Duitse herder (zwart)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IlseIlse

" Waarom geen zwarte als ik vragen mag? Heeft kleur ook iets te maken met welk karakter ze hebben? Of heb ik het verkeerd op? "

Ik ga het niet persé afraden, maar durf het ook niet echt aanraden. ik heb zelf geen ervaring met een zwarte. Maar diegene die ik heb gekend hadden geen 'afzet' knop. Misschien was het toeval, maar het waren op en top werkers.

Of zoek je juist zo'n felle werker ? Wat wil je ermee doen ? Gehoorzaamheid, behendigheid, enkel maar wandelen, ...

Welke uitdagingen heb je hem te bieden?

Ik zou zeker eens met kwekers afspreken, kennismaken met hun honden en naar hun mening en beoordeling luisteren.

Een Flatcoated retriever en Groenendaeler zien ook zwart, maar het is misschien ook de bouw en uitstraling dat je aanspreekt bij een Duitse herder ? Overigens hebben ook deze heel wat uitdaging nodig. Je gaat wel minder snel het probleem hebben met het uitvallen naar andere honden.

Ik weet niet van waar je bent. Maar in Geel heb je een hondenschool speciaal voor Duitse herders waar je ze altijd eens aan het werk kan zien. Wij hebben daar agility gedaan. Het is ook daar dat ik kennis gemaakt heb met de zwarte.

http://www.vhvg.be/vvdh-agility.html

Je kan er ook IPO en BOP doen.

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Waarom geen zwarte als ik vragen mag? Heeft kleur ook iets te maken met welk karakter ze hebben? Of heb ik het verkeerd op? "

natuurlijk hangt karakter er niet mee samen. Laat je niet gek maken  ;)

honden page profiel Tom O.Tom O.

Allemaal bedankt voor de reacties! Maar is dit dan ook zo bij andere soorten honden die zwart zijn? Ik ben namelijk nog steeds aan het zoeken naar een hond die me aanstaat! Ik kan veel tijd spenderen met de hond dus redelijk wat trainen ermee ook zou hij meer dienen als gezinshond. Waarom de DH zijn bouw staat me enorm aan.

honden page profiel IlseIlse

Niet echt. Een Groenendaeler is hetzelfde als een Tervueren enkel de kleur verschilt. Iedere hond heeft natuurlijk zijn eigen karakter.

Maar het is wel zo dat bv bij de oudduitse herders er met een oostduitse en een westduitse lijn is gekweekt.

De oostduitse lijn komen vooral uit werklijnen en ze zijn vaak ook donkerder van kleur.

Ik sluit niet uit dat bij de zwarte duitse herder veelal met werklijnen is gekweekt, maar ik kan helemaal mis zijn. Als je zo graag  een zwarte duitse herder ziet, ben je echt wel best dat je eens een afspraak maakt met een aantal kwekers en hun honden kan ontmoeten. En misschien past een energierijke hond wel helemaal bij jou ? Dat weet ik natuurlijk niet. Maar binnen een nest zullen er toch ook wel pups bij zijn die meer rustig zijn veronderstel ik. Ik zeg alleen maar dat de zwartjes die ik gekend heb, uitzonderlijk veel energie hadden. Ook nog als ze 10 jaar waren. Maar ik heb er niet zoveel gekend.

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Eerste puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^