Geleidehonden instructeur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Hoi Allemaal. 

Ik zit dit jaar in het laatste jaar van mijn MBO 3 opleiding en ga hierna door naar mijn MBO 4, allebei zijn dit dieropleidingen. Ook wilde ik O&O gaan volgen. 

Nu is het zo het mij heel leuk lijkt om geleidehonden instructeur te worden. Ik geef al een paar jaar les op een hondenschool, dus de benodigde praktijk ervaring waar ze voor vragen heb ik al. 

Nu is mijn vraag; Is er iemand die met dit vak ervaring heeft? Zo ja zou je mij dan misschien een beetje kunnen informeren? Ik heb heel de site al uitgepluist hoor haha. Het gaat meer om de tijden bijvoorbeeld en of die wereld daadwerkelijk leuk is. 

Groetjes,

Dewy

 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

Even een upje voor jou, volgens mij zitten hier genoeg hondentrainers!

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Er zijn hondenscholen waarbij je zelf jouw geleidehond mag opleiden met uiteraard een instructeur die jou hierbij helpt. Zoek je uiteindelijk zoiets, of wil je meer zelf de hond opleiden en dan ter beschikking stellen aan diegenen die geleidehonden nodig hebben?

Anders zou je eventueel contact op kunnen nemen met bijvoorbeeld BultersMekke, om te vragen of je misschien meer informatie kunt krijgen?

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

" Er zijn hondenscholen waarbij je zelf jouw geleidehond mag opleiden met uiteraard een instructeur die jou hierbij helpt. Zoek je uiteindelijk zoiets, of wil je meer zelf de hond opleiden en dan ter beschikking stellen aan diegenen die geleidehonden nodig hebben?
Anders zou je eventueel contact op kunnen nemen met bijvoorbeeld BultersMekke, om te vragen of je misschien meer informatie kunt krijgen? "

Ik bedoelde meer het zelf opleiden van de hond bij de KNGF Geleidenhonden. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Misschien zou je contact op kunnen nemen met KNGF zelf?

 

Vragen of ze een trainingsprogramma hebben of welke cursussen/opleidingen je het beste kan behalen om in aanmerking te komen?

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Misschien zou je contact op kunnen nemen met KNGF zelf?
 
Vragen of ze een trainingsprogramma hebben of welke cursussen/opleidingen je het beste kan behalen om in aanmerking te komen? "

Dit inderdaad, dan heb je ook meteen contact gelegd om eventueel daar in de toekomst mogelijk te kunnen werken. :) Succes!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Buiten de KNGF zijn er meer hulphondenscholen zoals De Click in Arnhem en Gaus Geleide- en Hulphondenschool en https://hulphond.nl/

 

Volgende forumvraag: wat vinden jullie van dit voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^