Traplopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hoi iedereen, mijn hond van bijna 7 maanden oud kan al een poosje trap oplopen. Dit heeft hij eigenlijk zichzelf geleerd, omdat hij mij achter graag achterna liep. Eerder bleef hij op de onderste trap wachten maar op een gegeven moment liep hij ineens de gehele trap op. Sindsdien kan hij dus trap oplopen. Het probleem is eigenlijk vooral het trap aflopen. Dat durft hij namelijk niet. Ik heb hem natuurlijk elke keer naar beneden getild, maar hij wordt nu al aardig zwaar waardoor dit mij niet meer lang zal lukken. Ik wil hem daarom leren trap aflopen. 

 

Echter durft hij het niet. Ik heb het geprobeerd met een tuig om en dat ik hem daar aan vasthoudt, maar hij verstijfd helemaal en verzet geen stap. Ik vind het ook zo sneu om hem dan te pushen dus laat het dan daarbij. Maar het zou wel erg prettig zijn als hij toch leert trap aflopen. Heeft iemand tips voor mij? 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Probeer eerst met trappen die wat kleiner zijn, en bredere tredes hebben. Vaak kan je dit soort trappen wel vinden bij openbare gebouwen zoals gemeentehuis oid of in de stad. Dan kan je hier oefenen en begeleiden en krijgt hij wellicht wat meer zelfvertrouwen hierin. Verder zou ik het ook niet weten, pushen sowieso niet doen dit levert alleen maar problemen en stress op. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zelf voor je hond de trap af...altijd als je naar beneden gaat...is er ergens een buitentrap in een recreatie gebied, ? Dat zijn meestal brede en grote treden....wat je ook kan doen is de hond dragen naar de derde tree, voor je hond gaan staan en naar beneden begeleiden, gaat dat goed dan steeds een tree hoger...en altijd voor je hond naar beneden....

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb Teuntje naar beneden leren lopen d.m.v. zijn tuigje. Ik kon hem dan vasthouden aan de bovenkant van zijn tuig en liep ik voor hem de trap af. In het begin is vooral de eerste stap eng, maar dat is vrij snel over. Hij vertrouwde mij vrij snel dat ik hem niet liet vallen hp-smile. Bij de andere pups heb ik dit overigens nooit hoeven doen, die liepen zelf vrij vlot de trap af, behalve open trappen vonden zij minder  hp-angel

 

@ Edit, zie dat je al het tuig hebt geprobeerd, overheen gelezen hp-angel

Ik heb hem wel het eerste zetje gegeven, misschien opvoedkundig niet helemaal juist, maar zodra hij over het eerste drempeltje was, kwam de rest vanzelf. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wij hebben speciaal van die cirkels op onze trap gemaakt, zodat Sam niet kan uitglijden, ik weet niet of je een houten trap hebt?, maar dat is glad en kan gevaarlijk zijn.

523283.jpg

Nu  is hij zo handig met de trap, hij was er erg blij mee.

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Buiten een ruime trap opzoeken. Eentje met brede treden. In een park of duin bijvoorbeeld. Je kan ook eerst een dijk pakken en daar gewoon (dus niet van een trap) van af lopen. Riem in de hand en zelfverzekerd de trap aflopen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Laat hem je achterna gaan op de trap en stop met naar boven gaan bij de tweede of derde trede. Bouw langzaamaan op.

 

Edit, en dan natuurlijk vanaf de derde trede naar beneden, dan vierde, vijfde,... Je snapt hem wel he :) 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik heb mijn hond ook als pup leren traplopen want wist dat ik haar al heel snel niet meer tillen kon. 

Naar beneden is inderdaad veel enger dan naar boven lopen. En een open trap is nog enger.

Belangrijk is grip op de trap; het liefst vloerbedekking op de trap.

Verder inderdaad je hond in n tuigje zetten, de riem op kort houden.  Loop voor je hond de trap af, houd de hond dicht bij je en blijf voor hem.

Zodoende hou je controle en hond ziet het enge gat niet

Dan ga je , echt heel langzaam en treetje voor treetje, die trap af. Zorg dat hond nergens snelheid kan maken.

