Happen pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngeInge

Ik heb een vraag over mijn pup van 15 weken. Hij mag niet op de bank,maar probeert dit nog regelmatig. De ene keer laat hij zich er gewoon afsturen, maar soms hapt hij naar je. Dan trekt hij zijn lip een beetje op en hapt behoorlijk hard naar je. Tuurlijk bijt hij ook.nog uit gewoon pup gedrag. Maar dit weet ik niet zo goed wat ik hier van denken moet. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Leid de hond af met een botje.....wanneer die probeerd op de bank te klauteren, hij wil graag bij je zitten, ga dan op de grond zitten en geef een botje, lekker samen.....blijf ook een poosje daar zitten, en stap na verloop van tijd op en ga even wat doen, niet direct op de bank gaan zitten.....ik kijk naar mijn honden, mogen ook niet op de bank zitten graag bij me, leg een vetbed naast de bank zodat tie toch bij je kan zijn..en ik zit ook vaak op de grond....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Op welke manier stuur je hem van de bank?

Daar kan je misschien zelf nog wat veranderen zodat het beter gaat.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Als eerste voorkomen dat hij op de bank kan. Een tip is misschien om zilverfolie op de bank te leggen. Sommige honden vinden dat niks en blijven weg. 
Maar als hij eenmaal op de bank zit zou ik hem er met een snoepje vanaf lokken en eenmaal op de grond belonen en afleiden door even iets anders te gaan doen samen. 

Het gevaar bestaat namelijk dat het een spelletje wordt. Ook negatieve aandacht is aandacht, dus als je pup zich verveelt springt hij op de bank want weet dan gegarandeerd dat jij zal reageren. Dan gaat hij je uitdagen tot spelen door grommen etc. 
Laat hem dus zien dat het op de grond veel leuker is. Koekje, spelletje, lekker knuffelen... Dat de aandacht niet over is wanneer hij van de bank gaat.

 

Maak er geen strijd van. ‘Je moet van de bank omdat ik het zeg’. Maak het gewoon leuk voor je hond om van de bank te komen en plak er een duidelijk commando aan. “Er af” of zoiets. 

honden page profiel IngeInge

Dankjewel voor de tips. Hier kan ik wel wat mee. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Overigens mag je een hond natuurlijk best eens op z’n donder te geven wanneer die iets stouts doet. Alleen ben ik zelf van het principe dat een pup je moet gaan vertrouwen en zich fijn voelen bij je. Daardoor gaan dingen als leren loslopen en socialiseren naar mijn idee makkelijker omdat je pup graag bij je is en je vertrouwt. 
Als ze wat ouder zijn en de basis is goed tussen jullie dan mag je best eens uit je slof schieten hp-wink 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Audi lag (voor het eerst in haar leven) eergister ook op de bank. Ik heb haar er af getrokken en gemopperd. Even later weer, weer er af gehaald aan haar riem, en vervolgens de bank gebarricadeerd. :-D Ik blijf niet aan de gang.

honden page profiel IngeInge

Ik heb nu de bench voor snachts in het achterhuus gezet.  En een lekkere kussen naast de bank. Ik moet zeggen dat het nu aardig goed gaat. Maar ze hapt nog wel af en toe. 

Volgende forumvraag: Geur aan bench?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^