Tuigje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel QwertyQwerty

Heb een hond, boerenfox met vermoedelijk whippet er iets in. Heb een tuig van petlando y tuig pas geleden gekocht. Materiaal mesh en nylon Past op zich heel goed. Alleen nadeel dat ik vermoed dat ie steeds ruimer gaat zitten achter de voorpoten. Vooral als ik bal heb gegooid. Of de hond heeft gerend. Moet ik elke keer tuig verstellen. Volgens mij is dit niet goed. Heeft iemand hier ervaring ermee.

Mn hond heeft al veel tuigjes gehad. Zoals hurta, Wolters, hunter. Dog copenhagen Maar die zitten helemaal in de oksels en krijgt mn hond wondjes. Ze had ook heel lang es dog tuig gehad, maar die is zo masaal en voor de zomer te heet. Ruffwear is weer te krap 

Nu weer opnieuw zoeken naar goeie y tuig. Had over annyx tuig gelezen. Heeft iemand daar ervaring mee. Durf bijna geen tuig meer te kopen door alle ervaringen

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik had met mijn hondje ook altijd moeite om een goed tuig te vinden. Een paar maanden geleden heb ik een tuig laten aanmeten bij 4dox. Ben ik super tevreden over! Past als gegoten. Voor mij niks anders meer. 

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Ik heb een podenco (quasi dezelfde bouw als een whippet) en wij hebben een anti-ontsnappingstuigje van Wikkies (zij maakt ze op maat) en een heel fijne van AniOne. Die van AniOne is gevoerd en zit heerlijk ver van zijn oksels én het kost letterlijk bijna niets. Als ik het zo zie online, lijken die van Annyx en AniOne op elkaar, maar zijn die van AniOne een stuk goedkoper.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Mijn honden hebben sinds kort een op maat gemaakt tuigje van wikkies. Dit is pucks 5e tuigje en eindelijk een die goed zit. hp-shiny

 

Kleur en sierlint kun je zelf kiezen. Eventueel met naam, gevoerd, handvat, extra veiligheidsband, etc. 

534729.jpg

534734.jpg

534735.jpg

534731.jpg

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Duke heeft een AnnyX tuig, ik ben er heel tevreden over. Is stevig maar toch zacht. Er blijven geen haren aan plakken en hij zit ruim achter de oksels.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

De annyx tuigen vind ik erg fijn, maar wel voor honden met een bepaalde bouw. Het rugstuk vind ik namelijk wat lang, waardoor het bij wat kortere honden niet echt goed zit. 

De kwaliteit is wel ook echt goed, ik weet meerdere honden die ze al jaren hebben.

In de kwakel zit een hondenschool waar je ze eventueel kan passen op afspraak. Ik weet uiteraard niet of dat bij je in de buurt is, maar kan handig zijn. 

 

Zelf heb ik sinds een paar jaar op maat gemaakte, gevoerde, tuigen van 4dox. En dat had ik veel eerder moeten doen haha.

Iva doet meetsessies verspreid door het land (nu waarschijnlijk even niet), zodat je zeker weet dat het goed opgemeten wordt.

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Heb er zelf ook nog geen gevonden. 4dox is een goede optie, maar daar kan je helaas voor onbepaalde tijd niet terecht ivm corona.

 

Ik zit er aan te denken om er een zelf te gaan maken laughing

Volgende forumvraag: Hond een rugzak laten dragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^