2 in 1 vraag - Fokker info - rasinfo Whippet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelanieMelanie

Hallo forumleden,

Enkele maanden geleden heb ik een berichtje geplaatst op hondepage met de vraag voor hulp bij het kijken naar een geschikt hondenras voor ons. Uiteindelijk zijn we op de Havanezer uitgekomen. We hebben een afspraak gemaakt bij een fokker om te kijken naar het ras. We vonden de hondjes erg leuk, qua karakter spraken ze ons erg aan. Enkel de vachtverzorging blijft een punt waar ik telkens op terug blijf komen. Deze heeft dagelijks werk nodig.

We zijn enkele weken na het bezoek van de fokker op zomervakantie gegaan en wilde die tijd benutten om over alles na te denken. Tijdens onze vakantie is onze kater plotseling en veel te jong gestorven. Hier hadden wij enorm veel verdriet van waardoor we de zoektocht naar een hond op een laag pitje hebben gezet.

Door de afgelopen periode hebben wij/ik veel na kunnen denken. Mijn vriend heeft van begin af aan aangegeven dat hij het prima vindt als er een hond komt maar hij wil er niet mee gaan wandelen. (Alleen maar fijn dat hij dit direct eerlijk aangeeft) Deze taak zal dus volledig op mij terecht komen. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ik beter kan wachten met de aanschaf van een hond als onze jongste naar de basisschool gaat. Dit zal nog 3 jaar zijn. Ik heb dan simpelweg veel meer tijd voor een hond en hoef zowel onze kinderen, mijzelf en de hond dan geen te kort te doen. Ik vind het echter wel leuk om na te denken, lezen, praten over honden in de tussentijd.

Na een hele lange inleiding komen dan nu mijn 2 vragen.

  • Fokker; de fokker waar wij zijn wezen kijken staat goed aangeschreven. Het was er erg proper binnen ondanks alle aanwezige honden en pups. De fokker was ontzettend vriendelijk, nam alle tijd voor ons en beantwoorden al onze vragen. Hier is dus niets op aan te merken. Toen ik vroeg hoe lang en hoe vaak zij met de honden gaan wandelen kreeg ik als reactie dat ze nooit met de honden gaan wandelen aangezien het een huishondje is. Ze gooien dagelijks met ballen in de tuin voor de honden en ruimen alles netjes op in de tuin. Zowel ik als mijn vriend vinden dit een beetje raar. Hoe denken jullie hierover? En is het voor een pup niet ook belangrijk om de wijde wereld in te gaan voor de socialisatie etc?

 

  • Whippet; in eerste instantie had ik mijn hart verloren aan een mopshond. Gezien de vele gezondheidsproblemen ben ik hier vanaf gestapt. Ik zit op Facebook in een outcross mopshonden groep aangezien ik het interessant vind om de fokkers en het ras te volgen. Nu kwam ik hier een kruising tegen van een mops x whippet. De whippet was/is niet bekend bij mij waardoor ik dit ras ben gaan opzoeken. Nu heeft dit ras mij zeer aangenaam verrast. Ik weet niet wat het is maar deze hond trekt mij aan. Als ik de beschrijvingen moet geloven is het een echte kroelkip, vitaal, geen keffer, erg gehecht aan de baas. Eigenschappen die ik zoek in een hond. Aan de keerzijde heb je het jachtinstinct en lees ik zelfs dat mensen aangeven dat je hem niet los moet laten lopen aangezien ze er dan vandoor gaan en niet meer luisteren. Kan iemand mij hier meer over vertellen? Hoe moet ik een wandeling met een Whippet voor me zien? Wordt het een losgeslagen raceauto als ik hem los laat die in brokken terugkomt wink.

 

Excuses voor het ellenlange verhaal. Ik snap het als je halverwege bent afgehaakt foot-in-mouth.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat goed dat jullie nog even wachten tot er wat meer tijd is voor een hond.

 

Ik weet niet of je de langharige variant kent? Die hebben minder jachtinstinct.

