Grasaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Gistermorgen begon onze labradoodle gek op te springen met zijn achterpootje en eraan te likken. In eerste instantie zag ik niets, en is ook aardig lastig te zien met zijn fluffy poten. Uiteindelijk zag ik een grasaar zitten tussen zn tenen. Ik had wat haartjes weggeknipt om er beter zicht op te krijgen en kon hem er gemakkelijk uit halen.

De hele dag heeft hij nog aan zijn poot zitten likken en vandaag begon hij weer met een gek loopje. Nu zag ik vanavond dat zijn teen best dik geworden is en warm is. Daartussen zag ik een klein openingetje..echt een speldenprikje. Ik drukte erop en er kwam allemaal vocht uit met licht bloed. Ik kon wel blijven drukken... Ik heb de wond schoongespoeld en heb het voor nu even gelaten. Ik kan echter geen stukje meer ontdekken van de grasaar...Maar kan deze verdikking en vocht nog ontstaan pas naderhand?

 

Ik ga morgen sowieso de dierenarts even bellen als zijn teen nog dik is en er vocht uit komt.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Dat klinkt als een flink ontstoken wondje. 

Ik zou voor de zekerheid inderdaad de dierenarts er even naar laten kijken, grasaren zijn naar spul voor hetzelfde geld zit er nog wat. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zijn rotdingen, overal staan die dingen, en een aar is genoeg om je hond een ontsteking te bezorgen....dik en vocht , is dat de plaats waar je de aar vandaan hebt gehaald ? Een aar kruipt de huid in en kan niet meer terug, heeft van die haartjes eraan, die de terugweg blokkeerd en steeds maar verder de huid in kruipt, goed even kijken en dan als je twijfelt, dierenarts hoor.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Grasaren worden ook kruipers genoemd, omdat ze kruipen. Ooit bij een operatie gestaan van een grasaar, bij de teen naar binnen en 10 cm verder op gevonden. Dus laat aub de da er heel goed naar kijken, stel er zat nog een stukje dat al hoger is gaan zitten dan zal het wondje niet vanzelf dichtgaan,

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Bedankt voor jullie reacties. Na gisterenavond heeft hij er niet meer aan gelikt en vanmorgen keek het ook niet meer rood. Wel nog dik en warm.

Net na de wandeling is het echter weer helemaal terug. Dik en rood! Zo zielig. En hij likt nu weer constant. 

Ik ga zo de dierenarts bellen

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Ik hoop dat je vandaag nog terecht kan.

Als.je de grasaar eruit hebt getrokken kan het zijn dat er zijhaartjes zijn blijven zitten. Omdat door de graatvorm terug eigenlijk niet kan.

 

Geen idee of die zijhaartjes dan ook nog verder kunnen kruipen. Dus wel belangrijk dat er even heel goed gekeken word. 

 

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

UPDATE:

Gisteren bij de dierenarts geweest. Toch nodig om onder narcose de teen open te maken. Ze konden alleen niets vinden!

Uiteindelijk met 2 hechtingen erin en een verband mee naar huis kunnen nemen. 2x daags 10 minuten weken in Biotex en voor 4 dagen pijnstillers.

Wat een ramp. Het bloedt nog steeds..nu al 2x geweekt en zn teen is echt reusachtig! Hij heeft sinds vandaag een kap om zodat zijn poot aan de lucht kan drogen. Indien droog, weer een sokje erom in verband.

Maandag weer contact met de dierenarts ivm de hechtingen en de genezing. Ik lees op internet allerlei horrorverhalen dat na een aantal dagen alsnog de boel weer wordt opgemaakt en er toch iets gevonden wordt...hoop zo dat dit niet nodig zal zijn :(

honden page profiel Op vier pootjesOp vier pootjes

honden foto van Op vier pootjes

Pfff. Rot dingen zijn het die grasaren.

Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar mijn hondje had er vorig jaar eentje in haar oor.

Is onder narcose verwijderd. Maar ze heeft nog heel lang last van dat oor gehouden.

Heb best lang moeten zalven.

Dus ik hoop echt dat het bij jou hond ook alleen de veroorzaakte irritatie is.

Sterkte en beterschap voor je hond.

