Een hele winter sneeuw: een wolf op bezoek p.5

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Ina en Dobry: we blijven nog tot maart. Maar aan het vertrek wil ik nog niet denken, want ik wil hier niet weg, haha.

@ Dobry: ik denk niet dat de wolf een volledige bescherming geniet hier, de jagerslobby is hier zeer sterk. Er zijn zogenaamde 'wolfbeschermingsgebieden' maar de regering kan blijkbaar zomaar toestemming geven om ze daar toch af te schieten. Belachelijk, want er zijn helemaal niet veel wolven en ze berokkenen weinig kwaad hp-cry Maar het gekende verhaal: de jagers willen dolgraag zelf zoveel mogelijk elanden schieten, en elke wolf is dus een concurrent voor hen. 

@UkkePuck en Yooop: die rare snuiter heb ik niet meer gezien, ook geen voetafdrukken of zo. Hij is vast het moeras ingesukkeld, toen die nacht zonder licht sealedhp-angel

En voorzichtig zijn wij... euh... altijd! hp-wink

 

Nu de meisjes nog binnenkrijgen. Die liggen al de hele avond buiten op het terras en het is -9°. Haha, voelt vast lekker, die vriezekou! 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Wederom mooie foto's maar eh ... die val oef ... zou bijna zeggen ... zet je alarm om de 2 uur just in case ... klap op een steen engerd 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Jeetje,als je mijn dochter was had ik het niet meer.

Zo eng.foot-in-mouthwat een gevaren,zo anders als in een stad.

 

Aan de andere kant,wat een belevenis,en zo mooi.

Blijf gezond en geniet.

Mooie fotos weer!!

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Heerlijk meegenieten zo met alle foto's en verhalen! hp-heart Je hebt het goed naar je zin zo te lezen. Wat een heerlijk avontuur.

 

Het vuur rond het wolven-debat is hier de laatste tijd weer flink opgelaaid, want hoewel ze in principe inderdaad vrij onschuldig zouden moeten zijn voor mens en dier, hebben ze de laatste tijd toch regelmatig hele schapenkuddes verscheurd. De discussie tussen 'beschermen' en 'afschieten' is dus een hot topic.

Fijn dat je trouwens je kompas bij je had en de weg weer terug gevonden hebt! Ik ga ook nooit zonder kompas (en kaart ook vaak) de bossen in, dus altijd blijven meenemen hoor (want ik wil graag nog van je verhalen blijven genieten hp-wink hp-shiny).

Ik ben trouwens benieuwd waar je zit, want de prachtige luchten, de hoeveelheid sneeuw en temperatuur komen aardig overeen met waar wij wonen hp-shiny

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hahaha....blijkt Marlies straks zomaar die vreemde snuiter te zijn die laatst ronddwaalde.... misschien zijn jullie wel gewoon tijdelijke buren van elkaar hp-shiny

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hahaha....blijkt Marlies straks zomaar die vreemde snuiter te zijn die laatst ronddwaalde.... misschien zijn jullie wel gewoon tijdelijke buren van elkaar  "

Hahahaha. Gelukkug niet in t moeras verdwenen dan. smile

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Hahaha....blijkt Marlies straks zomaar die vreemde snuiter te zijn die laatst ronddwaalde.... misschien zijn jullie wel gewoon tijdelijke buren van elkaar  "

hahahah zou wat zijn!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Maar wat een prachtige beelden weer. Had je geen hersenschudding?

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Geweldig!

 

Ik vind het knap van je hoor dat je zomaar alleen die bossen ingaat,bij het eerste bericht dat er wolven zijn had ik mijn boeltje ingepakt en was ik naar huis vertrokkentongue-out

 

Gelukkig niks aan je val overgehouden,geniet nog van de resterende tijd,misschien blijven die mensen nog iets langer in Griekjesland,over het algemeen willen ze hier niet wegcool

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Marlies: we zitten in het zuidoosten, dicht bij Zweden. En daar komen de wolven ook vandaan. Ik hoop voor hun eigen veiligheid dat ze rechtsomkeer maken en weer de grens oversteken. 

Hahahaha, en als jij de rare snuiter bent, dan kom je volgende keer maar binnen voor een koffie en een knuffel van de Woefies! hp-shiny

@ Kees: beetje hoofdpijn, stijve nek, maar geen hersenschudding hoor. Maar als ik zo ga typen: 'frakhdstxbljd dsjdj ndsjbjk', dan weet je dat het niet zo best met me gaat hp-shinycoolhp-shiny

@ Nicole: daar hoop ik op! Dat ze nog wat langer wegblijven! hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik krijg wel heimwee als ik je foto's zo zie. Ik heb als kind in die omgeving gewoond. Maar dan hoog in het Noorden.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een avontuur. Vergeet nooit je kompas als je daar aan het struinen gaat! Werkt je phone alleen in en rond het huis?

