Kruising: cane corso x jack Russel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lìo Lìo

honden foto van Lìo

Hoi allemaal,

mijn partner en ik hebben nu sinds 3 weken een pup. Het is een kruising cane corso x jack Russel en hij is nu bijna 10 weken oud. Wij vinden dat hij een erg pittig karaktertje heeft, hij is een erg druk en aanwezige pup en het bijten krijgen wij maar niet afgeleerd. Ik hoop dat iemand bekend is met deze kruising en misschien tips voor ons heeft.

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Verdiep je in beide rassen en dan kan je afleiden waar het bijtgedrag en het pittige karakter vandaan komt.

Ga naar een puppie cursus. En bedenk ook dat iedere pup dit doet!

Bijtgedrag Begeleiden, zodra bijten begint je omdraaien en weglopen en de pup even negeren. Dan leert hij dat bijten niets oplevert. 

Geef een bot waar hij op kan kluiven. Houd dit bot vast zodat jullie samen bezig zijn. Zo voorkom je bijten in je handen en zo.

Overigens wel een heel aparte kruising.... een zo giga grote hond  x  een kleintje. En pittig, ja, dat is duidelijk.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wat ientje zegt is goed advies. Niet continue gaan "nee' roepen want daar snapt de pup toch niks van. Afleiden en leren wat de pup wel mag (bijten in een speeltje bijv).  

Heeel veel pups hebben dit gedrag. En je hebt ook nog eens een pittige kruising dus daar komt pittig gedrag bij smile
Hij is nog hartstikke jong, en uiteindelijk wordt het beter smile succes!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lees de karaktereigenschappen van de cane corso en de jack russell en je komt tot de conclusie dat je hier inderdaad een pittige hond hebt. Wie verzint het in 's hemelsnaam om deze honden te kruisen?yell Ook bij een oepsdekking zou ik deze zwangerschap laten afbreken. Honden komen qua lichaamsbouw 0% overeen.

 

Ik zou dit hondje direct verzekeren; bij zo'n kruising kan je vreemde aandoeningen tegenkomen. Wachttijd is sowieso 30 dagen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dat zijn (bijna) alle pups, druk en pittig, happerig.Waar het 9 van de 10 keer op neer komt is te veel prikkels en te weinig slaap. Zorg eerst voor voldoende slaap, dat komt neer op zo'n 18-20 uur per dag voor pups.

Heb je dit op orde, dan draait je pup ook minder doorrrr. Gebeurt het toch, dan niks zeggen, niet kijken, handen terug trekken en een glaasje water gaan halen voor jezelf in de keuken(of zo). En andere optie is de pup veel dingen geven die hij wel mag kapot maken met zijn tanden of op mag kauwen. Honden hebben een natuurlijk kauw behoefte, koop daarvoor kophuid van rund/paard/geit/lam. En voor het sloopwerk voldoet ieder doosje,wc rolletje, keukenrolletje hp-shiny

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Oooo wat is dit nu weer voor kruising, en hoe moet dat in vredesnaam uitgroeien een groot ras met een klein ras waar zit toch het verstand van sommige mensen. 

 

Verder je hebt gewoon een pup, dit is het standaard verhaal bij bijna iedere pup eigenaar. 

Ik raad je het boek aan van Sam Turner iedere pup een goede start. 

Daar staat alles in wat je moet weten. 

honden page profiel bentebente

Wat een bagger kruising zeg. Hoop dat ie geen last krijgt van de heupen & gewrichten later.. Jackie en Cane Corso, wie verzint t! 

Het zal de rest van zijn leven een pittig hondje blijven, daar kan ik je van verzekerenhp-wink. Ik zou ook vooral goed letten op hoe hij is met kleine hondjes en katten, dat hij ze niet op gaat jagen. 

