Luna wilt niet meer plassen in de tuin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ben het met Alaska's finest eens, ik denk dat ze een probleem heeft met de veranderingen en de druk achter het moeten plassen.

Ik laat Balou sinds hij hartfalen heeft buiten zijn ochtendwandeling om ook achter het huis plassen om te voorkomen dat hij uit zijn plaat gaat als we andere honden tegenkomen, bij opwinding gaat hij hoesten. Maar eerlijk, ik schaam mij als mijn buren zien dat ik Balou achter het huis laat plassen terwijl ik er steeds een emmer water regelmatig met schoonmaakazijn achteraan gooi en je echt niets ruikt. 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Ze moet het dus blijkbaar wel, want ze wordt niet uitgelaten. Waar 'moet' ze het anders doen? 
Dus je werkt en kan daardoor de hond niet fatsoenlijk uitlaten. Wat dacht je van een uitlaatservice? Een keer per dag een hond uitlaten lijkt mij echt véél te weinig. "

Als je een tuin hebt, waar ze kan en mag plassen, wat ze blijkbaar ook altijd deed... dan vind ik een uitlaatdienst wel een hele zotte kost....  Uitlaten in de tuin, dat is ook ook uitlaten hé (hoeft niet persé op straat te zijn). 

Verder ben ik het natuurlijk wel je mee eens, dat je best meer dan één keer per dag gaat wandelen voor de beweging, de snuffelronde enz...  En dat je dat ook 's morgens moet doen. Maar om enkel eventjes te wandelen voor de behoefte, als dat in de tuin ook kan, dat is niet nodig.   Toen jij klein was hebben je ouders je ook geleerd dat je (direct) naar het toilet moet gaan als je moet! Maar ze hebben jou tegelijk ook stapgewijs aangeleerd dat je dat moet doen op één bepaalde plaats (namelijk het toilet zelf en niet in de woonkamer, de keuken of de slaapkamer hé), enfin stap voor stap, eerst op het potje, daarna op het potje naast het toilet en dan in het toilet...  maar zo geldt dat dus voor honden toch evengoed? Honden zijn niet de baas, jij kiest als baas/begeleider/opvoeder waar hij zijn behoefte kan en mag doen (en bij deze persoon is dat dus in de tuin, zoals ze dat ook van begin af hadden aangeleerd...  het is niet aan de hond om die gewoonte zelf te gaan veranderen. 
Maar terug naar wat het wandelen betreft: ik vind ook wel dat een hond 'smorgens uitgelaten moet worden als hij daarna een hele periode binnen of inde tuin "opgesloten" zit...  Als ik de vroege heb, sta ik ook om 4u op, omdat mijn hond recht heeft op een kleine snuffelronde van ongeveer een half uurtje.  Normaal heeft hij dan al zijn eerste behoefte in de tuin gedaan. In de late namiddag of 's avonds als ik terug kom van het werk, dan heeft hij recht op een grote en stevige wandeling van minstens een uur, meestal 2 (maar dat heeft dus niet met het "uitlaten voor de behoefte" te maken, al mag hij tijdens die wandelingen ook wel plassen en poepen natuurlijk). 

