Lancering FairDog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

https://voordierenblogger.blogspot.com/2020/01/nederlanders-hebben-zon-15-miljoen.html

 

>FairDog is een unieke samenwerking tussen diverse partijen, aangestuurd door de KNMvD, de Dierenbescherming, de Raad van Beheer en de Universiteit Utrecht. Zij werken samen met als doel het vergroten van het aanbod van gezonde, sociale honden in Nederland.

 

Elke dierenarts heeft wel een verhaal over een zieke geïmporteerde pup, een hond met erfelijke gebreken of een hond uit het buitenland met niet geheel wenselijk gedrag. Het aantal van deze gevallen willen we graag omlaag brengen. Om de keuze voor een gezonde, sociale hond in Nederland te bevorderen, hebben diverse partijen de handen ineen geslagen en het FairDog project gestart. 
Binnen FairDog zijn er 6 projectgroepen met een eigen focus:
  1. Kwaliteitscriteria voor de fokkerij;
  2. Kwaliteitscriteria voor de adoptie van buitenlandse herplaatsers;
  3. Veilige handelsplaats voor de consument;
  4. Stimuleren van bonafide aanbod;
  5. Bestrijding van illegale en malafide import;
  6. Internationale beïnvloeding.<

Wat vinden jullie van dit initiatief?

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Het wordt een soort marktplaats toch?
 
Ik weet nu al welk argument gaat komen: "een goede fokker heeft geen marktplaats nodig om zijn pups kwijt te raken". Alsof je nest op de website van de rasvereniging plaatsen zoveel verschilt van marktplaats? Vind ik niet. 
 
Ja op zo'n marktplaats is de kans misschien groter dat er "ongeschikte" kopers op je af komen, maar als fokker bepaal je uiteindelijk altijd nog zelf naar wie je pups gaan. En ik mag hopen dat je als fokker daar meteen doorheen prikt.
 
Dus ik vind het een goed initiatief "

Voor wat betreft buitenlandse honden vind ik het een goed initiatief omdat er, zover ik weet, niet echt iets anders voor is.

 

Maar voor Nederlandse honden hebben we, dacht ik, toch al de rasverenigingen? Daar kan je informatie vinden over de rastypische kenmerken van de hond en weet je dat de aangesloten fokkers die daar adverteren zich aan de regels van de rasvereniging houden zoals het uitvoeren van bepaalde gezondheidstesten.

 

Wat is dan daarvoor de toegevoegde waarde van dit initiatief? Krijgen we dan geen overkoepelende organisatie die zijn eigen regels en wetten voor gaat schrijven aan de rasverenigingen? Dier&Recht is bij dit initiatief betrokken en dat vind ik zelf een heel enge organisatie met kromme ideeën. Zo zijn zij fel tegen rashonden en promoten fanatiek de 'vuilnisbakjes' omdat zij denken dat die gezonder zijn dan rashonden.

 

Tevens zie ik de bui hangen dat dit een puppy nóg duurder gaat maken. Je hebt de Raad van Beheer al die aardig wat centen vraagt voor inschrijving en registratie (chippen en paspoort), dan de rasvereniging die zelf vaak niet zo duur is maar testen eist die aardig in de papieren gaan lopen. Komt er dan nu een derde partij bij waar de fokker zich bij in moet schrijven en geld aan over moet maken?

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Dier en Recht schopt het zelfs zo ver dat ze "premium" pups hadden bedacht. Kruisingen van het een en ander met daarbij een soort honden dating profiel zodat je voor je pretnestje een hond kon zoeken  van een ander rassealed. en je mag er dan ook nog geld voor dekking vragen enzo. Belachelijk!  https://www.cupidog.nl/over-cupidog Ze willen op deze manier het tekort van honden oplossen in NL. Jaarlijks gaan er in omringende landen miljoenen honden dood omdat er geen baasje is, en zij willen dat we maar aanvullen?! (Engeland 4 miljoen euthanisaties per jaar, nog niet gesproken over landen als roemenie en bulgarije).

Ik hoop dat er goed gemonitoord wordt op deze website dat broodfokkers er echt niet meer op komen en dat er een soort voorrang komt. Goed geteste rashonden voor mensen die een rashond willen en asielhond/stichting voor 2e hands hondjes en daarna een keer pretnesten(liever niet)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Er zijn teveel onduidelijkheden wat het praktisch inhoudt (voor mij tenminste)

 

Gaan ze misstanden aanpakken de broodfokkers, pretnesfokken verbieden?

