Puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BellaBella

Hoi allemaal, 

al een jaar wil ik graag een hondje. Ik heb nu een fokker gevonden vanwaar ik een pup kan adopteren. Ik werk op maandag en dinsdag van 8-1630. Voor deze dagen zou ik dus oppas/uitlaat service moeten regelen. Mijn vraag is eigenlijk, hoe doen jullie het of hebben jullie het gedaan toen jullie hond(en) nog een pup was. Hoe lang liet je je hondje alleen? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

Goed dat je er over na denkt voor je de pup hebt aangeschaft! Een pup kan nog geen uur alleen zijn, dit moet je echt per minuut opbouwen. Ik was altijd minimaal 3 weken bij huis en liet de hond mij lekker volgen, na 2 weken voor het eerst eens een blokje om en als dat goed ging eens boodschappen doen en het zo uitbreiden. Ik heb tot 1 jaar altijd volledig oppas gehad, omdat je ze niet gelijk alleen kunt laten en het zo rustig kunt opbouwen. Ik werkte maar 3 uur achter elkaar, volgens mij met een maand of 4/5 konden ze wel zolang alleen zijn. Uitlaatservice was geen optie, want dan zijn ze de uren ervoor en erna toch lang alleen, wat ze nog niet kunnen. Een pup moet daarnaast ook nog elk uur uit dus aan een uitlaatservice 1x heb je niet zoveel. Mocht je voor een pup gaan, kijk dan eerst naar een goede oppas voor de hele dag. Ben je de andere dagen wel vrij?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Bij alle honden gezorgd dat er minimaal 3 a 4 weken 24/7 iemand thuis was.

En nu zijn ze wel eens een uurtje alleen maar nooit lang.

Bij de puppy van 7 maanden merk ik dat hij het totaal niet erg vindt als we weggaan.

Dat komt omdat hij de 2e hond is, en hij voelt zich erg veilig bij de oudere hond.

 

Een uitlaatservice is wel handig, maar niet voor een puppy.

Die kan dat nog helemaal niet aan, ik zou dat zelf niet eerder doen dan als ze ongeveer een jaar oud zijn.

 

Als je een paar uur oppas zou kunnen regelen voor die dagen, zou beter zijn!

 

 

 

 

honden page profiel BellaBella

Bedankt voor jullie reacties! De andere dagen ben ik inderdaad vrij, een paar uurtjes pas ik op kinderen en dan mag de pul mee met bench, is vlakbij huis. Hoe hebben jullie dat aangepakt, hebben vrienden of familie geholpen bijvoorbeeld?   

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wie voedt de pup op als jij er niet bent?

Ik bedoel, wanneer de oppas geen hele dagen kan oppassen. Met een pup ben je wel echt de hele dag druk. Zindelijk maken, leren wat wel en niet mag, socialisatie enz.

Die oppas kun je misschien voor een paar uur inzetten, met een beetje geluk de hele dag. Maar dat kost geld, of je hebt geluk en men doet het vrijwillig.

 

Ik hoop dat je een goede fokker hebt gevonden waar je je pup vandaan gaat halen? Heb je je goed in gelezen over de broodfok wat in nederland en belgie flink aanwezig is, de oepsnestjes en de ik wil zo graag een keer pups van mn hond nestjes?

 

Ga voor een pup waarvan beide ouders getest zijn op de erfelijke afwijkingen die binnen het ras voorkomen. Vaak hebben deze honden ook een stamboom en krijgt jou pup ook een stamboom.

 

Ik had toen het geluk dat ik nog thuis woonde. Mijn moeder deed dus veel met de pup.

 

Toen ik uit huis ging, kwam mijn vader of moeder tussendoor de hond uitlaten of namen haar mee.

honden page profiel DagmarDagmar

De laatste pup ben ik eerst 3 weken thuis gebleven. Daarna ging de pup mee naar het werk en bleef in de auto zitten. 

Hij was een 6tal maanden toen hij thuis bleef. Ik heb wel nog 2 andere honden dus helemaal alleen is hij nooit. 

Als ik er niet ben, zitten ze los in de keuken. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Bedankt voor jullie reacties! De andere dagen ben ik inderdaad vrij, een paar uurtjes pas ik op kinderen en dan mag de pul mee met bench, is vlakbij huis. Hoe hebben jullie dat aangepakt, hebben vrienden of familie geholpen bijvoorbeeld?    "

Wij zijn via via aan een oppas gekomen, hier in de buurt. De honden konden daar altijd heen. Nu heb ik nog de hulp van mijn moeder, ik ben nooit langer dan 3 uur weg dus ze hoeven er eigenlijk niet meer heen (2 en 4 jaar). Moet ik extra werken of onverwacht invallen, dan haalt zij de honden op. Zij werkt wel maar vaak alleen de ochtend of de middag dus dan zijn ze vaak ook maar 2 uur alleen en worden ze opgehaald..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb de eerste twee weken vrij genomen om de pup te laten wennen. En daarna ging hij mee naar werk. Mocht dan in het kantoor rond lopen. 

Wanneer ik een dag weg moest bracht ik de pup bij een buurvrouw die zelf met pensioen was. Die vond het reuze gezellig om een pupje in huis te hebben voor een dagje.

Ook bracht ik hem wel eens bij vrienden die een dagje vrij hadden op dat moment. Mijn hondje heeft daar nooit moeite mee gehad. Die vond het allemaal reuze interessant. 
Op een pup passen is behoorlijk intensief, maar doordat ik meerdere adresjes had vond niemand het een probleem.

 

Alleen thuis laten deed ik enkel als ik om een boodschap moest. Dat was hooguit een half uurtje. Nu hij ouders is blijft hij maximaal 4 uur alleen thuis. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^