Luna wilt niet meer plassen in de tuin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

Hallo,

Luna is een bullmastiff teefje van 2.5jaar oud een echte voorbeeld hond. Ze heeft altijd flink haar behoefte in de tuin gedaan maar door de vele brandvlekken hebben we de tuin opnieuw moeten inzaaien. We hebben toen een stuk gras afgezet met draad zodat ze niet meer erop kon plassen maar we hebben 8m² vrij gelaten voor haar. Nu hebben we afgelopen maandag het gras van deze 8m² vervangen door zand dit moet haar nieuwe toilet worden. Ze heeft nooit problemen gehad met haar behoefte te doen op verschillende soorten grond. Maar nu wilt ze opeens niet meer haar behoefte doen in de tuin. De eerste dagen gingen we dan met haar wandelen als ze al een paar uur niets meer gedaan had. Vandaag wouden we proberen dit niet te doen. Ze heeft nu al bijna 20uur niets meer gedaan we gaan elk uur een kwartier naar buiten maar ze wilt niets doen. Is er een betere manier om haar dit aan te leren, het commando plassen wilt ze niet meer begrijpen ookal gebruiken we dit al van puppy af. 

 

Mvg,

Bram en Luna

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ze is niet dom en heeft waarschijnlijk heel goed in de gaten wat jullie willen. Het commando voor plassen kent ze ook echt nog wel. Ze wil het alleen niet doen :). Vergeet niet dat plassen ook geur achterlaten is. Jullie hadden beter een stukje van het gras kunnen laten liggen, zodat haar geur er nog aan zat. Meestal als ze hun eigen geur ruiken, gaan ze wel plassen. Ik zou gewoon volhouden en elke keer naar buiten. Op een gegeven moment moet ze toch gewoon. 

 

Kanttekening: er is niet een medische verklaring? Ze doet verder nog normaal als altijd?

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Werd ze hiervoor wel buiten de tuin uitgelaten? 

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

Ja zodra we gaan wandelen plast ze binnen de eerste 100meter. Ook als we naar mijn vader gaan om in de tuin te spelen (daar heeft ze een diepe tuin waar we leuk met de bal kunnen spelen) gaat ze meteen plassen. Ik had ookal stukken van het gras dat we hebben afgestoken proberen terug te leggen. Ze had dinsdag op woensdag in haar bench geplast. De plas heb ik op het stuk zand gegoten. Ook kakje van tijdens de wandeling erop gelegd(allemaal dingen die ik gelezen heb bij het opzoeken).

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

" Werd ze hiervoor wel buiten de tuin uitgelaten?  "

Ze krijgt dagelijks haar grote wandeling hier in het bos. Maar nooit met de bedoeling voor haar behoefte te doen maar gewoon een uitgebreide wandeling voor haar beweging omdat ze anders enkel wilt slapen.

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zal het wel niet helemaal begrijpen, maar waarom niet gewoon de hond fatsoenlijk uit laten 4 keer per dag? Mijn honden doen ook niet graag hun behoefte in de tuin. 1 wandeling voor de beweging is leuk en ook nodig, maar wandelen om de behoefte te kunnen doen is toch de basis? Dit weet je toch voordat je aan een hond begint? Laat je hond gewoon uit en het probleem is opgelost. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Waarom moet de hond in de tuin plassen?  Sommige honden zijn zó zindelijk dat ze dat niet willen doen.

Buiten de tuin is het veel leuker, met lekkere geurtjes en andere honden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vaak is er ook een medische achtergrond dat de hond in de tuin kan en mag plassen en er een hondentoilet wordt aangelegd, toch niets mis mee.....tuurlijk wat ik begreep van de topicopener laat die zijn hond toch uit om voldoende beweging te hebben......topicopener, hond smorgens in alle vroegte op de uitlaat plek uitlaten, meer niet.....de rest als het kan buiten de tuin, ook kan je savonds voor het naar bed je hond ook op de uitlaatplek uitlaten, meer niet........hier ook een uitlaatplaats in de tuin, ideaal, ik ben alleen, heb een verbrijzeld bekken gehad liet mijn hond daar smorgens vroeg even een plas doen, daarna kwamen ze de hond uitlaten en savonds voor het slapen gaan dito........swinters als het spekglad is, ook ideaal, en als de hond eens ziek is, of net een operatie heeft ondergaan, topicopener, flink belonen als je hond daar plast.....En ik begrijp dat het niet de bedoeling is om alleen maar in de tuin te laten....en daar zijn behoeften doen...zand kan je niet schoon maken, vandaar dat je hond daar niets wil doen, hier een stuk uitgegraven, worteldoek zand, en daarover grind...een keer in de week schoonspoelen...je ruikt niets als jet goed aanpakt.