 

 

 

Als het betekend de rashond afschaffen en voor kruisingen gaan, hoe stelt men zich dat voor...

 

Wat betreft buitenlandse (of binnenlandse) herplaatsers, hoe zou je van tevoren kunnen zeggen hoe een bepaalde hond zich in een bepaalde situatie gaat gedragen, dat hangt toch voor het allergrootste deel af of hij bij mensen terechtkomt die hem dat kunnen bieden wat hij nodig heeft.

Duidelijker wetgeving zou misschien wel handig zijn, want er zijn zeker ook onbetrouwbare stichtingen. Er is overigens al  wel een lijst van betrouwbare stichtingen. 

https://www.dogsview.nl/lijst-van-betrouwbare-stichtingen/

 

Ik ben nog steeds voor meer kennis overdragen, en ik vind nog steeds het hondenhoudbewijs (naar Nedersaksisch voorbeeld) daar een goede basis voor. 

 

 

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Het probleem is dat veel mensen direct een pup willen. Willen niet wachten. Niet rustig verdiepen in karakter, gezondheid, kenmerken. Niet op een wachtlijst staan, etc. En daar komen ondoordachte aankopen van. En dat is het grootste probleem, denk ik.


Die site gaat daar niets aan veranderen. Eerder nog bijdragen aan het probleem van ondoordacht een pup kopen. 
Ik zou liever een initiatief zien waarbij mensen voorgelicht (en hopelijk vaak ontmoedigd) worden om überhaupt aan een hond te beginnen. Een manier waarop het kopen van een hond niet zo simpel wordt. Dat zou beter zijn. Niet een manier verzinnen om mensen snel aan een pup te helpen. Door een site als die hoeven mensen dus helemaaaal geen voorwerk meer te doen (denken ze) want alle pups van de site zijn goed. Hallo impulsaankoop. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Volgens mij word het een site waar je informatie kunt vinden en daarnaast een lijst met fokkers die "goed" zijn. Ik ga er dus vanuit dat daar alleen fokkers op komen die dus niet een constant aanbod van pups hebben en gewoon met een wachtlijst werken. Ik denk dus dat het niet bij gaat dragen aan het probleem van de impuls aankopen omdat er juist fokkers op deze lijst moeten komen die dus hun pupkopers ook selecteren. 

 

Ik ga het er komende week eens over hebben met iemand die ook advies heeft gegeven bij de opstart van dit project. 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

"  Er is overigens al  wel een lijst van betrouwbare stichtingen. 
https://www.dogsview.nl/lijst-van-betrouwbare-stichtingen/"

Super objectief ook, de mening van 1 iemand met een HUS en een blog. Is maar hoeveel waarde je daaraan stelt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dier en Recht schopt het zelfs zo ver dat ze "premium" pups hadden bedacht. Kruisingen van het een en ander met daarbij een soort honden dating profiel zodat je voor je pretnestje een hond kon zoeken  van een ander ras. en je mag er dan ook nog geld voor dekking vragen enzo. Belachelijk!  https://www.cupidog.nl/over-cupidog Ze willen op deze manier het tekort van honden oplossen in NL. Jaarlijks gaan er in omringende landen miljoenen honden dood omdat er geen baasje is, en zij willen dat we maar aanvullen?! (Engeland 4 miljoen euthanisaties per jaar, nog niet gesproken over landen als roemenie en bulgarije).
Ik hoop dat er goed gemonitoord wordt op deze website dat broodfokkers er echt niet meer op komen en dat er een soort voorrang komt. Goed geteste rashonden voor mensen die een rashond willen en asielhond/stichting voor 2e hands hondjes en daarna een keer pretnesten(liever niet) "

Heel goed initiatief!

Ze moeten getest worden op erfelijke aandoeningen en worden zorgvuldig gemachtst.

Zo vergroot je de genenpoel, wat voor een beter immuunsysteem  zorgt.

Dat met, door de testen, krijg je dus gezond gefokte honden.

Heel veel rashonden, hebben een te kleine genenpoel, met alle gevolgen van dien.

De gewone „oeps” nestjes, ouders niet getest en niet altijd goede combinaties.

Beter dan honden uit het buitenland halen, waardoor het zwerfhonden „probleem” niet opgelost wordt.

