Hondenras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnesophieAnnesophie

" Dus een mix van allemaal echte rashonden?
Een hond is pas echt raszuiver als hij een stamboom heeft. 
Geen enkel van die honden zal wel een stamboom gehad hebben, er zitten geen raszuivere honden in jouw hond, dus zo'n Dna test is de reinste onzin en een oplichterspraktijk. "

 

Wat jammer dat u hier zo op reageert. U kan ook gewoon blij zijn voor ons dat we eindelijk dichter zijn gekomen tot het ras van onze hond. En om dan te zeggen dat zo een test onzin is vind ik al helemaal vreemd. Dat onze hond niet raszuiver is waren we uiteraard al lang over eens. We wilden gewoon dichter komen bij de rassen waarmee hij gemengd is.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

" Dus een mix van allemaal echte rashonden?
Een hond is pas echt raszuiver als hij een stamboom heeft. 
Geen enkel van die honden zal wel een stamboom gehad hebben, er zitten geen raszuivere honden in jouw hond, dus zo'n Dna test is de reinste onzin en een oplichterspraktijk. "

Wat een negatieve reactie, en over 'de reinste onzin' gesproken. undecided TS zegt toch helemaal niet dat haar hond (of de ouders van haar hond) raszuiver is? 

En misschien hadden de voorouders van haar hond wel degelijk een stamboom, weet jij veel.

Los daarvan: een hond is ook gewoon raszuiver als hij geboren wordt uit twee rashonden, maar hij zelf geen stamboom heeft (omdat deze niet is aangevraagd of niet uitgegeven wordt, bijvoorbeeld vanwege de nieuwe wetgeving in Nederland waardoor zeker 95% van de raszuivere brachycefale honden helemaal geen stamboom meer krijgt wegens strengere gezondheidseisen).

Een stamboom is ook maar een (door mensen bedacht) papiertje, hoor. En daarmee alles behalve zaligmakend. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Het hele concept van raszuiverheid is een door mensen bedacht principe dat verder geen bodem heeft in de natuur. Dat is ook de reden dat een dergelijke rassentest inderdaad geen volledige zekerheid meegeeft, en dat je vanuit verschillende bedrijven vaak een andere uitslag meekrijgt. Hangt volledig af van de beschikbare database en de perceptie van “raszuiverheid” die de eigenaren van daarin gebruikte rasvertegenwoordigers hadden.

 

Geniet lekker van je hond TS. Het is in ieder geval een leuk beestje om te zien. Ongeacht de kruising. hp-smile

 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Precies! En zo'n volledige zekerheid is ook helemaal niet nodig. Het geeft gewoon een leuke indicatie van de voorouders van je hond. Ik ken niemand die vervolgens op elitaire toon ging beweren dat het om een raszuivere hond gaat. innocent

En je ziet de uitslagen van Embark en Wisdom Panel toch ook wel vaak grotendeels overeenkomen (in de FB-groep Embark Dog DNA Discussion worden de uitslagen van de twee tests regelmatig gedeeld en vergeleken - erg leuk om te zien). smile

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel AnnesophieAnnesophie

" Super dat je het komt vertellen!Ik moet het toch nog even vragen: heb je inmiddels ook een andere halsband/tuig? Zo'n mooie hond verdient een diervriendelijker alternatief. Hoe gaat het nu met het wandelen aan de lijn? "

We wandelen met een tuig tegenwoordig!smile

Helaas trekt hij wel nog vrij veel, maar ik heb het gevoel dat het al een beetje beter gaat! We zijn clickertraining aan het doenhp-thumbsup

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Prachtige 3 in 1 hondhp-thumbsup

 

Hebben wij ooksmile

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke kruising?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^