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

" Waarom moet de hond in de tuin plassen?  Sommige honden zijn zó zindelijk dat ze dat niet willen doen.
Buiten de tuin is het veel leuker, met lekkere geurtjes en andere honden. "

Ze moet van mij niets. Maar we hebben het haar zo aangeleerd. Dinsdag ochtend heeft ze wel nog een kakje gedaan op het zand(vergeten erbij te zetten) we hebben haar beloond hiervoor net zoals vroeger bij haar zindelijkheids training maar dat is de enige keer geweest dat ze dit deed. Wandelen met haar is mogelijk maar dan moet ik smorgens om 4uur met haar gaan wandelen voor ik naar mijn werk vertrek en dit doe ik eerlijk gezegd liever niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

512629.jpg       Grindbak, tuin verder blijft schoon....mijn hond/en worden iedere dag goed uitgelaten hoor...

honden page profiel DanielleDanielle

" Ze moet van mij niets. Maar we hebben het haar zo aangeleerd. Dinsdag ochtend heeft ze wel nog een kakje gedaan op het zand(vergeten erbij te zetten) we hebben haar beloond hiervoor net zoals vroeger bij haar zindelijkheids training maar dat is de enige keer geweest dat ze dit deed. Wandelen met haar is mogelijk maar dan moet ik smorgens om 4uur met haar gaan wandelen voor ik naar mijn werk vertrek en dit doe ik eerlijk gezegd liever niet. "

Ze moet het dus blijkbaar wel, want ze wordt niet uitgelaten. Waar 'moet' ze het anders doen? 

Dus je werkt en kan daardoor de hond niet fatsoenlijk uitlaten. Wat dacht je van een uitlaatservice? Een keer per dag een hond uitlaten lijkt mij echt véél te weinig.

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

" Ze moet het dus blijkbaar wel, want ze wordt niet uitgelaten. Waar 'moet' ze het anders doen? 
Dus je werkt en kan daardoor de hond niet fatsoenlijk uitlaten. Wat dacht je van een uitlaatservice? Een keer per dag een hond uitlaten lijkt mij echt véél te weinig. "

Nogmaals ze heeft 2,5jaar lang dit perfect gedaan het is pas sinds een half jaar dat ze überhaupt haar behoefte doet tijdens het wandelen. Ze heeft ook 2maand perfect haar behoefte gedaan op haar stuk. Het is pas sinds er een andere grond ligt dat dit een probleem geeft. Daarbij zijn bullmastiffs low energy en is 1x per dag 1,5uur wandelen ruim voldoende voor dit ras en soms zelfs teveel. Ze kan ook enorm slecht tegen de warmte dus als het zoals deze week 30+graden is moet ik de hond maar laten afzien enkel om te plassen doorheen de dag terwijl ze in de tuin een plekje in de schaduw heeft waar ze nooit een probleem om maakte.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Tsja....dat wordt dan toch iets vroeger opstaan, of een huisgenoot laten wandelen (je praat over 'we' dus ik neem aan dat er meer mensen in huis wonen)

 

Ik heb hier 2 honden waarvan 1 ABSOLUUT nooit iets in de tuin doet.....al moet het haar oren uitkomen....ze doet het niet.

De andere kan rustig voor de deur gaan staan met een blik 'baas, mag ik even' .... en die laat rustig haar kont zakken op hun stukje

 

En wij wandelen wel 4 x per dag, dus buiten heeft ze genoeg mogelijkheden en doet dat ook zeker, want ze markeert als een volleerde reu hp-shiny

 

Ik zou haar echt niet verder dwingen, 20 uur op laten houden omdat je hoopt dat ze het dan toch uit nood in de tuin gaat doen is niet echt aardig natuurlijk.

