Dyuna & Tiamo 'update'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Natuurlijk zijn het stapjes! Hoe minder je je er op focust, hoe sneller het ineens lijkt te gaan. 
Hier is mijn draak ineens ook een stuk aangenamer geworden. 
Daarnet selfie genomen, dan blijft zijn ware aard wel boven komen :p "

Aohhhh geweldige fototongue-outZ'n tongetje

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  
Kijk eens wie er netjes bij mij ligt?
 
Ook geeft ze ineens geen gehoor meer aan het kattenmiauw, kan ik haar terug roepen als ze naar de ren toe gaat om uit te dagen of mee te blaffen. Zijn toch al wat stapjes "

Ooohhh hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Even nog over positief een hond opvoeden.
In mijn idee van positief opvoeden vind ik juist niet dat je een hond moet negeren wat ik zo ontzettend vaak lees dat mensen dat denken, maar anticiperen op de hond zelf, dus niet de akties van de hond, maar vanwaaruit ze gebeuren. En dus vandaaruit denken.
Voor mij is het belangrijkst dat een hond zich begrepen voelt, zich veilig voelt, lekker in haar vel zit, zich gewaardeerd voelt, maar ook dat er bepaalde regeltjes zijn, er een bepaald ritme is. 
Niet dat dat makkelijk is natuurlijk, wat op welk moment de juiste positieve aanpak is.
Achteraf vind ik dat ik met mijn pup indertijd veel dingen fout deed omdat ik indertijd dacht dat het zo hoorde.
Iedereen wil het graag goed doen om ze de perfecte hond te krijgen, terwijl we eigenlijk de perfecte hond al hebben, en alleen de tools moeten vinden om ons dat in te laten zien. "

Daar heb je een heel goed punt, dat is wat je wilt bereiken:  een hond die zich begrepen voelt, zich veilig voelt, lekker in haar vel zit en zich gewaardeerd voelt.

 

Door je hond als uitgang punt te nemen, proberen hem te leren lezen, begrijpen en vanuit zijn behoefte aan de slag te gaan, zonder positieve correcties, zal je dat doel bereiken 

 

 

Ik hoef absoluut geen hond, die 100% luistert, maar wel een maatje die zich happy voelt

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Vandaag super trots op mijn Mega Monster Puppyhp-heart. We zijn twee uurtjes van huis weggegaan en ze heeft gedurende 2 uur alleen maar geslapen...pas bij thuiskomst werd ze wakker...haar naar buiten gelaten en toen even stevig geknuffeld hoe geweldig ze het gedaan heeft...ze piepte vol enthousiasme en kwispelde met haar staart. Ze weet bij god niet waar ik het over heb, masr hey, who cares!tongue-out

 

Toch maar vaker de deur uit zonder mijn Boen, wellicht dat ze dan beter haar rust kan pakken.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ohhh ben zo blij voor je! Zou dat het geweest zijn...? Te vaak thuis? wink toch ideaal zo he. Jij kan even iets anders doen dan achter haar aan hollen en zij kan slapen. Gelukkig woon je niet in BE want hier mag je niet zomaar buiten :p

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ohhh ben zo blij voor je! Zou dat het geweest zijn...? Te vaak thuis?  toch ideaal zo he. Jij kan even iets anders doen dan achter haar aan hollen en zij kan slapen. Gelukkig woon je niet in BE want hier mag je niet zomaar buiten :p "

Ik weet niet of het dat is dat we te vaak thuis zijn, kan me voorstellen dat het en en en is...merendeels als ze probeert te slapen is ze voor iedere poep en scheet wakker...dat bevordert de prikkelverwerking natuurlijk ook niet.

 

Zelf zijn we er na ruim 3 maanden ook wel een beetje aan toe om even zondee dyuna weg te kunnen.

 

Blij idd dat we niet in BE wonen maar dan had ik gewoon de grote knuffel van mijn zoontje achterin de bench van de auto gedaan en gezegd dat het arme beest niet meer ademttongue-out.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Kom ik gisteren en vanavond een dezelfde Mw tegen met haar duitse herderpup van 4 maand....wat is dat beestje gewoon cooll zeg...hij speelt wel maar meer alsof zijn bewegingen in slow motion gaan.