Zo maak je het heel veilig en rustig en gecontroleerd voor je hond.

Dit moet je echt een tijdje volhouden zo zodat hij echt leert rustig en langzaam van de trap af te komen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Trap hekje, 7 maanden is, vind ik,  te jong om al vaak trap te lopen.  Het is toch een golden?  Zeker trap af is een zware belasting voor de gewrichten. Het volle gewicht van de hond komt op de voorpoten terecht.

Bij valpartijen wil je niet weten wat kan beschadigen. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Ik ben zelf meer van geen grote hond nemen als je boven woont...ik wil mijn hond kunnen tillen in nood(bij fysiek probleem of ouderdom hond)

De trap af is ook eng  en moeilijker dan op.

Hoe stijl is de trap? 

hoe breed zijn de treden?

Heeft de hond genoeg grip?

Inderdaad oefenen op makkelijker trappen...maak het trap af weer  positief ,dus nog even tillen..

Maar sommige trappen zijn echt te stijl voor een hond(ik weet er alles van,in amsterdam kom je onmogelijke exemplaren tegen)

Dus kijk ook eerlijk naar de trap of je je hond niet overvraagt.

Succes

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Idd begin ergens waar er brede trappen zijn en maar een paar traptreden.

 

Maak het ook niet groter dan het is. Een hond heeft 4 poten, die is heel wat handiger in het nemen van trappen, dan wij.

Je kan ook een lijntje omdoen en het klinkt hard, maar hem even over de drempel helpen.

Kans dat als hij het een keer heeft gedaan, hij denkt: oh was dit het waar ik me zo druk om maakte.

 

Honden kijken gedrag af en zien, dat wij dan anders gaan doen als ze iets niet durven. We gaan reageren, lokken, proberen en dan kan een hond het heel groot gaan maken.

We hebben een aantal keer gehad, dat een hond ergens niet meer verder durfde te lopen. Een keer zelfs, een hond die al ruim een jaar, het huis en de tuin niet meer uit durfde.hp-cry

Baas was terug gegaan, had gelokt met voertjes, gepraat, boor geworden, heel boos geworden, gelokt met super lekkers, gevraagd, gesmeekt en het opgegeven.

We hebben de eigenaar, laten doorzetten, niets zeggen en de hond meenemen, laten ervaren dat er niets engs is.

Het was heel hard werken voor de baas, echt heel heftig, maar na 5 keer doorzetten, liep ze mee. Weer naar binnen en buiten, even tegen gesputterd en ze liep mee. We kregen na 3 dagen een bericht, dat ze hond met een spel lijntje meer naar Buyten liep en ze weer genoten van hun dagelijkse lange wandelingen. Zo blij!

Ze was buiten een keer geschrokken. 

Als het enge weg is, laat je hond dan ervaren dat het niet eng is. Of als het überhaupt niet spannend is, ook.

 

Soms moet je ze even die drempel over helpen.

 

Zou dus weel beginnen bij een trap met een paar tredes en bij je thuis, ga 3 tredes naar boven, draai om en neem hem gelijk mee naar beneden.

 

Gewoon doen, het gaat je vast lukken.hp-thumbsup

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Trap hekje, 7 maanden is, vind ik,  te jong om al vaak trap te lopen.  Het is toch een golden?  Zeker trap af is een zware belasting voor de gewrichten. Het volle gewicht van de hond komt op de voorpoten terecht.
Bij valpartijen wil je niet weten wat kan beschadigen.  "

Zeker om het vaak te doen nu maar ik ben wel jong begonnen juist zodat hij het leert. Nu wonen we nog in een groot huis maar wie weet hoe/wat en waar wij wonen over een aantal jaar. Misschien zitten we dan verplicht in een appartement ergens waardoor hij wel trap moet lopen of dat ik hem anders weg moet doen want tillen gaat niet. Soms heb je geen keuze helaas en zo zijn er nog wel meer situaties te bedenken. Ik vind het handig als mijn hond het iig kan en dan is het makkelijker om jong te beginnen.

