Duitse herder (zwart)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tom O.Tom O.

Hallo allemaal,

Ik zal mezelf kort even voorstellen ik ben dus Tom word 27 binnen 11 dagen en woon in West-Vlaanderen.

Ik had enkele vragen inverband met het aanschaffen van een DH wat ik best doe of oplet. Ik zou hem als gezelschapshond willen wat ik daaronder zie is: wandelen, joggen, spelen met frisbee&tennisballen en dergelijk , ook sociaal zijn tegenover familie en vrienden, ook omgang tegenover andere dieren (kat  & schildpadden bv) moet hij ze kunnen gerust laten, maar toch wil ik hem een beetje zien ook als bescherming/waakhond. Het zou ook mijn eerste grote hond zijn die mij moet zien als zijn baas maar de rest van het gezin ook groet. Ook moet hij volledig zwart zijn! Ik heb al contact opgenomen met 2 fokkers uit België maar nog geen respons gehad de ouders waren ook IPO werk honden als ik het goed heb? en ik las al op dit forum dat deze actiever zijn de 1 zonder stamboom. Ook vroeg ik me af of iemand hier kwekers weet in België die zwarte DH kweekt?

mvg

Tom

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Is een goed passend karakter niet veel belangrijker dan het kleurtje? Dat vind ik namelijk wel. 

 

Ik zou eens kijken bij de rasvereniging en bij verschillende fokkers langs gaan, kijk welke karakters van de herders jij het beste bij jou, en je gezin? vindt passen. 

 

Ik zou inderdaad voor een hond met stamboom gaan. Niet omdat deze actiever is, want dat is onzin, maar wel omdat je dan weet wat je kunt verwachten. Zorg ook dat beide ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

https://www.hondenpage.com/hondenforum/225870/dyuna,-de-kleine-zwarte-draak.php

Lees in elk geval dit topic even helemaal door. Ik zeg niet dat alle DH zo zijn maar het er zitten wel rastypische dingen in van de DH. 

Voor de rest ben ik het helemaal eens met Pascale. Karakter gaat 100% voor uiterlijk. En daarbij wil ik nog even toevoegen dat teveel spelen met tennishallen heel erg verslavend kan zijn voor honden en daardoor mentaal en fysiek slecht voor ze, dus kijk daarmee uit. 

honden page profiel Tom O.Tom O.

Ok ik zal zeker eens dit topic doornemen en neem de raad ook zeker meenemen dat het karakter belangrijk is ok maar ben niet zo een fan van de licht gekleurde, liever donkergekleurde dan.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Waarom wil je een Duitse herder? 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ok ik zal zeker eens dit topic doornemen en neem de raad ook zeker meenemen dat het karakter belangrijk is ok maar ben niet zo een fan van de licht gekleurde, liever donkergekleurde dan. "

Een voorkeur kun je altijd hebben, en ook aangeven natuurlijk. Maar de meeste fokkers hebben het er niet zo op als iemand alleen maar kiest op uiterlijk. 

 

De fokker van mijn hond had 2 jaar geleden een nest, allemaal licht gekleurde hollandse herders, maar 1 pikzwarte. Iedereen gaf hem op als voorkeur (de fokker bepaalde welke pup naar wie ging) maar juist deze pup had helemaal geen geweldig karakter. Was afwachtend, wat angstiger dan de rest.. en tóch wilde iedereen hem. Gek hoe dat werkt. 

honden page profiel Tom O.Tom O.

Sinds 2 tal jaar zit ik te denken aan een DH. Ik denk dat het makkelijke dieren zijn om iets aan te leren maar op het forum die me gaf lees ik dat het toch wat moeilijk kan zijn dan ik had verwacht. Ik doe vrijwilligerswerk in een asiel en we hadden een korte periode een DH zitten ik vond hem prachtig en was vrij gelukkig/enthousiast dier.

honden page profiel Tom O.Tom O.

" Een voorkeur kun je altijd hebben, en ook aangeven natuurlijk. Maar de meeste fokkers hebben het er niet zo op als iemand alleen maar kiest op uiterlijk. 
 
