Dobber: goed nieuws! (pag. 5)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

@ Dutch Auti: ja, het was wel een bevestiging van mijn beslissing om geen Apoquel te willen geven. Voor nu ben ik in elk geval even klaar met de onderzoeken en behandelingen. We kijken eerst even de Cytopoint aan en ik ga proberen om die kristallen weg te krijgen. Op de echo was wel echt heel duidelijk 'onregelmatigheid' te zien. M.a.w.: gruis. En op twee plekken was het ook een streep van wit, waar het bij elkaar zat. Dus er zit wel echt veel in en de DA zei dat we er ook écht wat mee moeten doen. Dus haar eerste maaltijd vandaag heb ik direct flink aangelengd met water :).

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Opluchting om dit te lezen.... behalve de kristallen is er dus niks geks gevonden hp-thumbsup

Het klinkt toch als mijn ouder wordende dame die opeens afviel.....meer eten en vooral goed eten zodat de spiermassa opgebouwd/op peil kan blijven hp-smile

 

Wat betreft het voedingsadvies....mijn eerste reactie is om juist geen brokken te gaan voeren

Dat is helemaal (chemische) droge meuk terwijl je juist nu vocht nodig hebt.

Daarbij moet ze dus aankomen (of in ieder geval niet extra afvallen) en dat wil je liever bereiken met goede eiwitten in de vorm van spiervlees als van kapot gekookte brokken waar alleen dmv toevoeging de voedingswaarde op peil wordt gekregen, niet omdat de basis van het product is wat Dobber nu nodig heeft.

 

Het is wel even essentieel om te weten welke vorm van kristallen ze heeft.... ik heb geen ervaring, maar weet wel dat 1 van de vormen dmv verzuren goed onder controle gebracht kan worden bijvoorbeeld met cranberries.....maar dat is dus absoluut afhankelijk van de soort kristallen, want bij de andere vorm mag je juist niet verzuren

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Lees nu pas de hele 'molen'. Wat fijn dat er niks geks is gevonden iig! En ook goed nieuws dat ze niet nog meer gewicht is verloren hp-thumbsup Hopelijk doet het eten veranderen wat voor haar.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" @ Yooop: ik denk niet dat zo'n plotselinge, snelle spierafname echt komt omdat ze op leeftijd is. Niet als ze altijd al op een stabiel gewicht gezeten heeft. Maar hopelijk is het iets onschuldigs dat ik door de Cytopoint en ander voer kan verbeteren!
 
@ Willemijn: ja, ik las dat het ook pas met de tweede keer kan aanslaan. We zullen zien. De Apoquel werkte indertijd wel heel erg goed, dus ik duim dat ze ook direct zo goed reageert op Cytopoint. 
@ Kees: nee, samenstelling is niet bekend. Het zijn kristallen, maar er zijn geen witte bloedcellen aangetroffen in de urine. Dat maakt de kans op een bacteriële infectie ook relatief klein. De DA vermoedt dus echt dat het door het voer komt. Ik heb wel aangegeven dat ik Rennies gaf tegen maagzuur, daar ging ze niet echt op in. Ze gaf aan dat de Energique Urinary Balance zo goed is, omdat er dus minder fosfaten e.d. in zitten die kristallen vormen, het de PH verlaagt en daarnaast meer vocht in zit. Dus ik hoop heel erg dat ik door de Cytopoint ook geen Rennies meer hoef te geven (gaf ik ook al minder hoor, n.a.v. jouw opmerking eerder). En door extra water toe te voegen aan het vlees, hoop ik dat ze meer gaat plassen en dus een betere 'doorstroming' heeft van de blaas. "

Dobber, ik had niet door dat het zo snel was gegaan, misschien heb ik dat niet goed gelezen..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ah wat lief en knap dat ze zo braaf was bij het maken van de echo

 

toch wel een geruststelling dat er niets verontrustends gevonden is al was niet alles duidelijk te zien. Behalve dus de kristallen.

Ik heb dezelfde gedachte als Ina.

Wat ik ook aanraad om te bespreken is of vit.K2 bijgeven zinvol kan zijn. Dit ook ivm het calcium. Het is een vitamine wat er oa voor zorgt dat het calcium daar komt waar het nodig is, nl. in de botten, en tanden en niet in de bloedvaten en als blaasgruis blijft hangen ergens, met alle gevaren van dien, en dus ook voor osteoporose kan zorgen en zo ook weer te maken zou kunnen hebben  met de verminderde spieropbouw.

https://nextgendog.com/vitamin-k-for-dogs/

Je zou daarvoor dus iemand moeten hebben die zowel in voeding gespecialiseerd is, als dat wat het doet voor het lichaam, moeten vinden. 