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik ben zelf meer van geen grote hond nemen als je boven woont...ik wil mijn hond kunnen tillen in nood(bij fysiek probleem of ouderdom hond)
De trap af is ook eng  en moeilijker dan op.
Hoe stijl is de trap? 
hoe breed zijn de treden?
Heeft de hond genoeg grip?
Inderdaad oefenen op makkelijker trappen...maak het trap af weer  positief ,dus nog even tillen..
Maar sommige trappen zijn echt te stijl voor een hond(ik weet er alles van,in amsterdam kom je onmogelijke exemplaren tegen)
Dus kijk ook eerlijk naar de trap of je je hond niet overvraagt.
Succes
  "

Ik 'woon' niet boven maar in een eengezinswoning. We hebben een trap naar de eerste verdieping en naar de zolder. De trap naar de zolder is een open trap. We proberen hem daarom eerst van de onderste (dichte) trap af te laten lopen, die is ook minder steil. De hond gaat regelmatig zelf te trap op, soms ook naar de zolder. Ik werk momenteel voornamelijk op zolder en mijn vriend in zijn kantoor op de eerste verdieping. Hij zit anders hele dag alsnog alleen beneden dus hij mag prima bij ons boven komen :) het is alleen lastig als we hem ook steeds naar beneden moeten tillen, helemaal omdat hij steeds zwaarder wordt en richting de 30kg gaat. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ik 'woon' niet boven maar in een eengezinswoning. We hebben een trap naar de eerste verdieping en naar de zolder. De trap naar de zolder is een open trap. We proberen hem daarom eerst van de onderste (dichte) trap af te laten lopen, die is ook minder steil. De hond gaat regelmatig zelf te trap op, soms ook naar de zolder. Ik werk momenteel voornamelijk op zolder en mijn vriend in zijn kantoor op de eerste verdieping. Hij zit anders hele dag alsnog alleen beneden dus hij mag prima bij ons boven komen :-) het is alleen lastig als we hem ook steeds naar beneden moeten tillen, helemaal omdat hij steeds zwaarder wordt en richting de 30kg gaat.  "

Ah zo...da's inderdaad lastig.

Ik zou inderdaad met de minst steile trap beginnen en indien mogelijk nog even wachten met de zolder trap tot eerste trap soepel gaat.

Als hij een keer naar beneden kukelt ben je verder van huis immers

Succes met trainen 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ah zo...da's inderdaad lastig.
Ik zou inderdaad met de minst steile trap beginnen en indien mogelijk nog even wachten met de zolder trap tot eerste trap soepel gaat.
Als hij een keer naar beneden kukelt ben je verder van huis immers
Succes met trainen  "

Helemaal eens met dat laatste. Mijn hond mocht vanaf 1 jaar de trap doen van mij. Hij kon dat prima zelf, ook naar beneden telkens met 2 poten tegelijk omdat hij zo klein is. Best indrukwekkend voor zo'n kleintje. Ik denk dat hij intussen al 2x van de trap is gevallen waar ik niet bij was omdat hij de eerste keer een tijd de trap niet durfde af te nemen en nu sinds de tweede keer helemaal niet meer, al meer dan een half jaar. Op zich niet erg, ik ga hem gewoon halen als hij boven gestrand is ;) als er tapijt ligt dan durft hij het wel, maar is wel nog steeds twijfelachtig. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Helemaal eens met dat laatste. Mijn hond mocht vanaf 1 jaar de trap doen van mij. Hij kon dat prima zelf, ook naar beneden telkens met 2 poten tegelijk omdat hij zo klein is. Best indrukwekkend voor zo'n kleintje. Ik denk dat hij intussen al 2x van de trap is gevallen waar ik niet bij was omdat hij de eerste keer een tijd de trap niet durfde af te nemen en nu sinds de tweede keer helemaal niet meer, al meer dan een half jaar. Op zich niet erg, ik ga hem gewoon halen als hij boven gestrand is ;-) als er tapijt ligt dan durft hij het wel, maar is wel nog steeds twijfelachtig.  "

