Bijten pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PatriciaPatricia

Hallo allemaal

Wij hebben sinds 3 weken een pup hij is nu 10 weken. Het is een kruising shelty /keeshond. Nu lopen wij tegen het probleem aan dat hij echt heel veel en hard bijt. Wij weten niet hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Heeft iemand tips boor ons?

honden page profiel DanielleDanielle

Ten eerste is het goed om te weten dat dit heel normaal puppygedrag is en dat het grotendeels ook 'vanzelf' minder zal worden. Dat betekent niet dat je het maar gewoon moet laten gebeuren! ;) Het beste is om je pup voldoende speel en kauwmateriaal te geven. Zodra hij bijt in plekken waar dat niet mag, bied je gelijk een speeltje aan waarin hij wel mag bijten. Blijft hij als een piranha achter je aan happen en is hij niet te stoppen? Dan is de kans best groot dat hij overprikkeld is. Wat hij dan nodig heeft, is rust. Zet hem dan even in de bench zodat hij tot rust kan komen.

honden page profiel PatriciaPatricia

Oke bedankt! Ja hij heeft idd genoeg speelgoed en bieden dit ook steeds aan. Meeste tijd is het idd net een piranha die niet meer stopt wat er ook doen. Kinderen zijn bang voor hem :(  ik zal hem dan wel in de bench gaan zetten kijken wat dit doet

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bijten hoort erbij, zo ontdekken ze de wereld en hun eigen kunnen. Ze moeiten nog leren hoe hard ze kunnen bijten, zodat ze ons geen pijn doet.

 

Bijten, vooral te hard bijten, kan echter ook komen, als ze oververmoeid zijn, als dat koppie te vol zit.

 

Een pup krijgt nl voortdurend prikkels binnen, de wereld is nog nieuw voor ze. In rust dan verwerken ze prikkels, ze verwerken wat ze geleerd hebben. 

Als ze wakker zijn, wordt dat koppie steeds voller.

 

Als hij ongecontroleerd bijt, dan heeft hij rust nodig.

 

Hoeveel doe je met je pup op een dag?

honden page profiel DanielleDanielle

Ik herken het heel erg hoor maar blijf onthouden dat het echt beter gaat! We hebben dit in het begin ook gehad met onze golden retriever. De eerste weken had ik continu bloedende wonden op mijn armen. Het is ook gewoon zo dat de puppytandjes enorm scherp zijn. Als hij straks gaat wisselen, heeft hij ook grote kauwbehoefte. Na het wisselen merk je dat de tanden veel minder scherp zijn! Mijn pup is nu 6 maanden en bijt nog steeds af en toe in mijn arm om te laten weten dat ie wil spelen. Het is nog wel iets om aan te werken, maar lang niet meer zo storend omdat ik er geen wondjes meer van krijg.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hallo allemaal
Wij hebben sinds 3 weken een pup hij is nu 10 weken. Het is een kruising shelty /keeshond. Nu lopen wij tegen het probleem aan dat hij echt heel veel en hard bijt. Wij weten niet hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Heeft iemand tips boor ons? "

Pups leren in het nest al deels de bijtrem. Met 7 weken opgehaald betekent dat hij net wat minder oefening gehad heeft bij andere honden. Hebben jullie kennissen met sociale honden? Die kunnen mogelijk helpen. En wat ik bij mijn hond deed, was een pijnkreetje geven als het echt heel erg pijn deed, kleine beetjes zag ik door de vingers. Zij reageerde hier heel goed op, en ik ben steeds ‘kleinzeriger’ gaan doen, tot ze zodra ze huid raakte meteen al stopte. Dit werkt niet bij elke hond trouwens. De pup van mijn ouders werd er alleen maar wilder van.

Met kids erbij maakt het wel moeilijker. Want die slaken misschien wel snel ‘pijnkreetjes’, maar beginnen dan ook vaak met armen en benen te flapperen, en te rennen; spelletje! Waar bijt ze hen vooral? Misschien anders laarzen aan laten houden binnen? En spijkerbroeken. En ze moeten de hond negeren, of jou om hulp vragen. Kinderen geven vaak hele verwarrende signalen aan honden.

honden page profiel PatriciaPatricia

We hebben helaas geen kennissen die kunnen helpen. Een pijnkreet geven dat dan we al maar dit doet hem helemaal niks. hij bijt bij hun idd in hem benen. Bij mij overal ook m'n gezicht.  Ik snap dat een pup veel bijt maar toch lijkt het bij onze pup heel extreem. Ik ga iig met je tips verder aan de slag!