Ik zou als het mijn hond was,  aan haar voeding wat broccoli, spinazie, kool toevoegen. Gefermenteerde kool lijkt volgens de link ook heel goed te zijn voor de vitK2 verzorging.

Vaak wordt het icm vitD3 gegeven, wat weer goed is voor de afweer ( helpt in de strijd tegen haar allergieen)

 

Disclaimer: dit is dus meedenken en iets om te bespreken met een deskundige of dit misschien iets voor Dobber kan betekenen en dus geen advies.

Nog maar even voor alle duideijkheidhp-wink

 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Fijn dat er geen ernstige dingen uit de echo zijn gekomen. Maar weet nu nog steeds niet helemaal waar de snelle spierafname van komt, misschien toch wel van de pred., misschien reageert Dobber wel heel sterk op de pred.

Eerst maar afwachten tot je dat hebt afgebouwd. Spieropbouw zal zo snel niet gaan, als de verdere afname maar stopt.

      

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Yeah. Wat fijn zeg. Nu hopen dat het helpt. En je knagend gevoel weggaat. 

honden page profiel *** Wienske & Djangie ****** Wienske & Djangie *** 3 doggies

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

Wat lief dat ze zich zo goed liet behandelen hp-thumbsup Fijn dat er geen gekke dingen uit de echo zijn gekomen, en dat haar gewicht nu het zelfde is gebleven. Nu hopen dat het helpt met andere voeding. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat fijn dat er niets ernstig uit de echo is gekomen.

Een van mijn honden heeft last van allergie en blaasgruis (struviet) ze krijgt RC hypoallergenic en tegen het blaasgruis een tablet, Trovet anti struvite, dit houd tot nu toe de ph van mijn hond haar urine goed. Als het om struviet stenen gaat is dit misschien het overdenken waard. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Menig hond kan een voorbeeld nemen aan Dobber die relaxed blijft bij de dierenarts en zelfs als er een echo plaatsvindt. Fijn dat er verder geen ernstige aandoeningen zijn gevonden: zeker als je haar leeftijd in acht neemt.

 

Hopelijk slaat de Cytopoint aan en weet je de kristallen in de urine weg te werken door middel van bijv. ander voer.

 

Succes en ik wens dat je nog zeer  lang van Dobber mag genieten.

 

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Bedankt voor de reacties, iedereen!

 

@ Ina: ik ben ook absoluut niet van plan om brokken te gaan geven hoor. Dobber krijgt al ruim tien jaar vlees, daar stap ik niet zomaar vanaf. Maar ik wil wel aanpassingen maken om haar urine zuurder te maken. Ik vraag me ook af of mijn Rennies ervoor gezorgd hebben dat haar urine een te hoge PH heeft... 

 

@ Fresta: dank je wel :). 

 

@ Yooop: halverwege april was ze 19.9 kilo met tuigje. Begin juni was ze 19,2 (bij de andere DA was ze 18,5 kilo, maar dit klopte dus niet!). Ze zit nu nog steeds rond de 19,2, maar ik voer dus wel extra. Hopelijk gaat ze binnenkort weer wat aankomen. 

@ Dobry: dank je wel voor de info, ik ga er even naar kijken :). 

 

@ Bulleke: nee, nu ik erover nadenk is ze toen we begonnen met de pred ook al wat magerder geworden. Ik denk dat dat de spieratrofie was. Maar goed, zoals het nu lijkt is ze nog niet verder afgevallen. 

 

@ Chantal: ik hoop het ook!

 

@ Wienske: dank je wel! Ik hoop dat Wienske haar uitslagen ook goed mogen zijn!

 

@ Marga: als het even kan, wil ik het zonder extra medicatie oplossen. Maar als het niet anders kan, zal ik zeker informeren naar medicatie e.d. De DA gaf aan dat de kristallen met de juiste voeding ook oplossen, dus daar zet ik nu eerst even op in :). 

 

@ Loesje: dank je wel :). Voor haar leeftijd deed ze het inderdaad heel erg goed, behalve dat snelle afvallen de laatste tijd. Hopelijk is het snel onder controle en komt ze weer wat bij...