 

Ook deze mensen zeiden al dat Dyuna enorm energiek is. Daar waar het reutje in slow motion speelt kan Dyuna makkelijk sprinten van links naar rechts...Beiden honden zijn werklijn en toch verbaas ik mij enorm over het verschil.

 

Met Mw wat info uitgewisseld over hoe lang zei wandelt enz enz...er zit nauwelijks verschil, dan behalve dat ik s'avonds nog langer wandel als alleen plasrondje.

 

Oprecht had ik gister even het gevoel; Dát is 'mijn' hond! Begrijp me niet verkeerd, ben gek op Dyuna maar tegelijk vraag ik mij af waarom ik dergelijk pretraket heb?! En gewoon niet zo'n coole herderpup.

 

Ik heb het inmiddels van meerdere voorbijgangers gehoord dat Dyuna erg energiek isundecided daarin tegen ik wel weer complimenten krijg dat een pup van haar leeftijd naast mij gaat zitten als ik sta te praten met anderen. Wellicht dat haar energie wel maakt dat ze sneller leert maar tegelijk ook wel die uitdaging nodig heeft om zich mentaal te kunnen verzadigen.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Heb jij geluk zeg hp-shiny loki gaat grazen als ik met iemand praat en als ik te lang blijf praten, kotst hij gras hp-frusty

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Heb jij geluk zeg  loki gaat grazen als ik met iemand praat en als ik te lang blijf praten, kotst hij gras  "

Hihihi, zo denkt hij dus over de gesprekken die je voerttongue-out

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

535425.jpg535424.jpg

 

Even telefoon draaientongue-out.

 

De laatste dagen vooral in aan het zetten op Rust...telkens als ze rustig gaat zitten of liggen word ze beloond. Bovenste twee foto's laten zien dat ze rustig in de tuin kan liggen. Natuurlijk niet te lang achter elkaar maar door haar structureel te wijzen op Rust op haar dekentje zal ze op den duur langer kunnen rusten.

Vanmorgen wilde ze nog even uit frustratie happen terwijl we weer net op het punt stonden te gaan wandelen. Heb de lijn (hefboomwerking) aan de klink gehangen en van haar af gaan staan...ze sprong vooralsnog richting mij maar kwam al gauw van een koude kermis terug...ze stopte voor nu direct met happen en ging maar graventongue-out

De stevige wandelingen lijken hun vruchten af te werpen.535426.jpg535427.jpg

 

Het is dan ook geen straf om hier te lopenhp-shiny. Tevens heb ik voor Mega Monster puppy een speurlijn van 15 meter besteld. Dit gebied ligt nl vlak langs een snelweg.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maar kijk es aan, hoe voorbeeldig dat monstertje erbij ligt! cooltongue-out

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Maar kijk es aan, hoe voorbeeldig dat monstertje erbij ligt!  "

Hihi, het is idd een begin....ze heeft na die wandelingen van bijna 1.5uur ook geen puf meer om te racen door de tuintongue-out

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Mooi foto s wat ligt ze er rustig bij 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Vandaag 5 mei wil ik even stilstaan bij een van mijn vorige hondjes.535441.jpg

Zina!

 

In 2015 lag mijn zoontje met een longontsteking in het ziekenhuis. Ik moest dagelijks meermaals pendelen tussen ziekenhuis en thuis, om de dieren te blijven verzorgen. Zina was bijna 10 en zij had al sinds zij 1.5jaar was ernstige HD..overgehouden van een zeer verwaarloosd leven de eerste 1.5jaar. Zij had al langere tijd last van haar gestel maar niets wees erop dat het snel bergafwaarts zou gaan. Gedurende de ziekenhuisperiode bemerkte ik een minimale verdikking op haar buik..Vanwege de omstandigheden kon ik niet even snel naar de dierenarts. Zoontje lag immers, net 2.5 jaar oud alleen in het ziekenhuis...Ik zou naar de dierenarts gaan zodra zoontje beter was. Paar dagen later kwamen wij thuis en Zina lag zoals gewoonlijk met haar zus Djenna in de tuin. Ze hoort iets bij de poort en vliegt erop af en bezeert zich ineens aan haar voorpoot. Er was niets bijzonders gebeurd, toch ging ze liggen en was aan het hijgen...mijn gevoel zei dat dit niet klopte.