honden page profiel DanielleDanielle

" Pups leren in het nest al deels de bijtrem. Met 7 weken opgehaald betekent dat hij net wat minder oefening gehad heeft bij andere honden. Hebben jullie kennissen met sociale honden? Die kunnen mogelijk helpen. En wat ik bij mijn hond deed, was een pijnkreetje geven als het echt heel erg pijn deed, kleine beetjes zag ik door de vingers. Zij reageerde hier heel goed op, en ik ben steeds ‘kleinzeriger’ gaan doen, tot ze zodra ze huid raakte meteen al stopte. Dit werkt niet bij elke hond trouwens. De pup van mijn ouders werd er alleen maar wilder van.
Met kids erbij maakt het wel moeilijker. Want die slaken misschien wel snel ‘pijnkreetjes’, maar beginnen dan ook vaak met armen en benen te flapperen, en te rennen; spelletje! Waar bijt ze hen vooral? Misschien anders laarzen aan laten houden binnen? En spijkerbroeken. En ze moeten de hond negeren, of jou om hulp vragen. Kinderen geven vaak hele verwarrende signalen aan honden. "

Dit is inderdaad een goede tip om te proberen, maar bij mijn hond werkt dit niet helaas. Hoe hard/zacht ik ook 'auw' riep, een gilletje gaf of zelfs nep begon te 'huilen', het interesseerde hem niets in ging gewoon door undecided

Het in de enkels bijten is bij ons wel 'vanzelf' steeds minder geworden. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Dit is inderdaad een goede tip om te proberen, maar bij mijn hond werkt dit niet helaas. Hoe hard/zacht ik ook 'auw' riep, een gilletje gaf of zelfs nep begon te 'huilen', het interesseerde hem niets in ging gewoon door 
Het in de enkels bijten is bij ons wel 'vanzelf' steeds minder geworden.  "

Ja, mijn pup was ook al 11 weken toen ik haar ophaalde, en ik woonde nog bij mijn ouders, die ook twee honden hebben, dus ik moet eerlijk zeggen dat het daardoor misschien ook makkelijker ging; ze heeft haar kleine haaientanden heel vaak in de andere honden gezet innocenthp-shiny Bij de honden van mijn ouders als pups ging het deels vanzelf beter zover ik me herinner, maar dat is al een tijdje terug. Wel duurde het een tijdje volgens mij. Ik heb nog filmpjes op mijn laptop dat de oudste hond van mijn ouders denk ik 16 weken is? En helemaal hyperdepieper was, en ik haar had vastgezet omdat ze me zo 'te lijf' ging. En het heeft na die filmpjes nog wel een paar weken geduurd. Maar ze is ondertussen al 6,5 jaar, en een schat van een hond.

Het kost kost inderdaad veel tijd en geduld. De manier die bij mijn hond werkte vond ik wel erg handig, want wanneer ze hyper en happerig werd, hapte ze wel, maar hield ze zich alsnog zo veel mogelijk in. Maar als het niet werkt, werkt het niet.

 

Succes Patricia! Ik kan me mezelf nog herinneren met een pup thuis toen ik 8 was, en mijn broertje en zusjes 4,5 en 7 jaar. En mijn moeder werd af en toe gek van ons + pup, en pas als volwassene dat ik begrijp wat ik allemaal 'mis' deed en het de pup ook wel erg verleidelijk maakte om te happen; zoals zodra ze begon, een sprintje naar de bank trekken bijvoorbeeld. Ik was dan wel veilig, de pup vond mijn sprintje helemaal geweldig, en als ik niet snel genoeg was, beet ze alleen nog maar harder XD Maar dit kwam uiteindelijk ook goed.

honden page profiel PatriciaPatricia

" Ja, mijn pup was ook al 11 weken toen ik haar ophaalde, en ik woonde nog bij mijn ouders, die ook twee honden hebben, dus ik moet eerlijk zeggen dat het daardoor misschien ook makkelijker ging; ze heeft haar kleine haaientanden heel vaak in de andere honden gezet Bij de honden van mijn ouders als pups ging het deels vanzelf beter zover ik me herinner, maar dat is al een tijdje terug. Wel duurde het een tijdje volgens mij. Ik heb nog filmpjes op mijn laptop dat de oudste hond van mijn ouders denk ik 16 weken is? En helemaal hyperdepieper was, en ik haar had vastgezet omdat ze me zo 'te lijf' ging. En het heeft na die filmpjes nog wel een paar weken geduurd. Maar ze is ondertussen al 6,5 jaar, en een schat van een hond.
Het kost kost inderdaad veel tijd en geduld. De manier die bij mijn hond werkte vond ik wel erg handig, want wanneer ze hyper en happerig werd, hapte ze wel, maar hield ze zich alsnog zo veel mogelijk in. Maar als het niet werkt, werkt het niet.
 
Succes Patricia! Ik kan me mezelf nog herinneren met een pup thuis toen ik 8 was, en mijn broertje en zusjes 4,5 en 7 jaar. En mijn moeder werd af en toe gek van ons + pup, en pas als volwassene dat ik begrijp wat ik allemaal 'mis' deed en het de pup ook wel erg verleidelijk maakte om te happen; zoals zodra ze begon, een sprintje naar de bank trekken bijvoorbeeld. Ik was dan wel veilig, de pup vond mijn sprintje helemaal geweldig, en als ik niet snel genoeg was, beet ze alleen nog maar harder XD Maar dit kwam uiteindelijk ook goed. "

Haha ja idd zo gaat het hier nu ook! Bedankt! En ga ervanuit dat het over een tijdje beter zal gaan!

Volgende forumvraag: Puppyvragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^