Vragen hondenpension

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, ik ga eind augustus 4 dagen weg en ben daarom opzoek naar een hondenpension. Via internet heb ik er op dit moment twee geselecteerd, waar ik met mijn hond bij beide langs ga voor een rondleiding. Hierbij kijk ik naar het verblijf en naar het gedrag van de honden die daar op dat moment zijn. Ik wil me goed voorbereiden en ben vragen aan het noteren die ik hen ga stellen om een goede beslissing te maken. 

Ik ga sowieso vragen hoeveel honden zij in totaal maximaal opvangen, hoe laat de honden s'avonds voor de laatste keer uitgelaten worden en hoe lang ze per dag buiten zijn.

 

Stel je voor, jouw hond gaat naar een pension (of je nu wil of niet), wat zou je allemaal nog meer willen weten over/van de pension? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hoe vaak en wat ze voeren   en de prijs (ik ben zeeuws)

Maar ze kunnen je zoveel vertellen het is altijd afwachten of het klopt .

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Hoe vaak en wat ze voeren   en de prijs (ik ben zeeuws)
Maar ze kunnen je zoveel vertellen het is altijd afwachten of het klopt .
  "

Ja voer is indd ook belangrijke, maar mijn hond krijgt wel zijn eigen voer 3 keer per dag. (dat kunnen we zelf aangeven)

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik weet niet of je al bent overgestapt op een KVV/BARF dieet maar veel pensions hebben hier moeite mee en willen dat honden brok eten. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik weet niet of je al bent overgestapt op een KVV/BARF dieet maar veel pensions hebben hier moeite mee en willen dat honden brok eten.  "

Ja dat had ik gelukkig al gevonden op de site, je kunt ze hun voer laten geven. Maar je mag ook zelf voer geven, ook KVV en ze hebben een vriezer en koelkast. :) 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Rondkijken hoe andere honden zich gedragen zegt eigenlijk niets over hoe jouw hond zich daar zal voelen. Vermoedelijk mag je niet MET je hond de rondkijken. 

Vaak wordt getracht de stress voor alle honden zo klein mogelijk te houden, dus zo min mogelijk mensen langs de honden laten lopen.

Sommige honden liggen gewoon lekker te pitten, anderen proberen constant over de hekken te klimmen. Dat zijn zo'n beetje beide uitersten.

 

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Ik zou willen weten of mijn hond een kennel deelt of alleen in een kennel zit. Of ze meegenomen worden op een wandeling of dat ze alleen in een weide rondlopen (gewoon om te weten, zeker voor maar 4 dagen zou ik alleen een weide prima vinden). Ik ga er van uit dat ze goed kunnen inschatten of honden samen uitgelaten kunnen worden maar daar zou ik wel even naar vragen. Of de deken/mand in de kennel blijft liggen of meteen weggenomen wordt. Dit omdat ik weleens heb gehoord dat die meteen weggenomen worden tot een halfuur voordat het baasje ze weer ophaalt. In de tussentijd ligt de hond dan op het kale beton. 

 

Als ik nog meer bedenk kom ik terug ;-)

honden page profiel HeleenHeleen

Zeker kijken naar het voer inderdaad. Ik zou ook een proefnachtje proberen, of anders een back-up optie hebben. Ik ben heel blij dat wij met mijn vorige hond een proefnachtje hadden geprobeerd. Hij heeft de hele nacht staan blaffen, dus we werden de volgende ochtend al vroeg opgebeld of wij hem zsm weer op konden halen. Als je dan weg bent en je hebt geen back-up is dat niet fijn.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Ipv een proefnachtje zou ik een proefochtend of middag doen. Duurt niet zo lang als het niet goed gaat.

honden page profiel DanielleDanielle

Ja! Proefnachtje doen we inderdaad ook zeker voor de tijd. Dat is ook een vereiste voor mij voor dat ik hem 3 nachten daar laat slapen. Goede vragen! Nog meer? 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Heb ik verschillende pensions gewerkt en weet inmiddels dat er vaak niet de waarheid wordt verteld (soms gewoon keihard gelogen) of wat leuker gemaakt dan het is. 

