Help! Dilemma..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, ik zit met een behoorlijke dilemma. Sinds een half jaar hebben we een golden retriever. We hadden nog geen vakantie geboekt vanwege deze aanschaf. En als we op vakantie zouden gaan, zouden we in Nederland/Duitsland/Belgie gaan met de hond. 

 

Afijn, helaas dacht mijn vriend er vervolgens toch anders over. Hij merkte dat hij toch niet kan genieten en geen echte vrijheid heeft met de hond. Hij wilde dus toch op vakantie maar zonder de hond. Dat is nu een echte vereiste voor hem. Zijn plan was om 10 dagen naar Italie te gaan zonder de hond en de hond dus 12 dagen naar een pension te brengen. Dit zat mij ontzettend dwars en we hebben ook besloten dat dit wel een grote stap is misschien. Sinds een poosje heeft hij het idee om 4 dagen naar Duitsland te gaan, maar ook per se zonder hond. Ook dit moest ik even op mij in laten werken. Ik heb een pension gevonden in de buurt die goed aangeschreven staat. 

 

Ik heb met hen contact opgenomen en we kunnen de hond een keer laten komen voor een proefnachtje. Echter doen ze vanwege corona geen rondleidingen, waardoor ik dus niet kan zien waar precies mijn hond verblijft. En toch zit het mij nog steeds dwars, het idee dat mijn hond 4 dagen op een plek zit en wellicht stress heeft en ik niet weet hoe het gaat, etc. Ik zit nu in met een gigantische dilemma: of de hond naar een pension, of ik ga niet mee op vakantie en mijn vriend gaat met een familielid. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat dilemma kan ik niet voor je oplossen. Wel denk ik dat t handig is als je een oppasadres achter de hand hebt, en dan is 4 dagen te overzien om uit te proberen. Misschien willen ze wel fotos of filmpjes sturen?

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Of jij gaat lekker met je hond naar een eiland in Nederland. smile 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik moet eerlijk toe geven dat ik altijd op vakantie ga zonder honden, altijd de hond maar mee moeten slepen, het is daar warm of alleen laten in een vreemd huisje vind ik allemaal maar niks. Constant op de tijd moeten letten. Wij hebben wel altijd familie of een oppas achter de hand. Ken je niemand die even zou willen op passen?

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik moet eerlijk toe geven dat ik altijd op vakantie ga zonder honden, altijd de hond maar mee moeten slepen, het is daar warm of alleen laten in een vreemd huisje vind ik allemaal maar niks. Constant op de tijd moeten letten. Wij hebben wel altijd familie of een oppas achter de hand. Ken je niemand die even zou willen op passen? "

We hebben hebben wel een oppas die soms een dag of paar uur oppast, maar niemand die echt 3 nachten kan oppassen helaas. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Tsja, dat is echt alleen iets dat je zelf kunt beslissen. Ik zelf zou mijn honden niet in een pension doen. En als er geen andere oplossing is blijf ik thuis. Misschien kun je iemand anders vinden die het leuk vindt een pup in huis te hebben voor 4 dagen? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat vervelend voor je, dat je vriend nu ineens toch anders dan afgesproken denkt over de vakantie situatie

 

Zelf zou ik geen leuke vakantie hebben als ik niet wist of mijn hond het goed had of niet, en zou ik dan liever thuis blijven totdat ik een vertrouwd adres gevonden had, al is een vakantie met vriend ook belangrijk, maar de hond gaat dan voor is mijn mening, omdat die afhankelijk is van ons mensen.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Kan je hond niet naar vrienden of familie?

 

Wij kregen vorige week een flyer in de bus van gediplomeerde hondentrainers die tijdens vakanties op je hond komen passen in jouw huis, of als je dat niet zag zitten de hond bij hen in huis namen. Misschien is zoiets ook een oplossing? Dan heb je toch dat 'huiselijke' en één op één contact met de hond.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik weet niet of je een teefje of reu hebt. Maar als je een reu hebt kan ook nog een vereiste zijn van vele pensions dat hij gecastreerd moet zijn. Daar liepen wij tegenaan toen ik oppas moest zoeken ivm een bruiloft in het buitenland waar ik bij moest zijn. Gelukkig uiteindelijk een heel lief gezin gevonden die wel even op hem wilde passen via onze fokker (baasje van Link zijn broertje). Waar sindsdien nog steeds erg leuk contact mee hebben. Voor wij Link bij ons namen hadden wij ook afgesproken hem nooit in een pension oid te stoppen.

