Puppyvragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Hallo allemaal!

Sinds twee weken hebben wij een (nu tien weken) kruising pup. Stabij x markiesje. Het is een ontzettend lief ding en hij leert echt veel en lijkt graag te leren. Echter lopen we tegen een paar dingen aan omdat we door corona over twee weken pas kunnen starten met de puppycursus. We hebben beide honden gehad, dus we weten er wel wat vanaf, maar opvoeden is toch wel echt een dingetje! Ik hoop dat jullie me tips kunnen geven bij de volgende "problemen". 

 

1. Moos eet heel veel poep tijdens het uitlaten. Als we hem terugroepen (hij luistert redelijk naar hier) reageert hij niet zodra er poep in het spel is.

2. Moos reageert regelmatig enorm speels. Dat mag, want hij is een puppy. Maar op dit moment vind ik het lastig mijn geduld te bewaren. Hij bijt dan in onze kuiten, schenen en voeten. Afleiden is lastig. Time out geven werkt soms, kan ook juist veel piepen en blaffen naar boven brengen.

3. De laatste betreft het alleen thuis blijven. Tot september ben ik bijna altijd thuis en gaat hij naar opvang als ik er niet ben. Wel wil ik vast gaan oefenen. Hij neemt time outs in de bench en dit werkt goed. Als wij uit het oog zijn en hij is wakker in de bench, gaat hij blaffen. Zodra we terug komen is het goed. Wel kan hij alleen zijn in de woonkamer, maar hij is nog niet helemaal zindelijk, dus dit vinden we een risico.

 

Bedankt alvast voor jullie hulp en tijd!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Poep eten,  je pup niet meer los laten op plekken waar veel poep ligt.

Het is zelf belonend gedrag dus beter voorkomen dat hij de kans krijgt.

 

Het bijten is puppy gedrag, je kan op die momenten hem een speeltje geven , zelf weg lopen etc

 

Je pup is pas 10 weken,  zorg dat je niet te snel gaat met het alleen zijn.

Je vraagt al best veel van hem.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het poep eten inderdaad beter voorkomen. Hou hem aan de lijn op plekken waar veel ligt en zorg dat hij de kans niet krijgt.

 

Puntje twee is echt de leeftijd. Blijven proberen en geduld blijven hebben, uiteindelijk gaat het beter. Met boos worden heb je alleen jezelf te pakken want het duurt dan alleen maar langer voor hij het snapt.

 

Punt drie, alleen thuis blijven: begin op deze leeftijd gewoon door de kamer uit te lopen om een glas drinken te halen, naar het toilet te gaan of iets anders kort. Als hij achter je aan komt zijn er twee opties: laat hem zijn gang gaan en doe het extra vaak, dus heel vaak op staan, de kamer uit, iets doen (of niet) en terug naar de kamer. Net zolang tot het niet meer interessant is om je achterna te lopen. De tweede optie is de deur dicht te doen, maar begin dan met deur dicht-deur open en weer terug naar de kamer. Begint hij te piepen, dacht dan niet achter de dichte deur, gewoon open doen op het moment dat je van plan was, maar negeer hem bij binnenkomst. Als hij stil en rustig blijft, kun je de tijd dat de deur dicht is, langer maken.

 

Zolang het goed blijft gaan, kun je de tijd alleen steeds verder verlengen. Eerst met secondes, dan met minuten. Ga vooral niet te snel en zorg voor een backup plan, mocht hij in september nog niet lang genoeg alleen kunnen zijn. 
Werk ook zo goed mogelijk aan de zindelijkheid, zodat hij straks lekker los in de kamer kan in plaatsvan dat hij in de bench moet. Het is ook een optie om een deel van de kamer af te zetten zodat dat stuk puppy-proof is. Bijvoorbeeld met een traphek in een deur of met een puppyren.

 

Succes!

Volgende forumvraag: Zindelijkheid newfoundlander
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^