Op strooptocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid Ingrid

Charlie is nu 7 maanden , hij is een lieverd , enthousiast tegen iedereen , luistert redelijk. Ene keer gaat het goed andere keer wat minder, maar dat is te verwachten. Dus wat dat betreft geen problemen. Het enige wat een ding is , zo gauw ik naar de keuken ga loopt hij achter me aan , kijkt even draait zich om en gaat op zoek naar losse dingen, een blaadje , afstandsbediening etc. ' s Nachts gaat hij in zijn bench , heb vannacht zijn bench niet goed dicht gedaan denk ik , schade 1 schoen ,cd ,papieren , petje en een hap uit een plant. Vanmorgen petje uitgespuugd , terwijl mijn zoon dat opruimde heeft hij zijn brood opgegeten surprised De heterdaadjes " bestraffen " we , de rest negeren we. Hij weet het wel , als hij iets pakt wat niet voor hem is pakt hij het heel voorzichtig loopt in slow motion naar zijn kussen of de bench en laat het redelijk makkelijk afpakken. Hoe kan ik dit het beste aanpakken ?

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Ik zeg zelf altijd, voorkomen is beter dan genezen. Ruim losse dingen op. 

 

Je zou kunnen oefenen met weg lopen en hem af te leiden met een bot (bullepees, runderkophuid enz) vaak hebben ze op deze leeftijd wel een grote kauwbehoefte. Je kan hem ook een gevulde kong geven als die maar even wat te doen heeft. Dan kijken of het goed gaat en belonen.

 

Krijgt hij verder genoeg uitdaging?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Heeft je hond wel voldoende kauwmateriaal waar hij wel op mag kauwen?

 

Hier doen gedroogde hertenoren het goed, heb een klein hondje.

Voor grote honden kun je eens kijken naar gedroogde runderkophuid platen.

 

Verder, opruimen, opruimen, opruimen.

Voldoende mogelijkhede  geven buiten om lekker te snuffelen en goede wandelingen maken.

honden page profiel Ingrid Ingrid

Hij heeft meer dan genoeg kauwmateriaal  kauwbotten, kong ,snuffemat ,puzzel , doe snuffelspelletjes met hem. Wat opruimen betreft, het is nog nooit zo opgeruimd geweest als de laatste 5 maanden wink  , goeie snuffel wandelrondes ontbreken ook niet.

honden page profiel Ingrid Ingrid

Afleiden doe ik trouwens ook , geef hem iets te kauwen of te spelen , maar als ik dan even wegloop naar boven of keuken , laat hij het vallen , loopt een rondje om de tafel springt er tegenaan kijkt of er iets te halen valt , zelfde met het aanrecht. Ik schuif alles al naar achter of het midden van de tafel.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Hij heeft meer dan genoeg kauwmateriaal  kauwbotten, kong ,snuffemat ,puzzel , doe snuffelspelletjes met hem. Wat opruimen betreft, het is nog nooit zo opgeruimd geweest als de laatste 5 maanden   , goeie snuffel wandelrondes ontbreken ook niet. "

Hihi, heeft ook zn voordelentongue-out.

Dan denk ik haast niet dat je nog meer kunt doen dan je nu doet.

 

Behalve proberen het gedrag voor te zijn. Dus als hij met je mee loopt en probeert daarna terug te lopen om te slopen, dan terug roepen en afleiden met een betere uitdaging dan slopen.

 

Wat betreft de bench niet goed dicht doen, weet dat er meesterontsnappers zijn. Dat kan hij dus misschien zelf ook gedaan hebben.

 

Misschien deze slooptijd de hond bij jullie op de slaapkamer laten slapen in de nacht.

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Hihi, heeft ook zn voordelen.
Dan denk ik haast niet dat je nog meer kunt doen dan je nu doet.
 
Behalve proberen het gedrag voor te zijn. Dus als hij met je mee loopt en probeert daarna terug te lopen om te slopen, dan terug roepen en afleiden met een betere uitdaging dan slopen.
 
Wat betreft de bench niet goed dicht doen, weet dat er meesterontsnappers zijn. Dat kan hij dus misschien zelf ook gedaan hebben.
 
Misschien deze slooptijd de hond bij jullie op de slaapkamer laten slapen in de nacht. "

Dat is wel een voordeel ja haha.

