Hond laat niet meer los ????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenskeRenske

Bloed zweet en tranen zitten er in de training van mijn stront eigenwijze Parson Russel. Ze is nu 1 jaar. Hartstikke slim dus de meeste commando’s heeft ze zo door. Laat ik beginnen met jullie te vertellen dat mijn hond het commando los en vast goed kent. Ze kent los in huis, op cursus, in de tuin en in het bos. 

Mijn hond heeft veel beweging en uitdaging nodig. Een van de dingen die we de laatste 3 maanden deden was sticks apporteren. Omdat ze altijd erg bezitterig wordt van speeltjes en niet los laat voor een klik en een Koekje had ik er 2 gehaald. De ene ruilen voor de andere werkte perfect. Ik werp de stick, zeg apport. Zij vliegt erachteraan, kwam met stick terug voor m’n voeten staan. Ik zei los, ze liet los. Daarop een click en dan wiep ik de andere stick. Was zo blij dat we we iets hadden gevonden wat werkte voor ons. Super trots op m’n hondje.

 

 

Maarja nu puberen dus. En strontvervelend. Wel los laten maar als je dan werp eerst diegene die op de grond ligt snel weggrissen en dan die andere halen en met 2 sticks triomfantelijk rondjes om je heen gaan rennen. Grrrrr ????

 

En ja tuurlijk laat ik me ook niet voor 1 gat vangen. Dus nu los, click en dan voet erop en dan pas de volgende gooien. Of los, click, nep gooien en als ze dan die stick van de grond pakt NEE zeggen en opnieuw commando los. Maar daar wordt ze helemaal bezitterig van en gaat er dan vandoor met de stick die ze van de grond gejat heeft. 

En nu is het bij de eerste worp al meteen klieren. Niet hier komen, niet los laten, niet ruilen. Niets helpt. Dus het apporteren maar ff een week aan de wilgen gehangen. Maar ze blijft het doen. Geen lol aan meer zo. 

 

Hoe leer ik dit apengedrag af? Heeft iemand tips hoe we hier weer een leuke activiteit van kunnen maken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Voorlopig geen speeltje meer gebruiken waar ze dit gedrag voor vertoont....veel honden zijn bal gek, en de jouwe voor de stick...thuis laten, ga eens wandelen en naar een gebied waar ze lekker kan snuffelen...je schrijft dat je er ook geen lol aan beleeft, je gaat je toch niet ergeren...lekker een grote snuffelronde met je hond maken.....

honden page profiel RenskeRenske

Helaas met deze hond kun je niet een relaxt rondje buiten slenteren. Die moet je bezig houden, afleiden en opdrachten geven en dat constant anders wordt ze bloedje vervelend. Aan de riem lopen trekken, op andere honden af denderen, tegen mensen op springen, niet luisteren noem het maar op. Die bloed zweet en tranen die ik noemde waren niet overdreven...we zijn nu met deel 3 van de basis gehoorzaamheid bezig. We volgen al vanaf dat ik we haar hebben wekelijks training. 

Maar tijdens een rondje wandelen dan heb ik het zweet op m’n voorhoofd staan en is het keihard werken. Dit spelletje was dus juist een welkome afwisseling en iets wat we allebei leuk vonden. 


Soms komen we in het recreatie gebied een match tegen en kan ze ff lekker ravotten met een andere hond. Maar helaas heb je dat geluk niet altijd. Het is ook nogal een type en die kan niet met elke hond leuk spelen. 

Omdat ze nu een jaar is kan er wat meer. Binnenkort starten we agility en flyball en misschien dat ze een van die dingen leuk vind en daar haar ei ook in kwijt kan. 

Ik zal even wat andere dingen meenemen, balletje of andere dingen die ik goed kan gooien kijken of ze daar wel weer goed op reageert. Thanks voor de tip ????????

 

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Als ik ga apporteren of frisbeeën met mijn honden gebruik ik geen commando’s. Ze kennen het commando los maar dit gebruik ik maar zelden. Ik gooi een bijtrol of frisbee zij halen hem op en ik sta klaar met de volgende. Laten ze de bijtrol of frisbee los die ze hebben gehaald, gooi ik de volgende. Hierdoor belonen ze zichzelf als het ware, los is nieuwe frisbee/bijtrol maar ik hoef daarvoor geen commando te geven.