 

Ik ging naar buiten en keek nog eens naar haar buik en wat ik daar zag schrok ik zelfs van. De minimale verdikking was op slechts een paar dagen tijd enorm uitgegroeid tot een niet nader te noemen abces. Dierenarta gebeld, verhaal uitgelegd en volgens zeggen zou het een ontsteking zijn...Toch de dierenarts verzocht erna te kijken want mijn gevoel zei dat het meer was.

 

Wij konden smiddags terecht en aangezien mijn gevoel al zei dat dit niet goed was heb ik sochtends de tijd genomen om haar wat te borstelen en te knuffelen.

535442.jpg

 

Aangekomen bij de dierenarts met zoontje in de buggy, was het verdict al snel duidelijk. Zina had een van de meest agressieve huidtumor welke zich in zeer rap tempo was aan het uitzaaien.

 

Het oordeel was duidelijk, mee naar huis nemen voor afscheid of nu!

 

Ik wilde het Zina niet nog eens aan doen, we waren eenmaal al daar en ik had s'ochtends al het gevoel dat ik afscheid moest gaan nemen.

 

Zo geschiedde het dat Zina op 5 mei 2015 is heen gegaan van ons...Bij buitenkomst kwam pas de realitytjek toen ik er stond met zoontje in de buggy en de riem van Zina! Ze was MIJN hond! En zelfs nu, 5 jaar later, terwijl ik dit type, springen mij de tranen in mijn ogen hoe het allemaal gelopen is. Zelf verwijt ik mij niks, ik stond er met zoontje helemaal alleen voor en had nachten niet geslapen vanwege de zorg in het ziekenhuis en thuis. 

 

535443.jpg

Hier ligt Zina met kitten Propje, welke eveneens, hoe kan het ook anders op 10 jarige leeftijd is overleden, net als Zina.

 

Dyuna zal een waardige opvolger worden, weliswaar een ander karakter, maar qua uiterlijk houd ik het leven van Zina & Djenna in ere en zal middels Dyuna altijd aan hen blijven denkenhp-heart

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Oh wat was ze mooi! Fijn dat je na al die jaren nog steeds aan haar denkt hp-heart ik heb nog nooit een eigen dier verloren, dus ik weet niet hoe dat is, maar ik kan me best voorstellen dat het heel moeilijk is. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een lieve hond was Zina, mooie kop had ze ook.

 

best hartverscheurend dat het allemaal zo snel ging op het eind, maar ze heeft in elk geval gelukkig toch een heleboel mooie jaren bij je gehad.

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Wat was ze mooi is rap gegaan maar heel gelukkig geweest bij jou veel herinneringen en voor altijd in je hart 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Hoe gaat het nu met Dyuna, nu dat er iemand mee kan kijken? 

honden page profiel RJRJ

" Hoe gaat het nu met Dyuna, nu dat er iemand mee kan kijken?  "

Dat vraag ik mij ook af....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ook!

honden page profiel RJRJ

geen antwoord,jammer....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Nou zeker, moet er zo vaak aan denken.

Ik mis de leuke verhalen ook.

Hou van haar schrijfstijl

honden page profiel maxmax

honden foto van max

hopelijk komt ze nog ja...

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Hier een update van en over Dyuna;

 

Met Dyuna gaat het redelijk goed gezien waar we vandaan komen. Ze heeft absoluut geen gemakkelijk karakter, bepaalt graag zelf (herder he) en dat botst idd wel eens.

