Dobber: goed nieuws! (pag. 5)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Hij zei dat ik een echo kon laten maken van de lever. Maar daar was ook niet altijd alles op te zien. Of een biopt. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Hij zei dat ik een echo kon laten maken van de lever. Maar daar was ook niet altijd alles op te zien. Of een biopt.  "

Dan zou ik toch over 2 weken nog eens kijken of de waarden nog steeds afwijken.

Dan kan je altijd beslissen hoe en wat.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Jeetje lastig. Maar er is toch ook bepaald hondenvoer van Hills of R.C. dat minder vet is, kan je dat niet gaan voeren en dan testen? Als er nu niks gebeurd, lijk me idd ook dat de test over 2 weken hetzelfde zal zijn. Heb je al eens gedacht om een second opinion aan te vragen. Of een internist (bv vh SDU) erbij te halen? Al is het alleen een belletje. 

Mijn motto, alle info inwinnen dat er te halen valt en dan overleggen met de meest deskundige mensen. DA's zijn leuk hoor, voor de huis, tuin en keukenpijntjes. Maar de specialistische zorg gaat ze vaak te boven. Wat mij wel frustreert is dat ze heel lang wachten met doorsturen. Succes

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Jeetje lastig. Maar er is toch ook bepaald hondenvoer van Hills of R.C. dat minder vet is, kan je dat niet gaan voeren en dan testen? Als er nu niks gebeurd, lijk me idd ook dat de test over 2 weken hetzelfde zal zijn. Heb je al eens gedacht om een second opinion aan te vragen. Of een internist (bv vh SDU) erbij te halen? Al is het alleen een belletje. 
Mijn motto, alle info inwinnen dat er te halen valt en dan overleggen met de meest deskundige mensen. DA's zijn leuk hoor, voor de huis, tuin en keukenpijntjes. Maar de specialistische zorg gaat ze vaak te boven. Wat mij wel frustreert is dat ze heel lang wachten met doorsturen. Succes "

Ja dat vind ik wel een goede opmerking.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Dobber krijgt KVV, dus ik geef haar nu een minder vette soort. Maar dan nog. Het is symptoombestrijding. Want wat is er gaande met haar lever? Dat zou ik liever willen weten. En waarom zijn haar witte bloedcellen dan zo laag? Volgens de DA hangt dat niet samen met de lever. 

 

Ik kan altijd wat rondbellen, heb nog niet echt een plan van aanpak gemaakt. Moest eerst dit even laten zakken :). 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Verlaagd alkalisch fosfatase komt voor bij vrouwen in de overgang die oestrogeen gebruiken voor osteoporose. Maar ook bij mensen met ondervoeding, magnesiumtekort, bloedarmoede, een traag werkende en schildklier of na een ernstige periode van diarree.

Sommige medicijnen kunnen van invloed zijn op de uitkomst van bepalingen: zo geven corticosteroïden een verhoging van de alkalische fosfatase.

Bron bloedwaardetest.

edit

Dit las ik, maar na geplaatst te hebben dacht, tja dat kan ze zelf ook opzoeken, en dat doe je vast..maar ja, om mee te denken.

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

De DA gaf inderdaad aan dat de prednison effect kon hebben op de alkalische fosfatase. Maar niet dusdanig dat er zulke hoge waardes uitkomen. Uiteindelijk weet ik dus wel iets meer door deze bloedtest, maar nog niet genoeg om te weten wat er nu aan de hand is :(.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Bizar....wat een afwijking zegsurprised...ik weet niet zo wat je daar mee zou moeten

 

Wat betreft de ALT afwijking, die zou iets verhoogd zijn....hoeveel is 'iets' ?

Qua lever/vet, kan je tot de volgdende controle natuurlijk al wel haar voeding aanpassen zodat je de lever eventueel niet meer belast als nodig

Op Barfplaats staan heel veel leverondersteunende dieeten, van heel streng, tot kleine aanpassingen en aanvullende supplementen....ik zou daar eens even speuren en zien wat voor jullie makkelijk aan te passen is.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

De ALT moet tussen de 25 en 122 zijn. Dobber heeft 147. Die waarde is ook echt verbonden aan de lever, dus dat maakt de kans groter dat de afwijkende alkalische fosfatase ook door de lever komt, en niet door spieren of botten. 