Bovendien, kan niet elke buitenlandse hond, de cultuurschok aan. Het gevolg: leven in angst en dat vind ik zo sneu voor honden.

 

Heel goed dit initiatief van Dier&rechthp-thumbsup

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Super objectief ook, de mening van 1 iemand met een HUS en een blog. Is maar hoeveel waarde je daaraan stelt. "

klopt dat 1 iemand uitgezocht heeft welke stichtingen voldoen aan de wettelijke eisen, of ze een UBN nummer hebben, een EG nummer, of ze een vergunning hebben dieren te mogen importeren, of ze gecontroleerd worden door de NVWA, ingeschreven staan bij de kamer v koophandel.

 

Mij lijkt dat wel waardevol en objectief en een goede basis. Als je dan een andere stichting op het oog zou hebben zou die altijd zelf op die punten kunnen controleren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Heel goed initiatief!
Ze moeten getest worden op erfelijke aandoeningen en worden zorgvuldig gemachtst.
Zo vergroot je de genenpoel, wat voor een beter immuunsysteem  zorgt.
Dat met, door de testen, krijg je dus gezond gefokte honden.
Heel veel rashonden, hebben een te kleine genenpoel, met alle gevolgen van dien.
De gewone „oeps” nestjes, ouders niet getest en niet altijd goede combinaties.
Beter dan honden uit het buitenland halen, waardoor het zwerfhonden „probleem” niet opgelost wordt.
Bovendien, kan niet elke buitenlandse hond, de cultuurschok aan. Het gevolg: leven in angst en dat vind ik zo sneu voor honden.
 
Heel goed dit initiatief van Dier&recht "

er hangt toch een heleboel af van de begeleiding ook hoor.

Vandaar is betere voorlichting nodig hoe je überhaupt met honden om moet gaan en zeker ook voor een herplaatser, of die nu uit het binnen- of het buitenland komt. (Ook daar is een hondenhoudbewijs goed voor).

Veel zwerfhonden zwerven helaas niet gezellig rond de dorpjes, en hebben daar een fijn leven, ze  zijn in gevaar voor hun leven.

Een goede stichting helpt daar ook de plaatselijke dierenbeschermers, en werkt met hen samen. Hebben oa castratieprojecten en vaak ook plaatselijke projecten. 

 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" er hangt toch een heleboel af van de begeleiding ook hoor.
Vandaar is betere voorlichting nodig hoe je überhaupt met honden om moet gaan en zeker ook voor een herplaatser, of die nu uit het binnen- of het buitenland komt. (Ook daar is een hondenhoudbewijs goed voor).
Veel zwerfhonden zwerven helaas niet gezellig rond de dorpjes, en hebben daar een fijn leven, ze  zijn in gevaar voor hun leven.
Een goede stichting helpt daar ook de plaatselijke dierenbeschermers, en werkt met hen samen. Hebben oa castratieprojecten en vaak ook plaatselijke projecten. 
 
 
 
 
  "

Ben het helemaal met je eens.

Er zijn zeker goede stichtingen.
Helaas, zijn er landen, waar honden worden gefokt, voor adoptie. Eigenaren krijgen betaald als ze een hond naar een asiel brengen.

Zo hou je het systeem daar in stand, helaas.

Als het om geld gaat, kunnen mensen heel ver gaan.

Je hebt hiervfoute fokkers van rashonden, mensen die steeds oepsnestjes fokken en je hebt foute stichtingen. Draait allemaal om geld.

 

Hopen dat het hond houd bewijs er komt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ben het helemaal met je eens.
Er zijn zeker goede stichtingen.Helaas, zijn er landen, waar honden worden gefokt, voor adoptie. Eigenaren krijgen betaald als ze een hond naar een asiel brengen.
Zo hou je het systeem daar in stand, helaas.
Als het om geld gaat, kunnen mensen heel ver gaan.
Je hebt hiervfoute fokkers van rashonden, mensen die steeds oepsnestjes fokken en je hebt foute stichtingen. Draait allemaal om geld.
 
Hopen dat het hond houd bewijs er komt! "

zeker kunnen mensen heel ver gaan voor geld en zijn er veel misstanden op alle vlakken en is het goed om dat aan te pakken.( Al heb ik nog niet begrepen hoe fair dog dit wil doen en wat het praktisch inhoud.

