Angstige hond in de stad, went dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

zou ttouch misschien ook iets voor jullie zijn?

https://www.doggo.nl/artikelen/alternatieven/ttouch/

honden page profiel RamsesRamses

honden foto van Ramses

"
Doe je ook hersenwerk oid met hem?  "

Ja dagelijks, vooral rondom zijn eten.

's Ochtends zijn eten in de Wobbler. Later op de dag zoekspelletjes en als ik avondeet gaat hij aan de slag met zijn Kong, die hij af en toe door de kamer smijt omdat het eten er dan makkelijker uit komt hp-angel

honden page profiel RamsesRamses

honden foto van Ramses

"
 Ik weet niet in welke stad je woont en of je de tijd, ruimte en mogelijkheid hebt om langere tijd te investeren in training (op vuurwerkangst), maar anders weet ik nog wel een adres voor je die puur vanuit de hond werkt.
  "

Ik wil sowieso dit jaar wat meer gaan trainen met hem. De afgelopen maanden was hij daar nog niet aan toe en heb ik vooral gericht op hem laten wennen en thuis trainen, maar denk dat wat meer activiteit goed is voor hem. In eerste instantie gericht op het opbouwen van meer zelfvertrouwen en later in het jaar wellicht wat meer op vuurwerkangst gericht. Ben wel benieuwd naar je adres. Heb jij zelf positieve ervaring met die training? Ben benieuwd hoe dat gegaan is en welke progressie je dan bereikt hebt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Zelf geen ervaring met deze trainer, puur omdat het niet dichtbij genoeg is waardoor intensief trainen niet effectief gaat zijn.

Nu zijn er veel hondenscholen/trainers die vuurwerktraining aanbieden maar dat gaat vaak per groep en angst van je hond begeleiden en beheersbaar maken is niet iets wat in een groep werkt, omdat elke hond anders reageert op verschillende niveau's geluid

 

Nu gaat het bij onze dames steeds beter gelukkig (hoewel ook wij voor aller gezondheid gewoon weg zijn na Kerst) maar ik ga dit jaar de online training van Monique Bladder proberen

https://www.moniquebladder.nl/?fbclid=IwAR3nQ0mKlnata4rLp8z6CDDvIb1qgf-YLjbQIKEbENopMWHoOP-yJ8ZuRfY

Haar facebookpagina (geen idee of het openbaar is, dus ook te lezen als jezelf geen facebook hebt?)

https://www.facebook.com/MoniqueBladder/

 

En als ik dichter bij Utrecht zou wonen zou ik misschien wel inzetten op deze meneer

https://www.arvidvanputten.nl/cursussen/ 

Volgens mij een openbaar facebook account, kan je een beetje lezen hoe of wat

https://www.facebook.com/Hondencoach/

honden page profiel RamsesRamses

honden foto van Ramses

Ramses is nu een klein half jaar bij me, tijd voor een nieuwe update!

533150.jpg

Het gaat eigenlijk best goed en steeds beter. Heb net het hele topic terug gelezen en het trillen is al een tijdje helemaal weg.
Overdag voor de tweede wandeling is hij ook erg enthousiast, al vindt hij verder dan de uitlaatstrook in de buurt nog steeds heel spannend.
Sinds een paar weken lopen we wel weer verder dan de strook en alhoewel hij dan niet helemaal op zijn gemak is, kan hij bij een veld in het park wel los om achter een bal aan te gaan en dan is hij helemaal content.
We hoeven voor zijn beweging dus niet elke keer naar buitengebied en dat maakt het leven wel een stuk makkelijker.

 

De derde wandeling in de vroege avond gaat ook steeds makkelijker. Gisteren stond hij zelfs enthousiast te blaffen om mee te gaan en ging het hem allemaal niet snel genoeg.
Echt een wereld van verschil ten opzichte van wat het was!

 

Angstagressie zie ik gelukkig niet meer, denk ook omdat de knallen nagenoeg gestopt zijn hier. Angst nog wel, maar weet inmiddels ook beter hoe daarmee om te gaan.


's Nachts verbleef hij al een tijdje buiten zijn bench, maar sinds anderhalve maand 'loopt' hij ook vrij als ik weg ga. En sindsdien heeft hij de bank ontdekt, waar hij uren kan verblijven. Als ik er ben wil hij niet op de bank, maar zodra ik mijn hielen gelicht heb, tegenwoordig ook als ik ga slapen of even op het toilet ben, is dit het resultaat:

533149.jpg

En eigenlijk vind ik het wel prima hp-heart

 

Nu heb ik meer basisvragen als hoe vaak is het gezond om een bal te gooien?

533151.jpg

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is fijn dat het zo goed gaat, leuk om te lezen!

Mijn hond vindt het ook leuk om achter de bal aan te gaan.

Daarom gooi ik de bal ergens waar hij hem moet zoeken zodat hij rustig blijft lopen en niet als een idioot in de ankers gaat, want dat is natuurlijk wel slecht als je dat vaak doet.

Bijvoorbeeld mijn hond kan goed blijven zitten en wachten, dan laat ik hem zitten en loop zelf een eind door.

Dan gooi ik de bal ergens heen waar hij niet ziet waar, en dan laat ik hem zoeken.

Dat weet hij precies, hij komt eraan gerend en gaat in een cirkel om me heen zoeken tot hij de bal gevonden heeft.

Ook ballen uit het water halen vindt hij geweldig!

 

honden page profiel José de ReuverJosé de Reuver

honden foto van José de Reuver

Ik ben ook in bezit van een rescue hondje uit Griekenland, ook zij is niet dol op grote stads drukte. Van wandelingen in het centrum moet zij dan ook niets hebben, evenals bezoek aan bv terras of weekmarkt. Geeft niks, ze kan prima een uurtje alleen blijven. In het weekend, wanneer het rustiger is op straat, doen wij onze stadswandeling, ik geniet dan zelf ook meer van de rust. Ik heb ermee leren dealen, en dat gaat prima.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nelly, ons Roemeens wondertje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^