 

Echter is het apporteren iets dat ik niet dagelijks doe. Als je haar bezig wilt houden misschien eens iets lager in energie gaan en haar dingen laten zoeken? Dus jij verstopt het en daarna mag ze zoeken. Dat doe ik met die van mij ook regelmatig en dat vinden ze net zo leuk als de activiteiten waar we zeer hoog in energie gaan. 

 

Wat mijn honden ook erg leuk vinden is tuggen. Geen idee of dat ook iets is voor die van jou. Ik maak een bijtrol met een bungee aan een boom en dan kunnen ze een trekspelletje doen. Daar worden die van mij rustig van. Ze kunnen dan echt even stoom afblazen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Precies zoals Charlotte-sophie zegt. Hun lijf wordt moe, maar hun koppie niet. Dit kan precies de reden zijn waarom de hond zoals jij het noemt "strond vervelend" doet. 

 

Dit is op deze manier niet leuk voor jou, maar ook niet voor de hond. Die voelt jou ook reactie ook en dat maakt het er niet beter op. Laat het appoteren even links liggen en ga erop uit met de hond. Wandelen, snuffelen en mentaal uit dagen ipv constant fysiek. Voer spelletjes laten doen in snuffelmatten of spelletjes. Doe hersenwerkjes. Buiten kun je ook brokjes strooien en laten zoeken. Zoek hersenwerkjes eens op op Facebook, super leuke tips. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

537256.jpg      Renske, ik reageer op je.....ik heb zo,n relaxt ras, en zo makkelijk, maar als ik heel veel doe op een wandeling, triggerd het haar ook hoor, probeer eens met een lange lijn eens te wandelen en niets te doen....en er is geen vergelijking natuurlijk met jouw hond, maar eens mooi en paar dage toch alleen eens aan een lange looplijn uitlaten en niets doen ? 

537258.jpg

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Op hondenschool met gehoorzaamheid heel erg ver komen, dat is leuk natuurlijk.

Maar het heeft totaal niets te maken met een leuke huishond zijn.

Het is niet veel anders dan een soort werken/trainen, net als een ander speuren of behendigheid doet.

Een hond die erg goed is in behendigheid en dat alles ook goed los kan, kan buiten het veld een drama zijn en nooit los kunnen lopen.

 

Jouw hond kent het blijkbaar ook niet, om normaal relaxed te wandelen.

Misschien dat jij om je hond een plezier te doen, niet vaak relaxed hebt gewandeld, maar de wandelingen ook gebruikt hebt om te trainen/spelen/oefenen.

Dus om je hond uit te dagen etc, veel opdrachten hebt gegeven om de wandelingen uitdagend te houden.

 

Je hond moet toch evengoed leren om ontspannen te wandelen, zonder zich zo raar te gedragen.

Dat is evengoed een onderdeel van het opvoeden, dan alle gehoorzaamheidsoefeningen goed kunnen uitvoeren.

Maar misschien probeer je dat ook wel hoor, ik bedoel natuurlijk niet dat je dat niet zou doen.

Ik bedoel dat je uit goede wil voor je hond, teveel bezig bent met allerlei oefeningen en 'werk', en minder met een ontspannen snuffelende hond relaxed wandelen.

 

 

 

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Wat je wel kan doen, is ervoor zorgen dat ze weer gaat beseffen dat ze jou nodig heeft bij een spel. 

Dit kan je doen door een trekspelletje te doen met haar, dan ineens loslaten en wegrennen en dan kijken of ze het speeltje weer bij je terug komt brengen. Als ze dit doet, doe je weer een trekspelletje en ren je weer weg. En zo ga je door. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Wat leuk een Parson :) ik heb er ook een en is inmiddeld mijn 2e. Ben verknocht aan het ras! 

 

Dat los laten is een dingentje bij de meeste Parson. Maylo laat niet echt los op het commando los. En dat weggrissen doen hij nog steeds, ik kap dan vaak het spel gewoon af. Weggrissen? Dan speel ik niet meer met je en loop ik door. Maylo heeft me ook echt soms grijze haren bezorgd. 

 

Nu heb ik met die leeftijd Maylo opdrachten laten doen om uberhäupt het speeltje te krijgen. Dus nadenken en beweging, Parsons zijn razend slim en leren snel. Maar ze gaan heel erg op in het spel en kunnen dus enorm neurotisch worden....dus ik speel alleen met en bal of wegwerpstick met doel om commando's te trainen. 