Als het betekend dat buitenlandse honden in nood op hetzelfde niveau zetten als de invoer van oostblok broodfok pups zou ik dat een slechte zaak vinden. )

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ben het helemaal met je eens.
Er zijn zeker goede stichtingen.Helaas, zijn er landen, waar honden worden gefokt, voor adoptie. Eigenaren krijgen betaald als ze een hond naar een asiel brengen.
Zo hou je het systeem daar in stand, helaas.
Als het om geld gaat, kunnen mensen heel ver gaan.
Je hebt hiervfoute fokkers van rashonden, mensen die steeds oepsnestjes fokken en je hebt foute stichtingen. Draait allemaal om geld.
 
Hopen dat het hond houd bewijs er komt! "

Eigenaren krijgen betaald als ze een hond naar het asiel brengen, daar heb ik nog nooit van gehoord!!

Vertel, waar? En waarom, in de meeste asiels moet je betalen om een hond te brengen, niet alle gelukkig, want dan gooien mensen hun honden nog liever van een brug dan betalen.

Natuurlijk bestaan er goede stichtingen en slechte.., slechte ervaringen komen heel snel op het internet, goede niet zo snel.

Ja Dobry, dat zou ik ook een slechte zaak vinden, alleen mogen ze best ook aan een eis moeten voldoen, en dan bedoel ik niet inzage van bankrekening, maar castratieprojecten, educatie, bloedonderzoeken, voorlichting enzv..

 

 

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

" Heel goed initiatief!
Ze moeten getest worden op erfelijke aandoeningen en worden zorgvuldig gemachtst.
Zo vergroot je de genenpoel, wat voor een beter immuunsysteem  zorgt.
Dat met, door de testen, krijg je dus gezond gefokte honden.
Heel veel rashonden, hebben een te kleine genenpoel, met alle gevolgen van dien.
De gewone „oeps” nestjes, ouders niet getest en niet altijd goede combinaties.
Beter dan honden uit het buitenland halen, waardoor het zwerfhonden „probleem” niet opgelost wordt.
Bovendien, kan niet elke buitenlandse hond, de cultuurschok aan. Het gevolg: leven in angst en dat vind ik zo sneu voor honden.
 
Heel goed dit initiatief van Dier&recht "

Ik quote je met dit bericht maar ook even je laatste bericht.

Ik ben helemaal voor, voor het inbrengen van nieuwe genen in een ras. Dit wordt door sommigen ook al gedaan en ik vind dit een goede zaak (Wetterhoun, Markiesje, Dalmatier). Echter is dat hier niet het geval. Dit voelt voor mij vermeerderen van honden waar experts op afstand wat van moeten vinden. wij hebben hier een tekort schijnbaar, maar in Engeland gaat er in 4.000.000 (even maar uitgeschreven) honden de spuit erin! puur omdat er geen baasje is. Ik vind dat het vanuit een organisatie als dier&recht het heel erg jammer dat er vermenigvuldigd wordt zonder toevoeging aan een bepaald ras maar meer om pups te kunnen leveren (dan wel met een aantal basale testen). 

En zwerfhonden uit het buitenland kunnen hier best geadopteerd worden hoor. Ook in Spanje, Portugal, Roemenië en Griekenland heb je leuke sociale honden en pups die daar geen kans hebben maar hier wel (want te kort). Ook daar worden honden gedumpt die wel sociaal zijn. Je stoot dus ook niemand tegen het hoofd als je een hond importeert. Wel natuurlijk goed opletten waar je een hond koopt, wat je sowieso moet doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wie is eigenlijk die Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders en wat willen die precies?

Een soort van broodfok maar dan met regels, net zoiets als hoe we koeien en varkens houden of begrijp ik dat verkeerd?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik moet ook nog even afwachten wat het inhoudelijk inhoudt. 
Vind wel fijn om te lezen dat organisaties die eerst recht tegen over elkaar stonden de samenwerking hier vinden. 

Als het keurmerk er echt voor zorgt dat mensen veel doordachter een keuze gaan maken, dat de fokkers / importeurs van straathondjes aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, dan ben ik voor. En dan wil ik zelf ook wel zo'n keurmerk. 

Ik vraag mij alleen af hoe alles gecontroleerd gaat worden. Helemaal zonder stamboom etc wordt het al lastiger om te controleren hoeveel nestjes een teef krijgt, of er wel een jaar tussen de nestjes zit.. hoe controleer je of de minimale gezondheidstesten voor dat ras (of rassen als het om het kruising gaat) wel voldaan zijn? 

