Hond durft soms wel/ niet naar buiten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeroenJeroen

Ik heb een Friese stabij. Mijn hond is bang voor vuurwerk en wil dan ook niet naar buiten. Maar afgelopen keer bij het lopen is er illegaal vuurwerk naar mij en mijn hond gegooid. Ze was erg bang en wilde niet meer lopen. Ik heb met een kennis die ook een hond had door gepakt en de wandeling afgemaakt. De hond heeft toen geplast en gepoept. Maar nu durft ze niet soms wel en soms niet meer naar buiten. Als ik haar optil en de deur uit loop en neer zet liep ze mee zonder problemen en beloonde ik haar als ze niet meer in paniek was. Maar nu wil ze niey meer naar buiten en doet ze alle behoefden in huis. Wat moet ik doen. Want ben ten einde raad en weet niet meer hoe ik dit moet aanpakken. (Dit is mijn eerste hond) 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Er zijn veel honden die nu niet naar buiten durven, vanwege het knallen, mijn hond ook niet.

Als optillen geen probleem is alleen eventjes de behoefte laten doen en dan weer naar binnen..als er geen knallen meer zijn dan word het vast beter..

honden page profiel GerardGerard 2 doggies

honden foto van Gerard

Ik denk niet dat je hond het verschil maakt tussen legaal of illegaal voorwerk. De schrik zit erin. Dat heeft 1 van mijn honden ook en dus heb ik een standaard planning voor oudjaarsdag waardoor wij niet meer gaan wandelen als het donker is geweest. We hebben een extreem lange wandeling in een stille omgeving overdag. Ik pas de voeding aan zodat ze 's avonds niet meer uit hoeven. Zorg ervoor dat ze thuis hun eigen plekje kunnen creëren (bench, dekens erin, kussens op de bank etc.). Als wij buiten wandelen en er wordt toch iets afgestoken zal zij beginnen met trekken. Ik begrijp het maar ik ga niet met haar meerennen. Voor de komende weken moet je gewoon je dagelijkse ritme oppakken. En vooral: doe zelf normaal! Jouw leven gaat door en dus ook die van je hond.

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Hle oud is je hond?

Herkenbaar,  haal eventueel bij de dierenwinkel sanal relax, hebben ze vast nog, dat is een natuurlijk middel en werkt met kwartier tot half uur. Geeft wat meer rust in het koppie.

Kijk ook eens bij de relaxopet, veel reviews ook hier op forum.

 

Wat bij mij ook hielp was veeel honden koekjes tijdens het wandelen, binnen aanleren, koekje en stapje lopen en koekje enzv. , zodat de aandacht naar jou gaat, dus afgeleid van de enge buitenwereld. Lukt het binnen dan voorzichtig stapje naar buiten, koekje enzv.  Ik gebruik hiervoor de gewone hondenbrokjes van zijn dagportie dus niets extra,s.  Vermijd nu even de plek waar het gebeurde als dat kan. 

honden page profiel EllyElly 2 doggies

honden foto van Elly

Hoi Jeroen, ook Benthe is extreem bang nadat er vuurwerk is gegooid naar haar.

Misschien even meelezen op het topic "Thundershirt ervaringen"  dat ik geplaatst heb onder het kopje Verzorging ?

honden page profiel JeroenJeroen

Goedemorgen, ik geef even een update over de situatie. 

Als eerst geeft ik wat antwoord op de vraag van Ientje. Fenna is net (27 december) 2 jaar oud geworden. 

Ik wil iedereen bedanken voor de tips die jullie mij gegeven hebben. Ik pak mijn dagelijkse routine weer met Fenna op zoals ook aangeraden werd door Gerard en Ientje voor de snoepjes. Dit heeft goed geholpen.

Update 1: 2 Januari, s'morgens en s'midsags gelopen met de hond ging redelijk. Soms was ze even bang, maar ging er meteen uit als ik haar riep en haar een commando gaf. Dit werd ook direct beloond. En ze heeft toen ook een plasje gedaan en gepoept. S' avonds ging niet zo best. Ze was  wat bang en bleef bij mij. En reageerde niet op mij als ik haar riep. Halve wegen ging het beter maar wilde niks doen bij mij blijven. 

Update 2: 3 januari, in ochtend waren wij in shock. Fenna wilde uit haar zelf naar buiten in de tuin rond ruiken. Ik ben benieuwd hoe dit vanmiddag gaat. 

Nogmaals iedereen bedankt voor de reacties en de goede tips.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jeroen. Er is een boekje, van turid rugaas , ,,help mijn hond trekt,, 

Ergens op internet ook te downloaden. Het is een eenvoudigeen snelwerkende methode om contact te maken met je hind in alle omstandigheden. Niet alleen als je hond trekt. Goed aangeleerd is een ervaring voor een heel hondenleven.  Het heeft mijn hond en mij al zo vaak geholpen. Misschien nog een idee.

Volgende forumvraag: Sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^