Maltipoo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FélineFéline

Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 14 jaar en wil graag een hond, maar van mijn ouders mag ik niet een hond met een platte neus, geen grote hond en geen hond die kwijlt.

Dus zat ik te denken aan een Maltipoo, maar daar is nog niet zoveel informatie van bekend en dus wilde ik vragen of iemand mij meer informatie kan geven.
Dit is de info die ik al heb:
-Kruising tussen een Toy poedel en een maltezer.
-Lief, sociaal, makkelijk en leergierig gezelschapshondje.
-Ze hebben meestal een licht krullende vacht en worden langharig.
-Gemiddeld zo'n 30 cm groot en 4 tot 8 kilo zwaar.
-Niet bekend met allergieën.

Ik zou nog graag willen weten hoe oud een Maltipoo gemiddeld wordt, of ze veel blaffen en of ze veel aandacht nodig hebben. Ook zou ik graag willen weten of het een hele moeilijke aller eerste hond is en welke jullie dan zouden voorstellen.

Groetjes,
Féline

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is geen ras, maar een kruising waar een leuke naam aan is gegeven. 

Maar het zijn bijna altijd hondjes uit de broodfok. 

Misschien kan je beter dan kijken naar de Maltezer of de poedel.

 

 

honden page profiel FélineFéline

Ik mag van mijn ouders ook geen poedel, maar ik zal even kijken naar de maltezer.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat willen je ouders dan voor hond.

Ik neem aan dat jij gewoon naar school gaat en je ouders dan voor de hond zorgen?

 

Wat zoek je verder in een hond?

Wil je veel ermee wandelen,  of zoek je een hond die niet zo actief is?

 

honden page profiel FélineFéline

Ik weet het mijn ouders zijn best wel kieskeurig, want mijn ouders hebben niet zoveel met honden, maar de honden die ik in het eerste berichtje heb beschreven vinden ze niet zo mooi.

Ik moet hem/haar in eerste instantie verzorgen, mijn ouders zullen helpen waar het nodig is.

En in de zomer gaan we met de camper weg, dus de hond moet wel stukken kunnen rijden.
Eigenlijk een hond die niet uren moet wandelen per dag, maar 3 x 15 minuten per dag is perfect.

Maar misschien moeten ik gewoon een compromis gaan sluiten met mijn ouders.

honden page profiel FélineFéline

U heeft toch zelf ook een hond? Wat vind u echte voor- en nadelen van honden?
Want het is nog niet zeker of ik een hond neem en dat ga ik woensdag besluiten, maar ik wil er dan wel goed er over na hebben gedacht.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Goed dat je van tevoren informatie aan het opzoeken bent. hp-thumbsup Veel mensen doen dat pas wanneer ze de hond al gekocht hebben en problemen krijgen. 

Het klinkt een beetje alsof je ouders een hond willen die niet zoveel werk is en waar je geen last van hebt. Niet te groot, niet kwijlen, niet blaffen, goed alleen kunnen zijn. Het lastige is dat veel kleine hondjes juist vaak blaffen. Kleine waak keffertjes hp-shiny Iedere hond zal, zeker in het begin, best veel werk zijn. Pas na een paar jaar worden ze rustig en nemen ze genoegen met korte rondjes wandelen. 


Eventjes nog over je maltipoo.
Op internet zul je allerlei nestjes puppies vinden die je direct kunt kopen, maar deze komen bijna altijd van broodfokkers. Dat zijn fokkers waarbij de ouders van de pups in hele slechte omstandigheden moeten leven, en waarbij de pupjes vaak later ziek worden. Ook pupjes waar bij staat dat ze ‘in huiselijke kring opgroeien’ zijn vaak broodfok pupjes die tijdelijk bij mensen thuis worden gebracht, of pupjes van mensen die voor de lol een nestje hebben zonder gekeken te hebben of de ouder honden wel écht gezond zijn.