 

Je krijgt daarom niet perse een eerlijk beeld. 

 

Inderdaad veel vragen stellen en vooral ook letten op hoe de honden zich daar gedragen.

Ik zou ook vragen of de honden samen in een kennel gaan en met hoeveel. In verschillende pensions worden onbekende honden gewoon met een stuk of 5 honden in een kennel gepropt. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Heb ik verschillende pensions gewerkt en weet inmiddels dat er vaak niet de waarheid wordt verteld (soms gewoon keihard gelogen) of wat leuker gemaakt dan het is. 
 
Je krijgt daarom niet perse een eerlijk beeld. 
 
Inderdaad veel vragen stellen en vooral ook letten op hoe de honden zich daar gedragen.
Ik zou ook vragen of de honden samen in een kennel gaan en met hoeveel. In verschillende pensions worden onbekende honden gewoon met een stuk of 5 honden in een kennel gepropt.  "

Precies ,en van een proefdag of nacht kan je niets zeggen want of je hond is dusdanig overstuur en onder de indruk of blaft alles bijelkaar .

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hoe je je hond op dat moment terug krijgt wil ook nog niet veel zeggen. Als ik kijk naar de trimster, heb 1 hond die echt angstig is, de trimster meldt dit ook eerlijk. Maar zodra ze me horen en zien aankomen zijn ze helemaal blij, dat zegt dan nog niet hoe ze zich daar gevoeld heeft. Inderdaad wordt de waarheid ook niet altijd gesproken. Als je een oppas nodig hebt, heb je die inderdaad nodig. Maar waarom niet privé iemand zoeken? Je hebt een aantal goede sites waar ook veel referenties op staan. Je kunt contact houden dan met de oppas enz. Helemaal voor de eerste keer zou mij dat wel prettig lijken.

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Heb je toevallig geen familielid die vier dagen op je hond wil passen?

 

Voor mijn eigen mindset zou ik dat een fijnere gedachte vinden dan een pension. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Heb je toevallig geen familielid die vier dagen op je hond wil passen?
 
Voor mijn eigen mindset zou ik dat een fijnere gedachte vinden dan een pension.  "

Dat zou wel onze eerste keuze zijn. Maar helaas is dat om diverse redenen niet mogelijk. Uiteindelijk toch besloten voor een pension te gaan maar ik probeer wel echt een goede keuze te maken, al weet ik dat ik nooit garantie heb. Maar soms is het helaas niet anders. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Stel je voor, jouw hond gaat naar een pension (of je nu wil of niet), wat zou je allemaal nog meer willen weten over/van de pension?  

Wat ik voor mijn honden zou willen weten:

- Is de slaapplek rustig en wat afgeschermd (dus bijvoorbeeld geen rennende opgewonden honden langs tralies)

- Wordt er echt individueel gewandeld, en niet alleen op een veldje losgegooid.

- Heeft iedere hond zijn eigen kennel

- Als er meerdere honden tegelijk op een veld worden losgelaten, is er dan een selectie op 'goeie match'? En is er constant supervisie over de honden tijdens die momenten, iemand die meteen kan ingrijpen of sturen waar nodig.

 

Ga na wat er voor jouw hond belangrijk is, naar beweging, rust en interactie toe. En vertrouw op je buikgevoel. Een pension kan er op papier prachtig uitzien, maar als je gevoel tijdens het bezoek wat anders zegt, zou ik daarop afgaan.

