Anti ontsnappingstuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

Welke tip hebben jullie met een anti ontsnappingstuig? Ruffwear webmaster heb ik al van gehoord, hebben jullie nog andere tips?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb zelf het Ruffwear webmaster tuig (gaat mijn voorkeur naar uit). Verder was ik ook heel tevreden over de Hurrta Pro run die ik geprobeerd heb.

 

Je kunt ook nog kijken naar het Eqdog Pro harness (al heeft deze niet mijn voorkeur)

 

Ruffwear Flagline is ook escape proof, maar deze heeft erg veel stof, en ik heb al verschillende keren gehoord dat dit echt remt in de bewegingsvrijheid van de hond 

honden page profiel DagmarDagmar

AnnyX heeft er ook eentje denk ik. Ik heb de gewone AnnyX en heel tevreden van

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Ik zit er zelf aan te denken om een ruffwear webmaster tuig aan te schaffen voor Brownie. Maar ik volg dit topic even!

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

Ik heb geen idee wat het merk is, maar de omschrijving is anti-ontsnappingstuig Y-vorm (ff googlen dan ben je er alwink). Voordeel van deze is dat hij niet over de kop hoeft en niet in te stappen, is volledig los te klikken. Ik ben er erg tevreden over. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik heb voor Penny de AnnyX safety en de Ruffwear webmaster en beide ook veel gebruikt.

 

De ruffwear webmaster heb ik niet hele goede ervaringen mee omdat ik inmiddels al 3 exemplaren heb die allemaal wel ergens kapot zijn gegaan binnen een jaar (2 keer bij de ring waar je de riem vast maakt, 1x bij het handvat waarbij een scheur in de stof zit). Van dat eerste weet ik dat het opgelost is, het tweede was denk ik gewoon pech hebben omdat die scheur er al een zat toen ik hem binnen kreeg. Verder vind ik het materiaal ook erg hard en ruw worden.

Toen ik hem vroeger veel gebruikte was ik er wel heel tevreden over, hij verdeelde de druk goed, was ontsnappings-proof en het handvat was heel erg handig. Penny liep er ook prima mee, leek er geen last van te hebben.

526264.jpg

 

Over het AnnyX tuig ben ik ook tevreden. De pasvorm vind ik een stuk beter en het materiaal is soepel en comfortabel. Hij zit alleen niet bij elke hond goed en Penny zat eigenlijk ook tussen 2 maten in, uiteindelijk is bij bij de winkel op maat gemaakt. Penny beweegt er als ze hem draagt goed mee en ik heb niet het idee dat het heel erg belemmerd.

531307.jpg

 

Momenteel gebruik ik de tuigen alleen nog maar als ze echt nodig zijn omdat Penny het dragen van een tuig niet fijn vind. Ik gebruik nu als alternatief een half-slip halsband of een jachtlijn, als die goed versteld zijn kan een hond daar ook niet makkelijk uit.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Penny wat een mooie die onderste

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik koppel een tuig aan een halsband. Een stuk goedkoper en werkt prima.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het Happy Dog tuigje. Het bestaat uit 3 op maat te zetten delen. Het is mogelijk om voor de afzonderlijke delen ook aparte maten te bestellen, dus combinaties van bv. small en medium. Het is nog nooit gebeurd dat Romeo ontsnapt is en het zit erg comfortabel. Het is gemakkelijk aan en af te doen. Er zijn speciale meetpunten door het land. Geen ander tuigje voor hem. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hier vorig jaar dezelfde uitdaging gehad. Was altijd voorstander van een tuig ipv halsband, echter wist Dyuna zich binnen no time te transformeren tot a la houdini...met als gevolg dat ik een keer met Dyuna en al de struiken in gevlogen was omdat tr*tje altijd in haar achteruit ging om te verzetten en zich zo los wurmde. Lange tijd 'geborgd' gewandeld..tuig incl halsband, echter trok Dyuna door het tuig heen en ontsnapte ze voor als nog. Halsband trok ze gewoon over de kop heen.