Een pupje van een goede fokker is dus iets dat ik je zou aanraden, die kun je vinden via de rasvereniging van het ras dat je kiest. Fokkers die daarbij zijn aangesloten moeten zich houden aan regels die er voor zorgen dat de ouder-hondjes een goed leven hebben, dat er geen inteelt is en dat ze de pups geen erfelijke ziektes meegeven. Zulke fokkers zoek je meestal al contact mee voordat de pups geboren zijn. Ze hebben vaak een nestje in de planning staan en zo kun je ook vanaf het begin af aan meeleven met alles dat er gebeurt. Ik heb zelf zelfs een röntgen foto van mijn hondje toen hij nog bij zijn mamma in de buik zat! hp-heart

Een rashonden kost meestal wat meer geld, maar je weet dan wel dat de ouders en pups goed behandeld worden, en dat ze later minder kans hebben op nare ziektes. Er zijn inderdaad rassen zoals de Engelse bulldog die echt ongezond gefokt zijn, maar laat je daardoor niet afschrikken van rashonden. Er zijn een heleboel goede fokkers die wel gezonde rassen fokken.


Bij een kruising als een maltipoo kan het zijn dat de pup alle gezonde eigenschappen van beide rassen  overneemt. Maar het kan evengoed dat de pup juist de slechte kanten van beide rassen overneemt! Vandaar dat een kruising altijd een gok is of het een goed hondje wordt of niet. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Geen enkele hond is geschikt voor een thuis waar de hond maar voor max. 45 minuten van de buitenlucht mag genieten. Het zijn actieve dieren die zowel fysieke als mentale uitdaging vragen, 45 minuten lopen en verder niks is niet voldoende. 

 

Een maltipoo is gewoon een verzonnen naam voor een kruising/bastaard die gecreëerd wordt door broodfokkers en pretnestfokkers. Ver van wegblijven. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoi Féline,

Wat leuk dat jij van je ouders een hond mag!

Het wordt wel even goed kijken of dat allemaal gaat lukken begrijp ik... want er zijn geen honden die genoeg hebben aan drie keer per dan 15 minuutjes lopen.

Dat is echt heel weinig.

 

Tenminste één wandeling van een uur is toch wel nodig, elke dag. En daarnaast nog drie poep- en plasrondjes, zoals we ze hier noemen, van 5 à 10 minuten.

Dit is echt wel het minimale, veel rassen hebben meer beweging nodig dan dat. Óók kleine hondjes willen minstens zo veel lopen! Anders worden ze erg vervelend.

 

Het opvoeden van een pup is ook veel werk, eigenlijk ben je daar 24 uur per dag mee bezig en ik neem aan, dat jij nog naar school gaat. Wie let er dan op de pup? Die kun je niet zo maar al die tijd in een bench doen, dat gaat voor problemen zorgen.

 

Dus, ik denk dat je nog heel goed na moet denken of je een hondje alles kunt bieden. Anders is het misschien slimmer om een kat te nemen? Daar kun je ook heel leuk mee spelen en knuffelen. Je kunt ook in de buurt rondvragen of je iemand kunt helpen met uitlaten, zo weet je al wat beter wat je kunt verwachten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik weet het mijn ouders zijn best wel kieskeurig, want mijn ouders hebben niet zoveel met honden, maar de honden die ik in het eerste berichtje heb beschreven vinden ze niet zo mooi.

Ik moet hem/haar in eerste instantie verzorgen, mijn ouders zullen helpen waar het nodig is.

En in de zomer gaan we met de camper weg, dus de hond moet wel stukken kunnen rijden.
Eigenlijk een hond die niet uren moet wandelen per dag, maar 3 x 15 minuten per dag is perfect.

Maar misschien moeten ik gewoon een compromis gaan sluiten met mijn ouders. "

Geen enkele hond, ook kleintjes niet, worden blij met 3x 15 minuten wandelen. 

 

Hoe wil jij de hond verzorgen als je hele dagen op school zit, misschien naar sport gaat, naar vriendinnen gaat enz. enz.

 

Misschien kun je kijken bij het asiel. Ook daar zitten vaak kleine en zeer leuke hondjes.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" U heeft toch zelf ook een hond? Wat vind u echte voor- en nadelen van honden?
Want het is nog niet zeker of ik een hond neem en dat ga ik woensdag besluiten, maar ik wil er dan wel goed er over na hebben gedacht. "

Nadelen van een hond:

 

- Je moet er altijd uit, ook als het vies weer is, je geen zin hebt, je moe bent, ziek bent of net die leuke film wilt kijken.