 

Ik ga nu inderdaad wat minder vet voeren de komende maanden. Al voelt dat ook wat dubbel, omdat ze nu magerder geworden is. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dobber krijgt KVV, dus ik geef haar nu een minder vette soort. Maar dan nog. Het is symptoombestrijding. Want wat is er gaande met haar lever? Dat zou ik liever willen weten. En waarom zijn haar witte bloedcellen dan zo laag? Volgens de DA hangt dat niet samen met de lever. 
 
Ik kan altijd wat rondbellen, heb nog niet echt een plan van aanpak gemaakt. Moest eerst dit even laten zakken :-) "

ja dat zou ik dus ook willen weten, waarom is het bloedbeeld zo. 

Hangt het  allemaal samen of zijn er verschillende dingen aan de hand, maar waardoor dan en vooral wie kan me daarbij helpen.

 

Het advies van Chantal om verschillende artsen eens te bellen en zo veel mogelijk info te vergaren lijkt me een goed plan.

 

 

Was er al eens op lyme getest?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb gelezen dat na een maand vaak opnieuw geprikt word, omdat dat dan weer heel andere waard kan geven.

Misschien kan je in de tussentijd wat aan het voer doen, prednison verhoogd ook leverwaarden, misschien in overleg met arts wat afbouwen en over gaan op ander middel?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Oh en bij een te snelle schildklier kan het ook< vermageren, verhoogde leverwaarde, maar daar moet je echt apart op prikken omdat ze normaal niet alle schildklierwaarden prikken.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" ja dat zou ik dus ook willen weten, waarom is het bloedbeeld zo. 
Hangt het  allemaal samen of zijn er verschillende dingen aan de hand, maar waardoor dan en vooral wie kan me daarbij helpen.
 
Het advies van Chantal om verschillende artsen eens te bellen en zo veel mogelijk info te vergaren lijkt me een goed plan.
 
 
Was er al eens op lyme getest? "

Nee, er is niet getest op Lyme. Ze had laatst twee keer een teek, maar toen was ze al aan het afvallen etc. Dus ik denk niet dat die leverwaardes daar echt door komen... Lyme is sowieso niet per se in het bloed aan te wijzen, dus het is heel lastig te testen. En wat ik zeg, ik heb het gevoel dat er iets anders aan de hand is. Heb nu wat lijntjes uitgezet, afwachten wat daaruit komt. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Ik heb gelezen dat na een maand vaak opnieuw geprikt word, omdat dat dan weer heel andere waard kan geven.
Misschien kan je in de tussentijd wat aan het voer doen, prednison verhoogd ook leverwaarden, misschien in overleg met arts wat afbouwen en over gaan op ander middel? "

Ja, ik geef nu inderdaad magerder vlees. En die prednison wil ik inderdaad heel graag vanaf... 

 

Wb. de pancreas/aalvleesklier zijn er 5 dingen getest. Die waarden zijn in principe goed (al zit de amylase en fructosamine aan de lage kant). De lipase zijn wel te hoog, dit is vet. Volgens de DA komt dit omdat de lever het wat zwaar heeft en niet goed het vet uit het bloed kan halen. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Gisteren zijn we bij een andere DA geweest. Zij gaf aan dat de hoge Alkalische Fosfatase ook zo hoog kan zijn door de prednisolon. Volgens de andere DA kon dat niet. Ze had niet het idee dat het Cushing is, maar wil urineonderzoek doen om dat uit te sluiten. Een volgende stap is een echo van de buik, in het bijzonder de lever. Ze gaf aan dat ze op zo'n echo ook specifiek op zoek gaan naar een tumor, omdat dit een verklaring kan zijn voor het afvallen. 