 

En grote kans dat ze uiteindelijk zelf besluit om gewoon weer de tuin te gaan gebruiken, maar tot die tijd zul je echt vaker moeten wandelen met haar

honden page profiel DanielleDanielle

" Nogmaals ze heeft 2,5jaar lang dit perfect gedaan het is pas sinds een half jaar dat ze überhaupt haar behoefte doet tijdens het wandelen. Ze heeft ook 2maand perfect haar behoefte gedaan op haar stuk. Het is pas sinds er een andere grond ligt dat dit een probleem geeft. Daarbij zijn bullmastiffs low energy en is 1x per dag 1,5uur wandelen ruim voldoende voor dit ras en soms zelfs teveel. Ze kan ook enorm slecht tegen de warmte dus als het zoals deze week 30+graden is moet ik de hond maar laten afzien enkel om te plassen doorheen de dag terwijl ze in de tuin een plekje in de schaduw heeft waar ze nooit een probleem om maakte. "

Natuurlijk heeft ze het gedaan, waar moet ze anders haar behoeften doen als je haar niet voldoende uitlaat? Dat ze het al die tijd 'perfect' heeft gedaan betekent niet dat het oké is, maar dat ze geen andere keus heeft. Mijn hond wordt elke dag 4 á 5 keer uitgelaten, ook met 30 graden. Dan zet ik smorgens extra vroeg mijn wekker om een heerlijk lange wandeling te maken als het nog geen 30 graden is. De rest van de dag gewoon korte plasrondjes van 10 minuten. Als jouw hond 'low energy' is, zal ze meer hebben aan 3 korte wandelingen van een kwartier en 1 lange wandeling van 3 kwartier in plaats van 1 wandeling van 1,5 uur. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Misschien heeft je hond wel een verstopping?

Ik zou het medische eerst uitsluiten, want dat kan natuurlijk ook.

Ze krijgt dagelijks een lange wandeling in het bos, ik zie het probleem niet zo, menig hond krijgt geen wandeling in het bos elke dag.

Ik kan je vertellen, mijn vorige hond wilde echt niet in de tuin poepen, en mijn hond nu, ik heb hem zelfs beloond als hij het deed, zodat als ik ziek zou zijn, of iets anders dat hij gewoon zijn behoefte kan doen.

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

" Misschien heeft je hond wel een verstopping?
Ik zou het medische eerst uitsluiten, want dat kan natuurlijk ook.
Ze krijgt dagelijks een lange wandeling in het bos, ik zie het probleem niet zo, menig hond krijgt geen wandeling in het bos elke dag.
Ik kan je vertellen, mijn vorige hond wilde echt niet in de tuin poepen, en mijn hond nu, ik heb hem zelfs beloond als hij het deed, zodat als ik ziek zou zijn, of iets anders dat hij gewoon zijn behoefte kan doen. "

Medisch is er niets ze eet drinkt speelt zoals gewoonlijk. Net met haar gaan wandelen en ze heeft 2 maal geplast en 1 grote boodschap. Heb eerst nog half uurtje met der in de tuin geprobeerd voor ik ging wandelen maar nog steeds niets.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Medisch is er niets ze eet drinkt speelt zoals gewoonlijk. Net met haar gaan wandelen en ze heeft 2 maal geplast en 1 grote boodschap. Heb eerst nog half uurtje met der in de tuin geprobeerd voor ik ging wandelen maar nog steeds niets. "

Heb je geen mensen die je kent die een reu hebben, dan even in je tuin laten en laten plassen, werkte met plassen goed bij onze vorige hond, die wilde dan wel eens plassen, en zelf plas opvangen, klinkt gek, maar met oudejaarsnacht deed hij niks meer, en dan was het fijn dat hij even snel een plas kon doen in de tuin.

Het kan natuurlijk zo zijn dat ze het even gewoon niet meer wil doen, dan zal je wat vaker moeten gaan lopen, uiteindelijk zal ze het dan wel weer gaan doen.