- Je kan nooit echt lang van huis zijn zonder je hond. Die wacht op jou en een werkdag of schooldag is al lang en ze kunnen niet wachten tot jij thuis komt dus gezellig even na kletsen kan niet.

- Je moet altijd kijken of je hond mee kan ergens naar toe want de hond is in het dagelijks leven al zo vaak niet bij je en om dan daarbuiten ook nog eens de hond achter te laten.. Dus je sociale leven wordt wel minder.

- Uitlaten wordt in mijn beleving in Nederland steeds minder leuk. Het is te druk en overal kom je irritaties tegen.

- Haren en zand/modder/blaadjes e.d. in huis; dat is bijna niet te vermijden.

- Ze kosten veel geld aan voer, spullen, medische kosten, ontvlooien en ontwormen en sport/training.

- Sommige honden maken veel lawaai.

 

Voordelen van een hond:

 

- Je bent nooit meer alleen

- Lekker knuffelen

- Veel honden zijn echte mensenkenners en zo weet jij ook wie je beter vermijden kunt

- Je gaat meer bewegen; hartstikke gezond dus!

- Je gaat andere contacten op doen doordat je veel andere hondeneigenaren leert kennen

- Je hond is altijd een ijsbreker bij ontmoetingen (ik nam mijn hond ook vaak mee op dates; wist ik meteen wat zij van die man vond)

- Bij iets grotere honden ook bescherming! Daarmee kan je je ouders ook overhalen voor een middenmaatje. Mensen die kwaad willen vermijden toch wel mensen met honden.. je weet maar nooit of die waakt en bijt natuurlijk. Dus als jij in de avond nog even huiswerk gaat maken bij een vriendin neem je de hond mee.

- En sporten natuurlijk! Hartstikke leuk om een hondensport te kiezen en daar wekelijks mee bezig te zijn. Misschien competitief, misschien echt gewoon voor de lol en altijd de laatste worden smile maar je groeit en leert steeds meer! En natuurlijk al die andere gezellige hondenbaasjes!

honden page profiel KlaraKlara

Hoi. Het klinkt misschien als een stom advies maar als je ouders niet veel met honden hebben moet je gewoon geen hond nemen. Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet ben je tien jaar verder en woon je niet meer thuis. Dan kun je zelf een hondje nemen wat bij jou past. Ik zie helaas te vaak dat als ouders een hondje nemen puur voor hun kind het hondje binnen een jaar weg moet. Omdat het blaf, kwijlt, veel haren en modder geeft, het kind toch niet kan wandelen vanwege school, hobby's en vriendjes. Als je niet echt een hond wil, wegen de nadelen veel zwaarder. Ik had op jouw leeftijd ook een hond maar mijn ouders vonden hem net zo lief als ik en deden er heel voor. Ze zorgden voor haar als ik op school was of veel proefwerken had, gingen met de auto met haar naar het bos en betaalden al het voer en de dierenartsrekeningen. Dat kon ik namelijk allemaal niet zelf. En omdat mijn ouders de hond ook leuk vonden vonden ze het ook niet erg dat de hond (ze kwam uit het asiel) zeker niet perfect was. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Want het is nog niet zeker of ik een hond neem en dat ga ik woensdag besluiten.

Wat bedoel je met: dat ga ik woensdag besluiten? Dat je er dan eentje wil kopen?

honden page profiel bentebente

Hee Féline! 

Goed dat je informatie komt inwinnen. Als eerst zal ik even kort iets zeggen over de ‘maltipoo’: het is geen ras. Binnen de hondenwereld heb je stamboomhonden, dat zijn “echte” rashonden. Mensen denken vaak dat dat onzinnige honden zijn waarmee je shows gaat lopen. Dat is echt niet zo! Echte rashonden zijn getest op erfelijke afwijkingen; ziektes die ze van hun ouders of opa’s en oma’s kunnen krijgen. Er is dus een grotere zekerheid dat je hond zulke ziektes niet krijgt. Een maltipoo, is een kruising tussen twee verschillende rassen. De fokkers van zulke hondjes zorgen er meestal niet voor dat het gezonde pups zijn (al zullen ze je vertellen dat ze gezond zijn bevonden door de dierenarts, geënt en gechipt zijn, en daardoor dus prima. Dit is niet zo!). Deze hondjes moet je dus uit je hoofd zetten. 