 

Dobber zat gisteren op 18,7 kilo (19,1 met tuigje). De dierenarts zei dat ze vooral spieren verliest. Haar kop is ook mager en ingevallen geworden, ze heeft minder kracht in de poten en binnen 5 minuten wandelen loopt ze al naast me, ipv iets voorop. Ze is nog steeds alert en vrolijk, eigenlijk zie je helemaal niks aan haar. Maar dat zegt niet zo veel. 

 

Deze week lever ik urine in, misschien dat ze op die manier eiwitten verliest en daardoor vermagert (een optie die de DA noemde). Ik hoop eigenlijk dat dit het is, maar mijn gevoel gaat toch al snel de verkeerde kant op.

 

Ik las op Google dat prednison op lange termijn voor spiervermindering kan zorgen, dus naast de onderzoeken e.d. ga ik nu actief de prednison afbouwen en wil ik overgaan op Apoquel. Eerder wilde ik nog proberen om met natuurlijke middelen mogelijk haar allergieën te verminderen, maar nu ze zo afvalt wil ik niet gaan experimenteren. Mogelijk verergert de jeuk dan eerst en dit zou wel eens haar laatste periode kunnen zijn. Dan wil ik haar gewoon symptoomvrij hebben. 

 

Ik realiseer me heel goed dat Dobber 12 is en ik heb de laatste jaren al heel wat meegemaakt qua medisch en stress. Maar ik vind het wel weer een erg moeilijke periode.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dobber...ik heb zo meegelezen....vraag naar de cytopoint, veiliger dan de apoquel, en laat de prednison weg, stop daarmee.....de cytopoint is een keer in de vier weken een injectie, gaat naar gewicht.   Dobber heeft dan binnen een paar uurtjes geen jeuk meer...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Natuurlijk is dit een moeilijke periode.

Vooral de onzekerheid is niet fijn.

 

Mijn man had helaas ooit hepatitis opgelopen. Hij was met mijn zoontje van bijna 3 naar een waterspeelplaats geweest, waarschijnlijk daar opgelopen. Ik net bevallen van onze dochter en een doodzieke man. Die kon alleen maar kruipend naar de wc en slapen. Kots misselijk.

Hij moest toen, om zijn lever te ontlasten gekookte kip met rijst eten. Dat was het enige wat ging.

 

Is dat niet een optie voor tijdelijk te geven?

Zolang je het nog niet precies weet?

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

@ Willemijn: ik heb inderdaad ook naar Cytopoint gekeken. Maar ik vind tabletten heel fijn, omdat ik dan eventueel kan doseren. Het schijnt dat Apoquel ook vaak al werkt bij bijvoorbeeld driekwart van de dosering, of zelfs maar de helft. En ik wil het natuurlijk zo laag mogelijk houden, het is toch weer een middel dat je in de hond stopt. Met een injectie die 4-5 weken werkt, gaat dat erg lastig. 

 

@ Suzanne: dus, je was bevallen van een dochter én een doodzieke man? ;)

 

Nee even serieus :), ik geef Dobber nu magere diersoorten. Haar hijgen gaat nu al een stuk beter, dus ik heb het idee dat het vette vlees sowieso niet goed was. Al weet ik niet of het vanwege de lever is, of omdat ze er maagzuur van kreeg. Maar ik ben er blij mee. Gekookte rijst kan ze wel hebben, maar gekookte kip niet. Ze is allergisch voor kip. De DA gaf trouwens nog specifiek aan dat het hoogstwaarschijnlijk geen leverontsteking/hepatites is, omdat ze dan juist niet zou willen eten. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ja Dobber, het is natuurlijk hartstikke zwaar voor je, het idee dat er wat engs is, en het niks weten.

De prednisolon, tja dat kan inderdaad ook de oorzaak zijn, toch goed dat ze verder kijken.

En een te snelle schildklier was al uitgesloten?

Ik blijf natuurlijk heel erg duimen..

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Gisteren zijn we bij een andere DA geweest. Zij gaf aan dat de hoge Alkalische Fosfatase ook zo hoog kan zijn door de prednisolon. Volgens de andere DA kon dat niet. "

Ik betwijfel ook of de Alkalische Fosfatase zo extreem verhoogd kan zijn door de prednison.