 

Haar happen is aanzienlijk afgenomen. Ze had op 1 week tijd 5 melktanden verloren. Wel hapt ze nog wel eens om uit te dagen tot spelen of omdat ze het niet eens is met een correctie of uit opwinding...Zaak hierin is gebleken haar volledig te negeren. Hoe meer reactie, hoe meer olie op het vuur...Onderaan de streep gaat ze doen wat van haar gevraagd word.

 

Zie het als een kind wat niet wilt luisteren en een grote mond heeft...onderaan de streep ondanks alle verzet consequent blijven, dan neemt het verzet naar verloop van tijd af.

 

Wat is de grootste verandering;

Mijn kijk op haar gedrag! 

 

Veelal was haar happen uitdagen tot spel, door time outs toe te passen in de bench werd niet alleen het gedrag afgewezen maar de hele hond...

 

Door in te steken op veel Qtime buiten, 1 op 1, veel samen zitten kijken en knuffelen, is Dyuna meer toenadering naar mij gaan zoeken ipv alleen naar zichzelf. Ze moet kunnen terugvallen op mij als ze onzeker is in bepaalde situaties en niet op zichzelf aangewezen zijn.

 

Doordat dikwijls Dyuna als hond werd afgewezen ipv alleen haar gedrag was ze op zichzelf aangewezen qua steun en maakte haar alleen maar meer onzeker maar tegelijkertijd zelfstandiger in haar negatief gedrag.

 

Dyuna is een hyperactieve hond die alles ziet en hoort en daarop reageert...hoe meer zij absorbeert aan informatie hoe sterker haar drive word...

 

Dagelijks word bekeken wat Dyuna aan kan....Is zij van een autoritje erg opgefokt dan gaat ze erna knabbelen op een bot. Is Dyuna vrij relax dan volgt er nog een wandeling. Door te anticiperen op haar gedrag word voorkomen dat haar drive over de grens heen schiet en zij hierop gaat reageren met happen en op en neer stuiteren.

 

Resultaat:

 

Dyuna kan nu gaan zitten als ze een hond of duif ziet zitten. Ze blaft niet altijd meer onophoudelijk als ze een hond ziet. Ze is meer afleidbaar vlak na de happening.

Dyuna gaat verplicht slapen om haar prikkels te verwerken, hoe meer zij haar rust krijgt hoe makkelijker ze is. Dit moet nog altijd voor haar gekaderd worden.

Dyuna heeft een hekel als ze aan de halsband gepakt word. Dit hebben we opgelost door met de handen onderaan de buik te begeleiden...hierdoor gooit ze zich al minder op de grond als ze het er niet mee eens is.

Ook word Dyuna alleen nog maar op haar borst geaaid. Dat is nl de enige wijze van aaien waarbij ze niet reageert met happen.

Wat betreft evt grensoverschrijdend gedrag; Als Dyuna in alle gemakken is voorzien, denk aan eten, wandeling, kong, spelen, Qtime enz enz en zij gaat vooralsnog over de schreef dan word dit gedrag niet meer genegeerd en afgeleid naar iets positiefs. Helaas werkt dat niet bij alle honden hoe mooi het ook klinkt. Dyuna krijgt gewoon letterlijk verbaal op haar donder...

 

Haar fixatie voor de waterslang heb ik weten terug te dringen tot op afstand blijven staan en dan uit ze vocaal haar ongenoegen...Bereikt door liefdevol af te leiden?? Absoluut niet! Gewoon simpelweg haar duidelijk gemaakt dat ze pas op de plaats moet nemen met een ferme Weg! 

 

Ik ben vooralsnog voor een positieve opvoeding, duidelijk is wel dat alleen negeren en afleiden tot dat gene wat ze wél mogen niet per definitie leidt tot gewenst gedrag..integendeel, door het negatief gedrag te negeren werd dit voor Dyuna als 'Ok' gezien.

 

Door ferme maar duidelijk te handelen jegens Dyuna heb ik nu meer bereikt als voorheen. We zijn er nog lang niet maar er is nu een balans tussen Qtime en consequent zijn. Vertrouwen opbouwen tussen beiden met als boodschap dat ik de leider ben en geen speelmaatje.