De fokker van mijn hond had 2 jaar geleden een nest, allemaal licht gekleurde hollandse herders, maar 1 pikzwarte. Iedereen gaf hem op als voorkeur (de fokker bepaalde welke pup naar wie ging) maar juist deze pup had helemaal geen geweldig karakter. Was afwachtend, wat angstiger dan de rest.. en tóch wilde iedereen hem. Gek hoe dat werkt.  "

Ik wist niet dat dit zo kan verschillen in karakter. Het zou mijn eerste grote hond zijn ook dus is het karakter wel belangrijk zoals jullie al aangaven. dit zal nu zeker ook een grote rol spelen in de keuze. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik wist niet dat dit zo kan verschillen in karakter. Het zou mijn eerste grote hond zijn ook dus is het karakter wel belangrijk zoals jullie al aangaven. dit zal nu zeker ook een grote rol spelen in de keuze.  "

Wanneer je een goede fokker hebt gevonden kun jij aangeven wat je verwachtingen zijn in een hond, welk karakter je zoekt en wat je de hond kan bieden. De fokker kijkt dan welke pup het beste bij jou past, en die krijg je dan mee. Wanneer je op puppy bezoek gaat, zie je alleen maar een moment opname. De rustige puppy kan maar net lekker aan het spelen zijn, en de drukste puppy kan maar net liggen te slapen, waardoor jij al een verkeerd beeld hebt. De fokker is 24/7 bij de pups en kent de karakter eigenschappen. Ik vond het heel fijn dat de fokker heeft beslist welke pup van mij zou worden. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Ik vind het zelf bij de Duitse Herders altijd lastig. De Showlijnen hebben minder uitdaging nodig dan de werklijnen. Wel hebben de showlijnen nog steeds een stuk mentale uitdaging nodig. Wat jammer is is dat er bij de showlijnen gefokt is op de aflopende ruggen en uiterlijk, waardoor er veel zenuwachtige en nerveuze lijnen tussen zitten. 

Bij de werklijnen is er vooral puur gekeken naar het werkkarakter van de hond maar een werklijn heeft, zoals de naam al zegt, een taak nodig. En een paar keer per week balletjes gooien gaat dan nooit genoeg zijn. En een hond die zich verveelt, krijgt probleemgedrag. 

Wat zoek je in een hond? Wellicht dat wij nog andere leuke rassen weten voor je! 

honden page profiel Tom O.Tom O.

" Ik vind het zelf bij de Duitse Herders altijd lastig. De Showlijnen hebben minder uitdaging nodig dan de werklijnen. Wel hebben de showlijnen nog steeds een stuk mentale uitdaging nodig. Wat jammer is is dat er bij de showlijnen gefokt is op de aflopende ruggen en uiterlijk, waardoor er veel zenuwachtige en nerveuze lijnen tussen zitten. 
Bij de werklijnen is er vooral puur gekeken naar het werkkarakter van de hond maar een werklijn heeft, zoals de naam al zegt, een taak nodig. En een paar keer per week balletjes gooien gaat dan nooit genoeg zijn. En een hond die zich verveelt, krijgt probleemgedrag. 
Wat zoek je in een hond? Wellicht dat wij nog andere leuke rassen weten voor je!  "

Ik zoek vooral een buddy die me in lastige dagen kan opfleuren met dat ik psychische klachten heb.

Ook om me meer naar buiten doet brengen en me urenlang kan bezighouden in de weekends.

In de week als puppy naar de hondenschool gaan waar ik en de hond beiden sociale contacten kunnen hebben.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Ik zoek vooral een buddy die me in lastige dagen kan opfleuren met dat ik psychische klachten heb.
Ook om me meer naar buiten doet brengen en me urenlang kan bezighouden in de weekends.
In de week als puppy naar de hondenschool gaan waar ik en de hond beiden sociale contacten kunnen hebben. "

Knap dat je dat zo durft te delen hier! Als tip kan ik dan nog geven dat Duitse Herders heel erg gevoelig zijn, dus wellicht is het iets handiger om een wat minder gevoelig ras uit te kiezen. Dan blijft de hond ook wat stabieler als jij een keer een rotdag hebt. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik denk dat een Duitse herder prima kan hoor. Ze zijn inderdaad gevoelig, daar zou je een beetje mee uit moeten kijken. Hier 2 herders, en ze reflecteren hun gedrag erg op hoe ik mij voel. Dit kan fijn zijn, maar de hond moet er niet de 'dupe' van worden. Maar een herder is ook een hond die veel en graag bij de baas in de buurt is, samen met je op pad wil gaan en dingen wil ondernemen. Als jij hem dit kan bieden, dan kan ik herder gerust :)

honden page profiel Tom O.Tom O.

