Puppy bijt bij 1 eigenaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuukLuuk

Hallo, mijn pup heeft mij vandaag een aantal keer doorgebeten tot bloedens toe als we aan het trainen zijn en ze een snoepje kreeg na een commando. Mijn partner deed hetzelfde en hier deed ze het niet bij. Heb nu 3 wonden op mijn hand, ze beet echt door. Hoe kan ik hier mee omgaan met de pup? Ze is 7 weken. 

honden page profiel RJRJ 2 doggies

Dat klinkt als dat je pupje overprikkeld is....

 

Hoe ziet een dag er uit voor de pup?

 

Slaapt ze genoeg?

honden page profiel LuukLuuk

Hallo, dankjewel voor je reactieze slaapt heel veel. Ook een hele nacht door dan laten we haar uit en spelen we dan slaapt ze weer, eten en spelen, slapen, etc etc.. 

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Hallo, dankjewel voor je reactieze slaapt heel veel. Ook een hele nacht door dan laten we haar uit en spelen we dan slaapt ze weer, eten en spelen, slapen, etc etc..  "

Informeer eens bij een hondenschoolhp-thumbsup

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Hoe lang hebben jullie haar al? En hoe ziet jullie dagindeling eruit?

honden page profiel LuukLuuk

We hebben haar een paar dagen nu, ze ging eerder weg bij de mama dus helaas mist ze een paar cruciale dagen bij de mama en broertjes en zusjes. Ze staat op om 7, dan gaan we uit, dan eten en nog eens uit, dan spelen we wat, dan slaapt ze en dan eet ze weer spelen, slapen dit tot ongeveer 11 uur in de avond. Ze heeft dit afgelopen dagen niet gedaan, het kwam opeens vanavond toen we met kipfilet deden oefenen. Normaal gebruikten we brokjes. Mijn partner gebruikte hetzelfde en hier gebeurde het niet bij. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik denk dat jullie iets rustiger aan moeten doen met het pupje. Ze is er pas een paar dagen dus ze moet nog heel erg wennen aan haar nieuwe omgeving en nog bijkomen van de verhuizing.

 

Toen ik 3 maanden geleden mijn pup ophaalde, heeft ze de eerste week wel 20 uur per dag geslapen omdat ze zo moe was van de verandering. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Was er een specifieke reden dat ze zo vroeg wegging bij de moeder?

honden page profiel LuukLuuk

Dankjewel voor je reactie. We gaan het zeker proberen. Ja door de corona crisis en persoonlijke dingen was het vroeger geworden. Dus minder met de puppy spelen en meer haar eigen ding laten doen? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Als ik kijk naar onze hond, toen zij net bij ons was en we gaven haar wat lekkers dan at ze haast onze hand erbij op. Ze wist niet hoe snel ze het moest krijgen. Ik denk niet dat ze perse door wilde bijten, met puppy tanden heb je zo al een wond, die zijn vlijmscherp. 

 

Bij het 2e koekje ging het bij ons ook al beter omdat ze wist dat we het haar gaven. We wachten er niet lang mee, gaven het op de platte hand of legde het neer. Het heeft wel een tijdje geduurd voordat het er helemaal af was. In ons geval was het ook wel een beetje kwestje van vertrouwen, ze wist op een geve moment dat ze wat kreeg en het was goed. 

 

Maar misschien is dit wel wat heel anders hoor. Maar het lijkt er op. Ook eens met wat de rest zegt, doe het rustig aan. Zn pup wat net uit het nest heeft, heeft veel prikkels te verwerken. Alles is opeens anders.

 

Wel jammer dat je pup zo vroeg uit het nest is weg gehaald, juist nu leren ze zoveel van de moeder. 