 

Gelukkig ben je heelhuids met je meisjes "thuis"gekomen. Hopelijk geen hoofdpijn of misselijk door de valpartij. Sneeuw kan zo verradelijk zijn. Je weet immers niet wat er onder ligt. Heb je tijdens het wandelen een stok bij je om bij twijfel te voelen of de ondergrond begaanbaar is?

 

Nog ca. 4 weken  genieten van de wildernis. Het zal vreemd zijn om weer aan de bevolkte omgeving te wennen.

 

Doe een beetje voorzichtig en geniet van de prachtige natuur.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@Loesje: hier in huis is er -vreemd genoeg- bijna geen ontvangst. Alleen bij echt helder weer kan ik bellen, anders is het 'no service'. En als ik op wandel ben, moet ik bekennen dat ik 'm meestal niet eens bij heb. Ik ben dat niet gewoon om aan dat ding te denken, thuis ligt ie ook altijd ergens te slingeren met een leeggelopen batterij. embarassed

@ Liz: in Finnmark? Qua landschap hou ik het meest van de hele regio tussen Lofoten en Stabbursdalen, maar hier is het ook niet slecht, haha! hp-wink 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Wat een verhaal weer, ik geniet van je prachtige foto's. Als ik daar was verdwaald dan liep ik met mijn richtingsgevoel waarschijnlijk nu nog te zoeken.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Zo, jemig, wat een kleur. surprised

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" @ Liz: in Finnmark? Qua landschap hou ik het meest van de hele regio tussen Lofoten en Stabbursdalen, maar hier is het ook niet slecht, haha!   "

Sjunkhatten, dat ligt in of net boven het gebied dat jij aangeeft. Wij zaten vlakbij Bodo. Lopsmarka.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" @ Ina en Dobry: we blijven nog tot maart. Maar aan het vertrek wil ik nog niet denken, want ik wil hier niet weg, haha.
@ Dobry: ik denk niet dat de wolf een volledige bescherming geniet hier, de jagerslobby is hier zeer sterk. Er zijn zogenaamde 'wolfbeschermingsgebieden' maar de regering kan blijkbaar zomaar toestemming geven om ze daar toch af te schieten. Belachelijk, want er zijn helemaal niet veel wolven en ze berokkenen weinig kwaad  Maar het gekende verhaal: de jagers willen dolgraag zelf zoveel mogelijk elanden schieten, en elke wolf is dus een concurrent voor hen. 
@UkkePuck en Yooop: die rare snuiter heb ik niet meer gezien, ook geen voetafdrukken of zo. Hij is vast het moeras ingesukkeld, toen die nacht zonder licht 
En voorzichtig zijn wij... euh... altijd! 
 
Nu de meisjes nog binnenkrijgen. Die liggen al de hele avond buiten op het terras en het is -9°. Haha, voelt vast lekker, die vriezekou!  "

oh liggen ze bij zulke temperaturen lekker buiten? Hun vacht zal wel prachtig dik zijn.

De jagers hier zijn ook de grootste tegenstanders van wolven, kost hun weer minder inkomst. 

 

Hoe is het met je hoofd?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" oh liggen ze bij zulke temperaturen lekker buiten? Hun vacht zal wel prachtig dik zijn.

 
Hoe is het met je hoofd? "

Die lagen op de Rusland-reis bij -20° nog altijd graag buiten. Bovenop het ijs, nog es lekker uitstrekken en een tukje doen. Haha!

Vooral de jongste heeft een pels waar een muskusos jaloers op zou worden. Als ze geen tuigje draagt, zie je het pas goed, je zou denken dat ze 200kg weegt, maar 't is allemaal vacht. hp-shiny

532344.jpg

 

Mijn hoofd staat nog op m'n romp, dus da's prima! hp-shiny

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Februari brengt sneeuw, maar ook veel storm, regen en dooi. En licht! De dagen gaan flink lengen, en als het windstil is kan ik 's middags al heerlijk buiten lunchen in de zon, ook al zijn de temperaturen maar net boven het vriespunt.

533048.jpg 

Zonlicht en ijs, het blijft een magische combinatie.

533049.jpg

533050.jpg

Ik heb hier blijkbaar een bijnaam gekregen: Skogens Dronning. Wel grappig! Al zie ik mezelf eerder als bergliefhebber dan als bosmens. 