Ik ben erg benieuwd in ieder geval. 

Maar zodra de boerderij om de hoek, die wel goed zorgt voor zijn honden (eten, drinken, water, elke dag even een rondje op het veld) maar wél gewoon alles op elkaar zet zonder na te denken, ook zo'n keurmerk kan krijgen dan is voor mij de hele meerwaarde er van af. En daar ben ik dus een beetje bang voor. 

We wachten het af hp-shiny

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

hmm dit lijkt toch wel aardig op broodfok 

http://www.puppysite.nl/

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

wie is eigenlijk die Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders en wat willen die precies?

Als dat zoiets is als het Belgische Ani-zoo, de beroepsfederatie van professionele fokkers, dan hou je maar beter je hart vast. Want in Ani-Zoo zitten de grootste brookfokfabrieken en puppyhandelaars verenigd, en zo staan ze sterk. cry

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" zeker kunnen mensen heel ver gaan voor geld en zijn er veel misstanden op alle vlakken en is het goed om dat aan te pakken.( Al heb ik nog niet begrepen hoe fair dog dit wil doen en wat het praktisch inhoud.
Als het betekend dat buitenlandse honden in nood op hetzelfde niveau zetten als de invoer van oostblok broodfok pups zou ik dat een slechte zaak vinden. ) "

Dat gebeurd helaas ook.
Zijn transporten met pups van uit het buitenland aangehouden, pups bleken veel jonger dan op de papieren stond. Gesjoemeld met de entingen. De foute broodf, die hier niet meer zelf fokken, halen nu de pups uit het buitenland.

Via een stichting worden ze dan verkocht.

Waren hier in NL ook aanhoudingen, was op het nieuws.

Dat soort mensen, verpest het voor de test.

 

Dit heb je ook met stamboomfokkers die het voor het geld doet.

Altijd goed onderzoek doen, als je een hond koopt, of het nou van een NL rashonden fokker, een particulier of een stichting is, er zijn altijd foute er tussen.

Het is soms zo moeilijk uit te vinden of iemand betrouwbaar is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik quote je met dit bericht maar ook even je laatste bericht.
Ik ben helemaal voor, voor het inbrengen van nieuwe genen in een ras. Dit wordt door sommigen ook al gedaan en ik vind dit een goede zaak (Wetterhoun, Markiesje, Dalmatier). Echter is dat hier niet het geval. Dit voelt voor mij vermeerderen van honden waar experts op afstand wat van moeten vinden. wij hebben hier een tekort schijnbaar, maar in Engeland gaat er in 4.000.000 (even maar uitgeschreven) honden de spuit erin! puur omdat er geen baasje is. Ik vind dat het vanuit een organisatie als dier&recht het heel erg jammer dat er vermenigvuldigd wordt zonder toevoeging aan een bepaald ras maar meer om pups te kunnen leveren (dan wel met een aantal basale testen). 
En zwerfhonden uit het buitenland kunnen hier best geadopteerd worden hoor. Ook in Spanje, Portugal, Roemenië en Griekenland heb je leuke sociale honden en pups die daar geen kans hebben maar hier wel (want te kort). Ook daar worden honden gedumpt die wel sociaal zijn. Je stoot dus ook niemand tegen het hoofd als je een hond importeert. Wel natuurlijk goed opletten waar je een hond koopt, wat je sowieso moet doen. "

Daar heb je een goed punt, het wordt dan een vrijbrief om maar te vermenigvuldigen.

Dat is ook niet de bedoeling.

Goh, lastig.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dat gebeurd helaas ook.Zijn transporten met pups van uit het buitenland aangehouden, pups bleken veel jonger dan op de papieren stond. Gesjoemeld met de entingen. De foute broodf, die hier niet meer zelf fokken, halen nu de pups uit het buitenland.
Via een stichting worden ze dan verkocht.
Waren hier in NL ook aanhoudingen, was op het nieuws.
Dat soort mensen, verpest het voor de test.
 