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

" Dat zou wel onze eerste keuze zijn. Maar helaas is dat om diverse redenen niet mogelijk. Uiteindelijk toch besloten voor een pension te gaan maar ik probeer wel echt een goede keuze te maken, al weet ik dat ik nooit garantie heb. Maar soms is het helaas niet anders.  "

Er zijn ook mensen die een situatie aanbieden waarbij de logeerhond gewoon in hun huis verblijft bij de honden van de (hier noemen ze het hondenhotel) eigenaar. Misschien is dat een scenario waar je je comfortabeler bij voelt. Bij mijn ouders in de buurt is soortgelijk initiatief. De honden worden ook uitgelaten met de honden die ze al hebben. Verblijven in huis, eigen mandje gaat mee etc. Natuurlijk moet je hond wel sociaal genoeg zijn hiervoor.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Misschien vragen of je je hond via bijv. een webcam in de gaten kunt houden? Niet ieder pension zal dat hebben, maar lijkt me op zijn slechtst wel een idee voor pensions. tongue-out

honden page profiel DanielleDanielle

Vraagje: Ik ga kennismaken bij de hondenpensions. Zouden jullie je eigen hond meenemen of thuis laten? 

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Meenemen... Ik zou zelfs eerst een keer op proef je hond daar laten voor een dag en zien hoe het gaat. Ik ken een stel met een hond die moesten terugkomen van hun (verre) vakantiebestemming omdat de hond helemaal uit zijn doen was in het pension en weigerde te eten. Verder ken ik ook nog wat lokale verhalen van mensen met grotere honden die ontsnapt zijn uit een pension tijdens het verblijf daar. Iedereen en alles opgetrommeld om te zoeken helaas gevonden ergens en was aangereden. 

 

Natuurlijk gaat het vrijwel altijd goed andere bestonden pensions niet en ik ken jouw hond niet. Maar je weet het maar nooit... Als je je hond meeneemt kun je misschien ook beter inschatten hoe ze hem daar behandelen en op hem reageren.

honden page profiel DanielleDanielle

" Meenemen... Ik zou zelfs eerst een keer op proef je hond daar laten voor een dag en zien hoe het gaat. Ik ken een stel met een hond die moesten terugkomen van hun (verre) vakantiebestemming omdat de hond helemaal uit zijn doen was in het pension en weigerde te eten. Verder ken ik ook nog wat lokale verhalen van mensen met grotere honden die ontsnapt zijn uit een pension tijdens het verblijf daar. Iedereen en alles opgetrommeld om te zoeken helaas gevonden ergens en was aangereden. 
 
Natuurlijk gaat het vrijwel altijd goed andere bestonden pensions niet en ik ken jouw hond niet. Maar je weet het maar nooit... Als je je hond meeneemt kun je misschien ook beter inschatten hoe ze hem daar behandelen en op hem reageren. "

We gaan sowieso van te voren een proefnachtje doen! Dat is sowieso een vereiste voor mij.. eerst één nachtje proberen en als dat goed gaat, die 3 nachten dat wij weg gaan. Dankje! Dan neem ik hem mee naar de rondleidingen

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, bij deze een update. Vanochtend ben ik bij één van de twee hondenpensions geweest die ik op mijn 'lijstje' had staan. Resultaat: ik heb de hele weg terug in de auto gehuild. Ik vond het zó erg. Volgende week heb ik een afspraak bij de andere pension en die wil ik nog wel een kans geven, maar naar deze gaat mijn hond sowieso niet heen. Ik verwacht ook niet dat ik hem überhaupt nog naar een pension wil hebben.

 

Nu moet ik dus gelijk schakelen en naar een andere oplossing kijken. De hond kan helaas niet bij familie of vrienden verblijven. We zijn nu aan het kijken voor een privé oppas bij mensen thuis. Als dat ook écht niet gaat lukken, is mijn laatste optie om de hond thuis te laten en familie, vrienden en een hondenoppas afwisselend van elkaar naar het huis te laten komen. Mijn schoonouders wonen in de buurt dus die zouden de hond wel voor een paar uurtjes mee naar hun huis kunnen nemen. Het enige is wel dat de hond snachts alleen is. Mijn vriend is geen fan van deze 'oplossing', en dat snap ik ook wel. Maar voor mij is het ook echt de laatste optie, want een pension valt voor mij eigenlijk helemaal af. 