Misschien voelt ze wel de druk vn jou, dat het moet, dan willen ze juist niet .

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Natuurlijk heeft ze het gedaan, waar moet ze anders haar behoeften doen als je haar niet voldoende uitlaat? Dat ze het al die tijd 'perfect' heeft gedaan betekent niet dat het oké is, maar dat ze geen andere keus heeft. Mijn hond wordt elke dag 4 á 5 keer uitgelaten, ook met 30 graden. Dan zet ik smorgens extra vroeg mijn wekker om een heerlijk lange wandeling te maken als het nog geen 30 graden is. De rest van de dag gewoon korte plasrondjes van 10 minuten. Als jouw hond 'low energy' is, zal ze meer hebben aan 3 korte wandelingen van een kwartier en 1 lange wandeling van 3 kwartier in plaats van 1 wandeling van 1,5 uur.  "

Jeetje, oordeel niet zo..

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

" Heb je geen mensen die je kent die een reu hebben, dan even in je tuin laten en laten plassen, werkte met plassen goed bij onze vorige hond, die wilde dan wel eens plassen, en zelf plas opvangen, klinkt gek, maar met oudejaarsnacht deed hij niks meer, en dan was het fijn dat hij even snel een plas kon doen in de tuin.
Het kan natuurlijk zo zijn dat ze het even gewoon niet meer wil doen, dan zal je wat vaker moeten gaan lopen, uiteindelijk zal ze het dan wel weer gaan doen.
Misschien voelt ze wel de druk vn jou, dat het moet, dan willen ze juist niet . "

Ik ga dit zeker eens proberen. Bedankt

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Niet oordelen? Het wordt gewoon gezegd zoals het is toch? Je weet toch als je een hond koopt dat deze meerdere keren uit moet? Dat is toch algemeen bekend. Als je dit niet kunt ivm werk of wat dan ook dan regel je wat anders of begin je er niet aan. Juist met de hitte is voor 4 uur even de hond uit laten toch prettig voor de hond, al is die ronde maar 10 min, wel zo prettig voor je hond..

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Bram wat je ook nog kan proberen is zelf even op die plek te plassen ,(denk om je buren hoor )hp-shiny

Klinkt misschien vies voor sommige maar honden gaan daar graag overheen.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Niet oordelen? Het wordt gewoon gezegd zoals het is toch? Je weet toch als je een hond koopt dat deze meerdere keren uit moet? Dat is toch algemeen bekend. Als je dit niet kunt ivm werk of wat dan ook dan regel je wat anders of begin je er niet aan. Juist met de hitte is voor 4 uur even de hond uit laten toch prettig voor de hond, al is die ronde maar 10 min, wel zo prettig voor je hond.. "

Maar het maakt toch geen lor uit waar die hond piest dan ? 

Als de blaas maar geleegd wordt en als die hond lekker in de tuin kan is het toch goed ?

Er zijn zat mensen wiens hond nooit een bos zien dus Luna boft .

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

" Maar het maakt toch geen lor uit waar die hond piest dan ? 
Als de blaas maar geleegd wordt en als die hond lekker in de tuin kan is het toch goed ?
Er zijn zat mensen wiens hond nooit een bos zien dus Luna boft . "

Eens. Ik begrijp de oordelen niet. Wij wandelen gewoon met onze honden, maar het is zo fijn dat ze eventueel ook in de tuin kunnen als wij of hun ziek zijn. 

honden page profiel BramBram

honden foto van Bram

" Bram wat je ook nog kan proberen is zelf even op die plek te plassen ,(denk om je buren hoor )
Klinkt misschien vies voor sommige maar honden gaan daar graag overheen.
  "

Dit had ik nog ergens gelezen. Heb dit dus ook geprobeerd met een kleine hoeveelheid in een potje maar ook dit geen effect . Wie niet waagt...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!


Het kan natuurlijk zo zijn dat ze het even gewoon niet meer wil doen, dan zal je wat vaker moeten gaan lopen, uiteindelijk zal ze het dan wel weer gaan doen.
Misschien voelt ze wel de druk vn jou, dat het moet, dan willen ze juist niet . "

Dat denk ik ook.

