Thundershirt ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Gisteren weer een vreselijke dag én nacht gehad met Benthe.
Trillen, hijgen, niet eten, niet kunnen uitlaten ..... kortom vreselijk.
Komende jaarwisseling toch maar weer iets anders proberen.

Daarom wil ik hier vragen of er ervaringen zijn met het thundershirt, misschien in combinatie met iets anders zoals Bach druppels ?
Ik wil liever geen medicijnen geven aan Benthe.

Ik hoor het heel graag !


honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ooit gebruikt voor een panische hond, hielp niets. Wat wel hielp was alprolazan( weet niet precies hoe ik het moet schrijven)

Bij een iets minder angstige hond gebruikte ik sanal relax, is een natuurlijk stofje, aminozuur geloof ik, geeft rust, binnen kwartier. Ideaal en in de dierenwinkel te koop.

 

Ipv thundershirt kan je ook een hond in een lange sjaal stevig inpakken, staat ergens op internet

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Gebruik het hier voor 2 honden. Een hond die helemaal panisch is, daarvan kan je inderdaad niet verwachten dat die compleet rustig wordt van zn shirt. Maar het helpt wel mee. Onze honden zijn ontzettend bang en komen zo sneller tot rust. Sara was laatst constant aan het opkijken bij elke knal, kon ook echt haar rust niet vinden. Even het shirt aan en ze sliep even later. Heb er gisteren nog 1 bij gekocht. Hier heb ik er dus wel goede ervaringen mee met beide honden. Hier bij de dierenwinkel mag je ze ook kopen, heeft het helemaal geen effect mag je ze zelfs terug brengen. Maar dat heb ik dus nooit gedaan, maar het is zeker het proberen waard! 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

och wat sneu, is ze alweer aardig hersteld?

 

Je zou dit a.s. jaar ook aan de relax o dog kunnen denken, je heb nu nog een heel jaar om haar er aan te laten wennen

 

https://nl.relaxopet.com/

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Thundershirt werkt fantastisch voor Tika. Wel rustig aanleren en in eerste instantie niet te lang aanhouden. Kaylo lijkt er weinig tot niet op te reageren. We hebben ook een relaxopet en gebruiken deze vaak samen. 

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

@ Ientje: Alprazolam denk ik dat je bedoelt. Heb dat nagezocht en is eigenlijk een middel voor mensen wat ook voor honden wordt gebruikt bij hevige angst. Veel bijwerkingen waar je niet vrolijk van wordt. Kortom, is voor ons absoluut geen optie.

@  Lola en Mila: Klinkt positief ! Ik verwacht inderdaad niet dat het een wondermiddel is, maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk want zo kan het niet langer.

@ Dobry: Benthe ligt sinds vanochtend heerlijk te snurken, en schijnt het allemaal vergeten te zijn gelukkig.
Relaxodog ken ik niet, ga ik ook zeker uitpluizen. Heb je daar zelf ervaringen mee ?

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Alprazolam hier ook geprobeerd maar Momo ging ervan zwalken, braken en liet haar urine er van lopen. Ook geen optie dus.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

" Alprazolam hier ook geprobeerd maar Momo ging ervan zwalken, braken en liet haar urine er van lopen. Ook geen optie dus. "

Dankjewel voor de reactie Liz. Dat is dus absoluut geen optie ......

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Relaxopet, super apparaat! Gisteravond gebruikt bij het uitlaten. Relaxo aan gezet, op geluid, behoorlijk hard. Had relaxo al tijdje niet gebruikt. Diki keek even van....oh ja.... dat ding en ging netjes plassen. Super hondje super apparaatje. Om 23.oo uur nog een keer en weer gelijk geplast.