 

Tevens had zij moeite met omdoen van het tuig wat maar niet beterde. Bijkomend wil ik bij een hond met een diepe borstkast geen tuig rond de maagstreek hebben lopen. Meer het idee dan dat het wellicht echt kwaad, dat weet ik niet!

 

Nu loopt zij met de petsafe anti-trektuig waardoor ik haar enigzins buiten kan houden en word zij geborgd met een half-slip lijn.543088.jpg

 

Ik ben niet echt kapot van deze combi, echter werkt dit tot op heden perfect waardoor ze nu weet dat ze echt niet meer kan ontsnappen. Ze heeft het wel eens geprobeerd om eruit te komen maar de pogingen zijn aanzienlijk afgenomen.

 

Overigens staat de half-slip wel zodanig afgesteld dat hij net niet over de kop kan maar niet 'dicht' kan knijpen. Tijdens wandelen komt er vnl alleen druk op het tuig. 

 

Ik was met wandelen maanden terug zowat alle vertrouwen kwijt daar zij alles eraan deed om in haar achteruit te gaan en dus los te komen. Door deze combi heb ik weer vertrouwen gekregen wat voor de hond ook prettiger heeft uitgewerkt.

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

Bedankt voor alle reacties!

Voor het "normale" uitlaten lopen we met een slipketting. Ik weet dat dit weerstand oproept, maar het gaat steeds beter met lopen en hebben niet veel correcties meer nodig voor het trekken. Eerder heb ik iets gepost over een gentle leader en het trekken aan de lijn. Daarop ook veel reacties gekregen, ook over anti trek tuigen. Gentle leader nauwelijks gebruikt, voor ons lag de oplossing uiteindelijk in de slipketting. Dit in combinatie met trainen heeft ons gelukkig al wat opgeleverd. In een gewoon tuig hield ik hem niet meer en ben zodoende een paar keer erg hard op mijn knieën gevallen. Zelfs naar auto's wilde meneer opspringen. Dat hebben we er gelukkig inmiddels uit en het trekken is echt stukken minder. Hij kan netjes volgen (vanuit commando "naast" naar commando "volg") en mag "vrij" wanneer we dat aangeven. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik cursussen wel mis! Het is onze eerste hond dus doen zoals wij denken dat het moet en wat we lezen en van anderen horen. Het opspringen naar auto's hebben we eruit door hem te laten zitten en blijven naast de berm wanneer er een auto komt. Nu is dat niet meer nodig omdat hij niet meer opspringt. 

Ok heel verhaal maar nu naar de reden waarom ik op zoek ben naar zo een tuig. Dat is omdat ik graag aan de lange lijn train met het komen op commando. Loslopen gaat absoluut nog niet met onze 9 mnd puber. Ik vind dit het fijnst met een tuig want dan gaat de lange (20 mtr) lijn niet zo snel tussen zijn poten. Alleen meneer heeft het dus al een paar keer gepresteerd om in zijn achteruit te gaan, hoppa pootjes gestrekt en hij is los. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld als hij per ongeluk aan de verkeerde kant rond een paaltje gaat. Natuurlijk vond hij het heerlijk hoor, achter de eendjes aan en vogels aan, willen spelen met een andere hond. Een interessante scooter die voorbij kwam. Gelukkig op dat moment geen auto. Maar vrouwtje brak het zweet uit... 

Het gaat om een grote heidewachtel, forse borstkas, smalle hals. Het tuigje wat ik nu heb gaat over zijn hoofd en kan niet strakker. De maat heeft hij voor zijn borstkas nodig. Een tuigje wat ook rond zijn hals open kan klikken is misschien strakker af te stellen? 

De ruffwear webmaster en Anny X zijn volgens mij beiden niet in de hals open te maken. Anny X zou mijn voorkeur hebben ivm minder stof en dus misschien ook minder warm in de zomer. (Als het kan met corona willen we graag lekker naar de bergen en daar gaan wandelen en ook daar kan het erg warm zijn). Overigens dank voor je mooie en duidelijke foto's @Penny!

