Duitse herder pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Beste allemaal,

Sinds een aantal dagen hebben wij een oudduitse herder pup. De woonkamer is tijdelijk gescheiden omdat de oudere jack russel kruising tijd nodig heeft om te wennen aan de pup. Er word meermaals per dag afgewisseld qua ruimte.

De eetkamer ruimte heeft een grote bench voor de pup incl dekens erover heen. Het lukt uiteraard nog niet om haar in de bench te laten, daarvoor is het te kortdag.

Graag wil ik het volgende voor leggen;

De pup is duidelijk erg aanhankelijk en ligt het liefste aan/op mijn voeten. Dat is ook tevens het enige moment dat ze slaapt. Zodra ik uit de 'ruimte' even stap om elders in de kamer iets te doen(ze kan mij nog steeds zien) schreeuwt ze hulp en moord.ik heb dit telkens genegeert echter ipv dat het ietwat afneemt klimt ze nu over het hekwerk heen.

Meermaals en nog steeds leg ik haar in de bench zodra ze slaapt. Ik blijf er dan bij zitten. Zodra ik ook maar een krimp geef word ze wakker en komt er weer uit.

Eten en snoepjes worden netjes in de bench gegeten.

Dat eea tijd nodig heeft begrijp ik volkomen. Wat ik echter niet gewend ben is dat de pup hulp en moord schreeuwt terwijl ze mij kan zien en gewoon los loopt. Ik negeer dit gedrag en ga met mijn rug tegen de afscheiding/hekje staan totdat ze kalmeert.

Ze zal vast ontevreden zijn dat ze niet 24/7 aan mij vast kan plakken, echter is dit helaas ook niet mogelijk. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ze krijgt nl hierdoor ook erg weinig slaap waardoor ze weer overprikkeld raakt, de welbekende cirkel.

Zodra zij in de auto in de bench ligt, gaat ze na een beetje piepen slapen en hier slaapt ze prima door.

 

Deurtje van de bench in de 'eetkamer' dicht maken is voorlopig geen optie, had eergisteren het deurtje even dicht. Men stelt, pas open doen als ze stoppen met piepen, met als gevolg dat ze vast zat met haar mondje. Er hangt een extra fleecedeken voor die ik omlaag doe zodra ze slaapt, deurtje blijft open. Echter zodra ze iets hoort en mij niet kan zien komt ze de bench weer uit. Kan ze mij wel zien en ze ziet dat ik beweeg word ze ook weer wakker, immers ligt ze niet aan mijn voeten. Hoe kan ik haar helpen meer tot rust te komen? En haar duidelijk te maken dat ik niet De Mama ben die 24/7 aan haar vast kan plakken. 

Tips en adviezen zeker welkom
:-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je hebt de pup net een paar dagen.....weg van de vertrouwde omgeving, fokker, waarschijnlijk broertjes en zusjes, laat de pup achter je aan hobbelen, en laat de pup als je gaat zitten en de pup aan je voeten in slaap valt, lekker liggen en sleep ze niet naar de bench...geef ze eerst wat geborgenheid, zodat de pup zich bij jou veilig gaat voelen en geen angst ontwikkeld dat je weg gaat.....wanneer je pup zich veilig bij je voelt en meedraait in het huishouden krijgt die vanzelf de rust en loopt dan ook niet meer contstant achter je aan, geef het de tijd.....

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ik begrijp dat het normaliter zo werkt, zeker alles op zn tijd. De reden dat ik het hier neer zet is juist om te voorkomen dat ik het verkeerd doe. Het is gewoonweg niet mogelijk om de pup constant achter mij aan te hebben hobbelen. Zoals ik al schreef heb ik ook een jack russell kruising welke eergisteren naar mijn inziens wat te hard corrigeerde naar de pup. Dit zal met beleid opgebouwd moeten worden, dit ivm veiligheid pup.

De oudere hond ineens achter slot en grendel en dus achter stoten vanwege de pup is ook geen optie. Vandaar dat ik meermaals omwissel. Zodra de pup moet slapen gaat zij in de 'renruimte'. Dit geeft ook meer ruimte om wat te kunnen doen. Echter momenteel lukt dat niet echt, begrijpelijk, heeft tijd nodig.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hebben ook 2 x een pup gehad bij een oudere hond.

Nu is de jongste hond bijna 8 maanden, de andere hond is 6 jaar.

 

Maar wij hebben ze nooit apart gehouden.

Het enige wat we de eerste weken wel gehad hebben is een puppy ren in de kamer/keuken zetten.

Daar kreeg de pup zijn eten, en de andere hond op de eigen plek.

En als wij zelf gingen eten, zat de pup ook in de puppyren, met een bot.

 

Ik had wel gezorgd dat ik mijn vakantiedagen kon opnemen toen de puppy erbij kwam.

Zodat de eerste 6 weken dat hij kwam we er veel tijd aan konden besteden om het allemaal te begeleiden.

 

Na enkele weken kon de puppy ren weg, de pup kende ondertussen wat regels.

Wist hoe ver hij kon gaan bij de oude hond.

Maar juist doordat ze vanaf het begin samen hebben geleefd, hebben ze veel aan elkaar en zijn het vriendjes van elkaar geworden.

Ook al zijn het heel verschillende honden.

 

Waarom wil jij jouw honden gescheiden houden?

Is de Jack niet tolerant, of is de pup niet vriendelijk?

 

527860.jpg

528327.jpg

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Trots
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^