 

De update is alleen ter kennis geving, ik ga verder niet in discussie wat wel of niet goed is, die tijd is geweest!

Simpelweg; je hebt kleine schattige Shitzoois en je hebt Dyunatongue-out

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Fijn dat het beter gaat, ze is aan het uitgroeien tot een prachtige jonge hond. 

Bedankt voor de update! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja bedankt voor de update, mooi dat je het allemaal weer ziet zitten en het allemaal de goede kant op gaat.

Om nog maar even wat te zeuren haha, positief zijn is niet hetzelfde als een hond die aan het klieren is negeren, ik blijf dat maar lezen en ik weet niet waar dat vandaan komt en wie dat ooit verzonnen heeft.

Ze lijkt me gewoon een heel gevoelig hondje, ook wel echt herder eigen. Fijn dat het halsbandje omdoen nu ook goed gaat, en het aaien ook aangepast is. Wat kan je dan toch veel van zo'n hond leren.

 

Een hond verbaal op haar donder geven ben ik dus niet voor, alleen in een noodgeval misschien anders is dat veel te intimiderend. Het gaat ook moeilijk samen met zelf kallm blijven, in mijn beleving, en ik denk dat zelf kalm blijven juist ook een key is in het omgaan met honden.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


 
Een hond verbaal op haar donder geven ben ik dus niet voor, alleen in een noodgeval misschien anders is dat veel te intimiderend. Het gaat ook moeilijk samen met zelf kallm blijven, in mijn beleving, en ik denk dat zelf kalm blijven juist ook een key is in het omgaan met honden.
 
  "

Eens.

 

Nee ik heb ook geen zin in een discussie, toch een paar opmerkingen.

 

Je zegt:
Hoe meer reactie, hoe meer olie op het vuur...

 

Precies, reactie is aandacht,  een trigger, dan blijft het gedrag in sowieso stand ook ongewenst 

 


door time outs toe te passen in de bench werd niet alleen het gedrag afgewezen maar de hele hond...

 

Dat heeft te maken met de duur van de time out, max 20 sec, anders koppelen ze het niet meer aan hun eigen gedrag.

 

 

Dyuna gaat verplicht slapen om haar prikkels te verwerken, hoe meer zij haar rust krijgt hoe makkelijker ze is. Dit moet nog altijd voor haar gekaderd worden.

 

 

Dit is regelmatig geopperd, te weinig slaap, daardoor het overprikkelt zijn. Fijn dat het nu ook gebeurd.

 


Ik ben vooralsnog voor een positieve opvoeding, duidelijk is wel dat alleen negeren en afleiden tot dat gene wat ze wél mogen niet per definitie leidt tot gewenst gedrag..integendeel, door het negatief gedrag te negeren werd dit voor Dyuna als 'Ok' gezien.

 

Negeren en afleiden heeft niets met positief opvoeden te maken.

Negeren is een hele harde maatregel, waardoor een hond zich idd afgewezen kan voelen.

Je kan ongewenst gedrag negeren, door gewenst gedrag te vragen.

Daarmee geef je aandacht aan je hond, maar niet aan het ongewenste gedrag.


Afleiden is leuk voor nood, je hond leert daar verder niets van.

 

 

Opvoeden is grenzen stellen en duidelijk zijn, kaderen. 

Zo te lezen heeft degene die je helpt je daarbij goed geholpen.

 

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Vervelend dat er wéér ongevraagde input moet gegeven worden.

 

Ik ben blij om de update te lezen en kijk uit naar meer verhalen over het reilen en zeilen van dyuna! :) hoe je het aanpakt, hebben we niks mee te zoeken, maar het is natuurlijk wel leuk om te horen wat ze allemaal uitsteekt en om knappe foto's te zien hp-heart

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Eens.
 
Nee ik heb ook geen zin in een discussie, toch een paar opmerkingen.
 
Je zegt:Hoe meer reactie, hoe meer olie op het vuur...
 
