Gezellig forum?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

Waarom kun je er niets mee? 

Mijn hond doet mee aan een kruising nest. Al decennia lang fokken die mensen het type hond dat ze voor ogen hebben en gebruiken daarvoor de beste hond in hun ogen voor dat doel. 

Wereldwijd zijn ze gekend en wereldwijd lopen hun hond aan de top. 

Zo vervuilend zijn ze dus niet en ik ben razend trots dat mijn hond een deeltje vormt van wat zij de ideale hond vinden. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DagmarDagmar

Om nog maar te zwijgen van het feit dat hun hondjes fluitend 16 worden. Itt de zuivere rassen die aan hun 5 jaar omvallen van de inteelt ziektes omdat alles zuiver moet gebeuren.  

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Om nog maar te zwijgen van het feit dat hun hondjes fluitend 16 worden. Itt de zuivere rassen die aan hun 5 jaar omvallen van de inteelt ziektes omdat alles zuiver moet gebeuren.   "

Welke rassen zijn dat dan? Of bedoel je daar alle zuivere rassen mee?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Een topic over de algemene omgang op het forum kan verhelderend werken, maar moet niet op een specifiek voorval of de persoon gespeeld worden.

We verzoeken hierbij mensen niet bij naam te noemen en de discussie algemeen te houden.

honden page profiel DagmarDagmar

" Welke rassen zijn dat dan? Of bedoel je daar alle zuivere rassen mee? "

Denk maar aan Berner sennens, flatcoats, Ieren,...  En ja hoor, er zullen er uiteraard zijn die oud(er) worden voor we dat hebben. 

 

Maar beweren dat de rassen er zijn omdat ze zo zuiver zijn dus goed, is gewoon volkomen fout. Gelukkig wordt dat meer en meer ingezien. 

 

Wat niet wegneemt dat je lukraak moet gaan kruisen voor de gezelligheid. Maar verantwoord kruisen is gelukkig niet onbestaande.  Net zoals 'zuiver fokken' niet garant staat voor goed fokken. Daar wordt net zozeer voor geld gefokt. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Een topic over de algemene omgang op het forum kan verhelderend werken, maar moet niet op een specifiek voorval of de persoon gespeeld worden.
We verzoeken hierbij mensen niet bij naam te noemen en de discussie algemeen te houden. "

Lijkt me nog beter als het gesloten wordt, het is op basis van negativiteit geopend en zal ook zo voort gaan, voegt mijn inziens niks toe aan een prettige sfeer.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Lijkt me nog beter als het gesloten wordt, het is op basis van negativiteit geopend en zal ook zo voort gaan, voegt mijn inziens niks toe aan een prettige sfeer. "

Ben ik met je eens....want er zijn er weer een aantal die hier met elkaar een persoonlijke vete uitvechten....al zeggen ze van niet. 

 

Snap het nut van dit topic ook niet? Spreek de mensen via pb aan die je dwars zitten. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Nog een toevoeging, er heeft nog nooit iemand door mij een ban gekregen.

 

Het zou prettiger zijn, om uit eigen naam te spreken en niet in termen als: anderen of velen.

Dat is wat duidelijker

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Denk maar aan Berner sennens, flatcoats, Ieren,...  En ja hoor, er zullen er uiteraard zijn die oud(er) worden voor we dat hebben. 
 
Maar beweren dat de rassen er zijn omdat ze zo zuiver zijn dus goed, is gewoon volkomen fout. Gelukkig wordt dat meer en meer ingezien. 
 
Wat niet wegneemt dat je lukraak moet gaan kruisen voor de gezelligheid. Maar verantwoord kruisen is gelukkig niet onbestaande.  Net zoals 'zuiver fokken' niet garant staat voor goed fokken. Daar wordt net zozeer voor geld gefokt.  "

Nou vind ik het niet eens erg als er voor geld gefokt wordt (oei). Het is gewoon een vak en voor vakmensen moet je betalen. Dat mijn fokker geld verdiend aan mijn aankopen bij haar vind ik geen enkel probleem. Maar ik begrijp wat je bedoelt denk ik; gewetenloos maar raak fokken ten kostte van welzijn en gezondheid van ouderdieren en pups. Toch?

 

Dat gebeurt in Nederland vooral met look-a-likes en kruisingen...

 

Ik kan me goed indenken dat een kruising heel doordacht en met veel nazoekwerk wordt gedaan maar dat zijn denk ik toch de uitzonderingen.

 

Wat ik vooral het voordeel van zuivere rashonden vind is dat je aardig weet wat je aanschaft.  Ook worden veel zuivere rashonden gefokt met een reglement van een rasvereniging en al hoewel niet optimaal is dat toch een sterke verbetering ten opzichte van de gelegenheidsnestjes van; ik vind de reu van mijn moeder ook leuk dus die zet ik op mijn teef.

 

Met een kruising is de kans dat ik hond aanschaf die niet bij mij past gewoon groter dan met een rashond. 

Helaas heb je geheel gelijk dat door de focus op uiterlijk bij heel veel hondenrassen de gezondheid enorm te wensen overlaat.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" sorry, maar ik heb echt geen vete met iemand.  "

Zeg ik specifiek je naam? Nee...dus snap niet dat je mijn reactie quote?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zeg ik specifiek je naam? Nee...dus snap niet dat je mijn reactie quote? "

oh sorry! Ik haal mijn reactie weg. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik stap op!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is opgeschoond en blijft op slot

zie

https://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/33/overig

honden page profiel toto

honden foto van to

Ik persoonlijk ben het wel met topic opener eens.

Ik zelf ben al 2010 de trotse eigenaar van de Australian labradoodle.   En kom al wat jaren hier.... Maar niet zo vaak meer omdat de Australian labradoodle hier altijd compleet wordt wordt afgebrand... terwijl er toch heel veel mensen blij zijn met een Australian labradoodle.

 

Erger me rot aan het geklep van allerlei onwaarheden, mbt de Australian labradoodle ook in die wereld zijn de mensen de richtlijnen ten goed van de honden gaan wijzigen. maar nee hier wordt erg veel door gekletst over de oude richtlijnen. (o.a. het vroege laten helpen van de hond).

 

Overal is wel wat...  weeslief voor elkaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hoe maken jullie je hond moe?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^