Beagle (pup) alleen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RR

Hoi!

Ons oog is gevallen op de Beagle. Nu het moment ook daadwerkelijk daar is wil ik mij toch wat meer laten informeren door mensen met ervaring op dit gebied. Kan een Beagle pup al alleen zijn voor een paar uurtjes? Dit is natuurlijk opbouwend maar zeker tussen schooltijden is de hond toch alleen. Iemand met ervaring en/of tips?

honden page profiel m1309m1309

Als je het goed begeleid en langzaam opbouwt wel. Maar wanneer zou deze alleen moet zijn en hoe lang? Direct al in de eerste week?

alleen zijn moet langzaam worden opgebouwd en op een positieve manier. 

Ik ben opgegroeid met verschillende honden. In mijn puberteit een beagle. Geweldige hond, zeer slim en sociaal. Enorme will to please. Maar oei ik zie mijn moeder nog aan de keukentafel zitten huilen omdat ze erg moeilijk opvoedbaar was. Na een jaar vol socialisatie training was het alsof er een knop om ging. Mijn grootste vriendin in mij puberteit en toen ik op mijzelf woonde. 

maar vergis je niet een beagle is stronteigenwijs. En volgen vooral hun neus???????????? heerlijk ras

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

En ze hebben een hele harde stem, als ze blaffen of huilen/joelen kun je het zo ongeveer in de hele buurt horen. 

Het lijkt grappig maar is het niet als je klachten krijgt van buren. 

Daarom is het wel belangrijk dat je het alleen zijn goed aanleert en er genoeg tijd voor hebt.

Maar ik begrijp dat je voor dit ras valt, het zijn leuke honden!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Geen enkele pup kan meteen een paar uurtjes alleen zijn want het lijkt alsof dat is wat je bedoelt. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Inderdaad, voor elke pup zou dit goed opgebouwd moeten worden. Ik had het geluk dat ik 8 weken vrij kon nemen, daarna kon mijn hond ongeveer 2 uurtjes alleen zijn. Moest ik wat langer werken, gingen ze naar de oppas. Vooral niet te snel gaan met alleen laten en zeker niet zolang, zo krijg je alleen maar meer kans op verlatingsangst. Eerst even vrij nemen en opzoek naar een oppas. Schooltijden zijn toch al snel van half 9 tot 2, plus de tijd ervoor ivm weg brengen en erna ivm ophalen. Dat zou zn 6 uur zijn, dat is zeker haalbaar voor een volwassen hond maar niet voor een pup die elk uur uit moet! 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een pup verlaat plotseling het vertrouwde nest. Mist zijn moeder en nestgenootjes enorm. Zorg dat je een lap of knuffel van de fokker meekrijgt met de vertrouwde nestgeur en leg dat in zijn/haar slaapplaats. Heb je de moeder en het nestje gezien? Is de pup al enigzins gesocialiseerd door de fokker? Verblijft het nestje bij de fokker in de woonkamer?

 

Het is niet voor niets dat pupeigenaren de eerste weken vrij nemen om de pup te laten wennen, vertrouwen op te bouwen en het socialiseren, wat hopelijk al bij de fokker gestart is, verder uit te breiden. Het alleen zijn moet langzaam opgebouwd worden bijv. met 5 minuten. Tot het goed gaat en dan pas uitbreiden.

 

Ik laat mijn volwassen hond niet langer dan 4 uur alleen. Dat is voor mij het maximum.

 

Volgende forumvraag: Fokker middenslag poedel gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^