@Machtel, Romeo en Luca: Het happy dog tuigje is wel volledig verstelbaar maar heeft zoals ik het kan vinden geen tweede riem rond het smallere deel van de buik? Of is dat ook nog apart bij te bestellen en vast te klikken?

@Miek&Zuko bedoel je deze: https://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/anti-ontsnappingstuig-veiligheidstuig-y-tuigje-hond-driepuntstuig/ Deze spreekt me wel erg aan en heeft maar 1 nadeel; ringen zijn van staal dus zwemmen in de zee is niet handig met dit tuig en aangezien de zee in onze achtertuin ligt wil ik dit vanaf het voorjaar wel gaan doen met hem. Bij het zwemmen wil ik graag een tuigje gebruiken zodat ik hem niet via zijn halsband met een lijn hoef te trekken. (De eerste paar keer wil ik graag het zwemmen aangelijnd doen tot ik zeker ben dat het goed gaat). 

 

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

Hi Suskie, die bedoel ik inderdaad. Misschien kan je de ringen behandelen met een soort antiroest middel (zoals je hekken ook behandelt) en dat vanzelfsprekend even goed laten drogen. 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik ben fan van het Ruffwear webmaster tuig!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

Bedankt moderator, ik ben bekend met jullie standpunten. 

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

@Floortje en anderen die fan zijn van de webmaster; hoe vind je het in de zomer? Ik ben een beetje bang dat het voor de hond zo warm wordt met de stof?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed dat je voor een tuigje gaathp-thumbsup De slipketting zou ik weggooien. Veel te veel risico op blessures van nekwervels en schildklier e.d., buiten nog dat het heel vervelend voor de hond is.

https://www.hondencentrum.com/artikels/waarom-wurgkettingen-niet-meer-van-vandaag-zijn/

Een hondenkennis van mij heeft de hunter vario rapid en de trixy stay en is over allebei tevreden.

 

Ik heb nog even je vorige topic erbij gehaald. Treurig dat mensen die al meer dan 20 jaar ervaring hebben maar zich blijkbaar niet ontwikkeld hebben mensen met hun eerste pup begeleiden. Naar deze hondenschool zou ik niet meer gaan. Er zijn echt ook hondvriendelijker manieren om het trekken af te leren zoals bijv. Turid Rugaas beschrijft in haar boekje Help mijn hond trekt. Ook aan Trisha Stewart haar boek BAT2 kan je veel tips halen om bij het wandelen te gebruiken.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" @Floortje en anderen die fan zijn van de webmaster; hoe vind je het in de zomer? Ik ben een beetje bang dat het voor de hond zo warm wordt met de stof? "

Niet dat ik een antiescape tuig nodig heb gehad maar we hebben er altijd twee gehad. Een zomer van tre  ponti en ene voor de winter van hunter. Op een gegeven moment moet je ze toch vervangen dus waarom niet gelijk twee nemen. Er zullen vast ook anti-ontsnappings tuigen zijn zonder voering. Belangrijk is dat de pasvorm goed is zodat het niet ergens gaat schuren.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je zou anders ook kunnen kijken naar de tuigen van Wikkies. Zij maken anti ontsnappings tuigen op maat in hele leuke kleuren en voor een goede prijs. 

 

Mijn Wikkies tuigen (niet escape proef) 

535209.jpg

537255.jpg

537254.jpg

 

543101.jpg

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Mijn honden hebben geen last van de tuigen bij warm weer. Ik ben helemaal tevreden. Ruffwear heeft ook andere varianten. Ik overweeg om voor 1 van mijn honden een nieuw tuig van Ruffwear te kopen met minder stof op de rug. Echter enkel omdat ik het mooier vind. De veiligheid staat bij mij sowieso voorop. Ik kan geen veiliger/beter tuig vinden dan van Ruffwear.

Volgende forumvraag: Stafford en pittbull topic deel 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^