 

Sowieso is het handig mensen te zoeken voor achter de hand. Fam/vrienden ed, voor noodgevallen. Met als GROOT voordeel dat ze je ook echt op de hoogte houden! Foto's filmpjes hp-heart

 

Mijn advies is dus om of verder te zoeken naar een meer persoonlijke oppas of zelf op vakantie te gaan met je hond bijv. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" We hebben hebben wel een oppas die soms een dag of paar uur oppast, maar niemand die echt 3 nachten kan oppassen helaas.  "

Ik zou niet zo snel voor een pension kiezen, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.. Ik was liever thuis gebleven en opzoek gegaan naar een goede oppas voor in de toekomst die ook in de vakantie kan oppassen. Dat je zelf ook met een gerust hart op vakantie kan gaan..

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Ik zou niet zo snel voor een pension kiezen, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.. Ik was liever thuis gebleven en opzoek gegaan naar een goede oppas voor in de toekomst die ook in de vakantie kan oppassen. Dat je zelf ook met een gerust hart op vakantie kan gaan.. "

Precies. Natuurlijk kan iemand zich vergist hebben in wat je van te voren verwacht. Maar daarnaast heeft hij het ook nog niet geprobeerd met een hond op vakantie wat ik zo begrijp.. Mocht het dit jaar toch niet leuk zijn met hond dan heb je iig genoeg tijd om op zoek te gaan naar een lieve oppas voor volgend jaar. 

 

Ik zou niet mijn hond ergens afleveren terwijl ik geen flauw idee heb waar hij terecht komt. Sowieso vind ik persoonlijk pensions niks, denk dat Link echt zal wegkwijnen daar.. Dan geniet ik echt niet van mijn vakantie met die gedachte embarassed

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, mijn honden heb ik ieder jaar tijdens de vakantie naar een pension gebracht. Eenmaal daar? Top. Hond liep gelijk met de pensioneigenaar mee. Zijn motto was, jullie vakantie de hond ook. 

 

Waarom wordt er toch altijd gedacht dat een hond het niet goed heeft. Zoek een pension google reviews. Twijfel, ander pension zoeken. Het zal nu misschien minder lastig zijn want door corona blijven veel mensen thuis. Maar ik moest altijd al vroeg in het jaar bespreken, anders was alles vol.

 

En rondleidingen? Het kon, maar ik heb ook ooit een pension gehad die zei, nee, veel te veel opwinding voor de honden, stel dat iedere dag zoveel mensen willen komen kijken, iedere keer de stress voor de eieren, het blaffen, de ene hond ,,steekt,, de andere aan enzv. Ik moest even slikken maar het was het beste pension dat ik ooit heb gehad. 

 

En eenmaal op vakantie was het ook fijn om helemaal mijn gang te kunnen gaan, overal naar toe en naar binnen wat ik wilde en waar soms een hond niet binnen mocht.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

Ik weet niet waar je woont, maar hier in zevenaar is een pension waar ze ook dagelijks filmpjes etc plaatsen. Misschien is dat een geruststelling? Hoor er vaak goede dingen over, maar moet natuurlijk wel in de buurt zijn

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik weet niet waar je woont, maar hier in zevenaar is een pension waar ze ook dagelijks filmpjes etc plaatsen. Misschien is dat een geruststelling? Hoor er vaak goede dingen over, maar moet natuurlijk wel in de buurt zijn "

Dankjewel! Ik woon in Doetinchem, dus erg dicht in de buurt! Ik ga eens kijken. Wil je mij pb doen welke pension dat is?

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

" Dankjewel! Ik woon in Doetinchem, dus erg dicht in de buurt! Ik ga eens kijken. Wil je mij pb doen welke pension dat is? "

Ooh dat is wel heel dichtbij! Ik pb je even

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Ik zou niet zo snel voor een pension kiezen, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.. Ik was liever thuis gebleven en opzoek gegaan naar een goede oppas voor in de toekomst die ook in de vakantie kan oppassen. Dat je zelf ook met een gerust hart op vakantie kan gaan.. "

Precies dit. 

Volgens mij raak je nu wel heel erg verwijderd van jullie oorspronkelijke plan. Wat als jullie wel naar Duitsland gaan, en jij gewoon lekker met de hond dingen onderneemt? Heeft je vriend zijn echte vrijheid en jij geen stress. 

honden page profiel IgloIglo

Ik zou voor een tussenweg gaan en naar een huiselijke betaalde oppas zoeken. Moet je wel geluk hebben dat er iets in de buurt zit. Vaak zijn dat mensen zonder werk of met pensioen oid. die dat gewoon leuk vinden om te doen. Dit lijkt me iets prettiger voor je hond dan een pension. Zo’n oppas kan je vinden op bijvoorbeeld marktplaats. Wel alleen doen als je de oppas echt vertrouwd. Bij twijfel nooit doen...

