Benchkussen rijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, mijn hond van 8 maanden (golden retriever reu) rijdt op een bepaald moment en ik weet niet zo goed wat ik ermee moet doen.

Het moment is namelijk op het moment dat ik 's avonds naar boven ga voor het slapen.

Rond 22:15 wordt hij de laatste keer kort (15 minuten) uitgelaten. Om ongeveer 23 uur ga ik slapen. Al sinds hij ongeveer 4 maanden is, slaapt hij in de woonkamer. Hij mag op de bank liggen, grond, maar ook in zijn bench die altijd open staat. In zijn bench ligt een lekkere kussen. Voor het slapen doe ik altijd de camera aan die gericht staat op de woonkamer. Zo kan ik altijd even kijken of het goed gaat, zonder gelijk naar beneden te gaan. Wat mij al langere tijd opvalt, is dat wanneer ik naar boven gaat, hij zijn kussen uit zijn bench trekt en er tegen aan gaat rijden. 

 

Wat ik nog het meest gek vindt, voor ik naar boven ga ligt hij heel relaxed te slapen. Dan denk ik dus dat hij volledig op zijn gemak is en dat er niks aan de hand is. Ik kijk dan vast op de camera op mijn telefoon en zie het volgende: zodra ik de deur naar de gang in loop, staat mijn hond direct rustig op en pakt zijn benchkussen. Dit vind ik heel raar, want de setting is heel relaxed en verder geeft hij ook geen stressignalen af. Wat ik tot nu toe elke keer doe: ik ga terug, leg zijn kussen terug en ga weer naar boven zonder iets te zeggen. Vaak doet hij het daarna nog 1x. Daarna stopt hij er wel mee en gaat gewoon slapen. Het is helaas geen optie om hem zijn gang te laten gaan. Hij heeft op deze manier het kussen en keer gesloopt en ging vervolgens vrolijk de vulling eten. Dit wil ik natuurlijk voorkomen, dus leg het kussen wel telkens terug.

 

Ik heb geprobeerd om hem een kong te geven als ik naar boven ga en een lekkere knaagding, maar telkens als hij het op had, pakte hij alsnog het kussen. Iemand enig idee waarom hij dit doet en wat ik kan doen dat hij hiermee stopt? Hij piept verder niet en qua slapen hebben we al vanaf het begin nooit problemen met hem gehad. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Is dit wel echt rijden? Mijn hond schuift soms zijn kussen weg en loopt er dan ook raar op te springen of hoe je het ook wilt noemen haha. Ze rijdt er niet op maar verplaatst het kussen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ook benieuwd of dit echt rijden is..

Zo ja, dan zou ik er tijdelijk eens een ander kussen in leggen en kijken wat er dan gebeurt. Verder denk ik dat je goed handelt als het inderdaad rij gedrag is, zeker als hij overgaat op slopen. Maar het beste kan je het natuurlijk ombuigen/voorkomen. Vandaar dat ik eens een ander kussen erin zou doen.

 

Edit: Het wil niet zeggen dat je dit kussen echt weg moet doen hoor, maar even een verandering.

Toen onze hond klein(er) was reed hij wel eens op zo'n grote pluchen bal van de Ikea. Deze heb ik toen tijdelijk opgeruimd (bij hem was het denk ik frustratie/niet weten wat hij ermee moest). En nu is het 1 van z'n favo speeltjes hp-thumbsup 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik had jullie reacties gisteravond al gelezen dus ik dacht, voor ik weer naar beneden ga kijk ik even op de camera of hij inderdaad wel echt aan het rijden is. Maar ik zag dat hij dit écht deed. Hij was duidelijk aan het rijden. Een andere kussen er in doen vind ik een goede tip. Mijn vriend zei ook eens dat we dan maar de bench dicht moeten doen. Maar dit vind ik ook weer zo wat.. want vervolgens slaapt ie wel ongeveer de helft van de nacht in de bench. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Dan zou ik het eens proberen met een ander kussen, of tijdelijk een dekentje. Maar iig iets anders er in om het 'ritme' hopelijk te doorbreken.

Volgende forumvraag: Hond laat niet meer los ????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^