Wat bedoelen jullie met gevoelig ras? 

honden page profiel Tom O.Tom O.

" Knap dat je dat zo durft te delen hier! Als tip kan ik dan nog geven dat Duitse Herders heel erg gevoelig zijn, dus wellicht is het iets handiger om een wat minder gevoelig ras uit te kiezen. Dan blijft de hond ook wat stabieler als jij een keer een rotdag hebt.  "

Ik heb al heel wat stappen gezet, daarom durf ik dit meer te zeggen en zo kunnen jullie me mss wat meer tips geven. :)

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Ik heb al heel wat stappen gezet, daarom durf ik dit meer te zeggen en zo kunnen jullie me mss wat meer tips geven. :-) "

Hallo Tom,

Ik ben het baasje van de herder van het topic welke je reeds gelezen hebt.

 

Ook ik heb haar aangeschaft als zijn maatje voor mijn zoontje. Anders gezegd een officieuze therapiehond welke mijn zoontje kan helpen zijn emoties later te reguleren. En dit is nogal breed.

 

Dat een Dh opvoeden ingewikkeld en energievretend kan zijn bewijzen mijn posts meer als genoeg. Toch zie ik al een toewijding en onderlinge connectie tussen zoontje en pup wat mijn gevoel van slagen alleen maar meer zal versterken voor later.  

 

Voor nu is de gevoeligheid datgene een grote rol speelt bij snelle overprikkeling/onderprikkeling. De pup reageert erop zodra zoontje ook maar even wat drukker is...voor nu moet dat in goede banen geleid worden, maar het feit dat de pup reageert juist op die momenten is wél iets wat voor later wenselijk is.

 

Mooie is nu dat zoontje zich tijdens een wandeling wel eens verstopt achter een boom. Ik zeg dan tegen de pup; waar is .....? En dan begint ze heel fanatiek om zich heen te kijken, te snuffelen en zet vervolgens haar route in richting de plek waar mijn zoontje zich verstopt heeft...zodra ze hem gevonden heeft, gaat ze zitten en word ze door mijn zoontje beloond..Leuk om te zien en dat op 5 maanden leeftijd van de puphp-shiny

honden page profiel Tom O.Tom O.

Bedankt voor de reactie! Ik zit nu nog maar aan pagina 2 om te lezen het zijn veel grote teksten in jou topic. Maar zal hem zeker uitlezen!

honden page profiel Tom O.Tom O.

" Knap dat je dat zo durft te delen hier! Als tip kan ik dan nog geven dat Duitse Herders heel erg gevoelig zijn, dus wellicht is het iets handiger om een wat minder gevoelig ras uit te kiezen. Dan blijft de hond ook wat stabieler als jij een keer een rotdag hebt.  "

Welke rassen raad je mij dan aan?

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Welke rassen raad je mij dan aan? "

Ik weet dat er in Nederland verschillende organisaties zijn die therapiehonden opleiden. En die honden kunnen echt van alles, het is niet te vergelijken met een hulphond. Ze zijn er bijvoorbeeld op getraind om angst weg te nemen, stress weg te nemen en hun baasje wat extra vertrouwen te geven. Een voordeel van zulke honden is dat ze al geselecteerd zijn op hun stabiele karakter. 

https://www.dogswork.nl/therapiehonden

 

Ik had even snel deze organisatie eruit gepikt, ze trainen niet met Duitse Herders maar er zullen vast ook organisaties zijn die met rassen werken die bij je past! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk zelf dat een goed gefokte duitse herder toch wel prima kan in jouw situatie, ze zijn idd gevoelig dus je moet ze positief opvoeden zodat je er een echt goede band mee kan opbouwen. Maar een goed gefokte duitse herder hoort een open en stabiel karakter te hebben. Kijk dus goed uit waar je hem vandaan haalt zodat je niet met een nerveuze angstige happer zit.