Ik heb de uitslagen van Peer nagekeken, ten tijde dat hij Atopica gebruikte was zijn AF 227 en ten tijde van de prednison was het 286. Ik vind het verschil met Dobber wel heel erg groot. 

 

Mocht je overgaan op de Apoquel moet je wel in je achterhoofd houden dat mocht ze een tumor hebben, dat de achteruitgang dan heel snel zal gaan. Staat ook in de bijsluiter van de Apoquel en helaas hebben wij deze ervaring met Peer gehad.

Persoonlijk zou ik eerst de echo afwachten, mocht daar wel narigheid uitkomen, dan zou ik het bij de prednison houden.

 

Maar moeilijk hoor, sterkte!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"
 
@ Suzanne: dus, je was bevallen van een dochter én een doodzieke man? ;-)
 
Nee even serieus :-), ik geef Dobber nu magere diersoorten. Haar hijgen gaat nu al een stuk beter, dus ik heb het idee dat het vette vlees sowieso niet goed was. Al weet ik niet of het vanwege de lever is, of omdat ze er maagzuur van kreeg. Maar ik ben er blij mee. Gekookte rijst kan ze wel hebben, maar gekookte kip niet. Ze is allergisch voor kip. De DA gaf trouwens nog specifiek aan dat het hoogstwaarschijnlijk geen leverontsteking/hepatites is, omdat ze dan juist niet zou willen eten.  "

Doe dat maar eens na, van een doodzieke man bevallen, hihi.

 

Dat is waar, iets aan je lever en je bent zo beroerd en misselijk dat eten niet fijn is.

 

Fijn dat magere soorten beter gaat!

 

Hopelijk geeft het stoppen met prednison meer  verbetering.

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

@ Yooop: één van de dingen waarop ze getest is, is ´T4 (totaal EIA). Tussen de 13 en 52 is die normaal, bij Dobber is het 20,6. Ik meende dat dit de schildklier is, maar ik las dat er meer waardes zijn voor de schildklier. Dus ik weet niet zo goed wat ik ermee moet? In elk geval heeft geen van beide dierenartsen de schildklier aangekaart. 

 

@ Bulleke: misschien dat de waardes ook per hond verschillend zijn? Dobber krijgt maar een hele kleine hoeveelheid prednisolon, dus het kan goed zijn dat het niet daardoor komt. Ik heb wel aangegeven hoe weinig ze krijgt, maar heb nog speciaal gevraagd aan de DA of die hoge waarde door de pred kan komen. Zij gaf aan dat zij dit al vaker gezien had. 

Hoeveel pred kreeg Peer? En hoe lang kreeg hij het toen al?

Ik weet dat Apoquel ook echt niet onschuldig is, daarom heb ik het indertijd maar een half jaar gegeven en ben toen overgegaan op de pred. Maar ik wil tenminste kunnen uitsluiten dat Dobber haar symptomen niet komen door de pred...

 

@Suzanne: ja heel knap! ;) Ik ben ook blij dat het hijgen wat minder is, maar het is er nog wel steeds. Hopelijk kunnen we toch iets vinden waardoor ze weer opknapt. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Je moet dit echt maar eens lezen, want er is niet volledig getest. Als je niks herkend prima, dan heb je het gelezen. Jij zal dan naar een te snelle schildklier moeten kijken, denk ik.

https://maroef.nl/wp-content/uploads/2012/12/schildklier-en-afwijkend-gedrag-bij-honden.pdf

 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  Bulleke: misschien dat de waardes ook per hond verschillend zijn? Dobber krijgt maar een hele kleine hoeveelheid prednisolon, dus het kan goed zijn dat het niet daardoor komt. Ik heb wel aangegeven hoe weinig ze krijgt, maar heb nog speciaal gevraagd aan de DA of die hoge waarde door de pred kan komen. Zij gaf aan dat zij dit al vaker gezien had. 
Hoeveel pred kreeg Peer? En hoe lang kreeg hij het toen al?
Ik weet dat Apoquel ook echt niet onschuldig is, daarom heb ik het indertijd maar een half jaar gegeven en ben toen overgegaan op de pred. Maar ik wil tenminste kunnen uitsluiten dat Dobber haar symptomen niet komen door de pred...  "

Waardes per hond kunnen zeker verschillen, maar boven de 2500 is echt wel torenhoog.