Wel heel goed aan leren en er de tijd voor nemen. Ennn je ontspant er zelf ook van en de kat eventueel ook..  staan behoorlijk wat verhalen met hoe en wat en ervaringen. Volgens mij ook op dit forum.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

" Relaxopet, super apparaat! Gisteravond gebruikt bij het uitlaten. Relaxo aan gezet, op geluid, behoorlijk hard. Had relaxo al tijdje niet gebruikt. Diki keek even van....oh ja.... dat ding en ging netjes plassen. Super hondje super apparaatje. Om 23.oo uur nog een keer en weer gelijk geplast.
Wel heel goed aan leren en er de tijd voor nemen. Ennn je ontspant er zelf ook van en de kat eventueel ook..  staan behoorlijk wat verhalen met hoe en wat en ervaringen. Volgens mij ook op dit forum. "

Dankjewel Ientje, ik ga het zeker eens uitzoeken. Heb gisteren wel speciale meditatiemuziek afgespeeld voor honden, maar daar werd ik alleen slaperig van en Benthe helaas niet  ;-)

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry


@ Dobry: Benthe ligt sinds vanochtend heerlijk te snurken, en schijnt het allemaal vergeten te zijn gelukkig.Relaxodog ken ik niet, ga ik ook zeker uitpluizen. Heb je daar zelf ervaringen mee ?
  "

fijn dat ze alles weer vergeten lijkt te zijn!

Nee zelf geen ervaring, ik heb er wel aan zitten denken of het misschien uitmaakt bij het uitvallen naar andere honden wat Jenna doet, maar aangezien dat inmiddels redelijk goed gaat uiteindelijk toch niet aangeschaft.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Dankjewel Dobry !
Ik ga alles overwegen.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" @ Ientje: Alprazolam denk ik dat je bedoelt. Heb dat nagezocht en is eigenlijk een middel voor mensen wat ook voor honden wordt gebruikt bij hevige angst. Veel bijwerkingen waar je niet vrolijk van wordt. Kortom, is voor ons absoluut geen optie.  "

Toch zijn er heel veel honden die behoorlijk wat baat gehad hebben bij Alprazolam of Pexion... De bijwerkingen zijn altijd vervelend, maar ik heb liever een hond die rustig is en wat wankel op de poten staat, dan eentje die dagenlang niet durft te plassen en poepen e.d. Je moet dan toch een keuze maken. Want een hond die zo bang is heeft vaak niet genoeg aan een thundershirt o.i.d.

 

Toevallig heb ik dit jaar voor het eerst medicatie gebruikt bij de honden. Eentje is vooral erg fel op vuurwerk en wil het pakken. De andere is juist heel erg bang. Beide honden kregen Pexion en Dobber (die heel fel is) kreeg maar een halve dosering. Het heeft hier goed geholpen. Anuska (die met 1 knalletje al trillend bij me staat) was heel relaxed en liep gewoon buiten en plaste en poepte ook gewoon. Dus ja, de bijwerkingen waren vervelend, want ze hadden beide veel zin in eten en Dobber stond ook wat wankel op de poten na haar pilletje. Maar het woog niet op tegen de stress en/of angst die ze normaal gehad zouden hebben. 

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Bedankt voor je reactie Dobber.
Ik begrijp ook goed dat we iets moeten maar de bijwerkingen van Alprazolam zijn iets te heftig.
Heb zojuist van een kennis gehoord dat de Bachbloesem voor vuurwerkangst bij veel honden goede resultaten geeft.

honden page profiel RobRob 3 doggies

Thundershirt? Nog nooit van gehoord heb ik daarvan. Mijn hond is zeer slechthorend want al oud en zeer veel gebreken heeft hij. Dus geen last met oud en nieuw. 

 

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

" Thundershirt? Nog nooit van gehoord heb ik daarvan. Mijn hond is zeer slechthorend want al oud en zeer veel gebreken heeft hij. Dus geen last met oud en nieuw. 
  "

Dat is dan een geluk bij een ongeluk Rob ....

honden page profiel RobRob 3 doggies

" Dat is dan een geluk bij een ongeluk Rob .... "

Jazeker nu woon ik ook wat afgelegen dus toen hij jonger was kon ik nog wat schipperen om hem rustig het nieuwe jaar in te laten gaan.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" Bedankt voor je reactie Dobber.Ik begrijp ook goed dat we iets moeten maar de bijwerkingen van Alprazolam zijn iets te heftig.Heb zojuist van een kennis gehoord dat de Bachbloesem voor vuurwerkangst bij veel honden goede resultaten geeft. "

Je kunt natuurlijk altijd op natuurlijke basis proberen, ik houd ook niet van de chemische middelen. Maar bij grote angst is alleen natuurlijk vaak niet genoeg.

