Hoelang mag mijn pup in de bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Hallo!

Mijn naam is Melanie, op woensdag 11 december heb ik mijn eerste eigen hondje Dex opgehaald. Dex is een nu 11 week jonge Golden retriever pup die soms echt een boeffie kan zijn.

Terug naar mijn vraag... Hoelang mag een pup tussen de middag in de bench? Zelf vind hij het fijn in de bench en wanneer het nacht is slaapt hij de hele nacht door. Maar overdag wanneer de oppaskinderen van mijn moeder (gastouder) tussen de middag op bed liggen, is Dex moe en doet een middagdutje in de bench. Na het middag eten gaat hij dan rond een uur of 1 slapen, alleen hoelang mag hij dan in de bench blijven? Ik lees veel dat je een slapende pup niet mag wakker maken, dit doe ik ook niet. Wel wacht ik totdat Dex zelf wakker wordt wat soms rond een uur of 3 kan zijn, maar is dit niet te lang?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Melanie en Dex! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Als het kan...laat je het deurtje open, en kijk je wat tie doet of die in de bench gaat of ergens anders een plekje opzoekt, bench moet niet, het is gemak voorjezelf.....kijk of die zijn rust vind buiten de bench als die er niet ingaat....gaat tie er  wel in iaat je het deurtje open zodat tie kan kiezen...en een pup laat je lekker slapen, die moet je niet wakker maken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Laat de deur van de bench gewoon openstaan, dan kan de hond zelf kiezen hoelang ie daar slaapt en wanneer ie er weer uit gaat. hp-smile

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Als het kan...laat je het deurtje open, en kijk je wat tie doet of die in de bench gaat of ergens anders een plekje opzoekt, bench moet niet, het is gemak voorjezelf.....kijk of die zijn rust vind buiten de bench als die er niet ingaat....gaat tie er  wel in iaat je het deurtje open zodat tie kan kiezen...en een pup laat je lekker slapen, die moet je niet wakker maken. "

Bedankt voor je snelle reactie!    Zelf kiest hij idd voor de bench, denk misschien omdat hij dan ook rust heeft van de andere kinderen die tussen de middag niet slapen. Deurtje open hebben we ook! Maar is het niet zo dat een hond in de middag voor een bepaalde tijd in de bench mag zitten? Bijv. niet langer dan een half uurtje? 

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Quote "Maar is het niet zo dat een hond in de middag voor een bepaalde tijd in de bench mag zitten? Bijv. niet langer dan een half uurtje? " 

 

Als hij slaapt maakt het toch niet uit. Als het deurtje open is kan hij zelf kiezen en als hij kiest voor de bench en daar uit zichzelf 3 uur ligt, lekker laten hoor. Met een hond die wakker is, opsluiten in een bench is het een ander verhaal (mijn mening). Dan kunnen ze niet even lopen of spelen als ze willen, daar is een bench te klein voor. Dan kies ik liever voor een aparte ruimte waar hij kan verblijven als hij niet los in de woonkamer mag. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar is het niet zo dat een hond in de middag voor een bepaalde tijd in de bench mag zitten? Bijv. niet langer dan een half uurtje?  

Je hond slaapt toch, zeg je? Laat 'm dan met rust. Je hoeft helemaal niks af te dwingen, of er tijden op te plakken. Je hond gaat uit zichzelf slapen als ie daar behoefte aan heeft, en wordt vanzelf ook weer wakker hp-smile. Prima toch!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Bedankt voor je snelle reactie!    Zelf kiest hij idd voor de bench, denk misschien omdat hij dan ook rust heeft van de andere kinderen die tussen de middag niet slapen. Deurtje open hebben we ook! Maar is het niet zo dat een hond in de middag voor een bepaalde tijd in de bench mag zitten? Bijv. niet langer dan een half uurtje?  "

Wanneer je de pup niet opsluit maakt de duur niets uit, voor het zelfde gaat tie onder de tafel slapen....smile..deurtje open en laat de pup mooi zelf kiezen....en zolang die slaapt, lekker laten slapen..

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Quote "Maar is het niet zo dat een hond in de middag voor een bepaalde tijd in de bench mag zitten? Bijv. niet langer dan een half uurtje? " 
 
Als hij slaapt maakt het toch niet uit. Als het deurtje open is kan hij zelf kiezen en als hij kiest voor de bench en daar uit zichzelf 3 uur ligt, lekker laten hoor. Met een hond die wakker is, opsluiten in een bench is het een ander verhaal (mijn mening). Dan kunnen ze niet even lopen of spelen als ze willen, daar is een bench te klein voor. Dan kies ik liever voor een aparte ruimte waar hij kan verblijven als hij niet los in de woonkamer mag.  "

Daar ben ik het met je mee eens! Dex zijn bench staat in onze gang, hier kan hij gewoon rond lopen en spelen zonder iets te slopen! Onze kamer wordt nu opnieuw geverfd dus daar kan Dex nu niet heen. Met ons toezicht zit hij wel in de keuken of speelkamer. Maar wanneer hij rust zoekt blijft hij met deur open soms 2u in de bench "chillen". Denk dat hij dat dan rustiger vind ook al is hij dan net wakker. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Even een voorbeeld voor je, twee honden hier, waarvan er een een slaper is en de andere slaapt nooit, hahaha..mogen staan en gaan waar ze liggen, de slaper gaat wel eens lekker onder de tafel liggen en zolang die slaapt laat ik haar.....en laat ik haar met rust.

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Bedankt iedereen voor jullie reacties!!!

Deze vraag had ik omdat mijn buurvrouw ons verteld had, dat het zielig is wanneer een hond tussen de middag 3u lang slaapt. Ook met deurtje open. Vandaar mijn vraag!

smilesmile

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Bedankt iedereen voor jullie reacties!!!
Deze vraag had ik omdat mijn buurvrouw ons verteld had, dat het zielig is wanneer een hond tussen de middag 3u lang slaapt. Ook met deurtje open. Vandaar mijn vraag! "

 

Honden slapen vaker en langer dan mensen. Ze brengen minstens de helft van de dag slapend door, afhankelijk van de leeftijd kan dat oplopen tot wel drie kwart van de dag.

  • Een pup slaapt zo’n 18-20 uur per etmaal.
  • Een volwassen hond slaapt gemiddeld 12-14 uur per etmaal.
  • Oudere honden hebben meer slaap nodig, dat kan best wel 16-18 uur per etmaal zijn.
  • Van sommige grote rassen is bekend dat zij meer slapen dan gemiddeld. Denk hierbij aan Sint-bernards, Newfoundlanders, Pyrenese berghonden en Mastiffs. 

Bron: https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/goed-slapen-is-belangrijk-voor-je-hond/

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Bedankt iedereen voor jullie reacties!!!
Deze vraag had ik omdat mijn buurvrouw ons verteld had, dat het zielig is wanneer een hond tussen de middag 3u lang slaapt. Ook met deurtje open. Vandaar mijn vraag! "

Niets zielig, wie slaapt die groeit....en je dwingt de pup toch niet om te slapen ? Wanneer je de pup niet opsluit en de pup zelf er voor kiest om lekker lang te slapen, mooi zo laten....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Mijn newfoundlander Bams, slaapt nooit, kleine hazeslaapjes, ben al blij als ze eens een kwartiertje dr ogen dicht doet...ook snachts slaapt ze niet, daarentegen heb ik een jonge hond die als pup lekker de slaap pakt...iedere hond is anders, er staat geen tijd ervoor.

Volgende forumvraag: pup heeft bijtaanvallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^