 

Veel plezier met je pup.

honden page profiel LuukLuuk

Hey Lola, dankjewel voor je reactie. Inderdaad ging het de afgelopen dagen echt goed, elke keer was rustig en goed en nu was het plotseling anders. Ze nam de brokjes en snoepjes prima aan sinds de kipfilet ging het zo als beschreven 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Je kan ook het volgende oefenen: 

 

Je doet een brokje in je handpalm en sluit je hand. Je laat ruiken aan de pup dat je iets hebt en als hij het zachtjes probeert te pakken (als je dus geen tandjes voelt, maar alleen de tong en lippen) dat geef je het. Als hij dan wel zijn tanden gebruikt, doe je je hand even omhoog. Dan leren ze om brokjes zachtjes aan te pakken. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Wat voor pup heb je? laughing

honden page profiel LuukLuuk

 dankjewel!! Ga ik sowieso proberen! Ze is een Samojeed! 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hey Lola, dankjewel voor je reactie. Inderdaad ging het de afgelopen dagen echt goed, elke keer was rustig en goed en nu was het plotseling anders. Ze nam de brokjes en snoepjes prima aan sinds de kipfilet ging het zo als beschreven  "

Kipfilet is ook wel iets wat honden heeeeel lekker vinden meestal haha, mijn honden doen er alles voor. Gewoon even oefenen inderdaad zoals al gezegd werd. Succes!! Lekker genieten van je pup.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Pups zijn heel impulsief en onbezonnen, als je ze nu laat zien dat ze veel meer bereikt met rust en beheersing, heb je daar later heel veel profijt van 

honden page profiel LuukLuuk

Dankjulliewel voor de tips, heel erg fijn en gerustellend! 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Hondenscholen zijn allemaal dicht door de Corona. Er zijn hier genoeg trainers die je graag helpen. Geen enkele vraag of twijfel is fout dus stel vooral al je vragen hp-thumbsup

honden page profiel LuukLuuk

Dat is super om te weten, dankjewel. Zal er zeker gebruik van maken

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Hondenscholen zijn allemaal dicht door de Corona. Er zijn hier genoeg trainers die je graag helpen. Geen enkele vraag of twijfel is fout dus stel vooral al je vragen  "

Er zijn nog genoeg hondenscholen die wel 1 op 1 training geven op dit moment. 

Voor puppy baasjes is dit erg fijn. 

 

Luuk die kipfilet is natuurlijk veel te lekker en zal je pup dan ook heel graag willen hebben en daardoor zelfs feller kunnen reageren. 

Zou gewoon een normaal brokje gebruiken zolang je pup dat als beloning ziet. 

En lekker rustig aan doen, er komt in de eerste periode best veel op je pup af wat ze ook allemaal moeten verwerken. 

honden page profiel LuukLuuk

Dankjewel voor je reactie, we hadden de kipfilet voor het hier commando inderdaad. We wilde dit commando speciaal voor Chewie maken. We zullen inderdaad gewoon weer brokjes gaan gebruiken en kijken of dit goed gaat. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze is er nog maar net en piep jong, met 7 weken, ik zou nog niet te veel gaan trainen. 

Eerst wennen aan de nieuwe situatie. 

Wat voor ras is ze?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ze is er nog maar net en piep jong, met 7 weken, ik zou nog niet te veel gaan trainen. 
Eerst wennen aan de nieuwe situatie. 
Wat voor ras is ze?
  "

Samojeed...smile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Niet te snel gaan trainen wat is nou 7 weken oud, eerst eens wennen aan omgeving en aan jullie...heel normaal dat ze het lekkers zo uit je handen grist....smile....leg het vlak op je hand, dan bijt ze ook je vingers er niet af...smile   en inderdaad veels te vroeg uit het nest, laat het trainen even achterwege...