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

" @ Dutch Auti: ja, het was wel een bevestiging van mijn beslissing om geen Apoquel te willen geven. Voor nu ben ik in elk geval even klaar met de onderzoeken en behandelingen. We kijken eerst even de Cytopoint aan en ik ga proberen om die kristallen weg te krijgen. Op de echo was wel echt heel duidelijk 'onregelmatigheid' te zien. M.a.w.: gruis. En op twee plekken was het ook een streep van wit, waar het bij elkaar zat. Dus er zit wel echt veel in en de DA zei dat we er ook écht wat mee moeten doen. Dus haar eerste maaltijd vandaag heb ik direct flink aangelengd met water :-). "

Alles te tegelijk heeft ook geen zin denk ik.

Stap voor stap bekijken. Dan heb je ook een beter beeld van wat werkt en wat niet.

 

En die kristallen aanpakken is belangrijk plus kijken wat de cytopoint oplevert.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ja, dat is het plan van aanpak nu inderdaad hp-thumbsup.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Het gaat zijn gangetje hier. Dobber krijgt nu elke dag drie keer wat eten met per keer een flinke plens water erdoor. Haar urine is ook direct mooi licht, hopelijk helpt dit tegen de kristallen. 

 

We zijn aan het afbouwen met de prednison, maar ik merk dat ze daar bijwerkingen van heeft. Ze is slap in de achterhand en 's ochtends steeds misselijk. Heeft ook al een keer gebraakt. Mijn doel was om de pred af te bouwen in 2,5 week (ze kreeg gemiddeld 7,5 mg per dag), maar dat heb ik nu verlengd naar 3-4 weken. 

 

Verder krijg ik niet echt hoogte van de Cytopoint. Ik merk wel dat Dobber niet extra krabt, ondanks de lagere doseringen pred. Dat is een goed teken!

 

Verder is de huid op haar buik wat rood en likt ze daar regelmatig. Ik wijt het maar aan de jeukende haartjes die terugkomen.

 

Ook heb ik gemerkt dat ze op verschillende plekken kalkophopingen krijgt. Dit is een bijwerking van de pred. Heel apart, het zijn net korstjes en op bepaalde plekken zijn het grote, witte schilfers. Als je het weghaalt, zit er ook rauw vlees onder. Ik hoop maar dat het weer wegtrekt als de pred gestopt is. Gelukkig bleek uit de urinetest dat Cushing onwaarschijnlijk is, dus ik ga er nu maar vanuit dat het gewoon de lange termijn bijwerkingen van de pred zijn. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lijkt me ook een goed teken dat ze niet extra krabt bij het minderen van de predison.

 

Duimen dat het haar steeds beter gaat, en de kristallen en de huidkorstjes verdwijnen en de jeuk binnen de perken blijft

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Met prednison zeker na langer gebruik is t echt belangrijk dat de afbouw heel geleidelijk gaat. 

 

Wat ik me herinner zowel het minderen van de hoeveelheid als ook stapsgewijs naar een soort interval met steeds een dag extra ertussen.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Daar duim ik ook voor, Dobry!

 

@Dutch Auti: we bouwen het nu in drie weken langzaamaan af. Ze kreeg tot nu toe gemiddeld 7,5 mg per dag, en we zitten nu in de tweede week van het afbouwen. De dierenarts raadde de drie weken aan, maar misschien dat ik er wel een week (of 2) langer aan vastplak. Ik geef inderdaad ook niet elke dag dezelfde hoeveelheid. Anders wordt het lichaam lui. Dit moet trouwens hoe dan ook, niet alleen bij het afbouwen.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest voor de tweede injectie cytopoint. In de afgelopen 3,5 weken hebben we de prednison afgebouwd en ze krijgt op dit moment om de dag 0,125 pilletje. Haar jeuk is de laatste weken niet erger geworden, dus de cytopoint doet zijn werk!

 

Wel is ze nog steeds elke dag wel een keer in meer of mindere mate misselijk en zit ze erg te smakken. 1 keer moest ze braken, dat is gelukkig niet opnieuw gebeurd.

 

Ze is vandaag ook op de weegschaal geweest: 20 kilo! Wel met haar tuigje aan, dus ze zit dan schoon aan de haak op 19,6 kilo. Daar ben ik echt heel erg blij mee, al vind ik wel dat het aankomen erg snel gegaan is. In de laatste drie weken van 19,2 met tuigje aan naar 20 met tuigje aan... Beide keren nuchter en 'ontlast'. Maar goed, we zullen zien... 

 

Heeft iemand enig idee hoe lang het duurt voordat de bijwerkingen van prednison stoppen? Dobber krijgt steeds meer kalkophopingen en dat zijn echt geen leuke dingen. Net wonden met een hele dikke korst erop ...

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Pech voor Nouri - mank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^