Mijn hond kan en kon ook allerlei trappen af. Ook die bij ons thuis. Daar is ze echter inderdaad twee keer een soort van vanaf gevallen (1ste keer heb ik niet gezien, ze was plots bang om de trap af te gaan, ging nog wel naar beneden met wat aanmoediging). Tweede keer stond ik onderaan de trap, hoorde kabaal, maar ze kwam het laatste stuk wel normaal naar beneden (ronde dichte trap, dus van onderaan is de bovenste helft buiten zicht), dus geen idee wat er bovenaan de trap gebeurde, of ze een sprong gemaakt heeft, of het eerste gedeelte naar beneden gevallen is. Maar sindsdien durft ze helemaal niet meer. En dat is %#@. Ze is dan wel 7kg, maar dat ik haar altijd de trap af moeten tillen elke ochtend, en elk ander moment van de dag wanneer ze me volgt, terwijl ze  me eerst gewoon kon volgen, is af en toe erg vervelend.

 

Haar aanlijnen en proberen mee te trekken zorgt voor gigantisch in de steigers gaan. Ik ben bang dat als ik doortrek ze gaat proberen te springen. Bij een spiraaltrap niet handig foot-in-mouth Wanneer ik haar op het laatste stukje van de trap neer zet, loopt ze normaal naar beneden (of meer hoppen, voor- en achterpoten gaan tegelijk een tree naar beneden). Maar doe ik dit op een hoger stuk van de trap, trekt ze met dezelfde vaart haar achterpootjes weer omhoog terug zodra deze de trap raken, toen ik het laatst wel forceerde, en haar ook gewoon op haar voorpoten liet zakken op de trap een tree lager dan haar achterpootjes, sprong ze omhoog/zette zich zo snel af dat ze haar kop tegen handrail kwam. Het is dat het dus geen rechte trap is, maar ik durf haar ook niet maar te laten, want ben bang dat ze de ‘binnenbocht’ gaat nemen en recht naar beneden springt foot-in-mouth

Ik volg mee voor tips smile

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.marcelnijland.nl/richtlijn-beweging-bij-jonge-honden/


Ze mogen al veel eerder traplopen dan 1 jaar.

Er was nooit onderzoek naar gedaan, nu wel uitgebreid onderzoek.

 

Juist leren traplopen als ze jong zijn.

Gecontroleerd, tree voor tree.

 

Zorg dat je trap niet glad is en leer ze rustig trap lopen.

Tuigje aan, van boven op het tuigje vasthouden en zo begeleiden.

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Mijn hond kan en kon ook allerlei trappen af. Ook die bij ons thuis. Daar is ze echter inderdaad twee keer een soort van vanaf gevallen (1ste keer heb ik niet gezien, ze was plots bang om de trap af te gaan, ging nog wel naar beneden met wat aanmoediging). Tweede keer stond ik onderaan de trap, hoorde kabaal, maar ze kwam het laatste stuk wel normaal naar beneden (ronde dichte trap, dus van onderaan is de bovenste helft buiten zicht), dus geen idee wat er bovenaan de trap gebeurde, of ze een sprong gemaakt heeft, of het eerste gedeelte naar beneden gevallen is. Maar sindsdien durft ze helemaal niet meer. En dat is %#@. Ze is dan wel 7kg, maar dat ik haar altijd de trap af moeten tillen elke ochtend, en elk ander moment van de dag wanneer ze me volgt, terwijl ze  me eerst gewoon kon volgen, is af en toe erg vervelend.
 
Haar aanlijnen en proberen mee te trekken zorgt voor gigantisch in de steigers gaan. Ik ben bang dat als ik doortrek ze gaat proberen te springen. Bij een spiraaltrap niet handig  Wanneer ik haar op het laatste stukje van de trap neer zet, loopt ze normaal naar beneden (of meer hoppen, voor- en achterpoten gaan tegelijk een tree naar beneden). Maar doe ik dit op een hoger stuk van de trap, trekt ze met dezelfde vaart haar achterpootjes weer omhoog terug zodra deze de trap raken, toen ik het laatst wel forceerde, en haar ook gewoon op haar voorpoten liet zakken op de trap een tree lager dan haar achterpootjes, sprong ze omhoog/zette zich zo snel af dat ze haar kop tegen handrail kwam. Het is dat het dus geen rechte trap is, maar ik durf haar ook niet maar te laten, want ben bang dat ze de ‘binnenbocht’ gaat nemen en recht naar beneden springt 
Ik volg mee voor tips  "