Pension hoor ik wel slechte verhalen over. Veel mensen hebben het beeld dat je hond de hele dag mag spelen met andere honden. Maar in werkelijkheid zitten ze het grootste gedeelte van de dag in de kennel. Het kan stressvol zijn zo zonder baas, en met andere honden die de hele tijd aan het blaffen zijn. Zelf zou ik mijn hond er niet heen brengen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik ken ook geen goed verhaal over een pension helaas. Mijn vriendin heeft bij 3 verschillende stages gelopen en vond het helemaal niks. Sommige honden vinden het spelen in een grote groep leuk, maar niet allemaal. Sommige zitten daar maar bang te zijn, alleen. Dat spelen? Is misschien maar 3x over een half uur of een uur per dag. Vaak zitten ze daarna in de kennel en horen ze de hele dag geblaf om zich heen. Mijn honden zouden zich hier nooit prettig voelen..

 

En zn leuke foto of filmpje wat wordt gestuurd, vergeet niet dat dat even een moment opname is van 1 seconde.

 

Hier gelukkig een fijne oppas! Genoeg manieren om die te vinden..

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Tja, mijn honden heb ik ieder jaar tijdens de vakantie naar een pension gebracht. Eenmaal daar? Top. Hond liep gelijk met de pensioneigenaar mee. Zijn motto was, jullie vakantie de hond ook. 
 
Waarom wordt er toch altijd gedacht dat een hond het niet goed heeft. Zoek een pension google reviews. Twijfel, ander pension zoeken. Het zal nu misschien minder lastig zijn want door corona blijven veel mensen thuis. Maar ik moest altijd al vroeg in het jaar bespreken, anders was alles vol.
 
En rondleidingen? Het kon, maar ik heb ook ooit een pension gehad die zei, nee, veel te veel opwinding voor de honden, stel dat iedere dag zoveel mensen willen komen kijken, iedere keer de stress voor de eieren, het blaffen, de ene hond ,,steekt,, de andere aan enzv. Ik moest even slikken maar het was het beste pension dat ik ooit heb gehad. 
 
En eenmaal op vakantie was het ook fijn om helemaal mijn gang te kunnen gaan, overal naar toe en naar binnen wat ik wilde en waar soms een hond niet binnen mocht. "

Eens

 

Ientje, ik kom niet meer bij......iedere keer weer de stress voor de eieren??  Whahaha, sorry, (?ol)

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Ik ken ook geen goed verhaal over een pension helaas. Mijn vriendin heeft bij 3 verschillende stages gelopen en vond het helemaal niks. Sommige honden vinden het spelen in een grote groep leuk, maar niet allemaal. Sommige zitten daar maar bang te zijn, alleen. Dat spelen? Is misschien maar 3x over een half uur of een uur per dag. Vaak zitten ze daarna in de kennel en horen ze de hele dag geblaf om zich heen. Mijn honden zouden zich hier nooit prettig voelen..
 
En zn leuke foto of filmpje wat wordt gestuurd, vergeet niet dat dat even een moment opname is van 1 seconde.
 
Hier gelukkig een fijne oppas! Genoeg manieren om die te vinden.. "

Hier was ik dus bang voor.. Hij is sowieso al gevoelig (wat eigenlijk het merendeel van de Goldens wel zijn). Ben echt blij dat we het anders hebben kunnen oplossen. Hoop dat je een goede oplossing kan vinden voor je hond Danielle.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Wat vervelend dat je vriend ineens van gedachte is veranderd. Ik heb dezelfde besluit moeten maken met mijn man, we hebben nu een 8 maand oude hond, voorlopig even geen verre reizen want ik wil Fenrir nog niet bij een oppas. We gaan dus nu naar de Ardennen ipv Japan (al had Japan in deze tijd sowieso niet gekund, wisten we vorig jaar nog niet O-) )

Als jij je niet goed voelt bij een pension moet je het niet doen. Je had die afspraak lijkt met je vriend dus waarom zou jij nu iets moeten doen waar je je zo rot bij voelt...
Ik zelf weet het niet zo goed met pensions.. mijn katten zijn vorig jaar in een pension geweest maar ik heb het hele land moeten doorzoeken (en rijden) om een geschikte te vinden waar ze hun eigen verblijf hadden met z'n 2tjes zonder in een grote groep te moeten.
Ik denk dat mijn hond in een grote groep niet perse happy zou zijn en in een kennel nog minder. Voor de toekomst is een pension voor mij en mijn hond dus een no-go. Ik heb wel lieve schoonouders die heel graag oppassen, alleen wil ik dit op deze leeftijd nog niet en zal dit pas voor de toekomst zijn.

