Vuurwerkvrij park

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Hallo allemaal,

Zoals sommige misschien al weten is  Benthe doodsbang voor vuurwerk.
Naast het aanschaffen van een thundershirt (topic thundershirt ervaringen) en daarnaast bach druppels, willen wij in december naar een vuurwerkvrij park gaan.
Heel graag zou ik willen weten of iemand daar ervaring mee heeft.
Het zou een park moeten zijn waar ook in de omgeving geen vuurwerk wordt afgestoken, en ook geen carbid wordt geschoten.
Alvast bedankt !honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Nieuwjaar

Wie de jaarwisseling van 2020-2021 graag vuurwerkvrij wil inluiden, kan terecht op een aantal vakantieparken die door de vakantieparkorganisatie officieel als vuurwerkvrij zijn aangewezen! Veelal zijn dit vakantieparken die rustig gelegen zijn. Maar het aanbod aan vuurwerkvrije vakantieparken is niet heel groot. Heeft u interesse in een vuurwerkvrij vakantiepark? Dan adviseren we om niet te lang te wachten met boeken. Want de afgelopen jaren waren de vuurwerkvrije vakantieparken, populair en snel vol geboekt.

Diverse vakantiepark organisaties hebben vakantieparken waar vuurwerk afsteken verboden is. We hebben deze vakantieparken voor u op een rij gezet.

Vuurwerkvrije vakantieparken

Landal, RCN en ook TopParken verklaren de onderstaande vakantieparken officieel ‘vuurwerkvrij’!  Omgevingsgeluiden kunnen natuurlijk niet uitgesloten worden.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Dankjewel Willemijn, helaas hebben wij één van bovenstaande parken bezocht en dat was absoluut niet vuurwerkvrij ......

Daarom ben ik heel erg benieuwd wie er op een park is geweest wat echt vuurwerkvrij was.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

In Nederland heb je maar 1 garantie.....en dat is de garantie dat ze nooit kunnen waarmaken dat er in de omgeving geen vuurwerk/carbid of wat dan ook voor zooi, wordt afgeschoten.

 

Ook vuurwerkvrije parken hebben geen vat op de omgeving en wat bij de één het ene jaar super goed ging omdat er ook in de omgeving weinig geluid was, bleek voor een ander het jaar daarna een drama omdat er toch plots veel omgevingslawaai was

 

Wil je gegarandeerd zo weinig mogelijk last hebben van vuurwerk zul je echt de grens over moeten

 

Wij hebben wel eens aan de rand van Spa (Ardennen) gezeten en daar werd in het dorp een vuurwerkshow georganiseerd waar wij nul geluid van hebben meegekregen

Wel een aantal mensen (hoogst waarschijnlijk vakantiegangers) die prive afstoken, maar dat was met 20 minuten ook wel bekeken.....geen geknal voor 12 uur en na half 1 was alles weer heerlijk stil

 

Ook in Vlaanderen hebben ze nu een vuurwerkverbod

Dat betekend niet dat je geen vuurwerk kan treffen, omdat mensen een vergunning aan mogen vragen.....maar (normaal gesproken) geen geknal 's ochtends, 's middags of tot 3 uur 's nachts 

Laat staan alle dagen ervoor en erna

 

Ik zou, als je echt vuurwerkvrij wil doorkomen, geen risico nemen en of naar Duitsland of naar België oversteken 

honden page profiel JoyceJoyce 3 doggies

honden foto van Joyce

Texel is ook een aanrader! 

Je moet dan wel buiten het centrum van een dorp gaan zitten maar dan is het heerlijk! Overdag lekker naar t strand en savonds is er hooguit in de verte het vuurwerk. 

Je kunt het natuurlijk treffen dat je een huisje huurt waarnaast wel vuurwerk wordt afgestoken maar over het algemeen is het daar een stuk rustiger dan op het vaste land. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Hier ook texel met stip op nummer 1.

Ik ga nooit naar een park maar huur bij particulieren.

 

Via het vvv kan je de eigenaar goed uithoren over vuurwerk in de buurt en evt carbid schieten

Er zijn genoeg huisjes in the middle of nowhere.

Wat ik ook fijn vind is dat ik van het huisje binnen paar stappen het bos/duinen in kan

Drenthe vind ik lastiger ivm meer carbid .

 

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Bedankt voor jullie reacties.
Een park zal het inderdaad niet meer worden, particuliere verhuur is inderdaad het meest voor de hand liggend.
Tips zijn nog steeds welkom !

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Of een park in Duitsland, daar zal je niet veel last hebben, Belgie heeft ook mooie parken...

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Is er misschien iemand die tips heeft voor omgeving Dordrecht? Ik ben me al dagen een slag in de rondte aan het zoeken, ook bij particuliere huisjesverhuur maar het valt niet mee (wil het graag ook een beetje betaalbaar houden en niet € 1000+ kwijt zijn...