 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Silken_Windsprite

honden page profiel MelanieMelanie

" Wat goed dat jullie nog even wachten tot er wat meer tijd is voor een hond.
 
Ik weet niet of je de langharige variant kent? Die hebben minder jachtinstinct.
 
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Silken_Windsprite "

Wow Kees! Dit ras kende ik helemaal niet. Echt een gouden tip. Ben nu al blij dat ik een berichtje heb geplaatst. Ik ga me verder verdiepen in dit ras, de kriebel waar ik naar op zoek was begint te komen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat sneu, sterkte met het verlies van jullie kat, 

 

WaT zijn jullie goed bezig! 

1. Een fokker vd kleine gezelsschapshondjes. Het is mij ook opgevallen, zeker als er meer hondjes zijn dat de fokker aangeeft dat in de tuin voldoende is. Ze zijn klein genoeg om voldoende beweging in huis te nemen. Maar mijn lhasa is echt heel blij met haar wandelingen in het park. Een wandeling van 1,5 uur, daar draait ze haar pootje niet voor om. En daarna heerlijk rustig in huis.  In de avond laat ik haar ook plassen in de tuin, komt er een hoopje, zelden, dan ruim ik dat netjes op.

Veel mensen die een klein hondje willen, willen dat ook omdat ze wel een hond willen maar wellicht niet meer ver kunnen lopen. Een fokker speelt hoer op in door dit soort dingen te zeggen. Maar ook, het zijn langharige hondjes, veel onderhoud en dat kost tijd, er blijft dan niet veel tijd over om te wandelen. Wel uitkijken als je daar een ouder hondje zou halen, die is dus ook niet veel gewend.

 

De whippeth. Ik vind  het zo leuk om te zien dat je een beetje dezelfde weg bewandelt die ik een paar jaar terug heb gedaan. Ik wil al tig jaar een whippet, precies om wat jij zegt, trouw, kroel, rustig in huis, geen keffer. Wat mij tegenhoudt is dat ze dus echt niet los kunnen en een windhond die niet kan rennen , dat vind ik sneu.

 

Heel veel succes.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Silken windsprites, de langharige variant van de whippet, zijn heerlijke hondjes. Rustig, sociaal naar mens en dier, goed trainbaar en weinig jachtinstinct. Deze hondjes kan je makkelijk los laten lopen als je ze aanleert naar je toe te komen zodra je roept. 

 

Ze hebben niet perse heel veel beweging nodig, wel willen ze graag als het elke dag even los kunnen lopen, zodat ze 10 minuten volle sprint kunnen rennen, en daarna liggen ze alweer tevreden op de bank. 

 

Wel willen ze graag erg betrokken zijn bij het gezin, ze zijn graag bij je. Een harde opvoeding werkt niet bij deze honden, ze zijn wat gevoeliger dan de gemiddelde hond. 

 

Ze hebben van nature een sterke voorkeur om hoog en zacht te willen liggen, dus voor deze honden is het erg fijn als ze een plekje op de bank mogen hebben. 

 

Het is ook heel leuk om sporten met ze te doen, ze luisteren heel goed. Ik heb in het verleden hoopers met ze gedaan en nu behendigheid. Is erg leuk! 

 

Ik heb 3 silkens, dus als je verder nog vragen hebt over het ras mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

531826.jpg

531825.jpg

honden page profiel lyannelyanne 1 doggies

honden foto van lyanne

Over de fokker:

vogels vliegen, vissen zwemmen en honden lopen. Ik vind het altijd jammer wanneer men wel een hond wil maar niet wilt wandelen. beweging, de neus gebruiken en nieuwe prikkels ervaren is belangrijk voor een hond. Sociale vaardigheden opdoen met andere honden en heerlijk kunnen snuffelen op nieuwe plekken is toch heerlijk? Tenzij je niet zo mobiel bent, ben ik van mening dat elke hond erop uit moet.

honden page profiel de stippelbendede stippelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van de stippelbende

Nu ben ik heel benieuwd bij welke fokker je geweest bent sealed

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wow wat een leuke honden,! Nooit gezien of van gehoord. Weer wat geleerd.

honden page profiel MelanieMelanie

" Silken windsprites, de langharige variant van de whippet, zijn heerlijke hondjes. Rustig, sociaal naar mens en dier, goed trainbaar en weinig jachtinstinct. Deze hondjes kan je makkelijk los laten lopen als je ze aanleert naar je toe te komen zodra je roept. 
 