 

WB. Alprazolam en zo: je weet natuurlijk niet of de hond ook daadwerkelijk de bijwerkingen krijgt, en hoe heftig die zijn. Anuska kreeg de volle lading en zij heeft eigenlijk geen last gehad van bijwerkingen. Afgezien van wat meer zin in eten en een klein beetje wankeligheid op de derde dag van de kuur. Dobber had heel veel honger en na elk pilletje was ze wat wankel, terwijl zij een halve dosering kreeg. Het is per hond verschillend.

 

Maar, ondanks de bijwerkingen heb ik wel een goede ervaring gehad. Vooral Anuska deed het zó goed, terwijl zij echt heel bang is voor knallen. Ik wilde ook nooit angstmedicatie, maar ik ben heel blij dat ik het bij Anuska wel gedaan heb. Het heeft haar echt heel goed geholpen. Dobber ook, maar dat was meer de scherpe randjes (Dobber is ook niet heel bang, ze krijgt vooral veel adrenaline van de knallen en daar reageert Anuska weer op).

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

@ Rob: Oh heerlijk, wij wonen helaas middenin een woonwijk.

@ Dobber: Het blijft altijd moeilijk en wikken en wegen. Omdat Benthe ook bang is voor onweer, harde knallen, etc.... wordt het sowieso moeilijker. Kan haar niet het hele jaar op medicijnen zetten. En dat allemaal omdat een stel kinderen vuurwerk naar haar heeft gegooid paar jaar geleden. Voorheen was er niets aan de hand.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" @ Rob: Oh heerlijk, wij wonen helaas middenin een woonwijk.
@ Dobber: Het blijft altijd moeilijk en wikken en wegen. Omdat Benthe ook bang is voor onweer, harde knallen, etc.... wordt het sowieso moeilijker. Kan haar niet het hele jaar op medicijnen zetten. En dat allemaal omdat een stel kinderen vuurwerk naar haar heeft gegooid paar jaar geleden. Voorheen was er niets aan de hand. "

Och, wat vervelend zeg... Dat soort dingen kun je ook altijd tegenkomen, het is niet te verbinden aan oud en nieuw of zo. Je kunt inderdaad niet een heel jaar op Alprazolam inzetten, dan zou ik zeker eerst de natuurlijke route bekijken. Maar met oud en nieuw e.d. zou je wel een kortwerkend middel als Alprazolam of Pexion kunnen proberen. Dat is echt een heftige periode voor honden...

 

Ik hoop dat je nog een goed middel treft die het in het dagelijks leven ook wat beter maakt! Wb. een thundershirt: die heb ik gehad voor Dobber, maar had geen effect. Achteraf ook logisch: Dobber is niet per sé bang, maar eerder bomvol adrenaline door de knallen. Dan heeft inbakeren niet het effect dat je graag wilt. Maar voor echt bange honden kan het wel helpen, dus je kunt het allicht proberen!

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Was mijn topic even kwijt ..... naar andere categorie gezet  hp-wink

Dankjewel voor de reactie Dobber.
Inderdaad, dankzij een stel kinderen is Benthe angstig voor zowat alles. 
En als je er wat van zegt, krijg je nog een grote mond toe.
Ik ga alles uitzoeken en hopelijk vind ik een goede oplossing voor Benthe.

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

In de tussentijd zijn er ook twee hele gemakkelijke dingen die je in elk geval kunt doen bij harde knallen en zo: watten in de oren en de 'half-wrap' toepassen. Watten in de oren hoeft geen uitleg ;). De half-wrap is een soort van inbakeren, hetzelfde doe je met een thundershirt. Dus als je wilt weten of een shirt werkt, dan kun je de half-wrap ook eerst uitproberen. 

 

Neem een lange sjaal en doe die voor langs de borst, kruis de uiteinden over de schouderbladen en leg ze rond de ribbenkast. Kruis de uiteinden onder de buik nog een keer en bind ze bovenop de rug (achter de ribbenkast) vast aan elkaar. Voor een plaatje kun je ook googelen op 'half-wrap hond'.

 

Het zijn maar simpele dingen, maar watten zijn goedkoop en een sjaal heb je waarschijnlijk wel liggen.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Op deze site staat ook handige informatie :

 

https://www.dimphyvanhalteren.nl/artikelen/help-je-hond-de-decembermaand-door

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

@Dobber: Die half-wrap hond ga ik zeker proberen, ik heb zeker genoeg sjaals liggen om te proberen ! Dankjewel voor de tip. Watten heb ik geprobeerd maar dan gaat Benthe schudden en schuren met haar oren tegen de muur, maar toch bedankt. 