Opeens is er die ‘druk’ om te plassen op een specifieke plek. Laat het even los. Wil ze niet? Momenteel een keertje meer buitenshuis dan, en er verder niet te moeilijk over doen. Ze zal dan wel uit zichzelf terug haar plasje in de tuin gaan doen.

Als ik het goed begrijp is niet alleen de ondergrond veranderd van gras in zand, maar mocht ze vroeger overal in de tuin plassen en nu alleen op 1 specifieke plaats? Misschien kan je dat herbekijken?

 

Wat de opmerkingen over plassen buitenshuis of in eigen tuin betreft: er is een onderscheid tussen uitlaten en wandelen.

Of deze hond nu door de achterdeur naar buiten loopt en op een plekje plast, of door de voordeur en in de berm gaat plassen... een plas is een plas. Enig verschil is dat de berm nog vol rotzooi van anderen kan liggen ook. cool

Deze hond maakt dagelijks haar wandeling, dus ik zie niet in waarom daar nu commentaar op moet komen... hp-sleephappy

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Maar het maakt toch geen lor uit waar die hond piest dan ? 
Als de blaas maar geleegd wordt en als die hond lekker in de tuin kan is het toch goed ?
Er zijn zat mensen wiens hond nooit een bos zien dus Luna boft . "

Waarom moet het vergeleken worden met wat slechts dan? Er zijn ook zat honden die meerdere keren per dag het bos zien. Het gaat er inderdaad om dat de hond de blaas kan legen, in de tuin doet de hond dat niet graag of zelfs gezegd helemaal niet, houdt het op en plast zelfs in de bench. Ja dan is de blaas leeg, maar is het dan de juiste manier? Kleine moeite toch, hond even naar een grasveldje toe laten om de blaas te legen.

 

Ik hoop dat je een oplossing vindt. Onze honden mogen ook in de tuin plassen hoor en inderdaad fijn als je ziek bent dat ze de tuin even in kunnen. Helaas hier ook zulke zindelijke honden, die het absoluut niet in de tuin doen. Bij mijn moeder daar in tegen op het gras in de tuin wel, maar daar komen vaker andere honden, geen idee of het daar aan ligt. Wij hebben onze honden thuis nooit zover gekregen dat ze in de tuin wilde plassen.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Natuurlijk heeft ze het gedaan, waar moet ze anders haar behoeften doen als je haar niet voldoende uitlaat? Dat ze het al die tijd 'perfect' heeft gedaan betekent niet dat het oké is, maar dat ze geen andere keus heeft. Mijn hond wordt elke dag 4 á 5 keer uitgelaten, ook met 30 graden. Dan zet ik smorgens extra vroeg mijn wekker om een heerlijk lange wandeling te maken als het nog geen 30 graden is. De rest van de dag gewoon korte plasrondjes van 10 minuten. Als jouw hond 'low energy' is, zal ze meer hebben aan 3 korte wandelingen van een kwartier en 1 lange wandeling van 3 kwartier in plaats van 1 wandeling van 1,5 uur.  "

Gelukkig plassen die van mij ook in de tuin. Kunnen ze gewoon gaan wanneer ze moeten en hoeven ze niet te wachten op de 4 of 5 wandelingen.

honden page profiel DanielleDanielle

" Gelukkig plassen die van mij ook in de tuin. Kunnen ze gewoon gaan wanneer ze moeten en hoeven ze niet te wachten op de 4 of 5 wandelingen. "

Dan begrijp jij niet wat ik bedoel. Want surprise: ook mijn hond plast in de tuin.

Dit gebeurt hooguit 1x per dag in de ochtend of in de middag tussendoor.

 

Het gaat mij er niet om dát een hond in de tuin plast. Prima, blaas legen en klaar. Het gaat mij er om dat de hond niet per se alleen maar in de tuin móet plassen (op 1 wandeling na). Als de hond geen andere keus heeft omdat die niet voldoende wordt uitgelaten, vind ik het een ander verhaal dan een hond die tussendoor plast om niet te hoeven wachten op de 4 a 5 wandelingen. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^