Het bijtgedrag zul je af moeten leren door een ferme “nee!” en daarna een bijtspeeltje aan te bieden (zoals een flostouw, lekker bot, etc). Pups (en volwassen honden) hebben kauwbehoefte en als je de bank en je vingers heel wil laten, moet je veel vervanging in huis halen.

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Ik vraag me serieus af hoe deze kruising tot stand is gekomen haha. Hoop teefje de cane Corso was. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik vind het wel een prachtig hondje om te zien hp-heart

en inderdaad, het is een pup, die ontdekken veel met hun (veel te scherpe) tandjes. Het gaat voorbij... 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

" Hoi allemaal,
mijn partner en ik hebben nu sinds 3 weken een pup. Het is een kruising cane corso x jack Russel en hij is nu bijna 10 weken oud. Wij vinden dat hij een erg pittig karaktertje heeft, hij is een erg druk en aanwezige pup en het bijten krijgen wij maar niet afgeleerd. Ik hoop dat iemand bekend is met deze kruising en misschien tips voor ons heeft.
  "

Mijn 'buuf heeft deze kruising en zij is nu bijna 3 geloof ik.

Ma was CC en pa een JRT, haar hond is alleen brindle, ook zij was als pup 'lekker' druk.

 

531784.jpg

Gaat om de linker, de rechter is mijn Lola.

Voor het bijten enz...ga ik mee wat boven is gezegd

 

 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Wat ik nog wilde zeggen is dat ze heel leuk is 'opgedroogd' 

Wel Waaks, maar sociaal naar andere honden.

honden page profiel Lìo Lìo

honden foto van Lìo

Dank voor jullie reacties, we hebben meteen uitdagendere speeltjes gehaald en meneer is nog nooit zo zoet geweest. Er is nog veel werk aan de winkel maar fijn om te horen dat dit gedrag erbij hoort. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Mijn 'buuf heeft deze kruising en zij is nu bijna 3 geloof ik.
Ma was CC en pa een JRT, haar hond is alleen brindle, ook zij was als pup 'lekker' druk.
 

Gaat om de linker, de rechter is mijn Lola.
Voor het bijten enz...ga ik mee wat boven is gezegd
 
  "

Haha wat grappig, je ziet echt goed dat het een mix van beide rassen is ! 

honden page profiel payrickpayrick

Hai Marcha, wij hebben ook deze kruising. Ik denk dat je ook in Oene bent geweest????. 
Onze hond is vrij rustig, en een allemansvriend. Komt ook doordat ik hem alle dagen bij mij heb en hij veel mensen ziet denk ik. Hij heeft zijn gekken uurtje elke dag, en voor de rest slaapt die veel.Zorgen er ook voor dat hij dan niet geprikkeld wordt. Hij heeft de nodige speeltjes om in te bijten, als die in handen of broek wil bijten geef hem afleiding met een speeltje. 
Duurt ff maar dan is het ook stukken minder. 
Ja pittig is tie  zeker maar gewoon erg consequent zijn in het begin. En zolang je de humor ervan van inziet en veel geduld hebt, is het alleen maar genieten!

honden page profiel MichelMichel

ook wij hebben een pup uit Oene.
is 10 weken nu idd.
idd pittige tante , maar ook super lief. 
Ga gewoon naar een goede hondenschool en volg een pupcursus.

 

honden page profiel MichelMichel

" Wat een bagger kruising zeg. Hoop dat ie geen last krijgt van de heupen & gewrichten later.. Jackie en Cane Corso, wie verzint t! 
Het zal de rest van zijn leven een pittig hondje blijven, daar kan ik je van verzekeren. Ik zou ook vooral goed letten op hoe hij is met kleine hondjes en katten, dat hij ze niet op gaat jagen. 
Het bijtgedrag zul je af moeten leren door een ferme “nee!” en daarna een bijtspeeltje aan te bieden (zoals een flostouw, lekker bot, etc). Pups (en volwassen honden) hebben kauwbehoefte en als je de bank en je vingers heel wil laten, moet je veel vervanging in huis halen. "

 

honden page profiel MichelMichel

Hoi Bente, waar basseer je dat op?
Dit is geen aanval, maar gelet op dat vader de Jack is en moeder de CC  moet het volgens mij te doen zijn. Ook onze dierenarts heeft deze opmerking niet gegeven die jij nu geeft. Daarom de vraag waarop je dat baseert, of dat dit gewoon een "verwachting"van jouzelf is.

