Anaalklieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SofieSofie

honden foto van Sofie

Mijn Cairn terrier van anderhalf jaar oud heeft veel last van zijn anaalklieren. Ik meng rauw diepvriesvlees met brokken, mag blijkbaar niet? Wat kan ik doen en wat is goed voor dit probleem? Enkel vlees of enkel brokken en de welke?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Mengen mag. Het is alleen per individu afhankelijk hoe ze daar op reageren. Anatomisch gezien kunnen ze dat prima handelen. Ik heb Tika altijd op 1x daags vlees en 1x daags brok gehad en voer nu wel 80% van de tijd alleen vlees.  Sindsdien geen stinkende anaalklieren meer.. Maar sommige honden zijn daar ook gewoon erg gevoelig voor. Je kan er voor kiezen om extra vezeltjes te gaan geven. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik moest ook een brok gaan geven met extra vezels. Sinds dien heeft ze er gelukkig geen last meer van.

 

Maar hoe is haar ontlasting? Reageert ze daar verder goed op? Anders eerst is alleen vlees proberen kijken hoe dat gaat?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat bedoel je met veel last van anaalklieren? Moeten deze vaak leeggedrukt worden en/of zijn deze regelmatig ontstoken?

 

De ontlasting moet stevig zijn om tijdens het poepen de anaalklieren te kunnen legen.

 

Ik heb lang van alles moeten proberen om de ontlasting van mijn hondje stevig te krijgen.

 

Eerst vele soorten brokken en blikvoer zonder granen geprobeerd. Uiteindelijk krijgt Casper nu Biofood Lam & Rijst geëxtrudeerde brokken en Lukullus natvoer, daar doet hij het goed op. Dit ligt trouwens voor iedere hond anders. Als je eenmaal voer hebt gevonden, waarop je hond het goed doet, wissel dan niet, tenzij medisch noodzakelijk.

honden page profiel SofieSofie

honden foto van Sofie

Ik heb me laten vertellen dat ik brokken moet zoeken met meer vezels in. Kan iemand mij helpen met welke brokken dat dan zijn? 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik heb me laten vertellen dat ik brokken moet zoeken met meer vezels in. Kan iemand mij helpen met welke brokken dat dan zijn? 
  "

Ik heb op advies van mijn da Royal Canin Satiety aan mijn hond gegeven ook tegen anaalklier problemen. Deze brokken zijn eigenlijk tegen overgewicht maar er zitten veel vezels in dus hierom kreeg mijn hond de brokken. Helaas bleek ze niet goed tegen de brokken te kunnen, nu krijgt ze dagelijks Glandex en Psyllium husk vezels. Het probleem is hiermee niet weg maar de anaalklieren zijn veel minder snel overvuld. 

 

Volgende forumvraag: Ander voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^