Succes, ik hoop dat je een passende oplossing kan vinden

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Bij PetBnB staan veel mensen die voor een klein bedrag op je huisdier kunnen passen. Je kan dan van te voren even kennismaken enzo. 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Kun je geen 'compensatie' regelen met je vriend? De hond mee op vakantie, en op vakantie doe je dan eventueel wat meer met hem. En als jullie thuis zijn snel een weekendje weg plannen zonder hond waar je wel een oppas voor kunt regelen?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dat is de reden dat ik niet op vakantie ga. Ook al heb ik een geweldige oppas, wat tevens eem vriendin van me is. Plus nog een aantal kennissen waar ze kunnen. Maar ik doe het gewoon niet. Samen op vakantie, daar doe ik mijn honden geen plezier mee, helaas.

Dus geen vakantie. 

Daarbij heb ik 2 honden ooit een keer in een pension in Amsterdam geplaatst met oud en nieuw. Ik had slaapdienst op mijn werk, mijn honden bang voor vuurwerk en niemand die ze wilde opnemen. Dus pension was de enige optie. 2x Langs geweest, alles bekeken, alle vragen beantwoord gekregen. Geluidsdichte kennels. Alles zag er tiptop uit. Je hebt geen idee in welke staat in ze eruit gehaald had. De honden stonden voor mn neus te poepen en te piesen. Om 11u kon ik ze ophalen, ze waren nog niet eens uitgelaten. Ze hadden niet gespeeld met andere honden, hell, ze hadden andere honden niet eens gezien. Mijn Roemeen had dezelfde geur (en dat stonk) als toen hij uit Roemenië kwam (angstgeur). Gadverdamme. De werkers wisten de namen van mijn honden niet eens (ze moesten er 4 dgn blijven, 1 nacht mocht niet). Voel me nog schuldig dat ik ze daar had opgesloten. Nooit meer! Investeer in een goede zoektocht naar iemand waar je je hond kan brengen. Echt, altijd handig. Met alles. Vraag rond in je familie/vriendenkring. Of tieners als bijbaan (die je ken). Voor een (klein) bedrag kom je een heel end. Succes

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Heb je nog goed contact met de fokker van je hond? Wellicht vind die het wel superleuk je hond nog een paaf dagen terug te zien en op te passen. Fokker van mijn hond heeft dit ook al eens aangeboden dus altijd fijn om achter de hand te hebben

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Wij zouden drie weken naar Bali gaan en onze bijna eenjarige Golden Retriever thuislaten bij een ouder echtpaar met een teckel. Zij zouden dus bij ons in huis komen. Gaandeweg de winter kreeg ik steeds meer buikpijn bij zelfs dat idee ondanks dat ik mijn moppie in zijn eigen thuisomgeving zou laten.

'Dankzij' Corona gaat Bali niet door en gaan we nu naar Duitsland, 10 dagen wel mét hond. Het echtpaar komt toch in ons huis, dit zou namelijk hun vakantie zijn en dat wilde ik hun niet ontnemen. 

Is zo iets geen mogelijkheid? Dan is je hond in zijn eigen omgeving en 4 dagen is nog redelijk te overzien. Wij hebben deze mensen gevonden via huizenoppassite.nl

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Wij zouden drie weken naar Bali gaan en onze bijna eenjarige Golden Retriever thuislaten bij een ouder echtpaar met een teckel. Zij zouden dus bij ons in huis komen. Gaandeweg de winter kreeg ik steeds meer buikpijn bij zelfs dat idee ondanks dat ik mijn moppie in zijn eigen thuisomgeving zou laten.
'Dankzij' Corona gaat Bali niet door en gaan we nu naar Duitsland, 10 dagen wel mét hond. Het echtpaar komt toch in ons huis, dit zou namelijk hun vakantie zijn en dat wilde ik hun niet ontnemen. 
Is zo iets geen mogelijkheid? Dan is je hond in zijn eigen omgeving en 4 dagen is nog redelijk te overzien. Wij hebben deze mensen gevonden via huizenoppassite.nl "

Wat lief van jou! 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Je vriend laat het wel steeds meer afweten ontremd de hond zeg foot-in-mouth.  Misschien kan je een deal maken 1 vakantie met de hond en 1 vakantie zonder zo heb je allebei wat wils. Zo had ik het ook afgesproken met me ex. Wij hadden uiteindelijk mensen die bij ons in huis kwamen en zo was de hond lekker in zijn eigen huisje en toch gezellig mensen die even soort va vakantie in ons huis hadden.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

En als we op vakantie zouden gaan, zouden we in Nederland/Duitsland/Belgie gaan met de hond. 
 
Afijn, helaas dacht mijn vriend er vervolgens toch anders over. Hij merkte dat hij toch niet kan genieten en geen echte vrijheid heeft met de hond. Hij wilde dus toch op vakantie maar zonder de hond. "

En gaan jullie ook kinderen nemen? hp-smile

honden page profiel DanielleDanielle

" En gaan jullie ook kinderen nemen? "

Het gaat hem er vooral om dat je de hond niet overal mee naar toe kan nemen, zoals restaurants, etc. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^