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Is er misschien iemand die tips heeft voor omgeving Dordrecht? Ik ben me al dagen een slag in de rondte aan het zoeken, ook bij particuliere huisjesverhuur maar het valt niet mee (wil het graag ook een beetje betaalbaar houden en niet € 1000+ kwijt zijn... "

Ik weet niet hoe duur het is, maar ik hoorde viavia van iemand die in een soort tiny house zat in de biesbosch met oud en nieuw. Ik begreep dat je daar echt nauwelijks wat hoort, soms heeeeel ver weg. 

Zelf woon ik in Rotterdam, wij zijn afgelopen oud&nieuw naar de ardennen geweest. Was 2,5uur rijden, dus valt heel erg mee. Zijn voor een week toen rond de €500 kwijt geweest. 

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

" Ik weet niet hoe duur het is, maar ik hoorde viavia van iemand die in een soort tiny house zat in de biesbosch met oud en nieuw. Ik begreep dat je daar echt nauwelijks wat hoort, soms heeeeel ver weg. 
Zelf woon ik in Rotterdam, wij zijn afgelopen oud&nieuw naar de ardennen geweest. Was 2,5uur rijden, dus valt heel erg mee. Zijn voor een week toen rond de €500 kwijt geweest.  "

Ik ga eens zoeken naar een tiny house in de biesbosch! Klinkt goed in ieder geval... Ik woon in Delft, dus ongeveer dezelfde afstand als Rotterdam maar het is niet zeker of mijn vriend vrij kan krijgen en hij werkt in Dordrecht dus vandaar dat ik graag iets zou hebben daar in de buurt (2,5 uur heen en terug is een beetje te, hihi ;) )

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Is er misschien iemand die tips heeft voor omgeving Dordrecht? Ik ben me al dagen een slag in de rondte aan het zoeken, ook bij particuliere huisjesverhuur maar het valt niet mee (wil het graag ook een beetje betaalbaar houden en niet € 1000+ kwijt zijn... "

Ik woon in de omgeving Dordrecht en daar wil je niet zijn, Je zou wel in de Biesbosch in een hotel kunnen, maar ik heb geen idee of je daar een hond mag, de reden dat ik zelf daar niet heen ga, omdat je op oudejaarsdag echt het idee hebt dat het 10km verderop oorlog is, heel veel illegaal vuurwerk ook.

 

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

" Ik woon in de omgeving Dordrecht en daar wil je niet zijn, Je zou wel in de Biesbosch in een hotel kunnen, maar ik heb geen idee of je daar een hond mag, de reden dat ik zelf daar niet heen ga, omdat je op oudejaarsdag echt het idee hebt dat het 10km verderop oorlog is, heel veel illegaal vuurwerk ook.
  "

Dat is goed om te weten, de uitspraak 'omgeving Dordrecht' mag ook wel ruim genomen worden hoor, hij rijdt normaal vanuit Delft ook naar Dordrecht dus hij kan wel een stukje rijden maar Texel of België bijvoorbeeld is gewoon niet te doen. Betwijfel dat er hotels zijn die honden toelaten maar ik kan altijd even zoeken natuurlijk!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat is goed om te weten, de uitspraak 'omgeving Dordrecht' mag ook wel ruim genomen worden hoor, hij rijdt normaal vanuit Delft ook naar Dordrecht dus hij kan wel een stukje rijden maar Texel of België bijvoorbeeld is gewoon niet te doen. Betwijfel dat er hotels zijn die honden toelaten maar ik kan altijd even zoeken natuurlijk! "

Zolang je maar niet dichtbij, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk, en de Alblasserwaard gaat zitten, in de Alblasserwaard word ook aan carbidschieten gedaan.

Dordrecht houd ook een vuurwerkshow en vuurwerk word niet verboden, en de vuurwerkshow was dit jaar echt enorm, hele harde klappen en dan het gewone vuurwerk er ook nog bij.

Dan kan je beter richting kust gaan, niet naar een grote plaats maar ik zou zeggen, ga er eens kijken, lekker bij strand..

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dat is goed om te weten, de uitspraak 'omgeving Dordrecht' mag ook wel ruim genomen worden hoor, hij rijdt normaal vanuit Delft ook naar Dordrecht dus hij kan wel een stukje rijden maar Texel of België bijvoorbeeld is gewoon niet te doen. Betwijfel dat er hotels zijn die honden toelaten maar ik kan altijd even zoeken natuurlijk! "

Genoeg hotels die honden toelaten.

Hier een vuurwerkvrij hotel in Oosterbeek (uurtje rijden vanaf Dordrecht)

https://www.bilderberg.nl/vuurwerkvrije-hotels/

In Zuid-Beijerland (half uurtje rijden)

https://www.herbergtiengemeten.nl/hotel/vuurwerkvrij-oud-nieuw

En hier alle hotels waar honden zijn toegestaan, alleen zelf ff kijken waar ze liggen hp-wink

https://www.hotelspecials.nl/search?page=1&sc=EQAAAAAAAAAAAAEDAWAyAAAAAApwb3B1bGFyaXR5AAA

 

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Tsjonge, het aantal hotels dat honden toelaat verbaast me enorm! Dit geeft me al heel wat meer hoop toch iets te vinden... Bedankt voor de tips!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^