 

Peer heeft maar een half jaar prednison geslikt, 10 mg (bij 33 kilo lichaamsgewicht) om de dag. Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij schijnt het beter te zijn om pred om de dag te geven, zodat het lichaam niet lui wordt om zelf cortisol aan te maken.  

 

Maar onze 2e bull, ook met ernstige atopie heeft 7 jaar prednison geslikt, in wisselende hoeveelheden, 5 tot 15 mg (bij een gewicht van ca 29 kilo). 

De symptomen die Dobber heeft herken ik helemaal niet door prednison gebruik bij Peer en Spot. Misschien wel wat spierverval bij onze Spot, maar die was op het end ook 14 jaar, dus dan is spierverval ook vrij normaal. Het enigste wat beide overduidelijk hadden was vraatzucht, veel water drinken en veel plassen. Zeker niet afvallen, vooral aankomen. Van Spot weet ik geen bloedwaardes, maar die waren waarschijnlijk goed. Liet wel elk jaar checken, maar kreeg niet zoals bij de huidige DA alles op papier. Maar hij zei altijd dat het goed was, dus ik ga er vanuit dat zij geen extreme afwijkende waardes had.   

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Dobber krijgt inmiddels anderhalf jaar prednison. In de winter is dat pakweg 2,5 mg per dag, in hartje zomer zit ze op een gegeven moment op 15 to 20 mg per dag. Ik varieer ook met de hoeveelheden. Ze krijgt nu bijvoorbeeld in vier dagen tijd 1 / 2 / 1,5 / 2 pilletjes. Dus elke dag een andere hoeveelheid, zodat ze zelf cortisol blijft aanmaken. 

 

Dobber heeft inderdaad ook vraatzucht, al was die nog verergerd omdat ze daarnaast zwarte komijnolie kreeg tegen de jeuk. Die laatste geef ik nu niet, omdat dit ook de lever weer belast. Ze is sinds de pred niet aangekomen, omdat ik haar op een strak dieet houd. 

 

Nu ik erover nadenk, heeft ze al langer spierverval. Maar niet op deze snelle manier. Het gaat nu gewoon met bijna 100 gram spierverval per week.

 

Ik vind het allemaal maar vervelend hoor. Als er een diagnose is, heb je tenminste iets van vastigheid. Nu is het één en al onzekerheid. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dobber krijgt inmiddels anderhalf jaar prednison. In de winter is dat pakweg 2,5 mg per dag, in hartje zomer zit ze op een gegeven moment op 15 to 20 mg per dag. Ik varieer ook met de hoeveelheden. Ze krijgt nu bijvoorbeeld in vier dagen tijd 1 / 2 / 1,5 / 2 pilletjes. Dus elke dag een andere hoeveelheid, zodat ze zelf cortisol blijft aanmaken. 
 
Dobber heeft inderdaad ook vraatzucht, al was die nog verergerd omdat ze daarnaast zwarte komijnolie kreeg tegen de jeuk. Die laatste geef ik nu niet, omdat dit ook de lever weer belast. Ze is sinds de pred niet aangekomen, omdat ik haar op een strak dieet houd. 
 
Nu ik erover nadenk, heeft ze al langer spierverval. Maar niet op deze snelle manier. Het gaat nu gewoon met bijna 100 gram spierverval per week.
 
Ik vind het allemaal maar vervelend hoor. Als er een diagnose is, heb je tenminste iets van vastigheid. Nu is het één en al onzekerheid.  "

Ja snap ik helemaal, onzekerheid is vreselijk, je blijft er maar over piekeren en opzoeken.

Ik heb zelf regelmatig prednison, en ik ga me daar van vreten, echt belachelijk honger heb ik dan.

Spierzwakte hoort bij de bijwerking, maar slanker worden weer niet.

