikt.

Hij zit ook op een leeftijd dat ze wat minder eten nodig zullen hebben. Weet je zeker dat je niet teveel geeft? 
Sommige honden regelen hun gewicht namelijk zelf door minder te gaan eten als ze zwaar genoeg zijn. Sommige zijn dan té zwaar, anderen nog mooi op gewicht maar toch stoppen ze met eten. Wellicht dat jouw hond mooi op gewicht is maar te dik zou worden als hij meer gaat eten. Dan is de truc simpel: minder gaan voeren zodat hij weer alles eet en niet alleen de lekkere dingen.

Ik zou me er niet al te druk om maken, zeker omdat je al bij de da geweest bent (goed van je!).

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Voordeel van KVV is dat je (als het goed is) vrijwel elke dag een andere diersoort voert wat betekend dat er elke dag een andere smaak in zijn bak zit. Maui was ook erg kieskeurig met brokken maar eet nu al best lang achter elkaar haar verse maaltijd en ze is elke keer super enthousiast over wat er in haar bak zit. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Heel herkenbaar dit. Onze hond krijgt nou orijen/acana brokken, als ik ze nu zo voor zet, eet ze ze echt niet. Ze krijgt nou inderdaad Renske Vers erdoor en ik zorg dat ik ook echt alles door elkaar meng en het is zo op. Eet ze niet? Dan is het jammer dan, zet ik het in de koeling en de volgende maaltijd is pas paar uur later. Ik merk ook dat ze met warmer weer veel slechter eten.

 

Ik weet eerlijk gezegd niet meer wanneer je overstapt op 2 maaltijden, maar volgens mij moet dat met deze leeftijd prima kunnen? Dan zou je sochtends en savonds kunnen voeren in de hoop dat je hond toch wat meer zin heeft om te eten. Wij geven telkens een half bakje Renske er door (wel het verschil, mijn hondje is 6 kilo haha)

honden page profiel DanielleDanielle

" Er zijn hier veel mensen met kieskeurige eters, ik denk dat je al veel tips vindt als je de zoekfunctie gebruikt!
 
Toch is het iets wat bij retrievers niet vaak wordt gezien. Het klinkt mij eigenlijk in de oren alsof hij helemaal geen honger heeft en alleen de lekkere dingen er uit pikt.
Hij zit ook op een leeftijd dat ze wat minder eten nodig zullen hebben. Weet je zeker dat je niet teveel geeft? Sommige honden regelen hun gewicht namelijk zelf door minder te gaan eten als ze zwaar genoeg zijn. Sommige zijn dan té zwaar, anderen nog mooi op gewicht maar toch stoppen ze met eten. Wellicht dat jouw hond mooi op gewicht is maar te dik zou worden als hij meer gaat eten. Dan is de truc simpel: minder gaan voeren zodat hij weer alles eet en niet alleen de lekkere dingen.
Ik zou me er niet al te druk om maken, zeker omdat je al bij de da geweest bent (goed van je!). "

Dank voor je reactie! Het is inderdaad geen retriever dingetje.. Maar verder eet hij dan ook alles wat los en vast zit, van de straat en thuis, etc.. Mijn Golden heeft (in tegenstelling tot de meeste Goldens) een sportief/slank postuur waar eigenlijk ook geen gewicht af moet, want dan zou hij te weinig wegen. Nu zit hij qua gewicht eigenlijk perfect. Hij hoort ongeveer 340 gram per dag te krijgen en eet nu eerder rond de 200 momenteel. Maar ik hou wel wekelijks zijn gewicht in de gaten en gelukkig komt hij tot nu toe nog wel netjes aan. Inmiddels is hij 27,6 kilo :) 

honden page profiel DanielleDanielle

" Heel herkenbaar dit. Onze hond krijgt nou orijen/acana brokken, als ik ze nu zo voor zet, eet ze ze echt niet. Ze krijgt nou inderdaad Renske Vers erdoor en ik zorg dat ik ook echt alles door elkaar meng en het is zo op. Eet ze niet? Dan is het jammer dan, zet ik het in de koeling en de volgende maaltijd is pas paar uur later. Ik merk ook dat ze met warmer weer veel slechter eten.
 
Ik weet eerlijk gezegd niet meer wanneer je overstapt op 2 maaltijden, maar volgens mij moet dat met deze leeftijd prima kunnen? Dan zou je sochtends en savonds kunnen voeren in de hoop dat je hond toch wat meer zin heeft om te eten. Wij geven telkens een half bakje Renske er door (wel het verschil, mijn hondje is 6 kilo haha) "

Dankje voor je tip. Misschien inderdaad een goed idee om over te stappen naar 2 keer per dag voer. Ik denk dat ik dat vanaf morgen ga doen! En inderdaad, Renske Vers goed mengen en hopelijk eet hij dan beter :)

honden page profiel DD

honden foto van D

Hormonen? Mijn ouders hebben een labrador kruising reu die ook beroerd at. Hij at met lange tanden, en alleen tot een bepaalde hoeveelheid, en was erg mager. Sinds de castratie eet hij als een labrador betaamd tongue-out Mijn ouders wonen afgelegen, en wandelen afgelegen, dus het was niet een loops teefje. Hij had het ook niet met vlagen, het begon op een bepaalde leeftijd, tot na de castratie.

Mijn teefje heeft ook lang gehad dat ze kieskeurig werd zodra ze ‘wat extra gewicht’ meedroeg. Ik moest dus extra goed opletten dat ik precies genoeg gaf, anders ging ze daarna in een drie dagen hongerstaking. Meestal ging het met het stijgen van de temperatuur mis, want dan had ze minder nodig, maar vergat ik het aan te passen, en na een tijdje ging ze dan moeilijk doen met eten, weigeren, gal spugen. Ze at het sowieso met lange tanden vaak. Ik ben overgegaan op brokken die ze lekkerder vind, en moet nu erg op haar gewicht letten; ik ben gewend dat ze dit zelf redelijk goed deed, en nu is ze bijna een halve kilo te zwaar (ze is een kleine hond, dus dan is dat verhoudingsgewijs veel). Wel blijft ze een lekkerbek. Ze eet deze brokjes érg graag, maar vindt zalmolie extra lekker. Ze krijgt dat over haar ontbijt, dus wat doet mevrouw? Die eet haar ontbijt niet op, voordat er wat olie over zit. Als ik dat niet doe, blijft ze naast haar bakje zitten. Heel soms als ik het oversla, eet ze ze alsnog op, maar soms wacht ze te lang en wordt ze misselijk na een nacht niet eten. Maar buiten ontbijt, als ik haar dan wat aanbied? Jamjam... Maar ik geef voor de rest niet in in haar ‘geslijm’, want ze vindt het lekker, maar zoals bij de olie blijkt kan het altijd lekkerder, en ze weet wat ze wil tongue-out In het ergste geval gaat ze in een drie dagen hongerstaking dus, maar die heeft ze sinds dit voer niet meer gehad. Wel een maaltijd niet willen, maar dan eet ze die later op, zo dan niet na gal gespuugd te hebben. Want ik ga het niet nog mooier maken, dan raakt het einde zoek haar kennende foot-in-mouth Ze vond deze brok namelijk het einde voor ik er helemaal naar overstapte, en ze vindt hem nog steeds duidelijk lekkerder dan de vorige, maar is nog steeds af en toe opzoek naar ‘meer’ hp-frusty

 

Volgende forumvraag: Help! Dilemma..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^