Slaapkamer is niet bespreekbaar, nog nooit met een hond gedaan(alleen de eerste twee dagen)ga ik ook niet doen.

Buiten dat het vervelend is dat hij op strooptocht gaat , ben ik ook bang dat het een keer fout gaat. Tijdje geleden was ik aan het afwassen , stonden een paar glazen op een doek, ik ga even binnen wat pakken, Charlie loopt naar de keuken , springt tegen het aanrecht pakt het doekje, glazen over de grond en probeert het glas te pakken , pffffffffff was echt met één seconde terug in de keuken. Is gelukkig goed afgelopen maar ik houd mijn hart vast. Op straat doet hij het trouwens ook, wat zijn ogen zien heeft zijn bek al vast. Commando " los "  begint nu eindelijk wat beter te gaan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gewoon ondeugend, hij kijkt of je uit beeld ben, betrap je hond maar op heterdaad, blijf wel rustig, wat tie heeft pak je af en kordaat een ..nee, en je bied zijn eigen kauw materiaal aan, het is een fase waarin je hond beland, conseqwent zijn met alles opruimen....smile    en ogen in je achterzak...smile    daar bedoel ik mee, wees alert.smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Afleiden doe ik trouwens ook , geef hem iets te kauwen of te spelen , maar als ik dan even wegloop naar boven of keuken , laat hij het vallen , loopt een rondje om de tafel springt er tegenaan kijkt of er iets te halen valt , zelfde met het aanrecht. Ik schuif alles al naar achter of het midden van de tafel. "

Dan blijf je staan buiten beeld, zodra die wat pakt ben jij er gelijk bij, heterdaad.embarassed

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Dan blijf je staan buiten beeld, zodra die wat pakt ben jij er gelijk bij, heterdaad. "

We houden vol  , allebei , whahaha

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hoe ziet jullie dag eruit? Een hond sloopt meestal nooit zonder reden. Vaak is het toch verlatingsangst of verveling. 

 

Hoeveel wandelen jullie? Een kong kan die wel hebben maar deze moet je dan wel gevuld aanbieden. Wij maken er vaak een aantal tegelijk en dan gaan ze de vriezer in. Blijkbaar vindt hij zijn botjes niet interessant genoeg als hij ze laat liggen, er moet toch iets zijn wat hij wel wilt hebben? Hier hebben ze ook echt wel voorkeur maar er zijn ook zeker botjes die ze wel heel lekker vinden. Kongen vinden ze fantastisch met wat leverpastij, laatst smeerkaas met gehakt of een eitje. Probeer het uit..

honden page profiel Ingrid Ingrid

Verveling geloof ik niet . Hij kan heel leuk zelf spelen.  Met gevulde kong, andere keer krijgt hij zo een wiebel kong , snuffelmat ,  we spelen samen in de tuin snuffelspelletjes ,commando 's oefenen. Fleece touwen , alle soorten en maten. Speelt hij alleen of samen met mij mee. Uitlaten  ochtend ronde half uur , eten, slaapt tot een uur of tien verder op de bank , krijgt wat lekkers , spelen , samen of alleen ,gaan wandelen, grote ronde , rustig snuffelen, oefenen met niet naar iedereen toe willen cool , en alles in zijn bek stoppen, als we thuiskomen is dan ongeveer één uur. krijgt hij een koekje, hij pakt dan uut zijn speelbak een kauwbot , gaat 5 minuten kauwen en dan slapen.

Als hij wakker wordt  , in de tuin samen ff spelen of alleen, of de snuffelmat ,ligt een beetje aan het weer, of puzzel. Rond 16 uur weer uit , 3/4 , dan druppelt iedereen binnen ,en is het een gezellige boel. 17.30 eten , iedereen doet zijn eigen ding , Wij eten zelf tussn 19 en 19.30 , Charlie moet op zijn plaats , gaat redelijk goed. 20.30 grote uitlaat ronde van een uur. Daarna komt hij naast me op de bank liggen, rond elf uur plas rondje en gaat dan de bench in( gaat er zelf in )

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer is 4 en die doet dat nog steeds. Zodra ik me omdraai, zijn alle losse dingen de pineut. Sloffen, voedsel, planten, maakt niet uit wat. Planten vooral, daar is hij dol op. Heel moeilijk af te leren want het is zelfbelonend gedrag. Ik kan niet eens even naar de wc soms, alleen als hij diep slaapt. Ik heb het opgegeven en hij loopt dus gewoon overal met mij mee naartoe . 