 

honden page profiel MichelMichel

waarschijnlijk broertje van onze pup. 

die van ons komt uit Oene ( paardenstal) .

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hoi Bente, waar basseer je dat op?Dit is geen aanval, maar gelet op dat vader de Jack is en moeder de CC  moet het volgens mij te doen zijn. Ook onze dierenarts heeft deze opmerking niet gegeven die jij nu geeft. Daarom de vraag waarop je dat baseert, of dat dit gewoon een "verwachting"van jouzelf is.
  "

Ik denk dat ze bedoelt (correct me if I'm wrong hp-angel) dat de verhoudingen door de zo verschillende formaten rassen helemaal verkeerd kunnen zijn. De wat bredere groffere romp van de CC, met kromme jack russel pootjes bijvoorbeeld. Ik weet niet helemaal hoe dat vererfd, maar je ziet soms kruisingen met kortere voorpoten dan achterpoten en dergelijke, gewone rare verhoudingen die zorgen voor snellere slijtage van de rug, knieën, etc.; volgens mij betekent groot+klein niet meteen een middelmaatje precies in verhouding. Of wat als de hond meer richting formaat CC gaat, maar patella luxatie blijkt te hebben die vaker bij jack russels voor komt.

Dierenartsen hebben een basiskennis in rassen, volgens mij verdiepen ze zich niet heel erg in de vererving van zaken. Zo hebben ze mijn moeder niet geattendeerd op het feit dat alleen een algemeen gezondheidscheckje voor de dekking eigenlijk niet genoeg zou moeten zijn, toen zij voor een eenmalig nestje met haar hond wilde gaan. Moederhond blijkt op latere leeftijd nu zware HD te hebben, en minstens 1 van de pups heeft het ook. Ook al was het een kruising (labradorxstabij), zieke hond+gezonde hond van beide een ander ras, maakt geen gezonde hond alleen omdat het een kruising is.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" waarschijnlijk broertje van onze pup. 
die van ons komt uit Oene ( paardenstal) . "      Michel

Opgegroeid in een paardenstal?  Niet zoals de voorkeur heeft, 'in huiselijke kring'?

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat een bagger kruising zeg. Hoop dat ie geen last krijgt van de heupen & gewrichten later.. Jackie en Cane Corso, wie verzint t! 
Het zal de rest van zijn leven een pittig hondje blijven, daar kan ik je van verzekeren. Ik zou ook vooral goed letten op hoe hij is met kleine hondjes en katten, dat hij ze niet op gaat jagen. 
Het bijtgedrag zul je af moeten leren door een ferme “nee!” en daarna een bijtspeeltje aan te bieden (zoals een flostouw, lekker bot, etc). Pups (en volwassen honden) hebben kauwbehoefte en als je de bank en je vingers heel wil laten, moet je veel vervanging in huis halen. "

Wat een uh, bijzonder reactie.

Ontstaan heup, gewricht klachten door het kruisen van rassen? Nee toch...

Het is erfelijk en ontstaat niet door het kruisen van rassen.

De genenpoel wordt zo groter en dat heeft goede invloed op oa het immuun gestel.

Als de ouders niet getest zijn, kans op oa HD, maar dat heeft niets met het kruisen te maken.

Het karakter van een hond, is maar een deel erfelijk, invloed van de opvoeding en omgeving is zeer belangrijk.

Je hebt dus geen idee, hoe deze pup zich zal ontwikkelen.