Via een stichting Susanne?  Was dat op het nieuws, dat heb ik helemaal gemist, heb je daar een link van? Ik wil ook wel weten welke stichting dat dan heeft gedaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Via een stichting Susanne?  Was dat op het nieuws, dat heb ik helemaal gemist, heb je daar een link van? Ik wil ook wel weten welke stichting dat dan heeft gedaan. "

Ik kan wel zoeken, was ergens vorig jaar in het nieuws. Ze noemde geen namen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dat gebeurd helaas ook.Zijn transporten met pups van uit het buitenland aangehouden, pups bleken veel jonger dan op de papieren stond. Gesjoemeld met de entingen. De foute broodf, die hier niet meer zelf fokken, halen nu de pups uit het buitenland.
Via een stichting worden ze dan verkocht.
Waren hier in NL ook aanhoudingen, was op het nieuws.
Dat soort mensen, verpest het voor de test.
 
Dit heb je ook met stamboomfokkers die het voor het geld doet.
Altijd goed onderzoek doen, als je een hond koopt, of het nou van een NL rashonden fokker, een particulier of een stichting is, er zijn altijd foute er tussen.
Het is soms zo moeilijk uit te vinden of iemand betrouwbaar is. "

ja dat is bekend, maar heeft niets te maken met een hond via een goede stichting uit een buitenlands asiel laten overkomen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Als dat zoiets is als het Belgische Ani-zoo, de beroepsfederatie van professionele fokkers, dan hou je maar beter je hart vast. Want in Ani-Zoo zitten de grootste brookfokfabrieken en puppyhandelaars verenigd, en zo staan ze sterk.  "

die indruk kreeg ik al

 

gewoon net zoiets als onze consumptiedieren, een soort dierenmishandeling wettelijk gemaakt om het goed te praten.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" ja dat is bekend, maar heeft niets te maken met een hond via een goede stichting uit een buitenlands asiel laten overkomen "

Oh ja, ik wist het niet, natuurlijk weet ik dat er engerds zijn die geld willen verdienen aan hondjes en dan een stichting op zette, maar gelukkig zijn er nog wel goede stichtingen, nee dat heeft niks met elkaar te maken inderdaad.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ja dat is bekend, maar heeft niets te maken met een hond via een goede stichting uit een buitenlands asiel laten overkomen "

Daarom is het belangrijk dat bekend is, wat betrouwbare fokkers en stichtingen zijn.
En het hond houd bewijs zo zo handig zijn, zodat mensen zich bewust van zijn, waar ze op moeten letten als ze een hond kopen.

 

Vraag ook naar ervaringen van andere over een stichting of fokker. Dan kom je er ook achter of ze betrouwbaar zijn.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop


 
Vraag ook naar ervaringen van andere over een stichting of fokker. Dan kom je er ook achter of ze betrouwbaar zijn.
  "

Nou nee, ik ken mensen die een hond hebben bij echt een slechte stichting, niet voorgelicht, niks, echt slecht, maar zo tevreden, en ik ken mensen die al hun tijd besteden om een stichting zwart te maken omdat zij een slechte ervaring hebben, wat niemand had kunnen voorzien, wel voorgelicht, maar niet luisteren of gewoon pech.

Dus ik doe mijn eigen onderzoeken wel, mensen met slechte ervaringen vind je ook sneller dan met goede ervaringen op internet, net zoals met on line winkels, zoals bijvoorbeeld Zoo Plus is zo slecht terwijl ik alleen maar goede ervaringen heb, maar ja, het kan wel eens fout gaan, waar mensen zijn worden fouten gemaakt.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nou nee, ik ken mensen die een hond hebben bij echt een slechte stichting, niet voorgelicht, niks, echt slecht, maar zo tevreden, en ik ken mensen die al hun tijd besteden om een stichting zwart te maken omdat zij een slechte ervaring hebben, wat niemand had kunnen voorzien, wel voorgelicht, maar niet luisteren of gewoon pech.
Dus ik doe mijn eigen onderzoeken wel, mensen met slechte ervaringen vind je ook sneller dan met goede ervaringen op internet, net zoals met on line winkels, zoals bijvoorbeeld Zoo Plus is zo slecht terwijl ik alleen maar goede ervaringen heb, maar ja, het kan wel eens fout gaan, waar mensen zijn worden fouten gemaakt.
  "

Dat is waar wat je zegt. Ook zo met dierenartsen.


Moet even aan die Woerdense teckel fokker denken. Die verhalen over die  super angstige hondjes, zo zielig.

Ze zijn gevlucht naar het buitenland en fokken daar vrolijk verder. 

Zo veel dierenleed op deze wereldhp-cry

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^