Vraagje i.v.m. alleen blijven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Omdat ik heel veel topics terug vind over alleen leren zijn, maar niet direct ons specifiek gevalletje, leg ik mijn oor hier nog eens te luisteren bij de meer ervaren hondenbaasjes hp-shiny

 

Bij Penny (volgende week 5 maand) hebben we het alleen blijven heel rustig opgebouwd, en we zijn nu op een punt gekomen dat ze probleemloos 2 uur alleen kan blijven. We moeten eigenlijk nooit echt weg zonder haar gezien we wegens corona nog tot na de zomer afwisselend thuis werken, maar gaan regelmatig een paar uurtjes op de studeerkamer boven werken omdat ze hier toch aan zou gewoon zijn. Ze krijgt een kluifje, loopt zelf haar puppyren in, en ligt meestal te slapen in haar bench of naar buiten te kijken. Als we echt 'weg weg' gaan voor een boodschap of zo, blaft ze even omdat ze ons door het raam buiten naar de auto ziet lopen, maar een keer we het hoekje om zijn, wordt ze ook heel snel rustig (checken we via de webcam).

 

Als we echter gewoon thuis zijn, en ik loop even naar boven om iets te halen of te douchen, wordt ze erg opgewonden van zodra ik de trap op ga. Dan staat ze te blaffen, probeert ze in mijn voeten te bijten, kortom, ze vindt het duidelijk niet leuk dat ik weg ga. Ze ligt dan tot ik terug ben zachtjes te piepen aan het traphekje. Ze doet het ook als mijn vriend gewoon in de woonkamer is. Omgekeerd doet ze het soms ook als mijn vriend naar boven gaat, maar veel minder vaak en een keer hij uit zicht is, is het ook klaar.

 

Iemand tips hoe we hiermee kunnen omgaan?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

gaan regelmatig een paar uurtjes op de studeerkamer boven werken omdat ze hier toch aan zou gewoon zijn. Ze krijgt een kluifje, loopt zelf haar puppyren in, en ligt meestal te slapen in haar bench of naar buiten te kijken. 
 
Als we echter gewoon thuis zijn, en ik loop even naar boven om iets te halen of te douchen, wordt ze erg opgewonden van zodra ik de trap op ga. Dan staat ze te blaffen, probeert ze in mijn voeten te bijten, kortom, ze vindt het duidelijk niet leuk dat ik weg ga. Ze ligt dan tot ik terug ben zachtjes te piepen aan het traphekje. 

Kan je dit even verduidelijken, want het lijkt tegengesteld:

- als je boven gaat werken, is ze rustig en slaapt ze

- als je boven gaat voor wat anders, blaft en piept ze

Wat is het verschil tussen beiden, als je naar boven gaat?

honden page profiel DanielleDanielle

Misschien dat ze weet dat je boven bent en dat je haar nog kan horen en nog in de buurt bent? En als je 'weg weg' bent dat het geen zin heeft om te piepen/blaffen? 

honden page profiel KlaraKlara

Waarschijnlijk heeft je hond er een keer succes mee gehad (voor zijn gevoel) en ben je terug gekomen. 

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

" Kan je dit even verduidelijken, want het lijkt tegengesteld:
- als je boven gaat werken, is ze rustig en slaapt ze
- als je boven gaat voor wat anders, blaft en piept ze
Wat is het verschil tussen beiden, als je naar boven gaat? "

 

Als we boven gaan werken, gaat ze in haar puppyren en doen we de deur van de woonkamer dicht. Als ik gewoon snel even naar boven loop voor iets, blijft ze gewoon in de woonkamer (mijn vriend is er dan ook meestal bij). Er is dus meer een soort 'ritueel' als ik boven ga werken waardoor ze weet wat er te gebeuren staat, denk ik? Ik dacht dat ze er wel aan zou wennen dat ik af en toe even de kamer uit loop en dat het vanzelf 'normaal' zou worden, maar het wordt eigenlijk erger, heb ik de indruk. 

 

Ik heb trouwens al geprobeerd van het op dezelfde manier aan te pakken als het alleen zijn (naar traphekje lopen en terug, even over traphekje en terug, enz.) maar het lijkt veel moeilijker te gaan dan bij het alleen zijn aanleren. Misschien omdat ik dat niet zo heel geleidelijk kan aanpakken omdat ik gewoon ook effectief regelmatig de trap op moet, i.t.t. het alleen zijn aanleren, dat we echt gewoon stapje per stapje hebben kunnen doen?

 

Oh, als ik 's avonds ga slapen terwijl zij bij mijn vriend op de zetel blijft liggen, doet ze het overigens ook nooit.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^