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Als je een tuin hebt, waar ze kan en mag plassen, wat ze blijkbaar ook altijd deed... dan vind ik een uitlaatdienst wel een hele zotte kost....  Uitlaten in de tuin, dat is ook ook uitlaten hé (hoeft niet persé op straat te zijn). 
Verder ben ik het natuurlijk wel je mee eens, dat je best meer dan één keer per dag gaat wandelen voor de beweging, de snuffelronde enz...  En dat je dat ook 's morgens moet doen. Maar om enkel eventjes te wandelen voor de behoefte, als dat in de tuin ook kan, dat is niet nodig.   Toen jij klein was hebben je ouders je ook geleerd dat je (direct) naar het toilet moet gaan als je moet! Maar ze hebben jou tegelijk ook stapgewijs aangeleerd dat je dat moet doen op één bepaalde plaats (namelijk het toilet zelf en niet in de woonkamer, de keuken of de slaapkamer hé), enfin stap voor stap, eerst op het potje, daarna op het potje naast het toilet en dan in het toilet...  maar zo geldt dat dus voor honden toch evengoed? Honden zijn niet de baas, jij kiest als baas/begeleider/opvoeder waar hij zijn behoefte kan en mag doen (en bij deze persoon is dat dus in de tuin, zoals ze dat ook van begin af hadden aangeleerd...  het is niet aan de hond om die gewoonte zelf te gaan veranderen. Maar terug naar wat het wandelen betreft: ik vind ook wel dat een hond 'smorgens uitgelaten moet worden als hij daarna een hele periode binnen of inde tuin "opgesloten" zit...  Als ik de vroege heb, sta ik ook om 4u op, omdat mijn hond recht heeft op een kleine snuffelronde van ongeveer een half uurtje.  Normaal heeft hij dan al zijn eerste behoefte in de tuin gedaan. In de late namiddag of 's avonds als ik terug kom van het werk, dan heeft hij recht op een grote en stevige wandeling van minstens een uur, meestal 2 (maar dat heeft dus niet met het "uitlaten voor de behoefte" te maken, al mag hij tijdens die wandelingen ook wel plassen en poepen natuurlijk). 
 
  "

Dit is ook helemaal niet wat ik bedoel he.

 

Ik heb ook een tuin waar mijn hond mág plassen. Vooral als jonge pup was dit ideaal. Ik liet hem toen al 5x per dag uit op dezelfde momenten als nu (toen nog een stuk kortere rondjes, etc). Maar een pup moet natuurlijk nog heel vaak plassen, dus tussendoor ging hij lekker de tuin in. Zo is hij binnen een week zindelijk geworden. Inmiddels is hij 8 maanden oud en wordt hij nog steeds 5 keer per dag uitgelaten, grotere rondes dus dan toen hij jonge pup was. Hij mág nog steeds buiten plassen als hij moet, maar in het verloop van de tijd hoefde hij gewoon minder vaak te plassen. Dus het ging van 5x in de tuin plassen, naar 4, naar 3... een poosje dat hij tussen de wandelingen door nog 1x op een dag moest plassen in de tuin omdat de tijd tussen de wandelingen nog te groot was. Prima, vond ik geen enkel probleem! Nu is hij een puber van 8 maanden en hoeft hij vrijwel nooit meer te plassen in de tuin, gewoonweg omdat hij voldoende wordt uitgelaten en het niet nodig is. Niet omdat hij het moet ophouden van mij tot hij uitgelaten wordt. 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Dit is ook helemaal niet wat ik bedoel he.
 
Ik heb ook een tuin waar mijn hond mág plassen. Vooral als jonge pup was dit ideaal. Ik liet hem toen al 5x per dag uit op dezelfde momenten als nu (toen nog een stuk kortere rondjes, etc). Maar een pup moet natuurlijk nog heel vaak plassen, dus tussendoor ging hij lekker de tuin in. Zo is hij binnen een week zindelijk geworden. Inmiddels is hij 8 maanden oud en wordt hij nog steeds 5 keer per dag uitgelaten, grotere rondes dus dan toen hij jonge pup was. Hij mág nog steeds buiten plassen als hij moet, maar in het verloop van de tijd hoefde hij gewoon minder vaak te plassen. Dus het ging van 5x in de tuin plassen, naar 4, naar 3... een poosje dat hij tussen de wandelingen door nog 1x op een dag moest plassen in de tuin omdat de tijd tussen de wandelingen nog te groot was. Prima, vond ik geen enkel probleem! Nu is hij een puber van 8 maanden en hoeft hij vrijwel nooit meer te plassen in de tuin, gewoonweg omdat hij voldoende wordt uitgelaten en het niet nodig is. Niet omdat hij het moet ophouden van mij tot hij uitgelaten wordt.  "

Sorry dan heb ik je verkeerd begrepen.  Zoals gezegd, de mijne plast (en kakt/poept) ook tijdens de wandeling maar evengoed in de tuin. 

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^