Ik forceer het niet, denk idd dat het dan alleen maar erger wordt. Overdag ben ik nooit lang boven, dus ik heb hem geleerd even beneden te wachten (effjes wachten loki ben zo terug). Nu hobbelt hij niet meer achter mij aan als ik boven even iets ga halen. Dus ik til hem alleen 's morgens. Als ik weg ga, verplaatst hij zich vaak ook naar de slaapkamer dus dan ga ik hem ook halen als ik terug ben. Best ok dus :) het vervelende is alleen dat hij niet graag opgepakt wordt en vaak wegdeinst haha.

 

Loki' hopt' ook op de trap. Soms zet ik hem helemaal onderaan de trap en dat durft hij goed aan zonder twijfelen (tot trede 3)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

  Even nog een advies voor degene, niets moet hoor, Bams heeft heel de leven de trap op gelopen en er af, maar....nimmer alleen, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren, nou zat Bams goed in elkaar dan is er geen enkel probleem, maar heb je hond hd of arthrose dan is dat geen goed iets, bij het naar beneden lopen van de trap is dat een grote belasting.......het laatste jaar van Bams, heb ik haar beneden gehouden en ben beneden gaan slapen....nimmer is Bams alleen de trap op of af gelopen, een traphekje voor de trap als je je hond niet vertrouwd dat tie op eigen gelegenheid de trap op kan....en wat Ogin betreft....die is nog nooit de trap op geweest.....met geen tien paarden krijg ik haar erop....jammer....Ogin is met bijna zes maanden bij me terug gekomen, en durft geen trap op....en ze was toen al ruim 47kilo, geen doen dus meer...ik ben alleen dus heb het haar niet kunnen aanleren.......met beleid mag een jonge hond gerust de trap nemen, maar nooit alleen, altijd onder begeleiding, zodat er nimmer een ongelukje kan gebeuren. Altijd onder begeleiding ook als de hond volwassen is, een klein ongelukje is zo gebeurd.....

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik forceer het niet, denk idd dat het dan alleen maar erger wordt. Overdag ben ik nooit lang boven, dus ik heb hem geleerd even beneden te wachten (effjes wachten loki ben zo terug). Nu hobbelt hij niet meer achter mij aan als ik boven even iets ga halen. Dus ik til hem alleen 's morgens. Als ik weg ga, verplaatst hij zich vaak ook naar de slaapkamer dus dan ga ik hem ook halen als ik terug ben. Best ok dus :-) het vervelende is alleen dat hij niet graag opgepakt wordt en vaak wegdeinst haha.
 
Loki' hopt' ook op de trap. Soms zet ik hem helemaal onderaan de trap en dat durft hij goed aan zonder twijfelen (tot trede 3) "

Ja, ik vraag haar ook te wachten als ze wil meelopen. Maar soms ben ik toch net te lang bezig, of is ze te enthousiast. Zo krijgt ze altijd een kluifje voor het slapengaan. Ik moet de tussendeur dan al dichthouden, anders staat ze al kwispelend klaar bij haar kluifzakje naast bed, en wil ze ook met moeite weer naar beneden voor het laatste plasje.