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Als zijn teen niet slinkt zou ik gewoon weer even contact opnemen met de dierenarts.
Bij een ontsteking zou ik niet te lang wachten, beter een keer teveel dan te weinig gebeld.
Sterkte!!

@yooop, 
Enig idee wat het aanbevolen alternatief dan is?
Ik lees alleen dat de nieuwe richtlijnen na de zomer bekend worden gemaakt (misschien lees ik er overheen).

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Als zijn teen niet slinkt zou ik gewoon weer even contact opnemen met de dierenarts.Bij een ontsteking zou ik niet te lang wachten, beter een keer teveel dan te weinig [email protected], Enig idee wat het aanbevolen alternatief dan is?Ik lees alleen dat de nieuwe richtlijnen na de zomer bekend worden gemaakt (misschien lees ik er overheen). "

Het is al een paar jaar zo, maar verweken, weken dus, dat zou de huid alleen maar ontstekingen kunnen verergeren, dus niet weken denk ik, ontsmetten en aan de lucht drogen.

Maar pin me er niet op vast.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

1. Reiniging en ontsmetting (hoofdstuk 2)Dient een acute wond gereinigd of ontsmet te worden? De werkgroep raadt het reinigen van primair gesloten wonden af. De werkgroep is van mening dat vuile open wonden (zoals straatwonden, bijtwonden of snijwonden) gereinigd dienen te worden. Wanneer een acute wond gereinigd dient te worden, wordt het gebruik van lauwwarm kraanwater geadviseerd. Denk daarbij aan patiëntvriendelijke en veiligheidsomstandigheden, zoals een zachte straal en de kwaliteit van het kraanwater. Het advies van de werkgroep is om geen ontsmettingsmiddelen te gebruiken voor het reinigen van acute wonden. De werkgroep is van mening dat het baden van wonden, in welke oplossing dan ook of slechts in water, geen onderdeel van de wondreiniging behoort te zijn.

https://rokenwww.nhg.org/sites/default/files/content/nhg_org/uploads/richtlijn_wondzorg.pdf

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Persoonlijk ervaring,zeeman heeft ooit een zware(mislukte)beenoperatie gehad de huid moest weer dichtgroeien,alles open

Iedere dag met lauw water met zachte douchestraal schoonspoelen,meer niet....en te bedenken dat ik die niet tegen bloed kon  dit 3 maanden lang heb gedaan.

 

Dat protocol met schoon water spoelen is er al jarenlang.

 

Sorry off topic,wat naar een operatie die voor niks is geweest,heel veel beterschap.

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nou, wij waren gisteren ook aan de beurt. Eergisteravond begon Pepijn te likken aan zijn linker voorpoot. Gisterochtend liep hij (vrolijk!) op 3 poten met de linker voorpoot hoog in de lucht...

Ik mocht nauwelijks aan zijn voetje komen en ook na afspoelen zag ik eigenlijk niets geks.

Omdat het vrijdag was, gelijk de dierenarts maar gebeld, we konden 's middags terecht. Een fijne vrouw, Pepijn wordt altijd erg nerveus bij de dierenarts, maar hólt er wel naar binnen....

Na enig zoeken vond ze een gaatje tussen zijn tenen aan de onderkant. Met vereende krachten (en een snuitje om) is het gelukt om een flinke grasaar te verwijderen! Als het niet gelukt was had hij onder een roesje gemoeten, dat is hem gelukkig bespaard.

Voor 4 dagen pijnstilling/ontstekingsremmer (carprodyl). Vanmorgen is hij het al weer helemaal vergeten!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Denk je er van bespaard te blijven en dan toch gebeurt het. Echte rot dingen.

 

Heel.verstandig dat je direct naar de dierenarts ging. Als je later gegaan was, had er onder narcose ingegrepen moeten worden.

 

Pepijn is het zeker al lang vergeten?

 

Prettig  weekend.smile

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

En het voordeel van 'geen roesje nodig'  was dat  ik alleen een consult betaalde, geen ingreep.

En ja hoor, hij is het alweer vergeten. De sok is vannacht al afgegaan. We hebben net een uurtje gewandeld, geen klachten.

Jij ook een Fijn Weekend verder, Loesje.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^