Ze hebben niet perse heel veel beweging nodig, wel willen ze graag als het elke dag even los kunnen lopen, zodat ze 10 minuten volle sprint kunnen rennen, en daarna liggen ze alweer tevreden op de bank. 
 
Wel willen ze graag erg betrokken zijn bij het gezin, ze zijn graag bij je. Een harde opvoeding werkt niet bij deze honden, ze zijn wat gevoeliger dan de gemiddelde hond. 
 
Ze hebben van nature een sterke voorkeur om hoog en zacht te willen liggen, dus voor deze honden is het erg fijn als ze een plekje op de bank mogen hebben. 
 
Het is ook heel leuk om sporten met ze te doen, ze luisteren heel goed. Ik heb in het verleden hoopers met ze gedaan en nu behendigheid. Is erg leuk! 
 
Ik heb 3 silkens, dus als je verder nog vragen hebt over het ras mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen. "

Super fijn dat je reageert. Prachtige honden heb je. Ik vind het zelf ook belangrijk dat de hond onderdeel van het gezin wordt. Wil hem dan ook zoveel mogelijk meenemen waar mogelijk. Mag ik vragen hoe groot ze ongeveer zijn. Met welk hondenras kan ik ze qua formaat in de praktijk vergelijken? Ik zag op hondenpage in een ander topic een foto van een Silken voorop in een fietsmand. Had zelf niet gedacht dat dat zou passen.

 

Wordt dit ras er gelukkiger van als ze niet alleen worden gehouden, dus zonder soortgenootje. Aangezien je er zelf ook 3 hebt.

 

Is het het beste om ze in de winter een truitje aan te doen tegen de kou aangezien ze geen ondervacht hebben?

 

Ik voed mijn kinderen ook met de zachte hand op. Een goede hechting en volgen in de behoeftes van mijn kinderen vind ik het belangrijkste. Nu is een hond uiteraard geen kind maar dit geeft wel mijn persoonlijkheid weer.

honden page profiel MelanieMelanie

Dankjewel voor de reacties.
@ientje het is meteen zo stil in huis! We staan wel op de wachtlijst bij een Fokker voor een nieuwe Sibeer. Verwacht dat we nog een half jaartje moeten wachten.

 

Heel erg grappig dat je geïnteresseerd bent in hetzelfde type hond. Ik ben zelf ook van mening dat een hond los moet kunnen wandelen. Ik woon zelf aan de grensmaas. Hond kan hier wel loslopen mits hij goed luistert aangezien er een een fietspad loopt langs het gebied. Zou het mezelf nooit vergeven als er een ongeluk gebeurd.

 

@lyanne Klopt, ik ben het helemaal met je eens. Mede voor het wandelen wil ik een hond. Als je de hond niet wilt uitlaten kun je net zo goed een kat nemen. Ook hele leuke dieren!

 

@destippelbende dat snap ik, haha. Maar ga ik niet delen hier. Vind ik niet netjes tegenover de fokker aangezien verder wel alles in orde was.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Super fijn dat je reageert. Prachtige honden heb je. Ik vind het zelf ook belangrijk dat de hond onderdeel van het gezin wordt. Wil hem dan ook zoveel mogelijk meenemen waar mogelijk. Mag ik vragen hoe groot ze ongeveer zijn. Met welk hondenras kan ik ze qua formaat in de praktijk vergelijken? Ik zag op hondenpage in een ander topic een foto van een Silken voorop in een fietsmand. Had zelf niet gedacht dat dat zou passen.
 