Remi vindt tillen ook niks. Als ik doe alsof ik haar optil rent ze normaal gesproken met staart tegen haar billen weg, en gaat schuilen op haar mand, of onder tafel. Eerst tilde ik haar vlak bij de trap op, dit vond ze ook niet zo, en ging er ook deels vandoor (een paar keer mij dan ontwijken, maar liet zich makkelijk ‘vangen’, ze ging niet echt schuilen). Nu leun ik met een knie op de een na bovenste tree, met mijn gezicht naar haar, en mijn rug naar de rest van de trap, en ze kan bijna letterlijk zo mijn armen inlopen, en dan komt ze vanzelf naar me toe. Niet van harte, maar ze komt, en dan til ik haar achterstevoren de trap af. Dit omdat een paar weken terug mijn moeder haar nogal beroerd optilde, en ze gilde van pijn/angst, en het toen daarna ook op een paar momenten bij mij had; ik denk iets verrekt ofzo, of flink geschrokken. Vanaf toen ben ik het achterwaarts gaan doen, zodat mocht ze plots pijn krijgen en uit mijn armen springen, ze op de trap komt, en niet naar beneden valt tongue-out en ze lijkt dit zelf ook minder spannend te vinden.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ja, ik vraag haar ook te wachten als ze wil meelopen. Maar soms ben ik toch net te lang bezig, of is ze te enthousiast. Zo krijgt ze altijd een kluifje voor het slapengaan. Ik moet de tussendeur dan al dichthouden, anders staat ze al kwispelend klaar bij haar kluifzakje naast bed, en wil ze ook met moeite weer naar beneden voor het laatste plasje.
Remi vindt tillen ook niks. Als ik doe alsof ik haar optil rent ze normaal gesproken met staart tegen haar billen weg, en gaat schuilen op haar mand, of onder tafel. Eerst tilde ik haar vlak bij de trap op, dit vond ze ook niet zo, en ging er ook deels vandoor (een paar keer mij dan ontwijken, maar liet zich makkelijk ‘vangen’, ze ging niet echt schuilen). Nu leun ik met een knie op de een na bovenste tree, met mijn gezicht naar haar, en mijn rug naar de rest van de trap, en ze kan bijna letterlijk zo mijn armen inlopen, en dan komt ze vanzelf naar me toe. Niet van harte, maar ze komt, en dan til ik haar achterstevoren de trap af. Dit omdat een paar weken terug mijn moeder haar nogal beroerd optilde, en ze gilde van pijn/angst, en het toen daarna ook op een paar momenten bij mij had; ik denk iets verrekt ofzo, of flink geschrokken. Vanaf toen ben ik het achterwaarts gaan doen, zodat mocht ze plots pijn krijgen en uit mijn armen springen, ze op de trap komt, en niet naar beneden valt  en ze lijkt dit zelf ook minder spannend te vinden. "

Hahaha achteruit van de trap af, hoe verzin je het? Geniaal laughing.

Ik ben het een beetje beu intussen om hem te vangen. 's morgens pak ik hem als hij nog slaapt, dus dat gaat altijd goed. Als hij mee naar boven hobbelt, dan laat ik hem ook boven als hij niet meewerkt ('oke loki dan niet'). En dan kort ff beneden iets doen en terug naar boven gaan en nog eens proberen. Sindsdien hobbelt hij gewoon niet meer mee naar boven haha. Hij durft wel beneden soms eens te laten weten dat ik te lang weg ben maar meestal gaat hij dan wat spelen of slapen. 

Loki weet dat 'loki wil je up?' betekent dat ik hem ga oppakken en deinst dan net ver genoeg weg om op armlengte te blijven staan, als ik dan zeg 'loki aai' dan komt hij aangelopen voor aaitjes haha. En dat weglopen klinkt idd heel bekend. Ik kruip soms ook al eens onder tafel -_-' 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Slim achteruit de trap afhp-thumbsup

 

Zo nodig je je hond uit naar je toe te komen en hij zal zich zo veilig voelen.

Super goed gedaan!

 

Hoe tillen jullie je honden op?

Dat kan nl uitmaken hoe ze het vinden.

 

Optillen is de controle kwijt raken en dat vinden ze sowieso niet fijn.

 

Je kan wel oefenen met voertjes, hand onder de buik en  tussen de voorpootjes, bij kleine hondjes, en voertjes geven. De volgende keer zelfde en even niet te hoog optillen, 1 cm en voertjes blijven geven.

Met optillen zorgen dat de rug recht blijft.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, precies dat stelde ik 28 mei al voor:voor je hond uit; dus ja achteruit dat kan niet anders, voetje voor voetje die trap af.  Zo blokkeer je dat enge trapgat en voorkomt dat de hond snelheid kan maken.