 

Koppel gewoon leuke commando's en beloon haar alleen met het weggooien. Ik doe dat nog steeds met Maylo en die is inmiddel 7,5 jaar. Ik frisbee ook met hem en daar gebruik ik een ander commando voor 'los' namelijk 'Auss'. 

 

Maar ja het zijn vervelende pubers ik kan het beamen. Maar geduld en consequent zijn en je hebt een hondje dadelijk voor het leven :D 

honden page profiel RenskeRenske

Iedereen bedankt voor de tips. Dit is mijn derde hond. Nooit eerder heb ik problemen gehad. Dit is een uitdagend ras en dan heb ik er ook nog eens moeilijk type te pakken. Het vergelijken met m’n vorige honden ben ik mee gestopt. Ja hun aandacht had ik 100 % Daar kon ik uren mee wandelen lekker ontspannen door het bos. Zelfs wel eens complimenten gehad van vreemden dat mijn hond zo goed luisterende... ja die hadden een compleet andere gebruiksaanwijzing. Nooit geweten dat ik zoveel werk zou hebben aan een hond. En dat was eerlijke gezegd ook niet helemaal de bedoeling met dit hondje. Leuk en actief en sporten top. Niet meer ontspannen kunnen wandelen niet. Want daar neem je een hond voor. 

geen idee hoe ik rustig moet wandelen met haar? De tip op training is juist om haar opdrachten te geven zodat haar aandacht een beetje bij mij blijft. Anders hangt ze constant in de riem (anti trek tuig) bemoeit zich met alles wat iedereen die voorbij komt en sta ik weer wortel te schieten tot dat ze weer aandacht heeft naast me komt en we weer door kunnen lopen. Dat is zonder grappen echt 100 keer op een rondje van een kwartier. En dan komt de stoom uit m’n oren zo ongeveer. 

zoek spelletjes kan ze ook goed. Binnen en buiten (zolang er geen andere mensen en honden in de buurt zijn) maar dit vind ik ook een opdracht en niet ontspannen wandelen. 

Deze hond kan gewoon niet ontspannen lijkt wel. Het is aan of het is uit. En uit kan ook alleen als ik haar uit zet. Opsluit in de bench. Verplichte rust. S’avonds als ik op de bank lig gaat ze soms uit zichzelf ff rustig liggen aan m’n voeten. Maar zodra onze poes op de bank komt is ze weer aan. Drammen, piepen, klieren. 

Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik wil namelijk zelf niets liever dan lekker een rondje slenteren door een bos of een park zonder iets te moeten verzinnen voor m’n hond. Lijkt mee heerlijk als die gewoon rustig in de rondte snuffelt en normaal doet. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Iedereen bedankt voor de tips. Dit is mijn derde hond. Nooit eerder heb ik problemen gehad. Dit is een uitdagend ras en dan heb ik er ook nog eens moeilijk type te pakken. Het vergelijken met m’n vorige honden ben ik mee gestopt. Ja hun aandacht had ik 100 % Daar kon ik uren mee wandelen lekker ontspannen door het bos. Zelfs wel eens complimenten gehad van vreemden dat mijn hond zo goed luisterende... ja die hadden een compleet andere gebruiksaanwijzing. Nooit geweten dat ik zoveel werk zou hebben aan een hond. En dat was eerlijke gezegd ook niet helemaal de bedoeling met dit hondje. Leuk en actief en sporten top. Niet meer ontspannen kunnen wandelen niet. Want daar neem je een hond voor. 
geen idee hoe ik rustig moet wandelen met haar? De tip op training is juist om haar opdrachten te geven zodat haar aandacht een beetje bij mij blijft. Anders hangt ze constant in de riem (anti trek tuig) bemoeit zich met alles wat iedereen die voorbij komt en sta ik weer wortel te schieten tot dat ze weer aandacht heeft naast me komt en we weer door kunnen lopen. Dat is zonder grappen echt 100 keer op een rondje van een kwartier. En dan komt de stoom uit m’n oren zo ongeveer. 
zoek spelletjes kan ze ook goed. Binnen en buiten (zolang er geen andere mensen en honden in de buurt zijn) maar dit vind ik ook een opdracht en niet ontspannen wandelen. 
Deze hond kan gewoon niet ontspannen lijkt wel. Het is aan of het is uit. En uit kan ook alleen als ik haar uit zet. Opsluit in de bench. Verplichte rust. S’avonds als ik op de bank lig gaat ze soms uit zichzelf ff rustig liggen aan m’n voeten. Maar zodra onze poes op de bank komt is ze weer aan. Drammen, piepen, klieren. 
Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik wil namelijk zelf niets liever dan lekker een rondje slenteren door een bos of een park zonder iets te moeten verzinnen voor m’n hond. Lijkt mee heerlijk als die gewoon rustig in de rondte snuffelt en normaal doet.  "

Dan heb je voor het moment echt de verkeerde hond. Parsons zijn echt geen slenter hondjes. Actie en zeker buiten is bij hun het moto. 