Precies, reactie is aandacht,  een trigger, dan blijft het gedrag in sowieso stand ook ongewenst 
 
door time outs toe te passen in de bench werd niet alleen het gedrag afgewezen maar de hele hond...
 
Dat heeft te maken met de duur van de time out, max 20 sec, anders koppelen ze het niet meer aan hun eigen gedrag.
 
 
Dyuna gaat verplicht slapen om haar prikkels te verwerken, hoe meer zij haar rust krijgt hoe makkelijker ze is. Dit moet nog altijd voor haar gekaderd worden.
 
 
Dit is regelmatig geopperd, te weinig slaap, daardoor het overprikkelt zijn. Fijn dat het nu ook gebeurd.
 
Ik ben vooralsnog voor een positieve opvoeding, duidelijk is wel dat alleen negeren en afleiden tot dat gene wat ze wél mogen niet per definitie leidt tot gewenst gedrag..integendeel, door het negatief gedrag te negeren werd dit voor Dyuna als 'Ok' gezien.
 
Negeren en afleiden heeft niets met positief opvoeden te maken.
Negeren is een hele harde maatregel, waardoor een hond zich idd afgewezen kan voelen.
Je kan ongewenst gedrag negeren, door gewenst gedrag te vragen.
Daarmee geef je aandacht aan je hond, maar niet aan het ongewenste gedrag.
Afleiden is leuk voor nood, je hond leert daar verder niets van.
 
 
Opvoeden is grenzen stellen en duidelijk zijn, kaderen. 
Zo te lezen heeft degene die je helpt je daarbij goed geholpen.
 
  "

Misschien zou je je hele lap tekst ook eens weg kunnen laten en gewoon eens reageren met: Fijn dat het al wat beter gaat. Ik vraag niet om opmerkingen nog meningen. Ik geef een update, niet meer en niet minder...

 

Je eigen advies van het geven van een time out heeft hier averechts gewerkt..dat je het nu goed praat onder de noemer;

"Dat heeft te maken met de duur van de time out, max 20 sec, anders koppelen ze het niet meer aan hun eigen gedrag"...

praat het niet goed dat jouw advies geen goede uitwerking heeft gehad...heb je ernaast gezeten hoe lang ik dyuna met een time out in de bench deed? Nee! Je suggereert nl nu dat zij er langer in zat voor een time out... 

Ik heb het in mijn update subtiel willen houden. Aangezien je er zelf over begint en dus hiermee een discussie uitlokt door je eigen advies goed praten. je kunt sommige dingen simpelweg niet recht praten als ze een kromme uitwerking hebben. Of dit nu 15,16,17,18,19 of 20 sec is. 

 

Niet alle genoemde adviezen werken vlekkeloos uit op elke hond...jij bent toch ook hardleers als tig mensen jou hier op het forum netjes vertellen geen discussie te starten...blijkbaar werkt deze methode niet en zullen mensen, net zoals dit geldt bij honden, met iets anders over de brug moeten komen wil het de juiste uitwerking hebben...

 

Vraag me soms serieus af waarom men met regeltjes en handvaten uit een boekje blijft gooien als men zelf niet volgens een boekje kan functioneren?! Vraag niet iets van een hond wat je als mens zelf ook niet voor elkaar krijgt...we hebben hier met levende wezens te maken en ieder hun eigen karakter...dat het toevallig een Hond heet wilt niet zeggen dat het als een robot leeft en handelt naar geschreven regeltjes.

 

Gelieve de volgende keer je 384 pagina dik tellende boek achterwege te laten..er werd gevraagd om een update maar blijkbaar (zoals verwacht) had je de update alleen nodig om weer wat te zeiken te hebben....

 

Wees gewoon eens blij voor een ander, soms zijn anderen zaken overbodig als er niet naar gevraagd word...

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Aaaaaaaahaha, dat kopje op die foto, de tong zit al klaar om uitgestoken te worden! cooltongue-out

Fijn dat je ons een update geeft en alles op z'n plaats begint te vallen!

Veel plezier samen! hp-heart

pagina 20 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^