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Naast alle adviezen wil ik er ook aan toevoegen dat honden reageren op energie. De ene mens is kalmer dan de andere, daardoor kan een hond die dezelfde commando’s krijgt van verschillende mensen op de een anders reageren dan op de ander. Vrouwen hebben een hoger stemgeluid wat ook voor meer opwinding bij een hond kan zorgen. En met opwinding/meer enthousiasme is die bijtrem bij puppies wel eens tijdelijk verdwenen. Overigens ben ik wel van mening dat je al af en toe best wat kan beginnen aan te leren met een jonge puppy. Natuurlijk is het verstandig om rekening te houden dat een pup heel veel nieuwe indrukken opdoet en genoeg rust moet pakken om dat te verwerken, maar als je op rustige dagen hele korte training geeft en dan 1 à 2 basiscommando’s gaat oefenen voor een paar minuten, en je goed naar het gedrag van je hond kijkt of het niet teveel is (rode oogjes, hijgen, bijten, veel opwinding), dan moet dat best kunnen. Hard bijten alleen vind ik niet per definitie overprikkeling, dat kan oa ook dus liggen aan gulzigheid of hoge energie bij de desbetreffende baas. Ik had mijn hond ook met net iets over de 7 weken opgehaald, de fokker zag namelijk dat de pups al toe waren om uit te vliegen. En onze band werd snel heel hecht met de interactie die we hadden, een balans tussen spelen, samen rustig de wereld ontdekken, rust houden en nieuwe dingen aanleren. Dus het is goed dat je het advies krijgt rekening te houden dat puppies heel veel rust nodig hebben, maar toch vind ik dat er ook een balans moet zijn met activiteiten. Een paar weken niets doen om te laten wennen heeft niet mijn voorkeur, maar iedere hond is anders en elke baas heeft zijn eigen manier. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Hallo, mijn pup heeft mij vandaag een aantal keer doorgebeten tot bloedens toe als we aan het trainen zijn en ze een snoepje kreeg na een commando. Mijn partner deed hetzelfde en hier deed ze het niet bij. Heb nu 3 wonden op mijn hand, ze beet echt door. Hoe kan ik hier mee omgaan met de pup? Ze is 7 weken.  "

Ik kan mij geheel vinden in de reacties waarin geopperd word voorlopig even niks te doen. Het is een pup van 7 weken, mijn inziens veel te vroeg weg bij mams, en zij krijgt nu al commando's voorgeschoteld. Ik had onze pup met dik 8 weken opgehaald en zelfs dat vond ik nog te vroeg...zij heeft zeker een week nodig gehad om bij te trekken en ook maar een klein beetje te acclimatiseren aan de nieuwe situatie. Dat laatste heeft nog wel wat langer geduurd aangezien ik geen seconde bij haar vandaan kon gaan..

 

Persoonlijk zou ik zeggen; laat de pup ff voor wat het is en kijk over een week, anderhalve week verder als hij wat meer gewend is en wat heeft bijgeslapen van alle stress.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Is het een idee om brokje op de grond te gooien ipv uit je hand? Mijn mama zit in zelfde situatie en pup ook iets vroeger gaan halen met 7,5 weken. Net voor de “lock down “ in België. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Geen enkel commando is zo belangrijk dat je het op een leeftijd van 7 weken moet gaan trainen.

Dus hou het ontspannen, het draait nu rond vertrouwen opbouwen en een geborgen nest (familie) creëren voor het kleintje. Al de rest komt later.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Geen enkel commando is zo belangrijk dat je het op een leeftijd van 7 weken moet gaan trainen.
Dus hou het ontspannen, het draait nu rond vertrouwen opbouwen en een geborgen nest (familie) creëren voor het kleintje. Al de rest komt later. "

Ach, zolang het spelenderwijs is en echt super kort zie ik er geen enkel bezwaar in.

Ik werk ook vanaf dag 1 aan de 'lig' omdat ik dat het allerbelangrijkste vind. Dat doe ik dan met iets lekkers; eerst over haar hoofdje heen zodat ze gaat zitten en dan naar laag voor haar neus en dan gaat ze liggen en zeg ik: "Lie down" en krijgt ze het snoepje. Gewoon één keertje en dan weer uren niets en dan weer één keertje.

 

Zelf vind ik (maar ben BC baasje) de 'lig' het allerbelangrijkste omdat het een noodrem is. Ik laat ze al heel snel loslopen buiten en bij me komen is niet altijd handig, bv met hardlopers of fietsers die ze dan juist voor de voeten gaat lopen. Ook als ze voor me uit bij een kruising of fietspad komen laat ik ze liggen. En als ze een maandje of wat ouder zijn en ze willen ergens achteraan is 'lig' ook heerlijk.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Geen enkel commando is zo belangrijk dat je het op een leeftijd van 7 weken moet gaan trainen.
Dus hou het ontspannen, het draait nu rond vertrouwen opbouwen en een geborgen nest (familie) creëren voor het kleintje. Al de rest komt later. "

hp-thumbsup

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hersenwerkjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^