 

Ben je al lid van de FB groep Parson Russell liefhebbers? Ik ben daar beheerdster van en daar heeft iedereen zo n beetje een Parson en ook in de leeftijd waarvan die van jouw is. Zeker weten dat ze je tips kunnen geven. 

 

Probeer eventueel  binnen der al wat stoom te laten afblazen met bijv. Wat denkspelletjes of oefeningen. En consequent zijn in het gene wat jij wilt...wat ik al zei Parsons zijn gewoon mega slim...en als ze daar iets voor terug kunnen krijgen luisteren ze als de beste. Waar ze nu in zit is gewoon een lastige leeftijd  

 

En ja Parsons zijn over het algemeen heel open naar andere mensen. Die van mij kan echt gewoon staan te kwispelen en gek doen naar iemand die ik totaal niet kent en hij doet alsot hij ze al jaren kent. Dat is lastig maar komt wel goed en nogmaals de leeftijd waar ze in zit is niet makkelijk. 

 

Van welke fokker komt ze? 

honden page profiel RenskeRenske

" Dan heb je voor het moment echt de verkeerde hond. Parsons zijn echt geen slenter hondjes. Actie en zeker buiten is bij hun het moto. 
 
Ben je al lid van de FB groep Parson Russell liefhebbers? Ik ben daar beheerdster van en daar heeft iedereen zo n beetje een Parson en ook in de leeftijd waarvan die van jouw is. Zeker weten dat ze je tips kunnen geven. 
 
Probeer eventueel  binnen der al wat stoom te laten afblazen met bijv. Wat denkspelletjes of oefeningen. En consequent zijn in het gene wat jij wilt...wat ik al zei Parsons zijn gewoon mega slim...en als ze daar iets voor terug kunnen krijgen luisteren ze als de beste. Waar ze nu in zit is gewoon een lastige leeftijd  
 
En ja Parsons zijn over het algemeen heel open naar andere mensen. Die van mij kan echt gewoon staan te kwispelen en gek doen naar iemand die ik totaal niet kent en hij doet alsot hij ze al jaren kent. Dat is lastig maar komt wel goed en nogmaals de leeftijd waar ze in zit is niet makkelijk. 
 
Van welke fokker komt ze?  "

 Hoi! Ja zeker al lid daar. Leuke groep. En ook daar wel eens wat verteld. Tokyo komt bij Kekum Coons vandaan. Moeder hond is niet zo moeilijk maar komt wel uit een jacht lijn en dat is niet helemaal goed gecommuniceerd. Tokyo heeft zeker dat bloed. Vader is Pixar, en ook een redelijke dominant type heb ik van de eigenaar gehoord waar ik onlangs mee in contact ben gekomen. 

Ik heb bewust voor een Parson gekozen maar wel een moeilijk exemplaar gekregen kunnen we wel stellen. De eigenaar van het broertje van Tokyo had hiervoor ook een Parson maar die was vele malen makkelijker dan zijn huidige hondje. Tokyo is echt gemiddeld Parson in het kwadraat. Ik dacht voorheen ook altijd als ik zo’n hond zag “Wauw die heeft ook geen opvoeding genoten” of “Die krijgt zeker geen aandacht thuis” maar niets is minder waar. 

Consequent blijf ik zeker. Maar de nu met het puberen de hele dag de grenzen op blijven zoeken en erover heen denderen waardoor ik weer in moet grijpen en onverzettelijk moet zijn maakt het wel zo dat ik haar meerdere keren per week echt zat ben. Niet leuk. 

We hebben trouwens snuffelmatten, hondenpuzzels en maken elke week wel iets van karton wat “nieuw” is zodat ze bezig blijft. Ik doe er echt alles aan om haar lichamelijk en geestelijk moe te maken zodat ze thuis een beetje rustig blijft en mijn kat met rust laat. 

Volgende forumvraag: Welke leeftijd pension
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^