Wordt dit ras er gelukkiger van als ze niet alleen worden gehouden, dus zonder soortgenootje. Aangezien je er zelf ook 3 hebt.
 
Is het het beste om ze in de winter een truitje aan te doen tegen de kou aangezien ze geen ondervacht hebben?
 
Ik voed mijn kinderen ook met de zachte hand op. Een goede hechting en volgen in de behoeftes van mijn kinderen vind ik het belangrijkste. Nu is een hond uiteraard geen kind maar dit geeft wel mijn persoonlijkheid weer. "

 

Ik denk dat dat mijn topic is geweest ook, ik hield altijd de eerste 52 weken bij met verhaaltjes. 

531836.jpg

531834.jpg

 

Ze lijken van middel formaat, als ze naast bijvoorbeeld een border collie staan is de schofthoogte even hoog. Vanwege het dunne postuur kunnen ze echter verbazend compact zijn, ze wegen rond de 10-14kg met soms uitschieters naar boven of beneden. 

 

Dit ras is ook prima tevreden zonder soortgenootjes in huis, maar je zult merken dat ze behoorlijk verslavend zijn ;) en het fijne van het ras is dan dat ze heel harmonieus samen leven. 

 

Of ze een trui nodig hebben verschilt ook een beetje per hond, mijn reu heeft echt een dikke vacht en heeft tot op heden nooit iets aangehad. Molly daarentegen heeft van zichzelf een heel dunne vacht, die krijgt en trui zodra het vriespunt in zicht komt, anders gaat ze bibberen buiten. 

honden page profiel MelanieMelanie

"  
Ik denk dat dat mijn topic is geweest ook, ik hield altijd de eerste 52 weken bij met verhaaltjes. 


 
Ze lijken van middel formaat, als ze naast bijvoorbeeld een border collie staan is de schofthoogte even hoog. Vanwege het dunne postuur kunnen ze echter verbazend compact zijn, ze wegen rond de 10-14kg met soms uitschieters naar boven of beneden. 
 
Dit ras is ook prima tevreden zonder soortgenootjes in huis, maar je zult merken dat ze behoorlijk verslavend zijn ;-) en het fijne van het ras is dan dat ze heel harmonieus samen leven. 
 
Of ze een trui nodig hebben verschilt ook een beetje per hond, mijn reu heeft echt een dikke vacht en heeft tot op heden nooit iets aangehad. Molly daarentegen heeft van zichzelf een heel dunne vacht, die krijgt en trui zodra het vriespunt in zicht komt, anders gaat ze bibberen buiten.  "

Ja, jij bent het! Heb je hele topic zitten lezen over je wachttijd bij Molly toen ze nog een pup was. Het was een foto van je 2 meiden in de fietsmand. Super leuk dat er zelfs een 3e is gekomen. Werd helemaal enthousiast van je verhalen. Het ras begint me steeds meer en meer aan te spreken. Gaan lange jaren worden wink

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

wat leuk, je hebt voldoende adviezen al gekregen, en nog heel veel sterkte met het verdrietige verlies van jullie poes....nu toch uitkijken naar een hondenras, en..ik val geen fokker af maar iedere hond wil toch graag naar buiten en aan de wandel......3 MUISJES, ik kwam de fotoos al tegen hier op hp, dacht dat ze groot zijn, bedriegelijk de fotoos....wie weet dat topicopener ook verliefd is geworden op jouw ras....smile

honden page profiel bentebente

Als je de whippet leuk vind, zou ik je zeker aanraden om meer onderzoek te doen naar windhondachtigen (sighthounds) in het algemeen! Er zijn heeeel veel soorten windhonden, van hazewindhond, tot italiaanse windhond, tot silkens, galgos en ierse wolfshonden. Allemaal met heel veel subtiele verschillen, dus je kan heel goed zoeken naar een hond die past. 