Er zijn in het dorp meer meldingen gekomen van de wolf, en in onze laatste week merk ik dat ie bij ons in de buurt is: we lopen door ons berkenbosje naar het naaldwoud als plots de honden zich vreemd gedragen: ze pikken een geur op maar het triggert hen niet om die achterna te gaan. Integendeel. Ze gaan dicht tegen elkaar staan, stil, hun staarten zakken en maken een neerwaartse knik. Dan klinkt er een lage 'mmmbhuf', iets tussen een grom en een blaf in. Dat betekent: onheil. Ze willen wel verder lopen, maar behoedzaam en alert. Tot we aan het naaldbos komen, daar is alles weer okee.

Diezelfde namiddag, als de schemering inzet, hoor ik vanuit het huis plots de kippen kakelen. Ik kijk door het raam om te zien wat er aan de hand is en daar zie ik hem tussen de berken: de wolf! Mijn eerste gedacht: een foto! Meteen daarna: oei, de kippen! Gewapend met een kookpot en een pollepel (om lawaai te maken, niet om mee te gooien tongue-out) spring ik naar buiten, maar hij is al verdwenen. De kippen zijn okee, die waren hun nachthok al ingedoken. Die nacht zet ik de schijnwerper aan de schuur op en hou de lichten aan. Geen idee of dat genoeg afschrikt om het kippenhok met rust te laten, maar ik zie niet meteen wat ik anders kan doen (er liggen al platte stenen tegen de draad van het buitenhok, om het onderdoor graven te ontmoedigen). Er gebeurt niks. De kippetjes hebben lekker geslapen en 's morgens braaf hun verse eitjes gelegd. 

Vanuit het raam en ingezoomd, dus de foto trekt op niks maar je kan 'm wel zien:

533052.jpg

De volgende ochtend lijkt ook voor de meisjes alles weer normaal. De wolf is duidelijk weg, want ze lopen weer ontspannen het bos in.

533053.jpg

533054.jpg

533055.jpg

En zo komt er helaas een einde aan onze noordelijke winter. Het was geen hele winter sneeuw, zoals gehoopt, maar het was een heerlijke wonderlijke tijd!

En we kunnen het nog es overdoen, want de eigenaars hebben alvast gevraagd of ik volgende winter weer wil komen housesitten. En dan langer, want zoals Nicole al voorspelde: ze vonden het super in Griekenland en willen volgende keer tot Pasen wegblijven. Aha! Daar zeggen wij geen 'nee' tegen! hp-shinyhp-shiny

 

En nu zijn we weer thuis. Ik vind het hier veel te druk, Nanu is droevig en Nukka is kwaad hp-angel 

De wandelingen zijn weer een pak saaier en ik kan weer teken uit hun vacht gaan plukken. Tja, het is wennen voor ons allemaal... hp-smile

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Bedankt voor je mooie verhalen en prachtige foto'slaughing

Ja bah nu weer een de echte wereld..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een spannende belevenis met die wolf. Gelukkig geen kippen gepakt. Weer schitterende foto's. Dank voor het delen van je belevenissen met prachtige plaatjes.

 

Al met al een geslaagd avontuur. Zeker omdat je volgende winter daar weer mag verblijven en dan zelfs langer. 

 

Wat zal je moeten wennen aan de bewoonde wereld.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een ontnuchtering,weer thuis.tongue-out

Mooie fotos weer!

En naar de *sleur* van de daglaughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat gaaf dat je een foto van de wolf hebt kunnen maken!

wel heel spannend om in het bos te lopen en aan de honden te merken dat er onheil is, en ook thuis bij de kippen, ik vind je erg dapper hoor haha met die pan en pollepel om de kippen te willen redden van een wolf. 

 

Wat een avonturen, mooie herinneringen heb je gemaakt en nu zijn de boskoningin en haar prinsesjes weer thuis, maar volgend jaar weer, heel leuk om naar uit te kijken en op te verheugen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja thuis zal best wennen zijn, maar wel een lekker vooruitzicht dat je weer mag en dan ook langer! Super bedankt voor je topic, fijn om mee te mogen kijken.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wat een heerlijk vooruitzicht hp-shiny .... gewoon weer terug mogen komen en nog extra tijd erbij hp-thumbsup

En dat voor een paar kippen (dat klinkt heel oneerbiedig, maar is niet zo bedoeld....super dat die mensen hun 'huis'-en-dieren goed verzorgt achter willen laten hp-smile)

 

Nu even doorbijten en fluister de dames maar elke dag in dat ze straks weer heerlijk mogen genieten in het hoge noorden hp-shiny

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat een verhaal en prachtige foto's weer.

Bedankt dat je jullie vakantie wilde delen.

Ik heb genoten. Hoop dat jullie spoedig weer een mooie reis maken en de verhalen weer willen delen.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Geweldig verhaal en prachtige foto's!

Mooi om zo'n wolf eens in het echt te zien, lijken me prachtige beesten. 

 

Fijn dat ze het mooi vonden in Griekenland ,vooral voor jullie laughing

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Max
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^