Hondenpension

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SjaanSjaan

In de zomer zal onze, dan 1 jarige Ier, 2,5 week naar een pension of oppas moeten. Onze oude hond kan naar familie waar ze al 12 jaar komt maar zij hebben aangegeven niet nog een hondje op te willen vangen. 
nu ben ik bij een kleinschalig honden pension voor max 18 hondjes wezen kijken. Omdat ik nog nooit bij een dergelijk pension was geweest en al buikpijn krijg bij het idee vroeg ik me af hoe jullie ervaring is met pensions? Hoe komt je hond terug? En is hij blij als hij er heen mag?

het pension waar ik ben geweest is kleinschalig en de mevrouw daar heeft veel ervaring. Laat ook niet iedere hond toe. Ze plaatst de hondjes per 2 met eigen mand etc in een hok, als dit niet gaat of matcht dan natuurlijk niet. Ze mogen 3 keer per dag in kleine groepjes die goed bij elkaar passen geruime tijd naar buiten op een omheind terrein. 
daar is zij bewust niet bij om jaloezie om te voorkomen. Ze pakt dit wel heel voorzichtig aan en is er in het begin wel bij. Ze kijkt goed welke hondjes bij elkaar passen. Van anderen heb ik goede ervaringen gehoord. 
Ik ben benieuwd naar jullie ervaring / mening. En mochten jullie nog een goed adres weten in noord Brabant zodat ik kan vergelijken hoor ik dat ook graag! 
alvast bedankt.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky gaat eens in de week naar een kleinschalig pension.

Hier zit hij alleen in een kennel, of als kleine Sofie er is (ook een Maltezer) zitten ze met z’n tweeen. 

Daar worden ze drie keer daags uitgelaten aan de riem gewoon en een keer daags bij goed weer mogen ze uitrazen om t weiland daar in kleine groepjes.

Bink vindt t vaak niet leuk als ik m breng, maar zodra de riem overgenomen wordt en ze naar de kennels lopen, wordt hij dolenthousiast. Ik heb gevraagd daar filmpjes van te sturen omdat ik wilde weten hoe hij was als ik weg ging.

Hij komt altijd blij terug en heeft t super naar zijn zin!

 

Kun je niet een proefdag aan vragen? Vind t een beetje raar dat ze ‘er bewust niet bij is’ als ze in groepen op t veld zijn. Wat als een van de honden t spel zat is en van zich af bijt en het een gevecht wordt??

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze plaatst de hondjes per 2 met eigen mand etc in een hok, als dit niet gaat of matcht dan natuurlijk niet. Ze mogen 3 keer per dag in kleine groepjes die goed bij elkaar passen geruime tijd naar buiten op een omheind terrein. daar is zij bewust niet bij om jaloezie om te voorkomen. Sjaan

Ik denk dat je vooral moet kijken of dit tegemoet komt aan de behoeften en karakter van jouw hond. En of je je zelf in deze aanpak kan vinden. 

 

Voor mijn honden bijvoorbeeld, zou dit geen goeie plek zijn. 

Ten eerste omdat 2 vreemde honden bij elkaar worden gezet in 1 hok. Dat kan voor heel wat spanningen en ergernissen zorgen. Ik zou nooit een van mijn honden met een onbekende hond in 1 hok zetten.

Ten tweede omdat 3 x per dag op een omheind terrein lopen niet de gepaste activiteit voor hen is. Dat vinden ze al snel strontvervelend, ze hebben meer uitdaging en beweging nodig.

Op deze plek zouden ze al snel kriegel en baldadig worden en een weg naar buiten zoeken.

Vreemde honden bij elkaar zonder supervisie, lijkt me voor een pension ook niet verstandig. Tenslotte zijn ze toch verantwoordelijk voor het welzijn van elk individu.

 

Dus kijk naar je eigen hond, wat die nodig heeft, en zoek een pension dat bij hem past en waar jij je goed bij voelt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik weet dat er mensen zijn, die op je huis en hond passen. 
Dan blijft je hond thuis.

Weet dat mijn ouders dat vroeger deden als we op vakantie gingen.

Miss ook een optie?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Jarenlang ben ik vrijwilliger bij het plaatselijke dierenasiel/pension. Het verschilt enorm per hond, hoe ze het daar naar hun zin hebben. Sommige honden slapen gewoon de hele dag, anderen staan de hele dag te blaffen en te hyperen. Die worden dan uiteindelijk schor....  Sommige honden komen heel blij binnen, anderen niet.

Als je de kans hebt, zou ik de hond inderdaad een keertje op proef een of twee nachtjes laten logeren.

Je hebt het over een "Ier" bedoel je dan wolfshond of terrier? Ik kan me voorstellen dat de meeste kennels voor een wolfshond veel te klein zijn. Is er geen mogelijkheid om de hond in de vakantie onder te brengen bij de fokker, of doet die daar niet aan?

Een andere optie is nog gewoon een privé adres zoeken, misschien via deze site, waar je hond kan logeren.

honden page profiel SjaanSjaan

Bedankt voor adviezen! Ik heb de fokker inmiddels geappt en een proefnacht ga ik ook even proberen. Dat zal vast geen probleem zijn. wanneer kan ik dat het beste doen? Hij is nu 6 maanden. Het is trouwens een Ierse terrier.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou het zo snel mogelijk doen, als het tegenvalt heb je nog tijd om iets anders te zoeken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou mijn hond niet naar een pension brengen waar gespeeld wordt zonder toezicht. Nog geen dag.