 

Wat je dus niet moet doen is corrigeren met een ferme nee.

Je hond heeft daarmee geen idee wat je wilt. Het kan juist als aanmoediging over komen en bij een onzeker hondje, kan het dat hij jou een beetje spannend gaat vinden. Dat moet je niet willen.


Probeer altijd met een speeltje te spelen en als hij in je hand bijt, handen op je rug, zonder iets te zeggen. Zo een handeling is heel duidelijk. Gaat hij vervolgens in je broek hangen, of loop even de kamer uit, of even in de bench )mits de bench een leuke plek is. Max 20 sec.

Dit herhaal je.

Onze teven, (mn ouders fokte boxers) liepen weg bij het nest, als de pups te hard beten. Het is duidelijke taal voor pups.

Als hij blijft bijten, kans dat hij gewoon te moe is, dus lekker naar bed.

 

Lief koppie heeft hij!

honden page profiel MichelMichel

" Opgegroeid in een paardenstal?  Niet zoals de voorkeur heeft, 'in huiselijke kring'? "

honden page profiel MichelMichel

" Opgegroeid in een paardenstal?  Niet zoals de voorkeur heeft, 'in huiselijke kring'? "

Iedere dag zijn er kinderen bij geweest, en sinds wij de pup in huis hebben geen centje pijn, gaat perfect met huislijke geluiden om, en is zeer sociaal. 
Als de inprentingsfase maar goed verloopt.
Verder zit ze op pupcursus, dus ook dat loopt.
Mijn voorkeur is dat ze in ons gezin past en wij een lieve huisgenoot hebben.
Wat een ieder zegt en vindt is prima, maar ik heb af en toe het idee dat de halve wereld hondenfluiteraar en arts in één zijn. ( hoe goed bedoeld soms ook) 

 

honden page profiel MichelMichel

Excuss dat het bericht meerder keren is geplaatst, ik weet niet hoe dit weg te krijgen, wellicht kan de moderator ff helpen ? embarassed

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

" Iedere dag zijn er kinderen bij geweest, en sinds wij de pup in huis hebben geen centje pijn, gaat perfect met huislijke geluiden om, en is zeer sociaal. Als de inprentingsfase maar goed verloopt.Verder zit ze op pupcursus, dus ook dat loopt.Mijn voorkeur is dat ze in ons gezin past en wij een lieve huisgenoot hebben.Wat een ieder zegt en vindt is prima, maar ik heb af en toe het idee dat de halve wereld hondenfluiteraar en arts in één zijn. ( hoe goed bedoeld soms ook) 
  "

Nou hartstikke goed toch, nu alleen ff een pic van je pup, zou leuk zijn.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Iedere dag zijn er kinderen bij geweest, en sinds wij de pup in huis hebben geen centje pijn, gaat perfect met huislijke geluiden om, en is zeer sociaal. Als de inprentingsfase maar goed verloopt.Verder zit ze op pupcursus, dus ook dat loopt.Mijn voorkeur is dat ze in ons gezin past en wij een lieve huisgenoot hebben.Wat een ieder zegt en vindt is prima, maar ik heb af en toe het idee dat de halve wereld hondenfluiteraar en arts in één zijn. ( hoe goed bedoeld soms ook) 
  "

Mooi zohp-thumbsup

honden page profiel Lìo Lìo

honden foto van Lìo

wij hebben inderdaad de pup uit oenen. Wat leuk om te horen dat die van jullie ook daar vandaan komen, hebben jullie misschien foto’s van jullie pups. Zou het Super leuk vinden om te zien hoe die er nu uitzien 

honden page profiel Lìo Lìo

honden foto van Lìo

Onze pup doet het nu trouwens super goed. Hier gaat de pup ook mee naar het werk van mijn vriend dat gaat super goed, en thuis gaat het ook steeds beter. Hij is super energiek maar weet nu gelukkig steeds beter wat die wel en niet mag.

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^