De enig mogelijke veilige manier om een grote hond gecontroleerd de trap af te krijgen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Denk ook aan je eigen energie die je uitstraalt (ondanks dat de angst er al is ingeslopen )
weet je niemand die een hond heeft die zeker is ,wat als voorbeeld kan dienen ?
ik ben niet iemand van de tuigjes (hier heeft de hond meer controle in ),gewoon een halsband met lijn .
Misschien degene met andere hond ,dit laten doen (en jij uit het zicht )  Deze heeft andere energie (jij denkt al teveel na )
Beiden honden aan de lijn en gewoon niet nadenken en doorlopen . (verstand op nul en blik op oneindig -)
  "

Tuigje is veiliger, en zeker in een geval als leren traplopen... 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Mijn hond kan en kon ook allerlei trappen af. Ook die bij ons thuis. Daar is ze echter inderdaad twee keer een soort van vanaf gevallen (1ste keer heb ik niet gezien, ze was plots bang om de trap af te gaan, ging nog wel naar beneden met wat aanmoediging). Tweede keer stond ik onderaan de trap, hoorde kabaal, maar ze kwam het laatste stuk wel normaal naar beneden (ronde dichte trap, dus van onderaan is de bovenste helft buiten zicht), dus geen idee wat er bovenaan de trap gebeurde, of ze een sprong gemaakt heeft, of het eerste gedeelte naar beneden gevallen is. Maar sindsdien durft ze helemaal niet meer. En dat is %#@. Ze is dan wel 7kg, maar dat ik haar altijd de trap af moeten tillen elke ochtend, en elk ander moment van de dag wanneer ze me volgt, terwijl ze  me eerst gewoon kon volgen, is af en toe erg vervelend.
 
Haar aanlijnen en proberen mee te trekken zorgt voor gigantisch in de steigers gaan. Ik ben bang dat als ik doortrek ze gaat proberen te springen. Bij een spiraaltrap niet handig  Wanneer ik haar op het laatste stukje van de trap neer zet, loopt ze normaal naar beneden (of meer hoppen, voor- en achterpoten gaan tegelijk een tree naar beneden). Maar doe ik dit op een hoger stuk van de trap, trekt ze met dezelfde vaart haar achterpootjes weer omhoog terug zodra deze de trap raken, toen ik het laatst wel forceerde, en haar ook gewoon op haar voorpoten liet zakken op de trap een tree lager dan haar achterpootjes, sprong ze omhoog/zette zich zo snel af dat ze haar kop tegen handrail kwam. Het is dat het dus geen rechte trap is, maar ik durf haar ook niet maar te laten, want ben bang dat ze de ‘binnenbocht’ gaat nemen en recht naar beneden springt 
Ik volg mee voor tips  "

Onverwachte wending bij ons: wij hadden een husky op bezoek voor een maand. De laatste dagen kwamen ze niet meer overeen na een incident (zonder gewonden, gewoon veel lawaai gemaakt). De volgende ochtend stormde loki de trap af om de husky aan te vliegen. Sindsdien durft hij weer traplopen. Op sommige momenten nog heel twijfelachtig, bvb als hij moe is laat in de avond. Dan helpt het om met hem mee te gaan. Angst overwinnen was hier duidelijk de oplossing. Misschien kan je haar, als ze bovenaan de trap staat, vragen of ze mee wil wandelen (als ze dat graag doet) en als ze niet komt, zeg je 'oke dan niet' en doe je zonder haar een klein blokje om? ;)  

honden page profiel IgloIglo

De oplossing bij mijn hond..laughing
Ze durfde ook geen trap te lopen. Totdat we in een vakantiehuisje zaten en ze wel moest. Oplossing is dat er twee vrienden van mij boven aan de trap ging staan en haar in vrolijke toon omhoog riepen. En deze vrienden waren een veel grotere motivatie dan alle snoepjes en koekjes en mij bij elkaar. Andere mensen hebben dan altijd toch een grotere aantrekkingskracht haha. Dus na 5 min aanmoedigen met een heel mascotte team liep mijn hond eindelijk de trap op (wel met mijn hulp en tuig, voor de zekerheid). 

En nu vindt ze het traplopen zo leuk dat ik altijd de tussendeur moet dichthouden omdat ze anders zelf op avontuur gaat boven.

Hoe gaat het met jouw hond inmiddels? Durft die de trap al af?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^