@Jantien: Bedankt voor de site, ga ik ook eens op kijken !

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hier helpt het thundershirt wel goed voor Mila, begin dec. aangekregen omdat er steeds meer knallen bij kwamen..ze wilde niet meer goed meelopen..en dan is het tijd voor het thundershirt! En dan loopt ze weer goed mee en voelt ze zich zekerder.
Ze krijgt het wel in combinatie met L-theanine. Dat krijgt ze al sinds begin november..omdat de knallen dan ook weer iets meer worden..dan de maand ervoor. En in dec. heeft ze dan nog een extra ondersteuning nodig in de vorm van haar thundershirt.

De laatste week van het jaar gaat ze (nog wat) korter naar buiten, omdat er dan nóg meer geknald wordt én de laatste 3 dagen trekt ze vrij weinig, ondanks alles wat ze dan al krijgt aan natuurlijke middelen(dit jaar ook de sanal relax erbij gedaan) vroeger in de ochtend wandelen..en verder plassen voor de deur is het max haalbare én ze krijgt dan toch echt alprazolam, ik kan niet anders zeggen dat ze het er té goed op doet. Ze gaat in de ochtend mee wandelen..en verder lukt het nog om voor de deur te plassen en daar is ze tevreden mee. De dagen dat er legaal wordt verkocht wordt alles nog een tandje erger, dus heeft ze echt wel die zwaardere medicatie nodig, dan is ze in huis gewoon en vrolijke en kalme hond, zó fijn om te zien...steeds komt ze weer tevoorschijn met een rustige blije kwispel..of ze nog iets te kanen kan krijgen, want meer trek krijgt ze er natuurlijk wel van (een bijwerking), verder heeft ze nergens last van, ja een beetje "losse beentjes", slungelt en slingert wat als je met har speelt,maar ik ben al blij dat ze daar dan ruimte voor heeft in haar koppie!!Ik wilde ook nooit aan de zwaardere medicatie en heb het pas 4 jaar geleden (en ze wordt over 2 weken 12 jaar) voor het eerst geprobeerd, toen vond ik het toch eng dat ze wat slingerig werd en zo..toen weer een jaar gedaan zonder, maar het was echt zó slecht te doen voor haar dat ik het toch maar weer ging proberen..het gaat goed, ze komt die dagen rustig en blij door.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Klinkt positief Soraya ! Ik lees steeds meer positieve verhalen over het thundershirt. Natuurlijk zijn er ook honden waar het thundershirt niet of nauwelijks werkt maar dat houd je toch.

Ik ga eerst de half wrap hond proberen op aanraden van Dobber, alvast beetje oefenen voordat het gaat onweren. Want dan is Benthe ook bang.

Qua medicatie sta ik nog steeds positief tegenover de Bach bloesem .....

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Klinkt positief Soraya ! Ik lees steeds meer positieve verhalen over het thundershirt. Natuurlijk zijn er ook honden waar het thundershirt niet of nauwelijks werkt maar dat houd je toch.
Ik ga eerst de half wrap hond proberen op aanraden van Dobber, alvast beetje oefenen voordat het gaat onweren. Want dan is Benthe ook bang.
Qua medicatie sta ik nog steeds positief tegenover de Bach bloesem ..... "

Kijk trouwens eens op marktplaats voor een thundershirt, daar heb ik die van Mila ook vandaan, was gloednieuw, 1 keer gebruikt..
Ja het kan heel goed werken!

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

Hier gebruiken we hem niet voor onweer angst, want ze zijn er gelukkig niet bang voor maar wel voor de auto angst/stress. Werkt echt super goed! Hiervoor alles geprobeerd en de hond bleef angstig. Helaas moet ze soms toch in de auto. Met het thundershirt geen probleem!

 

Afgelopen nieuwjaar hebben de buren die een hond hebben die wel super bang is voor vuurwerk het shirt geleend en ook dat gaf positieve resultaten. Dat hondje had al anderhalve dag niks gegeten en amper gedronken door de knallen met met dat shirtje aan heeft ze toch wat gegeten en liggen kluiven. Dus zeker het proberen waard! Geen wondermiddel maar alle beetjes helpen

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Klinkt heel positief Femke !
Dankjewel voor je reactie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^