Kijk alleen naar asielhonden of rashonden. Niet naar rare kruisingen!

 

Verder denk ik dat je eventjes goed na moet denken over een hond. Je bent 14, en nu is een hond heel leuk. Maar een hond moet verzorgd worden, elke dag, en naar de dierenarts, en ook als de hond ingeslapen moet worden ben jij daarbij. Dat zijn geen makkelijke dingen! Ik heb bijvoorbeeld een vogel genomen op mijn 12e, en deze kunnen 25 jaar oud worden.. en ik heb daar nu toch wel een beetje spijt van. Een dier heeft namelijk altijd zijn leuke, maar ook zijn stomme kanten! Mijn vogel schreeuwt bijvoorbeeld, niet alleen omdat hij iets wil, maar ook omdat vogels dat gewoon heel leuk vinden op sommige momenten van de dag. Dat is iets wat ik niet had bedacht toen ik 12 was.

 

Als ik jou was, zou ik eerst maar eens “oefenen”! En wat ik daarmee bedoel is dit: ga elke dag ‘s ochtends voor school 20 minuten wandelen. Dan gelijk zodra je thuis komt minimaal 30 minuten wandelen. Dan na het eten 15 minuten. En voor je naar bed gaat ook nog eens 15 minuten. En op dagen in het weekend toch zeker een uur minimaal extra wandelen, en uitslapen kan ook niet, want een hond raakt gewend aan op een bepaald tijdstip plassen. Dat is alleen al het wandelen met de hond! Als je dit lukt voor minimaal een week, en je vind het na die week niet stom, dan zou ik zeggen kijk verder of je echt een hond wil! Dat is mijn advies.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Mocht er een hond komen, kijk dan eens naar een havanezer. Dat heeft veel van de eigenschappen van de meeste poedel-maltezer kruisingen, lijkt er ookwar op, is anti-allergisch en gewoon een leuk, niet te groot hondje. 

honden page profiel FélineFéline

Bedankt allemaal voor deze vele informatie, ik ga er nog even over nadenken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt allemaal voor deze vele informatie, ik ga er nog even over nadenken. "

Blijf hier vooral terug komen en als je een fokker hebt gevonden, laat hier dan weten. Kunnen mensen die er verstand van hebben, je helpen te kijken of je een goede fokker voor je hebt, of een zeer slechte fokker. 

honden page profiel FélineFéline

Ja isgoed, dat zal ik doen.
Maar eigenlijk raden jullie dus een Maltipoo af?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja isgoed, dat zal ik doen.
Maar eigenlijk raden jullie dus een Maltipoo af? "

Ja. Ga voor een poedel of een Maltezer van een goede fokker die de ouderdieren laat testen op erfelijke afwijkingen en daarvan zijn vrij bevonden. 

Er zijn hier zeker mensen die je hiermee kunnen helpen de goede weg op. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zoek trouwens een fokker via een rasvereniging. Als je een hondje zo van marktplaats kunt plukken is het vaak geen zuivere koffie. 

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

Hoi Feline,

Wij hebben sinds januari een Maltipoo puppy van een kennel uit Friesland. Onze Dex is abrikooskleurig met lichtkrullend haar. Hij zal 1 x in de 3 maanden geknipt moeten worden door een trimmer.
Hij mag nu met zijn 4,5 maand ruim 20 minuutjes per keer buiten lopen en is echt de wereld aan het ontdekken. Hij is lief, sociaal en erg leergierig. We hebben met hem een puppycursus gevolgd en hij weet echt al goed wie zijn baasje is en leert nog elke dag nieuwe commando’s.

 Ik denk dat je idd goed moet overwegen om een hond aan te schaffen want deze heeft (zeker als puppy) heel veel aandacht nodig om hem te laten wennen aan een nieuwe thuissituatie en om hem/haar zindelijk te maken. Je ouders zullen hier dus ook een grote rol in krijgen, dus die moeten er wel achter staan.

Succes met het uitzoeken van het soort hondje en ook of je überhaupt een hondje aan gaat schaffen. 

Volgende forumvraag: Bolognezer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^