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar hoor goede verhalen over Hondenpension Den Dog in Breda.

honden page profiel DjonieDjonie

Mijn hond gaat tegenwoordig vrijwel dagelijks naar een pension, tijdens werktijd. Hij heeft het er ontzettend naar zijn zin! Tijdens vakanties gaat hij wel naar een ander pension, omdat het bij dat pension wat rustiger is.

honden page profiel SjaanSjaan

" Mijn hond gaat tegenwoordig vrijwel dagelijks naar een pension, tijdens werktijd. Hij heeft het er ontzettend naar zijn zin! Tijdens vakanties gaat hij wel naar een ander pension, omdat het bij dat pension wat rustiger is. "

Deelt hij daar dan een ruimte/hok met een andere hond? En spelen ze buiten? 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik heb zelf een particuliere oppas voor Maylo. Zij is hondentrainster en heb bij haar ook de puppy en vervolg curses gedaan. Tevens is ze een vriendin van me :) en Maylo gaat daar sowieso 1x per week naartoe (vandaag) maar ook met de vakanties enz. 

 

Hoef maar te appen of te bellen en ik kan hem brengen. Gewoon een home setting, met der eigen (Dwergkees en Duitse dog) en andere oppas honden. Dus daar lopen alle honden wel gewoon bij elkaar. S woensdag is er meestal een vast groepje van honden maar nieuwe honden worden gewoon onder begeleiding geintroduceerd en heel eerlijk er is nooit onderling geruzie tussen de honden. 

 

Maylo vind het daar heerlijk, hij is is ook heel close met het zoontje van de oppas. 

honden page profiel SjaanSjaan

Dat klinkt super zeg. Ligt zeker niet in noord Brabant?

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Dat klinkt super zeg. Ligt zeker niet in noord Brabant? "

Nee helaas in Noord-Limburg (Venlo). Maar er zijn volgens mijn wel meer van dit soort oppas adressen 

honden page profiel SjaanSjaan

Venlo is maar een dik half uurt rijden van mijn huis. Neemt ze nog nieuwe hondjes aan dat jij weet? Dan zou ik eens kunnen vergelijken. Klinkt wel veel fijner namelijk.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ja ze neemt volgens mij gewoon honden aan :) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zou mijn hond niet naar een pension brengen waar gespeeld wordt zonder toezicht. Nog geen dag. "

dit dacht ik ook meteen bij het verhaal, lijkt me onverantwoord en ik zou er geen rust van hebben.

honden page profiel SjaanSjaan

" dit dacht ik ook meteen bij het verhaal, lijkt me onverantwoord en ik zou er geen rust van hebben. "

Dat zit mij ook niet lekker inderdaad.

honden page profiel SjaanSjaan

" Ja ze neemt volgens mij gewoon honden aan :-)  "

Ik heb je een pb gestuurd:)

honden page profiel ZarcoZarco

honden foto van Zarco

Hoi Sjaan, wij hebben ook een Ier hp-shiny. Hij is nu 20 weken en gaat 2x per week naar de opvang. Ook een kleinschalige opvang waar hij, als het kan, met een ander hondje in de kennel zit. Zarco vindt het echt leuk om naar de lang te gaan, maar ik heb ik echt vertrouwen in de opvang. 

Voor Zarco hebben we kort een kooiker pup gehad (hij was niet gezond en is slechts 23 weken oud geworden), maar hij ging naar een andere opvang. Nu ik onze huidige opvang ken, zou ik niet snel meer naar die andere terug gaan. Daar mocht ik Rossi niet zelf in de kennel doen en hem ook niet eruit halen. Wat er achter de deur gebeurde, bleef voor ons een vraag. 

Bij onze huidige opvang doe ik Zarco zel in  de kennel en haal ik hem er zelf uit, dat is echt fijn. 

Dus mijn tip is om vooral je gevoel te volgen en te kijken naar een transparante opvang. 

Succes!

honden page profiel SjaanSjaan

Bedankt voor de tip en leuk hè die Iertjes! 20 weken, dus een paar weken jonger dan de mijne. Hopelijk gaat het goed met hem. Wat ongelofelijk sneu van jullie andere pup!

honden page profiel Miranda Miranda

Je hebt een site petbnb.nl 

 

Soort airbnb maar dan mensen waarbij je hond bij hun thuis opgevangen kan worden. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Je kunt onze ervaringen wel willen, maar elke hond is anders... Wij kunnen hele goede ervaringen hebben, terwijl jouw hond een compleet trauma kan oplopen van zo'n 'vakantieweekje'. En andersom is ook mogelijk. Je zult het echt moeten bekijken door uit te testen. 

 

Kritische kanttekening: ik zou mijn hond nooit achterlaten bij iemand die ze zonder toezicht alleen laat. Conflicten kunnen ook na een paar dagen nog ontstaan. Daarbij, je weet nooit wat de andere honden doen. Jouw hondje kan wel perfect sociaal zijn, terwijl een andere hond juist het probleem oplevert. 

 

Dus naar een pension zul je zelf moeten uitproberen, maar een pension zonder toezicht zou ik ver bij vandaan blijven.

Volgende forumvraag: kennelhoest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^