Over het wandelen, ja dat vind ik een beetje raar. Maar ja, fokkers hebben heel veel honden en dus is het niet te verwachten dat ze elke dag meerdere malen een ronde doen. Dat is soms gewoon niet te doen, en als je dan een ras hebt dat daar niet om vraagt.. tsja. 

Betekent natuurlijk niet dat JIJ niet met je hond hoeft/kan lopen. Een hond kan zoveel lopen als dat jij met hem loopt, daar wennen ze aan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wow Kees! Dit ras kende ik helemaal niet. Echt een gouden tip. Ben nu al blij dat ik een berichtje heb geplaatst. Ik ga me verder verdiepen in dit ras, de kriebel waar ik naar op zoek was begint te komen. "

Leuk hoor veel plezier!

honden page profiel MelanieMelanie

" Als je de whippet leuk vind, zou ik je zeker aanraden om meer onderzoek te doen naar windhondachtigen (sighthounds) in het algemeen! Er zijn heeeel veel soorten windhonden, van hazewindhond, tot italiaanse windhond, tot silkens, galgos en ierse wolfshonden. Allemaal met heel veel subtiele verschillen, dus je kan heel goed zoeken naar een hond die past. 
Over het wandelen, ja dat vind ik een beetje raar. Maar ja, fokkers hebben heel veel honden en dus is het niet te verwachten dat ze elke dag meerdere malen een ronde doen. Dat is soms gewoon niet te doen, en als je dan een ras hebt dat daar niet om vraagt.. tsja. 
Betekent natuurlijk niet dat JIJ niet met je hond hoeft/kan lopen. Een hond kan zoveel lopen als dat jij met hem loopt, daar wennen ze aan. "

Dat ga ik ook zeker doen. Heb nog alle tijd om me te verdiepen in deze rasgroep. Ik ben al begonnen met lezen op de gekophonden site. Vind deze pagina vrij overzichtelijk. 

 

Ik begrijp je punt over het wandelen van een fokker. Het is ook meer dat wij dat echt niet verwacht hadden en er een beetje gek van stonden te kijken.

honden page profiel MelanieMelanie

" Als je de whippet leuk vind, zou ik je zeker aanraden om meer onderzoek te doen naar windhondachtigen (sighthounds) in het algemeen! Er zijn heeeel veel soorten windhonden, van hazewindhond, tot italiaanse windhond, tot silkens, galgos en ierse wolfshonden. Allemaal met heel veel subtiele verschillen, dus je kan heel goed zoeken naar een hond die past. 
Over het wandelen, ja dat vind ik een beetje raar. Maar ja, fokkers hebben heel veel honden en dus is het niet te verwachten dat ze elke dag meerdere malen een ronde doen. Dat is soms gewoon niet te doen, en als je dan een ras hebt dat daar niet om vraagt.. tsja. 
Betekent natuurlijk niet dat JIJ niet met je hond hoeft/kan lopen. Een hond kan zoveel lopen als dat jij met hem loopt, daar wennen ze aan. "

Dat ga ik ook zeker doen. Heb nog alle tijd om me te verdiepen in deze rasgroep. Ik ben al begonnen met lezen op de gekophonden site. Vind deze pagina vrij overzichtelijk. 

 

Ik begrijp je punt over het wandelen van een fokker. Het is ook meer dat wij dat echt niet verwacht hadden en er een beetje gek van stonden te kijken.

honden page profiel bentebente 1 doggies

" Dat ga ik ook zeker doen. Heb nog alle tijd om me te verdiepen in deze rasgroep. Ik ben al begonnen met lezen op de gekophonden site. Vind deze pagina vrij overzichtelijk. 
 
Ik begrijp je punt over het wandelen van een fokker. Het is ook meer dat wij dat echt niet verwacht hadden en er een beetje gek van stonden te kijken. "

Vind ik ook een uiterst normale reactie hoor. Al helemaal als het de eerste keer is dat je bij een fokker langsgaat.

Volgende forumvraag: Ziekte van addison
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^