Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hallo, een paar weken terug is mijn pup van 5 maanden oud positief getest op Giardia. Hij heeft een kuur gekregen van 5 dagen en daarna na 2 weken weer 5 dagen. Deze kuur zit er nu op, maar het is nog niet over. Uiteraard neem ik weer contact op met de dierenarts, maar heeft iemand tips of ervaringen wat helpt om hem van Giardia af te helpen? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je weet pas of de giardia verdwenen is als je opnieuw een test laat doen.

Vaak blijft diarree langer aanhouden omdat de darmen geïrriteerd zijn, maar is de parasiet zelf wel verdwenen. Dus dat weet je enkel door een staaltje binnen te brengen voor onderzoek. Zo hoef je ook niet onnodig weer een kuur te geven.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Hier leek het na één kuur niet over, toen heb ik in overleg met de dierenarts de tweede kuur direct er achteraan gedaan, dus 10 dagen lang. Toen was het weg. Een groot probleem bij giardia is herbesmetting, die was met een tweede kuur weg want de cyclus was goed doorbroken. Verder zorgen dat alles schoon is, dweilen met biotex oplossing, alle speeltjes wassen en manden en benches ontsmetten. Op dag 4 of 5 van de kuur de hond goed in bad doen, en even een tijdje een ander rondje lopen dan wat je normaal loopt. 

het is even een hoop werk, maar als het goed is kom je er zo vanaf. 

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor de reacties! Ik heb even overleg gehad met de dierenarts. Hij zegt dat de darmen nog erg gevoelig kunnen zijn en dat we nu 2 weken afwachten, terwijl hij licht verteerbare brokken krijgt. Als het dan niet over is, weer een nieuwe kuur. Dan weer 2 weken afwachten, etc. Ik vrees zelf dat de Giardia gewoon nog niet weg is en dat het straks na 2 weken gewoon een nieuwe kuur wordt.. :( 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zorg er in ieder geval voor dat je hond wegblijft bij mogelijke besmettingshaarden, zoals uitlaatveldjes, hondenweide, of andere plaatsen waar uitwerpselen liggen/hebben gelegen.

Andere spullen (eetbak, speelgoed, dekentjes,...) goed reinigen.

 

Een giardiatest kost niet veel en 't vraagt weinig moeite, dus als je ongerust bent en geen weken wil wachten, kan je die altijd even laten doen in een labo.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel vervelend dat de Giardia al maanden aanwezig is.

 

Loop nog even de lijst door van.maatregelen.om de Giardia te bestrijden. Eén van de punten is bijv. dat je elke keer na het poepen de anus schoonmaakt. De hond kan nl.. herbesmet raken door hieraan te likken.

 

https://www.dierendokters.com/honden/ziekten/giardia

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Pootjes ook, dat was het advies van onze dierenarts. Van die babydoekjes voor de gevoelige huid, en dan als je buiten bent geweest de anus even afdoen en de voetjes. 

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor de reacties. Hij heeft nu sinds een week ander voer (RC Gastro) en dat gaat al een stuk beter. Nu hopen dat het ook aanhoudt als we straks weer overgaan op zijn gewone brokken.. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Fijn dat je even een update geeft.

Hopelijk snel helemaal onder controle.

Volgende forumvraag: Pup loopt niet mee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^