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Alleen laten is wel een ding, dat gaat niet goed.

Ik kan naar boven , dan blijft hij of liggen waar hij ligt of hij gaat zoeken. Maar als ik de voordeur uitga gaat het niet goed, hij gaat dan zitten piepenIk wil hem overdag niet in de bench doen, hij gaat er wel zelf in maar met deur open) . En los alleen durf ik nu dus niet aan.

' s Morgens als mijn man naar het werk gaat blijf ik liggen , man gaat weg , Charlie piept een minuutje ,is dan stil , hij heeft of iets gevonden of hij slaapt op de bank.

 

 

Nu ik dit allemaal zo op schrijf , zou het verlatingsangst kunnen zijn denk ik.

Het is niet dat hij het altijd doet , nu net was ik even boven de was doen en lag hij op de bank , poten in de lucht .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We houden vol  , allebei , whahaha "

Goed zo, wees een optimist, hihi, het gaat echt over, mits je consewent bent en blijft...ondeugende hond heb jij zeg, hebben ze hier nooit gedaan, hahahaha....smile

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Beer is 4 en die doet dat nog steeds. Zodra ik me omdraai, zijn alle losse dingen de pineut. Sloffen, voedsel, planten, maakt niet uit wat. Planten vooral, daar is hij dol op. Heel moeilijk af te leren want het is zelfbelonend gedrag. Ik kan niet eens even naar de wc soms, alleen als hij diep slaapt. Ik heb het opgegeven en hij loopt dus gewoon overal met mij mee naartoe . 
  "

Charlie hapt stukjes van de blaadjes af , vindt hij niet lekker haha. Ene x is hij net klittenband en volgt me constant, andere keer blijft hij gewoon doen met wat hij aan het doen is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ach verveling ? Het is een fase....als ik zo lees van je weet tie wel dat het niet mag en is ook een vraag aan aandacht...hij neemt het mee naar zijn mand beschrijf je, en je kan het netjes afpakken, hahaha......echt slopen doet tie niet echt, slopen zie ik dat de plinten er af zijn behang aan flarden, de bank opvreten, dit wat jouw hond doet is om aandacht vragen, en daar ben jij dan die alert er op moet zijn.....

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Welke grenzen heb je Charlie aangeleerd? Dat lijkt me juist ook heel belangrijk, naast alle uitdaging/beweging/liefde/aandacht en mogelijkheden om te kunnen kauwen. Helemaal in de ondeugende fase. 

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Goed zo, wees een optimist, hihi, het gaat echt over, mits je consewent bent en blijft...ondeugende hond heb jij zeg, hebben ze hier nooit gedaan, hahahaha.... "

Jajajjajajajajaja hahahahaha

 

 

We blijven consequent hp-thumbsup

Is nooit saai met hem . Moet wel zeggen dat ik het niet goed herken. Dit is mijn derde hond , eerste ook een boerenfox , was heel rustig , tweede kruising cairnterrier/ jack russel , grote(nou ja een kleine knuffelkont)

Charlie ,  schatje , niet dominant , allemansvriendje. Luistert als hij wilt haha , nah gaat over het algemeen wel goed.

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Ach verveling ? Het is een fase....als ik zo lees van je weet tie wel dat het niet mag en is ook een vraag aan aandacht...hij neemt het mee naar zijn mand beschrijf je, en je kan het netjes afpakken, hahaha......echt slopen doet tie niet echt, slopen zie ik dat de plinten er af zijn behang aan flarden, de bank opvreten, dit wat jouw hond doet is om aandacht vragen, en daar ben jij dan die alert er op moet zijn..... "

Precies ,dat heeft hij nooit gedaan . Afkloppennnnnnn...het is , los blaadje, kladblok , hapje van een plant, pen . Hij maakt dat wel kapot als ik er niet bij ben/zie. 

honden page profiel Ingrid Ingrid

531594.jpg531595.jpg

honden page profiel Ingrid Ingrid

Het is goed rusten na gedane arbeid hp-sleephappy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^