 

Vergis je niet in dat ze makkelijk dingen leren, dat is wel zo, maar ze hebben ook een sterk eigen kop, en kunnen zelf beslissingen nemen dat is iets om rekening mee te houden om de hond altijd in zijn waarde te laten als je hem begeleid . Ze zijn van oorsprong gefokt om te herderen natuurlijk en moeten dan ook weleens beslissingen nemen.

 

Zit er bij jullie in het asiel niet een leuke herder geschikt voor jou?

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Een zwarte Duitse herder? Weet je zeker dat je niet een Groenendaler bedoelt?

honden page profiel DanielleDanielle

Wat is de reden dat ie volledig zwart 'moet' zijn? 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Een zwarte Duitse herder? Weet je zeker dat je niet een Groenendaler bedoelt? "

Zwarte Duitse herders bestaan ook gewoon hoor haha

honden page profiel DagmarDagmar

welke fokkers heb je benaderd?

In west-vlaanderen zitten er wel een paar, von cedkaley heeft net een dekking gehad, moeder is volledig zwart.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zit er bij jullie in het asiel niet een leuke herder geschikt voor jou?

Ik kijk stiekem altijd op de site van My Martin. Niet dat ik een hond erbij wil, haha, maar ik kan het niet laten naar die prachtige koppen te kijken innocenthp-wink

Daar zitten vaak zwarte herderachtigen bij, die een mild en rustig karakter hebben.

https://www.mymartin.eu/rambo/

https://www.mymartin.eu/mary/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik kijk stiekem altijd op de site van My Martin. Niet dat ik een hond erbij wil, haha, maar ik kan het niet laten naar die prachtige koppen te kijken
Daar zitten vaak zwarte herderachtigen bij, die een mild en rustig karakter hebben.
https://www.mymartin.eu/rambo/
https://www.mymartin.eu/mary/ "

wow Rambo en Mary zijn prachtig, om gelijk verliefd op te worden 

 

en ze hebben veel van Lola weg zeg, hp-heart 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zoek vooral een buddy die me in lastige dagen kan opfleuren met dat ik psychische klachten heb.
Ook om me meer naar buiten doet brengen en me urenlang kan bezighouden in de weekends.
In de week als puppy naar de hondenschool gaan waar ik en de hond beiden sociale contacten kunnen hebben. "

Dan zou ik niet voor de Duitser gaan.

Eenmaal volwassen, kunnen ze gaan reageren op andere honden en mensen. Daar moet je echt flink mee aan de slag gaan.

Sociaal contact maken, zal nl moeilijk kunnen zijn.

 

Ik denk dat een  flatcoated retriever, de golden of labrador retriever meer geschikt zouden zijn. Het zijn werk honden, die vinden het fijn om met je aan de slag te gaan en zijn erg sociaal. 

Die houden van andere mensen honden en om er tussen te staan.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Ik doe vrijwilligerswerk in een asiel en we hadden een korte periode een DH zitten ik vond hem prachtig en was vrij gelukkig/enthousiast dier. "

Waarom heb je die dan niet geadopteerd?

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Een zwarte Duitse herder? Weet je zeker dat je niet een Groenendaler bedoelt? "

Mij vragen ze ook vaak of dyuna een groenendaeler is omdat mensen niet gewend zijn een zwarte duitse herder te zien.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De oud Duitse herder vind ik misschien ook een kanshebber? Qua gezondheid een pak beter. Enkel zijn de donkerdere meestal uit werklijnen, dus meestal pittiger.

Heb nog voor Ik wist dat ik allergisch was, heel wat research gedaan naar dit bijzondere ras.

Daarna toch voor een poedel gegaan ivm allergie, maar ook qua karakter. Denk dat de herder een pak meer uitdaging nodig had, terwijl ik meer gezelschap nodig had :-).

De poedel is btw ook een super ras ivm aanvoelen ;-). Ze zijn ook heel stabiel. (vooral de standaard dan) 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Eerste puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^