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Jeetje wat rot zeg... hoe ging het er daar aantoe? 

Misschien kan je toch nog via PetBnN iemand vinden waar hij mag blijven.. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Jeetje wat rot zeg... hoe ging het er daar aantoe? 
Misschien kan je toch nog via PetBnN iemand vinden waar hij mag blijven..  "

Ik vrees eigenlijk dat het er in 'elke' pension zo aan toe gaat. (natuurlijk niet echt elke maar over het algemeen wel). Continu blaffende honden, en de honden die niet blaften, zaten in elkaar gedoken in een hoekje. Ik vond het zó sneu. We liepen door de hal met aan alle kanten kennels. Mijn hond raakte volledig in de stress doordat er aan alle kanten honden naar hem blaften en hem bekeken. De stress van die honden in de kennels vlogen door de ruimte en het was echt voelbaar. Het meisje van de rondleiding gaf wel veel informatie, maar ik heb zelf ook een aantal vragen gesteld. Waaronder wanneer ze voor het laatst worden uitgelaten. dat is om 17:00 uur al (mijn hond wordt normaal daarna nog om 19:30 en 22:30 uitgelaten). De andere vragen hoefde ik niet meer te stellen want het voelde allemaal zó niet goed. 

 

@Dankje voor je tip! We hebben donderdagavond een kennismaking met een hondenoppas via PetBNB. Alleen doet zij gewoon dagopvang etc. Ik ben nu ook aan het kijken voor een oppas via PetBNB die wel met logeren doet. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ik vrees eigenlijk dat het er in 'elke' pension zo aan toe gaat. (natuurlijk niet echt elke maar over het algemeen wel). Continu blaffende honden, en de honden die niet blaften, zaten in elkaar gedoken in een hoekje. Ik vond het zó sneu. We liepen door de hal met aan alle kanten kennels. Mijn hond raakte volledig in de stress doordat er aan alle kanten honden naar hem blaften en hem bekeken. De stress van die honden in de kennels vlogen door de ruimte en het was echt voelbaar. Het meisje van de rondleiding gaf wel veel informatie, maar ik heb zelf ook een aantal vragen gesteld. Waaronder wanneer ze voor het laatst worden uitgelaten. dat is om 17:00 uur al (mijn hond wordt normaal daarna nog om 19:30 en 22:30 uitgelaten). De andere vragen hoefde ik niet meer te stellen want het voelde allemaal zó niet goed. 
 
@Dankje voor je tip! We hebben donderdagavond een kennismaking met een hondenoppas via PetBNB. Alleen doet zij gewoon dagopvang etc. Ik ben nu ook aan het kijken voor een oppas via PetBNB die wel met logeren doet.  "

Ja kl*te is dat. Gelukkig heb je nog wel tijd om andere opties te bekijken. 

‘T is dat je helemaal aan de andere kant van Nederland woont, anders had ik met alle liefde voor Nero gezorgd frown

honden page profiel DanielleDanielle

" Ja kl*te is dat. Gelukkig heb je nog wel tijd om andere opties te bekijken. 
‘T is dat je helemaal aan de andere kant van Nederland woont, anders had ik met alle liefde voor Nero gezorgd  "

Ah dat is wel heel lief!

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn ouders hebben 2 honden, een teefje en een dominant reutje. Het reutje kan eigenlijk niet met andere reutjes opschieten, maar we gaan ze toch proberen kennis te laten maken met elkaar op een neutraal terrein. Als het goed gaat, willen mijn ouders alsnog op Nero passen die 4 dagen. Snachts kunnen ze apart van elkaar slapen, ze hebben een ruime bijkeuken voor een slaapplek. 

Volgende forumvraag: Kieskeurige eter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^