Lastig heh!frown

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Dobber krijgt inmiddels anderhalf jaar prednison. In de winter is dat pakweg 2,5 mg per dag, in hartje zomer zit ze op een gegeven moment op 15 to 20 mg per dag. Ik varieer ook met de hoeveelheden. Ze krijgt nu bijvoorbeeld in vier dagen tijd 1 / 2 / 1,5 / 2 pilletjes. Dus elke dag een andere hoeveelheid, zodat ze zelf cortisol blijft aanmaken. 
 
Dobber heeft inderdaad ook vraatzucht, al was die nog verergerd omdat ze daarnaast zwarte komijnolie kreeg tegen de jeuk. Die laatste geef ik nu niet, omdat dit ook de lever weer belast. Ze is sinds de pred niet aangekomen, omdat ik haar op een strak dieet houd. 
 
Nu ik erover nadenk, heeft ze al langer spierverval. Maar niet op deze snelle manier. Het gaat nu gewoon met bijna 100 gram spierverval per week.
 
Ik vind het allemaal maar vervelend hoor. Als er een diagnose is, heb je tenminste iets van vastigheid. Nu is het één en al onzekerheid.  "

AH oké, is inderdaad verstandig om wisselend te geven.

 

Bij langer gebruik van pred kan de hond inderdaad wel last krijgen van spierzwakte/spierverval. Maar wat je zegt is 100 gram in de week wel erg veel.

 

De honden hier waren meester in het stelen van eten, tuurlijk let je erop, maar ze waren zeer gewiekst en snel. Ze hebben het weleens voor mijn neus van mijn bord afgetrokken.

En tsja daarbij, ik slik zelf al 19 jaar pred, waarvan de eerste 3/4 jaar hogere doseringen (20 t/m 45 mg), die honger is afschuwelijk en ook niet te weerstaan, dus ik gaf ze weleens wat extra. De laatste 15 jaar zit ik op onderhoudsdosering van 5 mg en dat geeft helemaal geen extra trek. Maar zeker als Spot op 15 zat, dan gaf ik wel toe aan haar trek, maar ook in de vorm van een 2 ons sperziebonen of zo hoor, niet allemaal vetmakers. Die honger is echt heel erg. 

 

Die onzekerheid is zeker afschuwelijk, er gaat van alles door je hoofd en blijft waarschijnlijk ook maar googlen en zoeken. 

Je had nog geen afspraak voor de buikecho? 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

@ Yooop: ja, echt heel erg lastig! Ik ben heel blij dat ze nog zo goed is, maar ik ben ook bang dat als ik geen diagnose vind, ze langzaamaan slechter wordt totdat ze ingeslapen moet worden... Al is dat ook heel goed mogelijk mét diagnose. Maar toch, de onzekerheid...

 

@ Bulleke: ja, die honger is verschrikkelijk! Dat weet ik van mijn vader toen hij het een tijdje kreeg. Bij Dobber heb ik niet het idee dat ze continue honger heeft. Als ik aan het eten ben, zit ze niet te bedelen oid. Al heeft ze wel meer honger dan toen ze geen pred kreeg, maar zo erg als jij het omschrijft is het hier niet. 

Er is inderdaad nog geen afspraak voor een buikecho. De DA wil eerst urineonderzoek doen en afhankelijk daarvan een echo. Ze gaf aan dat zij de echo kunnen doen, of dat het in Roden kan bij de Hopmans kliniek. Maar het prijsverschil is erg groot, Hopmans is twee keer zo duur (bijna 250 euro). Dus ik ga mijn kans wagen met mijn eigen DA. 

 

@ Charlotte-Sophie: ik moet er niet aan denken dat ze er (mogelijk binnenkort) niet meer is, het is zo moeilijk te verkroppen. Ik hoop ook dat er een diagnose komt, dat kan ik beter handlen dan deze onzekerheid. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

die onzerheid is funest, hopelijk komt er snel meer duidelijkheid

 

wat een prijsverschil trouwens, waar zou dat aan liggen...

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Pech voor Nouri - mank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^